Русия почете жертвите от войната с нацистка Германия

Руският президент Владимир Путин участва в церемония за полагане на венец пред гроба на Незнайния воин в Москва в памет на загиналите в борбата срещу нацизма.

Обратно в новината

Коментари - Русия почете жертвите от войната с нацистка Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... На 22 юни, Хитлеристка Германия напада без обявяване на война, една суверенна държава - СССР. Целта - да се заличи СССР от картите, населението да се унищожи физически, а една част да се превърне в роби-подчовеци.Всичко това под похлупака на пропагандата, че това било поход срещу болшевизма. Да, тази дата си е тяхна, но ми се струва, че трябва да се помни от цяла Европа. Защото 22 юни промени хода на европейската и дори, на световната история.Като се сетя за тази дата, в съзнанието ми нахлува един кадър от първия ден на войната. Немският оператор показва първата "жътва" на Блицкрига - окоп, а в него лежат труповете на трима съветски граничари. До тях, картечницата "Максим". Телата им лежат някак си , сгушени едно в друго, сякаш са се боели да умрат самотни.След това камерата показва на 2-3 метра встрани минават ухилените, с развети перчеми "цивилизатори" на Европа.Все ме човърка въпроса - какви хора са били загиналите?? Те са били пограничен наряд, само трима.Зад тях не е имало офицер от НКВД с насочен пистолет. Били са сами.Млади.Представям си как е било - в ранното утро, песента на птиците замлъква.Чуват моторите на немските танкове, виковете "рус, предай се!". Можело е да живеят. Да се предадат, понеже са били обикновени войници, щели са да ги пощадят и после в лагер. Имали са шанс.Или пък са могли да отстъпят, с оправданието - те бяха много повече! Вместо това, сражават се до последния патрон.Тогава Вермахтът е бил много по-силен от Съветската армия. Но защо немците се препъват?? Отговорът е - препъва ги гранитната твърдост на обикновения съветски човек.Не фанатизма, а съзнанието да изпълниш синовния дълг към Родината, а това значи към...родителите си, към семейството си, към децата си!Дълбок поклон на всички онези бойци и командири от Червената армия, които загинаха на този ден.Защото на 22 юни започна...9-ти май.СМЪРТ НА ФАШИЗМА! Мислите ли, че Русия ще допусне нов "22 юни" ??...

"Не фанатизма, а съзнанието да изпълниш синовния дълг към Родината, а това значи към...родителите си, към семейството си, към децата си!" !!!!!!!! Точно това е трън в очите на неолиберализма, точно затова истерично и брутално, с всякакви средства той се опитва да заглуши и унищожи тази сила. Защото тя е по-мощна от всякакви оръжия и е единствената защита от всяко зло! Тази сила идва от връзката с божественото, затова ще оцелее и ще победи нечистивия във всичките му проявления!

Много ясно , че Сталин е виновен за безпрецедентнтно големия брой жертви. Пет пъти повече жертви от немците при това в отбрана и с повече ресурси и оръжие плюс огромна американска помощ. Московска традиция е още от средновековието да не се мисли за защита на населението, а да се мислят само стратегии за плячка и грабеж на околните , затова и толкова жертви при отбранителна война, руснаците винаги мислят от страната на агресора и защитните стратегии не им се удават, пък и животът на мужика никога не се смятал за ценен и се е харчил без ограничения и задръжки.

на 1990-те, когато в СССР/Русия имаше известно размразяване, излезе един сборник документи от съветските военните архиви в поредицата "Гриф секретности снять", в който имаше много интересни данни за съветските военни загуби от Финландската война до края на ВСВ, но за съжаление тиражът бързо изчезна и сега е библиографска рядкост.

Агресорите през Втората световна са Тристранния пакт и Съветският съюз. Вместо да се извинят на потърпевшите благородно и цивилизовано като немците, тия азиатски боклуци руснаците се правят на жертви при всичката си агресия и убийства спрямо Полша, Литва, Латвия ,Естония, Финландия и след това срещу цяла Източна Европа. В България по тяхна заповед в мирно време са убити повече отколкото в баташкото клане , сръбско-българската, балканската и първата световна война от всичките ни "люти" врагове сърби, гърци, турци , румънци и антантата.Убили са повече от всеки друг и имат наглостта да ни наричат братя. Не само няма извинения, ами продължават да си кривят деградиралите муцуни от злоба и гняв. Щом за нищо не ставате, го признайте и почнете оттам боклуци, за да има промяна, иначе зацикляте във варварврство и застой .

