Тръмп не иска бедняци да му управляват икономиката

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не би искал бедняк да ръководи икономиката, защитавайки кабинета си, сочен за най-богатият в историята на страната

Обратно в новината

Коментари - Тръмп не иска бедняци да му управляват икономиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност простата истина е, че най-големите, огромните ЛИЧНИ и СЕНЕЙНИ богатства на света са натрупани основно (и най-често) чрез (поне в началото - прословутият първи милион) чрез ОГРАБВАНЕ! ЗА КОЕТО НЕ СЕ ИСКА НЕПРЕМЕННО МНОГО АКЪЛ И МИСЪЛ ЗА ДРУГИТЕ, а други неща и приоритети...Случаите на обратното са изключения и по-скоро потвърждават правилото! И това е така по простата причина, че генерално източник на (огромно) богатство са: - РЕСУРСИТЕ, природните ресурси, до които някои малцина могат да се доберат (в ресурси влизат и човешките - напр. богатствата на диктаторите и тоталитарните режими); - ПРОИЗВОДСТВОТО НА БЛАГА - напр. БВП на една държава и общност; и - ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО!!!! НА ВЕЧЕ ПРОУЗВЕДЕНОТО!!!, на БВП НА ОБЩНОСТТА!!! По повод на последното и във връзка с богатствата на банкери, финансисти, банки и собствениците им един прост въпрос за размусъл; ПРОИЗВОДСТВОТО, ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ, НА ХАРТИЙКИ РАВНОСИЛНО ЛИ Е НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ВСЯКА ДРУГА СТОКА? На пшеница, хляб, кола, компютър, дрехи, храна,... И КАКВА И КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА? И КОИ СА ПО-БОГАТИ - ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ СТОКИ, ИЛИ НА ХАРТИЙКИТЕ, НА ПАРИТЕ;) И ЗА КОЕ СЕ ИСКА ПОВЕЧЕ АКЪЛ:) и (БЕЗ)СКРУПУЛНОСТ?

Много хора, огромното мнозинство от т.н. "обикновени хора" бъркат и смесват понятията богатство (богат чивек) с ум (умен човек) и полезен и посветен "на ползу роду" - за обществото и държавата. А такава ПРЯКА връзка просто НЯМА, или ако има някаква закономерност - напр. че сред богатите процентът на по-умните може да е по-висок, то тази връзка е по-опосредствена (по-богатият има обикновено по-големи възможности за по-добро образование, контакти,...ДОСТЪП ДО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!), а по отношение на ОБЩЕСТВЕНАТА ПОЛЕЗНОСТ пък само ще посоча известния факт - ДЕСЕТИНА ЧОВЕКА, най-богатите в света ПРИТЕЖАВАТ НАД ПОЛОВИНАТА ОТ СВЕТОВНОТО БОГАТСТВО! тоест повече от 3-4 МИЛИАРДА на планетата! И който иска да опитва да внушава, че тези неколцина са натрупали такива НЕЧОВЕШКИ И НАИСТИНА НЕВТОБРАЗИМИ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА БОГАРСТВА С (ЕДИНСТВЕНА) МИСЪЛ КАК ДА СА НАЙ-ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО ИННАРОДИТЕ СИ, "без да искат", да има много здраве от арменския поп! Да, трупането на богатство, особено в колосални размери, И ОСОБЕНО ЗАДЪРЖСНЕТО И УМНОЖАВАНЕТО МУ иска и ум, и находчивост, и далновидност, гъвкавост, прозирливост, но и късмет - напр. ДА НАСЛЕДИШ ТАКЪВ ПРЕДШЕСТВЕНИК, и безкрупулнуст, често мошеничества и измами, корупция и злоупотреби, престъпления И ПРЕДИ ВСИЧКО ДА ГО ИСКАШ И ДА СИ ГО ИЗВЕЛ КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ НАД ВСИЧКО ОСТАНАЛО, ВКЛ. И ОСОБЕНО НАД ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС!!!

