Видеоконтролът на пътя няма да бъде обозначен

Парламентът реши местата за видеоконтрол на пътя да не бъдат обозначавани с пътни знаци. Така проверката ще се извършва от службите, осигурявайки видимост.

Обратно в новината

Коментари - Видеоконтролът на пътя няма да бъде обозначен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все едно да ти пишат "Внимание! Подслушваме телефона ви!" и да чакат да се изпуснете с нещо важно! Тъпо. По-скоро усилията трябва да се съсредоточат върху наглите пикльовци /вж. снимката/, свикнали още от пеленачета да им се дава всичко безплатно, нагли, затъпели и агресивни простачета. Прати го да копа някъде и му направи досие, лиши го от възможност да заема длъжности, пък да го видим!Безделието, скуката и неграмотността водят само до това - войната по пътя ще се задълбочи.

Вчера пътувах от Маказа до Варна и никъде по пътя нямаше и помен от полицаи, контрол, регулиране, помощ под каквато и да е форма. За сметка на това беше пълно с дебили, които изпреварват на завой, карат със 180-200 на магистралата, залепват се зад теб и те натискат, светкат, свирят, шофьори на товарни коли, които не само, че не помагат на колоната зад себе си, но и пречат съзнателно... С две думи - каквито и закони и пътища да има тук, нищо няма да се промени, ако ВСЕКИ ЕДИН, който излиза на пътя не се замисли поне за момент какво и как може да /не / направ, за да НЕ пречи на другите, да НЕ е агресивен, да НЕ си развява средния пръст през прозореца и да се държи малко по - НОРМАЛНО!!!

Всичко това е прах в очите за бедняците и карт-бланш за богатите, защото горните правила с дерегистрация и т.н. не важат, ако автомобилът е лизингов. Или ако е с чужди номера, както масово се кара с SHA. KАТ никога не са имали право да махат табели на чужди автомобили, затова и на фесовете им дреме с колко карат и как карат, то човек убиват и бягат в Турция, след като съдът ги пусне, какво остава за другото..

Законодателите не виждат ли как е в Европа? Нали и законодателството ни трябва да е синхронизирано с европейското. От какъв зор ще махнат знака за наличието на камери? Напротив, знака за камера трябва да го има на повече места отколкото камери. Така шофиорите сами ще намалят скороста, ще се корегират сами. А законодателите да престанат да ни нарисат глупости които НЕхаресваме. Ще има и следващи избори!!!

както винаги ченгетата ще водят партизанска война срещу народа,ако случаино снимат някои депутат естествено това няма да излезе никаде всичко ще е както винаги много тайнствено в мизерната ни родина.

Премахването на знаците за видеоконтрол е най-малкото анти-европейски закон , при едно заведено дело в Хага то ще бъде спечелено и държавата осъдена да плати на ищеца прилична сума. От всичко най-голям кяр ще имат адвокатите които водят подобни дела , ако до сега са били милионери вече с гаранция ще станат милиардери.

Да върнат циганите на каруците и депутатите там от където са дошли искам да стана катаджия за един месец

не знам само що залъгват някого че това се прави с цел превенция, като единствената цел на упражнението е пълненето на бюджета. изглежда испанцети са по тъпи от нас. 90 те години там по пътищата е същото като при нас в момента, пътната им полиция не се обозначава, крият се по храстите и т.н. и какво правят испанците - изкарват полицаите на светло, трябва да застават така, че да се виждат отдалече. и каква изненада, птп намаляват с 30 % за няма и година. когато имаш знак за видеоконтрол, ти намаляш скоростта, т.е. има превенция. като се крият по шубраците, ти си караш с превишена скорост, вярно, снимат те, но ако 500 метра по нататък пометеш някого, къде е превенцията в тоь случай.

"Така проверката ще се извършва от службите, осигурявайки видимост." - кой и как ще определи дали е осигурена видимост. Явно пак започва "дрането" на народа.

Ал

Рибата се вмирисва откъм главата: Целия парламент, без 6 души, напълно съзнателно, днес потъпка Конституцията! И това само за де сложи на Вожда Винету. А точно това трябва да са хората които да изграждат институционалност и държавност. Цяло чудо е, че имаме нЕкво подобие на държава.