Незнам кое и до колко е вярно, защото все пак историята се пише от победителите...Съветския съюз е имал договор с Германия. Трябвало е даже да помогне в превъоръжаването на Германия. Изобщо и до сега един съюз Русия-Германия е твърде опасен за САЩ и Великобритания. Ами остава да бъдат противопоставени. Интересно как така военното командване на Германия се е отказало да настъпва към Острова и са тръгнали към Русия /СССР/??? Едно е сигурно- руснаците са били изненадани. Германците са действали бързо и организирано. Това е довело до успехите им в началото на войната срещу СССР. Някои даже твърдят, че германците почти не са имали танкове. Повечето им машини са били лекобронирани. И повечето машини са произвеждани в Чехия.

Вярно е,че германците са били по-слабо въоръжени и техниката им е отстъпвала на съветската. Вярно е, че двете страни са били съюзници и СССР са снабдявали Райха с ресурси. Не е вярно, че Германия не е имала танкове, но по брой и качество те не могат да се сравняват със съветските. Има една книга на Марк Солонин " 22 юни 1941 анатомия на катастрофата". Там авторът сравнява техниката по брой и качество. Фюрерът напада СССР, защото Хитлер и хората около него виждат как Сталин струпва армия след армия на Германо-съветската граница и се готви да го нападне след като вермахтът нахлуе на Острова. Може и без да нахлува. Има автори, които изчисляват, че Хитлер е изпреварил с две седмици. Не му се е искало много, особено след като и Великобритания му диша във врата от Запад, но не е имал избор. Адолф разбира, че сблъсъка е неизбежен когато на 20.11. 1940 се срещат с Молотов и руснака представя неприемливи за Германия искания, свързани с Румъния, България, Финландия и Дарданелите. Общо взето тази е истината, а който твърди обратното е лъжец!

Много са ми смешни тия, които казват, че руснаците са щели да бият и без помощта на запада. Колко военни коли, танкове, самолети и стрелкови оръжия са изпратени от САЩ в СССР не е истина. А пък Сталин как е умолявал Чърчил за втори фронт също не е истина. Западняците са сринали с бомбардировки градовете и индустрията на Райха. На Хитлер му се е налагало да строи и подводници които не е могъл да използва във войната срещу Съветите. Те са му били необходими за западните противници. Освен това страхът от Втори фронт го е карал да държи армии по Атлантическия вал, които не е могъл да използва срещу Русия... И още, и още...

Към загиналите във войната - почит и уважение. Към днешните руски самозабравили се военолюбци- Get a life!

Ако не беше намесата на САЩ, Вермахтът щеше да смачка скапаната азиатска орда. Американците се страхуваха от една мощна свръхсила, която щеше да ги измести и се бориха против тази опасна конкуренция. Това беше егоистично и и спорно решение.

САЩ се намесиха едва в края на войната, като видяха, че германците ядат як пердах от руснаците. Те се включиха за да разделят баницата, т.е. Европа

във военните действия на територията на Европейския континент в изключително точно преценен момент, когато им е най-изгодно за постигането на близковременни и други, доста по-нататък във времето цели! Ей, по отдолу форумец с ник "az 59/23", в постинги от 22:00 и 23:26 часа е обяснил ясно, важни за разбиране на станалото през първата половина на XX-я век неща!Така че, прочети постингите му от тези часове и се образовай!

абсолютно вярно! един небезизвестен американски генерал в своя реч беще споменал, че американците ще подкрепят този, който побеждава.

