Проф. Дончо Градев: Само зли сили използват ксенофобията

Ксенофобията е зло, но по-голямо зло са онази политика и онази идеология, за които тя е оръжие, смята социалният психолог проф. д-р Дончо Градев*.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Дончо Градев: Само зли сили използват ксенофобията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Професоре нещо да кажеш на битите деца и техните родители от Асеновград, м? Или за това не ти плащат и нямаш "опорна точка"? Предател!

Дрън, дрън, дрън .. Много приказки, малко разум. Нег.ри, мюсюлмани и Християни на едно место е рецепта за конфликти. Затова да си ходят от където са дошли и нег.рите и мюслитата и мира ще се върне.

Дрън, дрън, дрън .. Много приказки, малко разум. Негри, мюсюлмани и Християни на едно место е рецепта за конфликти. Затова да си ходят от където са дошли и негрите и мюслитата и мира ще се върне.

Е няма ги вече Минчо Драгански и Марко Семов. Новопоявили се треторазрядни учени. Ти, човече познаваш ли народопсихологията на тези народи ? СУ ? Куцо и сакато в БГ професор и доцент, само парички цуцат от общия казан !

Професоре ти май хал хабер си нямаш от проблемите на острова. На белите им писна от мюслита и манга.и. И Тръмп белите го избраха.

"Мултикултурализмът означава да се слеят културите и да се получи нов продукт" Мултикултурализмът е част от опитите със социалното инженерство на изроди отвъд океана. А "великата мисъл" на този наказал се сам "просветител" говори достатъчно колко му е плоска пропагандата. Нищо ново от 28 години насам, елементаристики, тъпоумци, нивото дори в СУ е толкова ниско, че там и джебчия от женския пазар спокойно би могъл да е поне доцент.

Аман от тези "професори" селяндури, които са научили стотина сложни и неразбираеми думи, с които стряскат народа

Още един платен защитник на брадясалите

Аман от либерастката поръчкова пропаганда? Сгазили един талибан и не спряха да лаят за ислямофобия. Алооо, а ежедневните атентати на ислямските талибани срещу нас не е ли християнофобия и защо мълчите за това?!

Днес в един супермаркет една дебела циганка ревеше на опашката че детето и чака болно отвън и пререди всички а на касата се опита да мине касиерката с 40ст :) разбира се никакво болно дете не ямякале тая пача но те един на друг си ги предават тия номера и ни се присмиват зад гърба! И това не е изолиран случай. А на такива пишман професори можем да им пикаме в устата - или им плащат соросоидите или са изкуфели съвсем. Ще ми обяснява че тумбите неграмотни мангали носели щастие и благоденствие на цивилизованите народи които столетия са си градили държавите а сега едни други идват наготово на софрата и само вадят претенции!

комунистите от преди 50 години никога пропагандирали сексуално омесване с негри, араби и пр. даже тъкмо обратно - те бяха за национално освобождение със социалистическа насоченост. така че тези мъдри мисли на професора против ксенофобията са от по-ново (соросистко) време...злобата срещу ксенофобите е имплантирана от нови могъщи на запад централи набиващи на хората в главите т.н. европейски ценности т. е. идеята за омаломощаване на културните хора... а и фамилията ГРАДЕВ не ми звучи съвсем православно и българско...

Другарят професор на практика отхвърля моделЯ на т.нар. "интегриране", който на практика е водещата линия на меркелизацията на Европа, от което следва, че Меркел, Юнкер, Могерини и всички oстанали, които пропагандират "интегрирането" са ксенофоби, а това, според думите на професора "всички знаят, че е нещо много лошо.". "- Звучи добре. Къде е проблемът?". Проблемът е там, че професорът не дава никакво определене "що е "култура" и как той я разбира, но може би това е добре, защото той със сигурност би ни дал някакво негово си пояснение за "култура", както е дал такова за "ксенофобия", което е лъжа "и всички знаят, че е нещо много лошо."