Да не забравяме - ресурсите на тази планета, както и възможностите за производство на БВП и икономически растеж СА ОГРАНИЧЕНИ, лимитирани в определени ВСЕИЗВЕСТНИ граници, което означава, че ако на някой "се падне" или си откъсне ПО-ГОЛЯМО ПАРЧЕ от "баницата", или МНОГО ПО-ГОЛЯМО - да кажем ПОЛОВИНАТА, за ОСТАНАЛИТЕ ОСТАВА ПО-МАЛКО, да кажем - другата половина ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. И да се твърди от някой, който е взел и присвоил ПОЛОВИНАТА ОТ БАНИЦАТА, защото може и обяснява, че това е, защото се нуждае повече, защото е по-умен, по-силен, по-предприемчив,..., НО БА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДА УБЕЖДАВА ОСТАНАЛИТЕ, ЧЕ ТОВА Е И НАЙ-СПРАВЕДЛИВО И НАЙ-ВЕЧЕ В ТЕХЕН ИНТЕРЕС, и той най-добре може да гинпредставлява Е НАИСТИНА ДОСТА ГЛУПАВО - за онези, които кълват на подобни простотии. Има мноого по-умни и качествени хора и американци от Тръмп или министрите му, които не са непременно милиардери или милионери, ако богатството бе еквивалент на ума и интелекта, то критерий за ума на всекй щеше да бъде какво притежава - да кажем: ТОЗИ Е УМЕН ЗА - милион, а другият е десет пъти по-умен, защото притежава 10 милиона. А Пабло Ескобар - 1000 пъти по-умен, защото има 1 милиард...

Че в краварика има ли бедни?

В света държава номер 1 на днешно време ,това е Китай.Си Цзинпин-произхожда от провинциално селище.7 години живеел в пещера-тънко одеяло,от кирпич легло,борба с бълхи.Китайците много го уважавали.За него казвали"просто китаец".

Едва ли, в индустриалните им центрове въздуха е зелен, трудно се диша, в другите им райни умират от глад

буров е казал....умния живее от глупавия,а глупавия от работа !!

Не зная какво точно е казал Буров и дали това е от него.Но след като и той е работил и то физически труд след като са му национализирали имотите значи не е бил и много умен а е можел да се изнесе на запад !!! Значи и е имало и по умни от него !

Също така, нека да ви кажа за мисленето и психологията на богатите. Те никога не дават даром, освен ако няма далавера за тях. Тези дарения и прочие глупости са за спестяване на данъци, съответно даренията се правят към фондации и НПО, собственост именно пак на тези богаташи или техни роднини. Алчността е движеща сила в съвременната икономика.

Че в коя икономика не е било?

Казваш друго си е някой да приватизира компания, която струва милиард за 50 милиона и да прибере 1 млн подкуп, защото е беден и милион за него е много. Това, че е опропастил цял милиард не го бърка. Бедният се подкупва с малко и е по силите на всеки.

защото има бедни!

защото има бедни!

По голяма истина от изреченото от Тръмп няма!!! Извода е всяка жаба да си знае гьола и простолюдието също!!!

Абсолютно поддържам мнението на Тръмп.В никакъв слуцаи глупак не може да изкара пари от бизнес.Повечето в нашия парламент са бевши ченгета които знаят как да ти откраднат бизнеса ама не могат да го направят и откровенни крадци.

Абе Goldman Sachs е голяма фирма, ама USA е още по-голяма фирма. Вече всеки знае, че държавата , това е една фирма, коята има огромни приходи, цял народ работи за нея, и да фалира, никой политик няма да влезе в затвора за това. Навремето , нали така говореха за комарджията Симеон и шайката му юпита от Лондонското сити - вижте ги, зарязват големи заплати , да идват да работят за благото на държавата, хахаха, смешки.

Ето я рецептата и за нас: зА мИнистри: Пеевски, Черепахата, Огито Донев.....

Различни обществени системи са ги създали и сравнението е неуместно!

OK - синовете и дъщерите им тогава!

Ами - имаме ли чисти милионери,,,,,

Богат=умен, красив и успял.Беден= лузър, загубеняк и пропаднал.Бедните нямат място във властта.Това е толкова демекратично, че направо феодално.Скоро Тръмп ще издигне лозунга "Бедните на сапун."

за да се убедите в вазможностите на бедняка гледаите господин за един ден с тошко колев.

Поне да беше изшибал шафрантията, та да му остане нещо. пурко де.