предоставя в един форум, един търсещ и любознателен господин с ник "Митко11", издирил в Интернет следното! "14 февраля 2017 года в ГОСУДАРСТВЕННОЙ ДУМЕ на парламентских слушаниях "Патриотическое возпитание граждан России:"Бессмертный полк" разсекретили наконец, найболее приближенные к правде цифры: Согласно разсекреченым данным Госплана СССР, потери Советского союза во Второй мировой войне составляют 41 миллионов 979 тысяч, а не 27 миллионов, как считалось ранее.Общая убыл населения СССР в 1941-45 годы-более 52 миллионов 812 тысяч человек.Из них безвозвратные потери в резултате действия факторов войны-более 19 миллионов военослужащих и около 23 миллионов гражданского населения. Източник:https://realnoevremya.ru/artikles/58108-o-razsekrechenyh-arhivah-sssr-i-realnih-poteryah-v-voyne

Тези цифри бяха потвърдени неколкократно по руската РТВИ. 8 от всеки десет войници не са се завърнали. Съотношението на човешките загуби е 1:15. В отделни битки 1:25. Дори на западния фронт е 1:6. Хитлеровите генерали са били до един гении. А войниците са били с непоколебим дух.

"... Две граби-армии успешно тръгнали по пътя на международния бандитизъм. Но на този широк път е тясно за две банди едновременно, ако всяка от тях преследва в перспектива целта световно господство. И единият треснал другия. Треснал го силно, като добре издебнал момента, повалил го и смятал, че го е убил. Но здравата се е излъгал и е разбрал това не веднага. Вятърът, посят през септември 1939 година, се е върнал като буря по нашите градове и села. Непобедимата и легендарната, ръководена от ареопаг полуграмотни вождове начело с мустакатия хитрец, обкръжен от полуграмотните като него блюдолизци-стратези, е била унищожена за броени дни..."

11.6.1942 г.: СССР бие германците благодарение на помощта от САЩ по ленд лийз На 11 юни 1942 г. е сключено споразумение между САЩ и СССР за взаимна помощ, но реално помощта започва още 9 месеца по-рано. Тази помощ е от съдбоносно значение за СССР във войната, тъй като по това време бойната техника на Съветската армия и инфраструктурата на страната са почти унищожени, а стратегическите запаси от суровини са на привършване. По време на Техеранската Конференция през 1943 г. Й. Сталин публично признава важността на помощта от САЩ: "Ако не беше американското производство, Обединените нации никога нямаше да спечелят войната." " Данните за стойностното и натуралното изражение на спецификациите в програмата Ленд лийз са доста противоречиви дори и в съвременната руска историография. Например цифрите за общия дял на помощите във военния ресурс на СССР (в количествено отношение) възлиза на около 28-40%." " Битуват осреднени данни за американската помощ: автомобили 60-70%, танкове 12-14%, самолети - 10% (за морската авиация - 29%.) В абсолютен брой се срещат следните цифри: Самолети: 22 195 18 659 броя; Танкове 10 000 броя; Оръдия 9600 броя; Автомобили: 376 000 броя; Джипове 51 000 броя; Влекачи 8000 броя; Мотоциклети 35 000 броя; Военни кораби 281 броя; Ледоразбивачи 3 броя; Транспортни кораби 128 броя; Зенитни оръдия 8000 броя; Противотанкови оръдия 5000 броя; Картечници 132 000 броя; Снаряди - 472 милиона броя; Стрелково оръжия - 150 000 единици; Локомотиви 2860 броя; Вагони 11 705 броя; Нефтопродукти - 2,6 млн. т.; Цветни метали над 500 000 т.; Взривни и химически вещества - 1,2 млн. т.; Корабни РЛС 550 бр. (плюс 640 от Великобритания); Радиостанции - 35 800 броя; Храни и продоволствие - 4,5 млн. т.; Металорежещи машини 44 600 броя"

Очевидно си пропуснал, затова пак ще го постна, специално за теб: az 59/23 ( нерегистриран ) 22.06.2017 21:33 Западната "помощ" в кавички, (защото СССР реално си плаща в злато за всичко по "ленд лийз"-а) възлиза на едва 4% от цялото собствено промишлено производство на СССР през годините на войната.  Сами преценете що за "помощ" е оказал запада на СССР и каква роля е изиграла тя за Победата....  Митът за това, че западът е оказал решаваща помощ на СССР за Победата, отдавна е разбит и е просто смехотворен, когато цифрите говорят.... Без коментар!