Щях да се обзаложа, че тая саксийна мумия е в Нов турски, а той в СУ. Явно и там нивото е паднало и се е напълнило с либерасти на грантове. Само чакаха на бял човек да му дойде до гуша и подкараха опорните точки. 1 убита чалма, срещу стотици бели хора, ама ние сме били зли ксенофоби, а приматите извор на цивилизация. Ксенофобията е сред най естествените, човешки инстинкти. Дори 2 съседни махали могат да са ксенофобски една, спрямо друга. Това е конкуренция, еволюция. Когато обаче мериш с различни аршини, едните покриваш и омаловажаваш, а другите заклеймяваш, това вече е демагогия и манипулация и целта е доста в страни от общочовешките ценности. Тоя чехъл, ако изобщо има потомство, най вероятно е някъде навън, в бели държави, но тръгнал да дава акъл по мулти-култи, на местна почва. Такива диванни алтруисти и хуманисти, нещо не тачат кафявите и черните държави, колкото и да ни навиват да им приемаме мизерията у дома си. Ксенофобия е просто кух израз използва от либерастките демагози, за заклеймяване на естествени, човешки инстинкти за оцеляване, но само когато им изнася.

Едно изключително полит. коректно интервю, което внася един изключително свеж полъх на разнообразие между редовните статии на Дойче Веле. Тук можем да проследим на практика как се раждат фалшивите новини и новоговора на днешния интернационален либерал-фашизъм. Преди, гърците са твърдели, че "Ксенофобия (от гръцки. ξένος чужд + φόβος страх)", а днес професорите изкривиха фактите, като твърдят, че "- В буквален превод тя е "чуждомразство" и всички знаят, че е нещо много лошо.". И ние на кого да вярваме сега?

не идва от тази "невинна" грешка в израза на "учените" и "професорите", а в това, че подобни лъжи се разпространяват напълно умишлено и масово в медиите за откровена заблуда, и няма кой да им се противопостави, освен коментиращите по форумите, които са твърде различни от водещото течение на покварата. Точно такива коментари биват често "изчезвани", тъй като "Нечии политически неудобства се прехвърлят към различните."

Дончо, Заври си мултикултурализма отзад. Вкарай си го надълбоко, докато зад-ника ти приеме формата (а защо не и размера?) на мултикултурно минаре. На теб мултикултурализмът ти е РЕЛИГИЯ, защото ти плащат да вярваш в нея и защото си идиот, безмо-зъчен комунист, вонящ интернационалист, ос-ран марксист, ла-й-но-мет, лай-но-яд и ла-й-но-генератор.

Ако си прочел интервюто ще осъзнаеш че нищо не казваш а само му доказваш тезата. Той не защитава мултикултурализма. Виж се на какво си заприличал. Ходи си ликувай нервите. Това ли е "културата" която си мислиш че защитаваш? Мисли повече и яж по малко ла-й-на. Стой по далеч от неща които ти влияят толкова зле преди да си патладясъл. Тогава на никой няма да си полезен (ако изобщо това и целиш с тези гнусотии).

На възраст сме може би връстници, но от миналите години не разбра ли Дончо, че няма такова животно като мултикултурализъм. Какво направихме с нашите цигани, 10 години на "интегриране" и резултатът ..... убийства и грабежи. Дончо животът не е "върви" по "дебелите" книги. Но да ме извиниш, но тези примати идващи през границата, пък те "носели" култура, моля ... множко ми идват.

Дончо, Дончооо, ислямист да ти го набута и на жена ти също, и на дъщеря ти, и на внучката, ако ги имаш, мекере продажно! Да те ... в професора тъп!

"Мултикултурализмът означава да се слеят културите и да се получи нов продукт (културен)" Бай Дончо, Видяхме какво стана като ни докарахте "културата" на исляма. Новият културен продукт е: муслимски варвари взривяват музикални фенове в Париж, муслими-козо-еб-ци прегазват туристи в Лондон, еритреец си мие г-ъ-за на фонтан в италиански град и ни обогатява културно, афганистанци и пакистанци изнасилват деца и жени в Германия, други религиозни животни взривяват бели хора в метрото в Брюксел, киргистански орки в Бостън оставят маратонци без крака, ръце и очи, и хиляди "културни" проявления на исляма. Ми знаеш ли какво, заври си мултикултурализма отзад. Вкарай си го надълбоко, докато зад-ника ти приеме формата (а защо не и размера?) на мултикултурно минаре. На теб мултикултурализмът ти е РЕЛИГИЯ, защото ти плащат да вярваш в нея и защото си идиот, безмо-зъчен комунист, ос-ран марксист, , ла-й-но-мет и лай-но-яд и ла-й-но-генератор.