До голяма степен Тръмп е прав в мисленето си относно богатите хора, защото те имат далновидно мислене и съображения, които не се котират от голямата бедна маса граждани. Общо взето затова са богати. Обратно- бедните не могат да оценят една ситуация, от която богатите ще изкарат пари за икономиката си. Освен това богатите не харчат като бедните. Другата страна , обаче е способността на богатите да стават още по- богати на гърба на бедните и това е съвсем реална възможност. Тогава богатите може да се окажат вредни за цялостната система. Затова е важно системата да опазва правилата, които са позволили да има контрол върху обществото и тези правила да важат за всички.

като не познаваш милионери бе....няма да ти кажат и добър ден...в робската ви сбърката психика милиардерите май нещо ви се явават като богове, ама са долни сатани....бяхме успели в българия да заличиме бедността и слугинството, ама го върнахте с овчите си малоумни кратуни.....а сега робувай и ти майка ти и децата ти на ангария , слугинско нищожество наивно...

на чий гръб мислиш тръмп е станал милиардер. Дядо му е забогатял като собственик на публични домове. Тръмп наследил парите и ги вложил в казина и конкурси за красота. Това че до момента не си е показал данъчната декларация както е правил всеки президент преди него говори на чий гръб е забогатял.

Значи не на гръб а на задник е забогатял - ми продавай твоя и започвай бизнес вместо да дращиш тук !

да вземе да вкара бедните, тези които нарича "лузъри" (т.е. почти всички) в концлагер и на сапун, май това му се иска на тръмп

1-2 милиона за назидание е достатъчно

Едва ли, те богатите (и особенно тия на запад) за разлика от теб много добре знаят, че имат нужда от бедните да им работят.

тук феиковете се хващат за думата бедняци кято не беше използвана от трамп и манипулират публиката.

и да не го е казал, делата му го казват

Бай Дончо ,нашТато това го каза още 1989г. на някакъв конгрес на БКП.Закъснял си с констатацията.

И Буров беше казал нещо подобно и е имал подобно виждане.

Няма нищо по-лошо от това на власт да е алчен, сребролюбив, властолюбив, комбинативен и готов на ВСИЧКО мошеник (милионер-престъпник)

Викаш по-хубаво някой който е доволен, като припечели днеска за бутилка водка.

Това Бай Тошо го е открил и казал преди 35 години " Като нямаш пари как ще управляваш ... " Тръмп е бил още беден финансист !

напално е прав. този които е постигнал изключителен личен успех трябва да се ползват уменията му за благото на цялата дарjava. за какво ни е човек които в личният си живот не е постигнал нищо. може ли да очакваме, че такав човек ще направи нещо за страната си.

"..., това е, което ни е нужно, за да не се възползва светът от нас", ... Този които се възползва от цял свят - твърди че света се възползвал от Него!!!!

Личния егоизъм пренесен на държавно ниво. "Първо Америка", което е държавна политика на САЩ е същото. Те, които изсмукват буквално всичко от цял свят и се възползват от привелгированото си положение не искат другите да се възползват от тях. И тая нация претендира да е кумир за младите!? Чисто и просто те са увредени психо и са, ама много опасни за останалия свят!

От болни хора, здравни съвети не приемай. От бедни хора, финансови съвети не приемай.

А вижте на нашите дупетати данъчните декларации-страх ги е да декларират,че са богати.

Ако беше тъй Царя само за българите трябваше да мисли, щото нали презумпцията беше, че имал много пари и щял за българите да работи. Истината е , че под този предлог се нзазначават богатите, но то е да си правят техните далавери и правят бизнеса на роднини, приятели от които получават комисионите. Простичко .

Той да работи, да работи, колко да работи? Чакаш го да дойде да ти изкопа нивата ли? Ти и такива като тебе, чакате докато си лежите по гръб, някой друг да ви направи богати.

остана ли някой на тая земя, който да не е обидил тоя кретен? никой не го взима насериозно и най-много да разпадне щатите тоА

Ако никой не го взима на сериозно, тогава няма да има обидени от него. Какво казва еди кой си и как го приемаш ти, са две отделни неща.

Би била вярно, ако само един кретен. Оранго обаче е кретен с власт, много власт, + едно "ядрено куфарче"

Факт е, че го следват милиардери и едва ли някой от тях е луд, за да го следва сляпо. Може да има хора, които му се подиграват, но това не променя положението. Тръмп вече работи по икономическите си планове и в момента, в който покаже първите резултати с опонентите му се свършва за дълго. Понеже постигна сделки за милиарди със саудитците, сега някои мълчат, какво ще се каже като започне националните си програми по щати?