Всичкото хубаво за камерите, но освен задължения за шофьорите трябва да има и правила и задължения към КАТ. Направена снимка да важи, ако бъде обработена и изпратена до 1 месец от събитието. Не може да те снимат и да ти пращат снимка след 3-4 месеца. Глобите съществуват с цел "превъзпитание" - в идеалния вариант трябва никой да не превишава скоростта и съответно никой да не бъде глобяван. Щом е засечен се глобява за да не превишава повече скоростта, а не за да се съберат пари за премии сред началниците на МВР. Да проточваш наказанието е същото като да те видят, че обираш апартаменти и да чакат 3 месеца да обереш още преди да те задържат. Като има срок от 1 месец, ще се наложи да действат по-бързо (сякаш е голяма работа да се отпечатат 3-4 снимки и едно писмо с автоматично генериран текст). В някоя друга държава биха направили система за автоматичен SMS след засичане - разпознаване на номера -> регистриран телефонен номер -> SMS -> плащане със SMS и намалена сума. Бързо, автоматично и ефикасно, но тук може да стане след 20 години или след държавна поръчка за поне 50 млн. лв. От тях 49,5 млн. за комисионни и 500 хил. за реалната работа.

Ал

Срока да те накажат е 1 година. За това време могат на едно и също място 1000 пъти да те засекат и накажат. И даже може и да не разбереш кое точно ограничение-хранилка нарушаваш. Примерно скрит знак.

Назряла е необходимостта от въвеждане на пряка демокрация с цел отстраняване на "експертите" от позициите за рекет и тормоз над населението. Докато правата на т.нар. политическа класа не бъдат драстично орязани представителите и ще си пишат всякакви закони и закончета, наредби и ще с измислят всевъзможни законодателни хранилки. Много е просто един нормален парламент да приключи за 2-3 месеца с всичко, което са сътворили в последните 15-20 години.

ГЕРБ- врагове на България и нацията.

1. Да се увеличат драстично екотаксите за всички двигатели с вътрешно горене 2. Да се забрани навлизането в централните части на градовете на автомобили 3. Да се изгради и ползва само екологичен градски транспорт 4. Да се въведат сериозни санкции за всички ОТРОВИТЕЛИ, които ежедневно мърсят въздуха с CO, CO2, NO, NO2 , канцерогенни сажди, прахови частици пълни с патогенни микроорганизми. 5. Паркирането на моторни превозни средства само на определени места. За нарушителите СОЛИДНИ ГЛОБИ и репатриране на автомобилите. 6. Да се забранят таралясниците под 10 години и да се намали трафика от ръждясали метални авто-сандъци.

Ал

Ти като какъв се изживяваш?

Да ти завра мутрата в ауспуха за 5 min, та да разбереш и да усетиш изживяването. Всеки тарикат засега безнаказано замърсява атмосферата!

Купи ми нова кола, електрическа. Ама такава дето и пепел не вдига за да няма прахови частици....

Скоро ще ви спрат бричките. А ти ще се научиш да работиш, да се трудиш и така да получаваш, това което заслужаваш.

"Искаме справедливост" и "Срам за вас", "Убийци"

Ако сте хора от парламента, където в друга страна няма да оцелеете !!!!!!!!

Вие, българският парламент, не ни плаши никоя полиция или армия няма да ни изплаши, ако избухнем Погледнете света около вас

Няма пътища в тази страна в провинцията да излязат от парламента и да видят какви са пътищата и как изглеждат Парламентът ти трябва да се срамува Вие олицетворявате парите на българите От закона, който никой не се съгласява освен с вашите затворени парламенти Къде са хората, виждате хора около вас или хората са уморени от вашите глупости. Трябва да се аплодираш с твоята нация Което ви храни там, за да бъде зло за вашите граждани. Ние губим търпението си и скоро нещата отново ще бъдат лоши

Bokluci!!!!!!!!! Поправете шибаните пътища в тази страна.

Правителството трябва да поиска от своите граждани, ако сме съгласни с техните закони, които всекидневно въвеждат и затрудняват живота ни Разбираемо е да видим как куп хора правят закони, които засягат милиони граждани Ако това продължава в интерес на политиците, които не са от полза за тази страна, ще трябва да направим промени Които се провеждат в други страни по света.

Съвпадение ли е, че винаги когато полицаите повдигнат въпроса за увеличение на заплатите се приемат такива промени. Имаше заповед да не те спират без да си извършил нарушение, отмениха я. Бяха забранили на пешаците и патрулите ако не са от КАТ да те спират -отмениха и това. Демек - бюджета не стига, каквото можете докарвайте си. А конкретно за предупреждението, че има камера - трябваше да се премахне, но по други причини -когато не знаеш къде те снимат караш по правилата. така само отявлените нарушители ще си го отнасят. В Холандия една на десет камери е истинска, останалите са камуфлажни, но ги менкат и превантивния ефект е видим.