В буквален превод ксенофобията не означава "чуждомразство", а "страх от чуждото", по-точно "страх от чужденеца". Що се отнася до широко тиражираната теза, че младите, родени в Европа мюсюлмани се гърмят сред невинни хора, тъй като са граждани "втора категория", ще кажа само, че има още много религии и етноси със същата или по-лоша съдба, но никой не прибягва към отмъщение, убивайки невинни. Този вид убийства се учи в джамиите в Запада, като учение на исляма, промива мозъци и довежда до сегашната реалност.

Аз съм фоб към всеки, който иска да ме убие. Даже закона все още го зачита, макар че като гледам презрелият професор не. Я да обясни професора без фобия как се печели война? Я да обясни любовтта на евреите към палестинците. Я да обясни защо повечето цигани, които не работят все пак имат пари, а българите нямат. Хайде професоре, всички, които сте способни да обичате всички към хелзинки и точка. След като има убийци от определена група е редно да се натиска тази група докато направи така че да няма повече убийства. И ако групта не го направи да се изхвърли от обществото. С много фобия. Какво трябва да направи според него човек, на който му изнасилват детето? Да предложи и другите си деца? Който не държи на своите а защитава чужди интереси е просто предател.

В НЯКОИ ОТНОШЕНИЯ МЮСЮЛМАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ПИЧОВЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ ... ... ЗАЩО ??? ... АМИ НЕ СЪМ ВИДЯЛ МЮСЮЛМАНИН ТУРЧИН , АРАБИН , ПАКИСТАНЕЦ И Т.Н ДА ДОЙДЕ НА ЗАПАД И ДА СИ ПРОМЕНИ "КУЛТУРНИТЕ ЦЕННОСТИ" И НАЧИНА НА ЖИВОТ ..... А БЪЛГАРИНА ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО ПРАВИ КАТО СЕ ДОКОСНЕ ДО ЗАПАДА Е ДА СЕ ИЗСЕРЕ НА КУЛТУРНИТЕ СИ ЦЕННОСТИ , ИСТОРИЯТА СИ И НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ :))

АКО ТЪРСИМ КОРЕНИТЕ СПЕЦИАЛНО НА БЪЛГАРСКАТА КСЕНОФОБИЯТА ... БИХ ТРЪГНАЛ ОТ ОПИТИТЕ ЧУЖДИ ЦИВИЛИЗАЦИИ ДА НАЛАГАТ .. СВОИТЕ "КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ" НА НАЙ-СТАРАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ЕВРОПА :))

Та цитираш най-изпадналата и примитивна част от човечеството, като имаща "културни ценности" и пр. ?1 Що за малоумия се въртят в главата ти?

АЗ БИХ ЗАДАЛ ВЪПРОСА ПО-ИНАЧЕ : "С КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ТЕХНИТЕ КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ ОТ КРАВАРСКИТЕ ?":))

Ако ти плащат да говориш празнословия и да преразказваш медийни клишета, човек може и да те разбере (но не и да ти се връзва), но ако това, което го дрънкаш, го мислиш, си за окайване! Стига лицемерие! Каква ксенофобия, след като тези муслим нашественици (те не са никакви бежанци), подпомагани от (!), идват в Европа и се държат нагло и неуважително към всичко, което е прието като стандарт на поведение и традиции , а на всичкото отгоре открито заявяват, ч са тук , за да се борят за установяване Световен Халифат, понеже исляма (една сатанинска по своя дух у практика религия) ги призовавал към това. Тук някой по-отворен ще отсъди авторитетно, че Европа приема тези муслим пълчища, защото западноевропейската кръв е уморена и се нуждае от освежаване и импулс, и тези бежанци са средството за това! Някой наивник може и да се върже на подобни нефелности, но никой мислещ човек не би се оставил да му хвърлят прах в очите с подобни прозрачни опити за манипулация, дори и само като гледа какъв е материалът, който би трябвало да съживи европейската кръв. Ами защо тогава години наред не приемахте качествен материал от Изт. Европа (а шведите си вкараха африканци, за да си скубят след това косите за глупостта)?! Отговорът е, защото целта на тази инсценирана бежанска кризжа е съвсем друга!... Вече и на децата стана ясно за какво става дума...