Всичко, по-горе, е в кавички т.е. , за грамотни хора, това е цитат от документи. А, ти, както си писал 4%, можел си да напишеш и 40%, но е въздух под налягане.

Войната беше спечелена, защото западните сили постигнаха превъзходство във въздуха и бомбардировките разрушиха германската военна индустрия.

"...Съветският съюз доставял на Германия каменни въглища, кокс, манган и още много неща. Това са го запомнили, на това се смеят. Но, кой знае защо, не помнят, че доставките не са били безплатни. През цялата война и много години след нея в Урал работела уникалната германска преса на фирмата Шлеман с усилие 15 000 тона. Нажежени плочи от свръхяка стомана с тегло 160 тона се поднасяли до пресата с кран (германски), на който само куките и веригите тежели 100 тона. Пресата притискала плочата, след което светещият стоманен монолит се прехвърлял на валцовъчния стан (също германски). Без такава преса производството на танкове в Съветския съюз би било значително по-малко, а без достатъчно количество танкове победите край Москва, Сталинград и Курск можели и да не се състоят. Пресата на фирмата Шлеман била закупена от Германия в момент, когато Съветският съюз бил неутрален, а Германия вече воювала срещу цяла Европа..."

Всъщност индустриализацията в СССР през 30-те години и възраждането на Германската индустриална мощ след Версайския погром до голяма степен са осъществени благодарение на капитали от Вашингтон. В този период. Вашингтон ги напомпва с цел да ги противопостави на Британската империя, която е основен конкурент на САЩ. Основната цел на САЩ през ВСВ е да унищожи Британската империя и да заеме нейните позиции в света.

казваш, какво точно означава!?Че някой си е манипулирал пионки, които са притиснали и предизвикали, като резултат след предизвиканата война, освен всичко друго и разпад на Британската империя!?Ако, правилно съм те разбрал!?Е, да!?После някой идва и поставя под свой контрол, останките от разпадналото се!?

Ама щерито що на СССР даваха помощ а не на скапаната кочина в която свиня като теб живее

Западната "помощ" в кавички, (защото СССР реално си плаща в злато за всичко по "ленд лийз"-а) възлиза на едва 4% от цялото собствено промишлено производство на СССР през годините на войната. Сами преценете що за "помощ" е оказал запада на СССР и каква роля е изиграла тя за Победата.... Митът за това, че западът е оказал решаваща помощ на СССР за Победата, отдавна е разбит и е просто смехотворен, когато цифрите говорят....

Нали знаеш, че половината истина си е направо неистина? Я дай и списъка с доставките на Щатите за нацистите по същото време. Примерно започни с доставките за Майбах, за немските танкове. Можеш да ползваш материалите на Конгреса на САЩ, те не лъжат. Е, не разрешиха официално разследване, но там всичко си е казано.

Съветската армия е страж на мира тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия. Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила. Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде Страж на робството до разпадане на империята. За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от враговете на социализма. Логично и закономерно беше това разтурване. Както е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия, която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком Лада и кожено палто за своята другарка. Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.

Ние винаги сме раболепничели пред всички.Ти откри топлата вода.Що не си пуснеш речта на Богдан Филов за великия хилядолетен райх ,който после бил адски учуден защо е осъден на смърт.Ами като обявяваш война на САЩ и Англия това те чака.А в съседна Югославия хората се вдигат масово срещу нацистите.Гърците също.Ние обаче ги посрещаме с цветя.Не говоря естествено за загиналите български антифашисти - вечна им памет.И разбирам да не беше първия път когато воюваме с целия свят но решаваме да повторим.Все едно боксьор категория перо да пробва да се бие два пъти подред с Майк Тайсън.

а жертвите на путлерофашизма колко са?

По малко от боковите

"Въпреки проливния дъжд в руската столица Путин остана без шапка и без чадър по време на церемонията." Какъв юнак!!! Какъв герой!!! Без шапка! Без чадър! То да не е лесно така.