Добре дошли отново в света на Кво ше прайм сега? ...

Хихихи! На гордия и независим българин пак му го вкараха дълъг и дебел, докато той беше в любимата си поза да се бие в гърдите! Да не говорим, че отмениха забраната за движение на тирове през уикендите, защото "бизнесът търпял загуби"! Напук на факта, че в 90% от Европа има такава забрана! Но за Ганю за как е в Европа се повдига въпросът само като трябва да му го забият, а и Ганю е смотан, не пита защо се случва така, ами повече се вълнува от гей паради и Сорос ли е виновен, или Путин!

Тези закони се правят на килограм. Интересното е, че един конкретен човек, с неговото си лично мнение и преценка води до закон засягащи милиони. Дори не говорим за някаква сериозна група от мислещи хора. Така например наказание/дерегистрация ще понася и собственика - взимам кола под наем и собственика му духа супата. Вземам кола от роднина за лятна почивка и му я връщам "дерегистрирана". Как, аз като собственик мога да съм 100% сигурен, че този на който я дам няма да извърши нарушение или пък няма да попадне на корупционна схема, без да има вина? Колко време точно ще е нужно на върховния съд да отмени този закон? Да речем, ситуация: НЕ СЪМ си дал колата доброволно (без моето знание) или чисто и просто колата ми е открадната - новия закон твърди: ще ти наложим наказание, пък ти доказвай, че НЕ СИ виновен.

Промените за камерите са противоконституционни, но на никой не му пука. Бойко вече смята че е влязъл в историята, клоунада след клоунада, пълно неуважение към избирателите и Конституцията демонстрира. И е прав.

Това е като да борят кражбите с бедност ...

Теоретично може и да са им добри абсурдно строгите мерки, но това е както справянето с мутроескортите - и до днес престъпници са по пътищата с няколко коли, арогантни до безкрай и ''незабелязвани" от полицаи

По целия свят има знаци, но понеже България е центъра на вселената, няма да има... Българийоооууу... За какво изобщо те има на световната карта...

В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. (В предвидените от закона случаи означава, че този текст няма да ме защити, когато за целите на наказателно преследване, аз бъда фотографиран от държавен орган. Също така, по време на спортни мероприятия законът предупреждава, че заснетото от охранителните камери по стадионите, ще бъде доказателство в съда срещу нарушителите на реда. Единственото условие е на видно място да бъде поставен знак, който уведомява за съществуването на видеотехника, като дори не е нужно да се съобщава нейното разположение).

Тия в парламента са много загубени. Какво ще се прави със служебните автомобили?! Ако пиян служител кара фирмената кола какво ще се прави? Ще се свалят табелите на превозно средство на трето лице?!? Ами ако шоьор на НСА бъде хванат пиян какво правим? Кола за 200,000 на трупчета? Тия законодатели нямат връзка с главния мозък! Такъв да го пухат в пандела и да си плати за престоя там - от храната, до "хотела" и охраната му! Пък ако се налага да се събират пари, тогава да му продадат колата и къщата със съдия-изпълнител! Но да се посяга на частна собственост на трети лица е абсурд!

Ти прост ли си или не можеш да събереш 2+2? Ако пиян служител блъсне колата в дърво и я разпилее какво става? Държавата му я плаща сигурно. Работодателят едно, че трябва да контролира хората си и достъпа до МПС и отделно от това има пълно право да осъди служителя си за нанесени щети (спряна от движение кола и претърпени загуби). Обаче така си се загрижил какво щяло да стане, че явно предпочиташ всички останали случаи на пияни каращи колата на баща си да продължават и да се омаловажава случката с оправдание, че колата не била негова.

Данаил Кирилов за пореден път показва чутовна неграмотност и неадекватност. Като го питат какви са последиците, ако някой рязко намали и бъде ударен отзад, той просто няма отговор. А като го питат позволено ли е да се следи, той като виден задочник няма какво да каже, защото му е извън ценностната система следенето на гражданите. От друга страна такива простаци шофьори получават същия дървен прът.

ще се охранят за има-няма 6 месеца, след като се разплатят с лобистите. Около Коледа ще има щастливи милиционери, тръгнали на далечни екскурзии, например.

136+16+6=158 депутати общов залата. Доколкото помня депутатите са 240.Останалите

luskat bastunite

"Видеоконтролът на пътя няма да бъде обозначен" Май пак минаха на самоиздръжка ...

Всичко друго оправиха ....