Ако ти плащат да говориш празнословия и да преразказваш медийни клишета, човек може и да те разбере (но не и да ти се връзва), но ако това, което го дрънкаш, го мислиш, си за окайване! Стига лицемерие! Каква ксенофобия, след като тези муслим нашественици (те не са никакви бежанци), подпомагани от (!), идват в Европа и се държат нагло и неуважително към всичко, което е прието като стандарт на поведение и традиции , а на всичкото отгоре открито заявяват, ч са тук , за да се борят за установяване Световен Халифат, понеже исляма (една сатанинска по своя дух у практика религия) ги призовавал към това. Тук някой по-отворен ще отсъди авторитетно, че Европа приема тези муслим пълчища, защото западноевропейската кръв е уморена и се нуждае от освежаване и импулс, и тези бежанци са средството за това! Някой наивник може и да се върже на подобни нефелности, но никой мислещ човек не би се оставил да му хвърлят прах в очите с подобни прозрачни опити за манипулация, дори и само като гледа какъв е материалът, който би трябвало да съживи европейската кръв. Ами защо тогава години наред не приемахте качествен материал от Изт. Европа (а шведите си вкараха африканци, за да си скубят след това косите за глупостта)?! Отговорът е, защото целта на тази инсценирана бежанска кризжа е съвсем друга!... Вече и на децата стана ясно за какво става дума...

ксенофобофобията не е ли вид ксенофобия?

Не знам дали е нарочно или не, но професорът всъщност твърди че идеята за мултикултурализма се е родила заради ксенофобията тлееща в страните допуснали заселването на бившите си роби на тяхна територия, а сега се наслаждаваме на активната реакция на второто поколение роби отраснали с илюзията че са хора живеещи в равноправно общество...

Идеята всъщност е още по-елементарна. Важното беше да повторите "професор". Даже и повторено на наум, съзнанието се обременява с една лъжа, което действа различно от истината. Господинът преди всичко е лъжец. Препоръчвам ви да не се натоварвате с делюзията, че с това четиво, някой има за цел да ви информира.

Беше прав борисов за бам !

Комунистите искаха да развладеят света и разпространят идеологията като противопоставиха бедните на богатите. Марксистите исат да развладеят света като противопоставят обществата по религия, сексуалност и раса. Нищо ново, една и съща цел, различни похвати. Те са наи-голямото зло, крайно време е масите да се събудят от летаргията, защото дори сега е твърде късно.Много нестабилни времена очакват специално Западна Европа и Северна Америка, не си правете илюзии.Не искат дори да го изказвам, но наистина мисля, че ще има гражданска война и марксистка революция.

"Ислямофобия" и специално създаден термин от тоталитарни марксисти, с цел продължаване ислямизирането на Европа и разделяне обществото по религия.Това дори не е нещо противоречиво, а добре отразено в Марксистката идеология от 30те години на миналия век

а дончо градев какво ли е писал и проповядвал по времето когато трябваше да обичаме само партията, и смъртно да мразим всичките и капиталистически врагове? а какво ли ще рече, ако внучка му се омъжи за нигериец, примерно, или за сенегалец, да речем?

Въобразявах си че с края на соца е дошъл и краят на измислените професори. Да ама не, сега още по големи тунеядци стават професори, ръсят простотий и се опитват да промиват съзнанието на хората. Дончо, македонче долно, знай че всяка свиня си има коледа.

А тези дни един съфорумец питаше лесно ли се печелят грантове!...

Поразително незнание за човек, титулуван като професор! Само да кажа две простички неща: 1. Ксенофобия - фобос не означава "омраза", а страх. Затова и клаустрофобия напр. не означава "омраза" към затворените пространства и т.н. 2. За една от формите на ксенофобията се счита екзалтираното, безкритично приемане на чужда култура, религия, общество, мнение и т.н. Точно към това ни бутат с това интервю. Защото, безкритичното приемане на исляма, на мигрантите е точно форма на ксенофобия. Ама карай - либерастка пропаганда да става.

Ако не сме ксенофоби-НЯМА да оцелеем,като народ! Този ояден книжен плъх,не знае,че в Гърция всички са ксенофоби-най-добрата работа е запазена за гръцки граждани! Тук пуснахме арабските боклуци,както и китайците да въртя търговия по централните магазини! Българи събудете се!Бъдете ксенофоби!