Tolkova prost narod na edno myasto

руснаците трябва да са признателни на САЩ Списък на доставките за СССР по договора Заем-наем от Съединените американски щати: летателни апарати 22 150 танкове 12 700 джипове и автомобили с повишена проходимост 51 503 камиони 375 883 трактори 8 071 автоматични оръжия 131 633 пушки 8 218 пистолети 12 997 динамит 31 933 тона барут 127 000 т тротил 123 150 т детонатори 903 000 локомотиви 1 981 товарни вагони 11 155 товарни кораби 90 кораби за борба с подводници 105 корабни двигатели 7 784 радиолокатори 445 торпеда 197 хранителни припаси 4 478 000 т обзавеждане на сгради за 10,9 млн. долара машини и обзавеждане на промишлени предприятия за 1,078 965 млрд. дол. цветни метали 802 000 т нефтени продукти 2 670 000 т химикали 842 000 т памук 106 893 т кожа 49 860 т автомобилни гуми 3 786 000 военни обуща 15 417 000 чифта одеяла 1 541 590 спирт 331 066 л (!)

щом и спирт са им дали, значи са се уредили тогава

Поклон пред украинците от 3-и украински фронт загинали за свободата на източно европейците. а после както е традицията руснаците си крадат славата и признанието.

А,бе идиот,ти знаеш ли кой е командващ,Трети украински фронт,кой му е началник щаб ,какъв е съставът на т.н. фронт /това е група армии/ и че името има общо с Украйна само заради това ,че е започнал бойния си път от тази територия!Какво да кажем за 1и2 Прибалтийски фронтове,1 и 2 Белоруски,1,2 и 4 Украински!?

Отде ша знай проститутката тя на околовръстното винетки върти.

Браааавос на Путльо! Маладец!

СССР дава приблизително 28млн. жертви през ВСВ. Броят на убитите военнослужещи по фронтовете на ВСВ от германска и съветска страна е приблизително равен 8-9 млн. души. Разликата от приблизително 20 млн. жертви дадени от СССР през войната са от цивилното население, подложено на тотално изтребление, съгласно директивите на германския план "Ост".

на Съветския съюз може да са толкова, може и да са повече! Това, което си писал за военните жертви е пълна глупост! Които руснаци са запознати добре с тези неща от тяхната близка история, ще ти се изсмеят!?И помни, докато не се разсекретят и напълно публикуват държавните архиви за тези години, всеки недобронамереник може да си пише манипулации, каквито му се поискат!?Дано не си от тия!?

В Русия в архивите се пазят оригинални немски документи,в които е описано какво са искали да направят германците с Москва,със Санкт Петербург/Ленинград/и СССР като цяло.В Германия тези неща сега свенливо се премълчават,но информираните германци знаят много добре за какво става дума!?Ето един факт-в заповедта на Хитлер за нападението се казва,че немският войник е свободен да убива и няма да му се вменяват военни престъпления!?

на кой войник не му е позволено да убива и го съдят ?

любими са човекомразци!

В духа на руснаците в последно време ... Както те се опитват да омаловажат приноса ни за КИРИЛИЦАТА, да кажа и аз: Имали са НЯКАКВО МАЛКО участие в победата на хитлеро-фашизма.

на поклонение..

Преди 75 години посетих земите им и още ме споменават. Ако не бяха евреите, днес тези алкаши- милиционери и колхозници щяха да бъдат образцови скандинавци.

"Едва на 22 юни 1941 г. руснаците разбират, че съюзът им с нацистка Германия ще бъде ад за тях. И не случайно твърдят, че от тази дата започва тяхната Велика отечествена война. Но как тогава да нарекат своята война в защита на отечеството си поляците, или финландците, или естонците, латвийците, литовците, всички те жертви на съветска агресия? Как да наречем съпротивата на европейските народи срещу нацизма и болшевизма? Нима тази съпротива не е също велика и отечествена, т.е. в защита на отечеството съпротива? Естествено, че всяка съпротива срещу нацизма и комунизма е велика!"

Защо само тази война наричат велика и отечествена? Какво са справили през ПСВ, например?

Две грабителски държави в съюз, заграбват половин Европа. Накрая бандитите се сбили, и станал " голям проблем". А, жертвите на комунизма от лагерите на Сталин, кога почита Путин - на пут.ин ден, ли?

