Патриотите предлагат закон за защита на книжовния език

До месец “Обединени патриоти“ ще внесат в Народното събрание проектозакон за защита на българския книжовен език.

Обратно в новината

Коментари - Патриотите предлагат закон за защита на книжовния език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-накрая, нещо смислено да прочета

Аре стига сте ни регламентирвале как да си коментирваме между назе си тук!Кво ше ни учите как да пишеме...в наше село сички викат "ЯЗЕ",само азика викам книжовното АЗ...айде чупка!!!!!!!!!!!!!!!!!

Популизъм и простотия. Предишноят опит за такъв закон, редактиран от професор от Бан и Съюзът на писателите -191з , нямаше нито един верен пълен член, а запетаите бяха рядко нацелвани. Щом професори и писатели не могат да усвоят езика , значи трябва да се опрости, а не да се увековечава . Вариантът на подобен закон от професор Корнезов беше с 6 правописни грешки. Освен това няма речник на българския език, който да служи за сравнение. За наш срам такъв речник няма , това се крие, а фактът, че 99 процента не знаят, показва, че никой не го е търсил и на никой , включително на популистите не им пука. Тъй че по-кротко.чакаме закона , както поредна серия от комедиен сериал. Чакаме Славчо Атанасов , ЗКПЧ-то от МВРО , от политически офицер станал шеф на културата в парламента, да ни изнедада с нова законова комедия с българския правопис, защитена с пледоария на четврто поколение комунист на диалект от от родното му село Градина.

Смешници. И какво ще защитава този закон? 2-3 милиона хлапаци драскат на някакво подобие на език. Толкова им трябва. Кому е нужна кирилицата, на монголците може би!! Или ще ставаме като арабите, от как е написан Корана, арабския е забрането да се променя. Хайде и ние да приемем първия превод на Библията като еталон. "Патриотите" са майстори на безсмислените шумотевици.

Голям боклук си, всички соросоиди сте такива!

Бас ловя ,че от Брюксел ще кажат не може, няма такова животно. Те се пънат да сменим кирилицата,без нея какъв книжовен закон. А Атака да искат промяна на съдържанието на учебниците по история и български които години наред ги пренаписваха и изтриваха национално-патриотичните текстове и истинската истороия и литература, за последно Кунева ги прокара тези заменки, хем облагодетелства и издателства и печатници.

Това означава България да остане без "журналисти"...

ако се приеме такъв закон, то сидеров, каракачанов и найвече симеонов трябва да унемеят за ка не попаднат под ударите на закона! а тв скат трябва да и спрат тока незабавно!

"Унемял" тъпунгер си ти! :))

Лично мен повече ме е грижа, че след няколко десетилетия няма да има кой да говори български.

Така е. Циганите и африканците на които скоро ше принадлежи територията, ще бъдат много развеселни от такъв закон.

И по тоя въпрос ще се направи закон!

Закон за размножаването на българите?

Чифутче, не се прави на загрижен българин, ясен си ми:)

Отлично

Такъв закон трябваше да се приеме преди много време! И да има и наказателна част за всички ония, които с говоренето и писането си опорочават езика и правописа. Това се отнася най-вече за журналистите и политиците, които съвсем не са образец за правилната употреба на говоримия и писмен български език. По някога имам чувството, че голямата част от гореспоменатите и титулуващи се "юристи", "журналисти" и всякакви "-исти", просто са проспали часовете по български език и литература в средното училище, а се кипрят с дипломи за "вишу"...

Пише се "понякога", а не "по някога". Наказателна отговорност!

БРАВО !!!! Хубаво е ,че ОП са правителството ,че да стопират европомиярите !!!!

Да!!! 100 % да за съхранението на българския книжовен език, също и на диалектите! Не за шльоковицата и за чуждиците за които има български думи! Трябва да си пазим езика чист и оригинален. По често да четем нашите класици, за да се убедим какво богатство имаме. Не ни е останало много от националната идентичност, за да сме лекомислено пренебрежителни към нея.