Ксенофобията е напълно естествено човешко чувство, защото НИКОГА чуждият не идва при теб за да ти направи добро. Дайте пример на чужденци, които отиват в друга държава за доброто на местните. Не, те отиват заради своя интерес, който твърде рядко съвпада с интересите на местните, защото и едните и другие сикта едно и също и ще се налага да го делят. Да не отваряме дума за различния манталитет, традиции и обичаи, а отворим ли приказка за религията, нещата стават страшни.

Пълни глупости. По принцип никой не мрази другия заради това, че е различен. Да го мразиш за това, значи нещо не си в ред. Но тогава, когато държавата или определени среди като ЕС насилствено конфронтират хората едни срещу други, тогава се ражда ксенофобия - тя не е омраза просто срещу по-различния, тя е омраза към това, което той прави. Ромите ги мразят не заради това, че са роми, а заради това че повечето от тях не работят и живеят на гърба на другите, не спазват никакви закони и в повечето случай се занимават с престъпления. А държавата толерира това. Чалмите ги мразят за това, не защото са чалми, а защото считат, че всички трябва да са като тях, а останалите са неверници и трябва да им се режат главите. А ЕС ни ги натриса да си ги отглеждаме. Обратните ги мразят не заради това, че са обратни, а заради това, че най-нагло парадират с извращенията си и се опитват да наложат модела си още на децата в училище. И държавата пак подкрепя това безумие. И много др. примери в тази насока.

Важното е, че на село така и не го разбират, а и нали, са го набедили за прфесор. ..Изобщо не му пука, че говори гупости и лъжи. Плаща му се да подготви територията за нещата..

Само зли сили биха оставили разрушаването и пълното ислямизиране на Западния свят.Ислямизирането не би продължило, ако ги нямаше тези туморни неолиберали, които открито унищожават западния начин на живот, традиции и културно наследство.Но наближава буря професоре, дано да сте на правилната страна !

Адорно и Маркюз биха били горди с тебе професоре ! Напред другари марксисти и заедно да разрушим Западната цивилизация.

А, не само "западната"! И източната! Изобщо християнската цивилизация по света и у нас.

Алах Акбар професоре, само белите хора могат да бъдат ксенофоби.Само да не обиждане мюсюлманите, че е грях ! Оставете ги да ислямизират и тероризират на воля !

Мултикултурален не ми изглеждаш професоре. Ако майка ти беше познавала негър щеше да си личи. Хората са образували различни народи, понеже не са чели теориите на наш Дончо. Исторически, неговата творба на 5 мин. напъване е по-важна от Библията. Ах, мили наш простьо, това че ти си станал мултикултурален отзад за сребърници е жалко, но маловажно за нас. Дали ти е харесало или не, също. Но да ни обясняваш как това е нашето призвание - еми дончо - това не може да се квалифицира и като лудост, понеже е толкова тъпо.

Това "мултикултурализмът" нещо като помия ли е - забъркваш в една копаня манджа, грозде, говна... и даваш на прасетата и... хората.

Купища празнословие а да се прикрие расовата дискриминация срещу коренното европейско население......

СЪЧИНЕНИЯТА НА ТОЗИ ПЪК ИЗОБЩО НЕАМ НЕРВИ ДА ЧЕТА!!!

А, престъпленията от християнофобия разбунват ли духовете в Лондон, или само престъплението от ислямофобия!?

Направих си труда да прочета бръщолевенията на този псевдопрофесор. Имам чувството, че е на хранилка на "отровено общество" или подобна нпо. Обърнете внимание - културата на дадена страна трябвало да се смеси с тази на пришълците, иначе нямало да имаме мултикултурно общество. Общо взето, обикновен помияр, въпросът е защо му дават поле на изява в дира.

"Ксенофоб" - човек, който не желае чужденци да го взривяват, колят, изнасилват в собствената му държава.

И всичко това е с вашите пари. Може да си вярвате, че ви принадлежат но истината е, че вие им принадлежите. Така, че не бъркайте господарите. Запомнете го!

Бляяяяя..... Бля-бля-бля...!!! :::))) Дааа...!!!