Народ, за който животът на другия не струва пуканата пара , през ден скърбят и то само жертвите на Хитлер. Ами те за собствените роднини жертви на Сталин не сърбят, а го хвалят. Какво излиза, те за собствените си си майки и бащи реално не скърбят и животът им няма стойност. Но за жертвите на Хитлер абстрактно паметуват и говорят натрапчиво при всеки повод , като им подсвирнат . едно , че приживе не струваш, но и със смртта ти се гаврят и то собствените ти наследници, за да угодят на волята на вожда. Направо да те страх да умреш, като си помислиш , че след смъртта ти , ще те развавят гато байряк убийците. Рядко гнусна и цинична сбирщина са руские. Забележете, че за разлика от другите народи не се наричат със същесъвително, а с прилагателно, не се смята за нещо, камо ли за нещо заслужаващо внимание и уважение.

Много правилно, колега!

Прочетените тук коментари за пореден път ме убеждават, колко прави са руснаците, че са готови да мизерстват, но армията и отбранителната индустрия да са на висота.

Може ли мизерстващ народ да бъде добър тил...

Оказва се ,че може. Оказва се че все още има народи без робска психика като българската.

именно руската психика е робска!

Вермахтът, къде е минал - хиляди доброволци от местните в редиците му. У РККА сал един заблудени френски летци хаха. Що така бе !?

Тия се подиграват със смъртта на собствените си роднини, от която властта прави политика и от нея се прави спектакъл от сатрапа.Не скърбят за жертвите на Сталин, които са даже повече от тези на Хитлер , но за тези на Хитлер пускат дълбоки сълзи. Явно за никой не скърбят, щото ако скърбяха щяха да смажат като въшка подиграващия с паметта на предците им , пък те му ръкопляскат. Типични азиатски лицемери и получовеци , знаещи само страх и насилие.

Това е "памет" дирижирана по азиатско московски модел: за съюзника си Хитлер , с който заедно деляха и тероризираха Европа, омраза и спомен за загиналите свои. За съюзника му Сталин , който избил повече руснаци от Хитлер- само добро, икони и званието добър мениджър. Що за животно трябва да си, властта да те кара да скърбиш за убития си дядо от Хитлер, но да хвалиш убиеца на друдгия ти дядо Сталин. Тук липсва елементарна основа на автентичен вътрешен живот и личност, а дирижирами пасови мероприятия гавра с починалите и убититете. Пълна азитска липса на индивид, право на чувства и скръб, вместо това послушно куче , което лае според пропагандата и желанието на Господаря му. Да не говорим за съжаление и чувстово за вина милионите избити от други националности от самите руснаци или по тяхна заповед и вина. Та те за своите реално не скърбят , а по заповед се истерясват, кво остава за чуждите.

общите жертви на Съветския съюз!Над тридесет милиона са!Пак по изчисления на руски историци!И все още там е държавна политика, да не се публикуват цялостно държавните архиви, с изчисления на всички загинали и причините за това!Частично, тоталната обърканост на сегашното рускоезично население при познанието, какво реално се е случило през тези неимоверно страшни години, се дължи и на това!?Огромна част от информацията в държавните архиви, описващи тогавашната ситуация, да продължава да остава скрита!? Прави впечатление, как Сталин отказва жените и децата на Ленинград и Сталинград да бъдат навреме евакуирани от тези градове, при прибижаването към тях на германците!Целта била, с жени и деца зад гърба си, защищаващите ги войски, по-добре и то-твърдо да се биели!?В резултат на липсата на навременна евакуация, огромен брой деца и жени загиват и започваш да се питаш!?Този изключителен звяр, вярвал ли е в крайната победа!?Нали, именно след победата, тези жени и деца, техния опазен живот, ще ти осигурят сравнително по-бързото демографско възраждане, след катастрофалните загуби на човешки живот, случили се през войната!?Хитлер е правил изказвания, че щом Германия губи войната, германците нямали право на съществуване победени!? Германските военни загуби през Втората световна война се изчисляват на 6 милиона човека, но като се има в предвид, че в тях влизат и двата милиона измрели германски пленници в пленническите лагери в Съветския съюз, след края на войната!? Като се приспаднат, един милион загуби на Западния фронт и срещу партизанските съпротиви в немския тил, прави силно впечатление, колко малко са военните германски загуби в сраженията на Източния фронт, в сравнение с военните загуби на Червената армия!?Което повдига и много и много въпроси!?