Скъпи сънародници,нищо"ключово не са приели! Докато ние самите не започнем да се държим като нормални хора на пътя-мерки няма.Докато не приемем,че независимо от цената и конските сили на колата,сме смъртни и подвластни на физическите закони-мерки няма.Докато един път за винаги в купища прости,тъпи,нагли чутури не им влезе в малкия мозък,че не се шофира пиян или дрогиран-мерки няма да има.Докато не се научим,че поне гумите и спирачките трябва да са наред-мерки няма.Докато милиционерите-катаджии продължават с рекета и корупцията,мерки няма.

Да ги питам аз тия ..умни тъпунгери....,както съм без гараж ...и някой ..ми свие /открадне.../ БМВ-то пред блока....,кара го в нарушение , я пиян,...,я дрогиран , я с превишена ,...не дай боже утрепе някой...,Аз ли да съм виновен.-тъпунгери ни едни..!?Като променяте нещо-правете го умно и компетентно ,бре...!?.!?

Маолумни хора това е. Вземаш кола под наем, напиваш се, айде дерегистрация на колата за 1 година! Фирмата за коли под наем да го !

Не очаквай логика в действията на герберстите... Там няма мисъл, таке е нормално и логично да няма и логика... Там изобщо няма и връзка с главния мозък, за да бъдем по-точни :-D

Всъщност толкова съм озлобен на това решение и толкова не харесвам полицаи, че единствения начин за протест на това безумие е да карам без да превишавам скоростта. Спазвай ограничението, остави хитрото ченге и семейството му гладни!

Толкова съм озлобен към тези които летят в насрещното, че ако мога книжките на 2/3 от българите ще взема

... а тези, които летят в твоята лента, кефят ли те?

Ще застанат там, където пътните ограничителни знаци и табели са поставени някога си, при ремонти и след това не са прибрани, а пред теб пътя е чист, свободен и ти позволява да караш не с 30 или 40, а с 80 до 120 км/ч.! В нарушение ли ще си?! Те прави ли ще са?!

По- добре да си има табели за камерите, а на катаджиите да дадат по- добри заплати, а то сега пак ги изкараха по храсталака да си докарват...

Крадат ти колата и причиняват щети с нея - ти си виновен... Егати ГЕРБеримското право

Римското право под "вещ" има предвид "роб"

Дрогиран и пил 1г. затвор и конфискация на колата и проверовъчен до дупра !!!!!!

Чух една циганка да казва-Откъде на къде ще избирам някой си и даму давам власт--откъде дазнамче утре няма даме заколи долу горе това се случва в Бг от 25г-аз непомня нещо да еопростено-олекотено-премахнато --и винаги в наше добро Сега Боко някакви бележки щял дапремахва ---нима вярвате --двойно по-вече документ и пари затакси ще ви искат

за награмотните ли!?

... ти със сигурност обаче си един неграмотен "истЕрик"

Сега полицаите няма да стачкуват.Повишаването на доходитеим няма да задиси от хазната.,,Вълкът сит и агнето цяло,,Браво на пАрламента.

Що бе? Полицаите ли са тези, които те карат да хвърчиш с 60км/ч над ограничението?

Много вълнения, много нещо. Спокойно, не си правете илиюзии, че някой ще хукне да прилага закона.

Ясно и това как се връзва с конституцията където пише че без твое знание няма право никой да те заснема целта на тоз закон е няма пари да напълни бюджета на мвр да им вдигнем заплатите да ги оставим да рекетират че масово напускат не хващат нищо допълнително тази смехурия наречена закон ще падне веднага при едно обжалване в съда по правата на човека

Конституцията освен да се цитира трябва и да се чете. Цитат от Конституцията - "(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. ". Последните три думички дават отговор на въпроса ти. Когато в закона за движение по пътищата е казано че ще те снимат ако превишиш скоростта то това е случай при който не е нужно твоето съгласие защото е предвидено в закон.

Я ГО ВИЖТЕ КОПЕЛДАКА КОЛКО Е ЯРОСТЕН, НАГЛИЯ ПИКЛЬО!!!ТАКИВА ДА ГИ БЕСЯТ ВЕДНАГА!!!

Този Данаил Кирилов от ГЕРБ, кои малоумни избиратели го направиоха депутат. Ето заради такива като този и като Делян Пеевски трябва мажоритарна система. Браво на Вежди Рашидов, поне веднъж се е опитал да направи нещо правилно. Досега все глупости говореше и вършеше.

ами ако в номера ми се удари пеперуда и се залепи за него