милиардер е , равносилно е на сатана

Бих се съгласил с тебе, ако тая сделка беше направена за инвестиции в технологии с мирно и общочовешко предназначение, а не във военната област! Защо не инвестирха САЩ в реконструкцията на страните, които разрушихха и "демократизираха", в инфраструктура, производства и други с цел да ги направят атрактивни и да спрат миграционните потоци?Просто защото целта им разрушаване на света, създаване на хаос, несигурност и истерия и теглене на дивиденти от това! Мерси, но това не е моето виждане за света. Същото е и за ЕС. Вместо да участвт в коалиции и да се нахвърлят като глутница диви вълци срещу суверенни държави под съмнителни " демократично" облечени мотиви и да ги унищожават и вместо да налагат задължителнни квоти за прием на емигранти и да се правят на псевдо хуманисти, че уж защитават гражданите на страните, които те самите унищожиха и пропъдиха да вземат, че да инвестират за възстановяването на съсипаните от самите тях страни. Е това е истинското решение на мигранския проблем, а не квотите и даване на милиарди на Ердоган! Тия милиарди, трябваше да влязат за реконструкция в страните, които Запада унищожи. Всичко, което прави "демократичния" запад е точно обратното, на това което официално говори, за да хвърля прах в очите на слепите! Демагогията е страшна!

а сега да видим как американците от тъпа ,потънала до ушите в дългове и еднородно дебела маса ще сатанат умни красиви и богати ... става въпрос за цигулката ... демек 75% от населението на америка

Нима Доналд Тръмп смята, че със заплатата на министъра на финансите на една от най-големите икономики в света, могат да се купуват само фъстъци? И че всички министри на икономиката и на финансите в Щатите, преди въпросните господа, са "бедняци"?! Това негово изказване чертае една картина на разделение в американското общество, която е много опасна, надяваме се, да не е истина, защото ние това вече сме го виждали у нас, не е добре...

тая черта се нарича капитализъм и винаги е била много жестока в амери (чети повече литература, например биографията на Джек Лондон, за да разбереш за ужасите на капитализма) . Много хора си представят, че капитализмът било състезание на умения, няма такова нещо , пръкват се няколко агресивни и примитивни милиардера като ротшилд, сорос, рокфелер (с малко букви) и т.н. и трепат всичко живо наред... са технологиите за тях работят и с техните пари се произвеждат и сега останалите на земята са им излишни и ненужни, трябва им земята за собствено ползване...

И ко праим след като капитализма е толкова лош?

за какво са му бедни? за да се редят за социални помощи? по добре ли е да сложи за министър на икономиката някой циганин от " Факултета"? в България е същото. беден, означава: прост, неграмотен и мързелив. защо трябва да ги храниме?

БРАВО!ПРАВ Е!САМО,ЩЕ ДОПЪЛНЯ И СЕЛЯНИН!!!

70 годишен, и полу гушнал букета психопат

Народа ни, макар и беден има една поговорка... "Да ти умрат връзките". Тоя ако няма наследство или ако няма вътрешни хора в администрацията няма как да направи милиарди. Нашите кокошкари на Уолстрийт ги хванаха за 1 година, щото нямат връзки, ами ако имаха....

Богатия не иска беден да му управлява икономиката. А ние какви сме, щом искаме тия в парламента?

тоя кърти мивки, все повече интервюта му приличат на Димитър Пенев /чичо пенчо/, само смях.

Ха така а Баце ги "открива" неговите калинки по кръстовищата и ги назначава кЪт нямаме богаташи така ще е :) !!!

Прав е бай Дончо. За кво му е гладен протестър - соросоид, квичащ от омая по мумията сороз - за министър?

Много ти отива снимката, шебек!

Откъде го измислихте този оксиморон "гладен соросоид"? Гладни са селските русофили.

"министърът на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, направил състояние от книги за медицинската си кариера и политическите си идеи. " Това последно изречение казва всичко! И Барак изкара 60 милиона за да напише книга за това колко неповторим Е.

да изгони сега и бедните от сащ...тоя е простак на ента степен