Няма лошо. Дано внесат и закон за киселото мляко и закон за царската туршия. Народността требе да се пази со всички средства.

Да също и за лука и чесъна и за газовете, които те образуват, за къде сме без газовете, тази национална черта?

Прави са Патриотите!! неграмотността е повсеместна! Драскачите в дира са ярък пример за това, също като депутатите селяндури!!!

Това патриотично и защитаващо българщината начинание е много добро но -Какво ще каже за него ЦК на ЕК и няма ли да открият пак наказателна процедура слещу нас ? Че те защитават глобализЪма, мултикултурализЪма и все други -изми целящи заличаването на съответните държави и борещи се с националното и патриотичното във всички страни от ЕС и не само там !!!

Та това начинание е много мултикултуралистично даже! Нали ако си скапем езика - за което, впрочем, медиите работят неуморно - ще се получи "мулти - 1", т. е. мултито ще намалява, вместо да прецъфтява - пардон, прОцъфтява?

Даже и те се обърка и не знаеш какво си написал но нейсе трафик да става ха ха !!!

обединените идиоти по-добре да се гръмнат в тъпите некадърни тикви

Ти искаш на иврит да минем:)

Всички усилия ще са напразни ако българите изчезнат. Затова на първо място трябва да се намери начин да се увеличи раждаемостта. После трябва да се предприемат действия, които ще пратят циганите да си получават помощи на Запад, турците в родината си Турция, а останалите мангали - кой откъде е дошъл.

Щом БСП и ДПС са против, значи този закон е добър за България.

.... и който наруши този "свръъъъх важен" закон, .... ще го вкарваме в затвораааа... Тоя Винкел ако го слушате по телевизията постоянно трябва да се гледат хора ръченици гайди и стари градски песни...каквато му е СКАТ естествено и тъпизми. Те са задължителни.

За езика хубаво , но и за имената. Да са живи и здрави децата Айс, Ярост (на англииски) и още едно "озаглавено" с английска дума. Просто голям срам за семейството от Дупница . И няма да са единствените с "оригинални" идеи , ако не се вземат мерки.

Ай ся питайте Бае си БОКо-КРАТУНьо к'во подписа, и к'во точно пише у СЕТА, и като как ще задължавате вносителите на 'нам си к'во, да го преправят за "територията"?... :::))) А?...

Нека обединените патриоти се научат да говорят книжовен български, пък после да дават акъл!

Марш от тук оядени де би ли!!! Не симулирайте активност! Книжовен език,акции вв Слънчев бряг,ала бала! Абе вие станахте Обединени И диоти! Къде отидоха вашите обещания за справяне с мигамската престъпност? Къде се дянаха благоденствящите пенсионери с минимална пенсия 300 лв? Това ни интересува!! А другото е бля бля! Знаете ли чее за последно ме излъгахте да дам глас за вас и не съм само аз,доста сме!! Сега се чекате сс бизнеса по морето,ама този път ще си го получите! За Слънчака се знае няма ли алкохол и чалга курорта умира,така че Свинки( Симеонов, дебелия и откачения) този път нне познахте!

Турците се разлаяха. Значи е добре

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ. Задниците да се подмиват, Симеонов!

Обединени предатели !

ЗНАЕХ СИ,ЧЕ СТЕ СЕРИОЗНИ ХОРА!!! А КУЧЕТАТА - ТЕ НЕКА СИ ЛАЯТ!!! НА АНГЛИЙСКИ!!!

Най-голямата глупост е да туриш правила и закон на езика. Алооу... езикът е живо нещо, което се развива. Ако не се развиваше щяхме да мучим като маймуните още!

Те патриотите предложиха близки пенсии за не работил, малко осигурявал се и работил цял живот. Тях ги интересува да са на власт.

Патридиотите, от които половината не могат да си напишат името без правописна грешка, щели да внасят закон за българския език!? Ей, да не забравите, да дадете текста на Цвък да за редакция, преди да го внесете!