При руснаците честването на жертви е само за нахъсване за вечната им агресивност и постоянните и войни и плячкосване на съседите. Поука и осмисляне никакво, да не говорим за извинение. Никакви зачатъци на история и историческо мислене, само пропаганда на едно и също , да се опитват да се икарат жертви и велики и да си карат , както си знаят от учителя си Чингиз хан и приемниците му . Пълен примитивизъм и липса на рефлексия. Че самите те са били съюзници на Хитлер и съседите са дали милиони жертви от общата им агресия, че са почернили и подложили на геноцид над триста съседни и вътрешни империята им народи , нито дума, нито осмисляне, нито извинения, нито промяна. Първосигнални орки .

За какво да се извиняват? Че ги нападат ли?

Русия кога ще почете жертвите на комунизма и Сталин, които са много повече.

Кога поумнеят поне малко такива като вас....което де факто е равносилно това да стане когато цъфнат налъмите..

Я обясни как жертвите на комунизма и Сталин са МНОГО повече.Имаш ли идея колко е било населението на Съюза по ония времена?Искаш да кажеш че СССР е изгубил 100 милиона граждани ли?Понеже във войната са над 20 и казваш че онези избили МНОГО повече.МНОГО ЛЪЖЕШ!Лъжи поне малко с финес като Иван Костов !Ама не ми излизай с цинизми а с факти.Той такава глупост никога няма да изтърси.Значи твърдиш, че всеки втори човек на тази държава е бил убит!!!Тази идиотска лъжа няма как да се пробутва вечно.Впрочем лека им пръст на загиналите от всички националности срещу нацизма създаден от корпорациите.

Дали нашият президентски съветник не се е преоблякъл за мероприятието , както си знае? Очевидното е, че в България децата на комунистическите палачи станаха хитлеристи, но пък историята нали е сравнявана като колело! Е, сега го играят хитлеристи, а утре може да се предрешат като севернокорейци- все едно е колко са луди и нефелни.

Поклон пред жертвите на нацизма и пред героите загинали за освобождението на СССР и цяла Европа !

Жалко за убитите и от Хитлер и от Сталин, ама какво месиш в това Европа ?

Да ,прав си ! Вярно ,че цяла Европа беше съюзник на Хитлер !?

Съветският съюз победи единна европа, а германците бяха основната съставляваща, но се биеха финландци, румънци, унгарци, италианци, танковете се правеха в чехия и т.н.

Путин е най-великият водач в света! Дано мисли, кой ще го последва! Лошите времена могат да настъпят след неговата кончина. Бог да го дари със здраве и разум!

ще си пръкнат нов Ленин или Сталин.

дай боже. Дано да си прав.

И България даде много жертви към 30 000 след като на нападна и превзе СССР.

Цялата истина е, че Путин тръгна да засилва икономиката си и Америка и запада се уплашиха и тръгнаха срещу него, то не бяха украинците, то не бяха санкции и тем подобни глупотевини! Рано или късно ще му кацнат на калашника западняците и американците и тогава ще има върти немайсе....ойде коня у ряката с каруцата!

да. разбира се

А Украйна ПОЧЕТЕ ли някого днес?

Че какво да почита, една по голяма част от тях по време на войната бяха с фашагите!

Не е поголямата част но бяха да вярное

Даааа...Руснаците почитат и което е ОЩЕ ПО-ВАЖНО! Помнят падналите си предци...Респект за което! А в Говедарника на интервюта по улицата..Дори не знаят кой се е бил втората световна война, кои са съюзниците, кои са враговете..И кой е победил! Жалка работа е Краварника, кочина с крави без собствено самосъзнание и народна памет!! Факт!

Молодец Вова!

Какъв молец бе !?

ХуЙ ти в гъзец бе!