1000 лв. става таванът за разплащане в брой след 2 г.

Таванът на разплащанията в брой да намалее поетапно решиха депутатите. Това щяло да намали сивата икономика.

Обратно в новината

Коментари - 1000 лв. става таванът за разплащане в брой след 2 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГАДОВЕ, служещи на глобалистите! Да храним банкерските олигарси, защото много малко лапат в момента. Точно да помагаме на глобализма, ний, богата България. Сивата икономика щяло да оправи.... НАЛИ има едни хора с чантички които внасят глупости през границата без данъци и ги продават. Тез си мислят че някой прави такива покупки за над 1000 лева? Не това е начина да се справим със сивата икономика. Това е просто директива на европа, и то глобалистична ГАДНА директива която нашите веднага изпълняват, малоумници продажни прости

Е тука вече да си гледат работата шни гадни глобалисти! Защо да плащам такси на НЕрегулирани банки и олигарси? Защо да помагам на глобалистичния план за контрол? Каква ти сива икономика, хората купуват неща внесени през границата на черно и никога не дават НАД 1000 лева, това са ИДИОТЩИНИ. От ЕВРОПА са им наредили да наложат този закон и нашите като мишки се подчиняват. Това служи САМО на глобалистите!!! В Италия от отдавна се наикават като видят банкнота от 500 Евро и там има такъв закон от време. Няма вече сива икономика, няма корупция там? Само един НАИВЕН ИДИОТ може да си мисли че ВИРТУАЛНИ ПАРИ се контролират ПО-ДОБРЕ и има прозрачност.... ИДИОТИЗЪМ. ПРАВИТЕЛСТВОТО, СТИГА СТЕ СЛУЖИЛИ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ, ИМАЙТЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО!

добреде защо не извадат усигуровките на светло тука 70 процента от фирмите осигуряват на минимална , така се крият много данаци и се реват че няма пари за пенсии за здравеопазване ами ами ка да има като те осигуряват на 200 евра а пак релно не е така. ето ви откаде ще доидат много пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Надушвате ли как банкерите потриват ръчички без да са наясно, че след едно ниво на стягане или колана ще се скъса или шкембетата им ще се пръснат. Хората дето укриват пари от крадливата си държава просто ще го направят пак. Та все едно досега няма официална цена за пред държавата и неофициална за между купувач-продавач. Освен това в мига в които хората с пари усетят, че им се създават изкусвенни неудобства няма да мине много време преди да схванат, че могат да раздадът едни дребни пари по избори за да сменят които е нужно, или просто да си наемат някои брадат с дебел колан за да се самотерминира в парламента в знак на "щастие".

Браво. Най-накрая една супер мярка с която сивата икономика ще се трансформира в черна и от нея вече и 1% приход няма да видите.

Това е супер добра мярка. Откога я чакахме.

Тези май май не схващат, че просто сивата икономика ще стане черна на мига щом влязат такива лимити. А черната икономика овен всичко отделя и черни пари за да почерни живота на тези така мили политици дето мислят за народа единственно с ограничаващи го мерки.

Хммм ти да видиш какви мераци има банковото лоби. Веднъж банките им гнили ябълки, после решиха да махат едрите евро банкноти, сега лимити, а утре ви давам гаранция, че и въобще ше искат всичко да е в чип които да е под кожата Ви, с което, когато, и колкото си искат, ще могат да си раздават кредити с НУЛЕВО покриетие, да ти следят всичко и ако не ги кефиш да ти нулират всичко за което си се трудил или наследил. Сега е момента и хората да си кажат думата с мощтно УУУУ пред парламата. След УУУ да последва як бойкот за купуване и плащане на каквото и да е над 1000лв. И нека да ги видим докога ще издържат. Колкото до сивата икономика ХАХАХА тя прсто ще стане черна и пак ще си върви защото дефакто държавата е мафия!!!!и всеки здравомислещ не би дал и пукната пара за нея като такава мащеха!!!

Не разбрах, биткоините броят ли се за плащане в брой или не?

Докато има в управлението на една държава елементи като Горанов и Минда Стоянова народа ще е тъпкан и цеден докрай. Тия двамата за да угодят на някой създават все по невероятни неща. Миналата година бе Данък " Градинка " , после Данък " Уикенд " ... тази болните им извратени шизофренични мозъци родиха тая простотия. Шизофренията е крайно опасно заболяване при което даже използването на хапове не гарантира безопасност. Ако това което казаха по БТВ новините е истина то тоя закон не би трябвало да бъде приет , защото БСП , ДПС , ОП и даже депутати от ГРОБ казаха че 1000 лева горница кеш е нещо което не е нормално и няма да бъде подкрепено в пленарна зала а даже депутат от ОП каза че ще поискат запазване на горницата както е била до сега 10 000 лв. Ако тоя закон мине въпреки всичко значи тая държава отдавна е свършила и няма надежда за нея. Остава само всеки който може да ходи и има поне малко разум да си потърси късмета някъде където онези които оправляват ще го считат за човек..изобщо такава жалка картинка и всеки ден четейки новините все по жалки неща чета.

Тези нека въведат тавана пък ние нека им въведем боикот и се откажем масово от покупки над тавана им за да видим кои ще изплаче първи, ние или те? Гарантирам ви, че те ще са първи.

Защо в Германия няма лимит например .

Не знам каква е тази европейска директива но много държави в Европа няма лимити за плащане в брой : Германия, Малта , Кипър и т,н. Май нашите политици четат директивите, като дявола евангелието.

Se taia

Не знаем за тази директива, защото просто я няма. Тук сме опитни зайчета за банкерите. Пробват да видят доколко можем да търпим докато ни мачкат. Този закон урежда единствено и само банките, целейки премахването на кеша и печалбата от всяка транзакция. кога ли ще се събудим да утрепем някой че да се свърши тази простотия...

Se taia

Хах, написах коментар, и ми го затриха :) Хе модераторчета, ще се опитам да бъда по-тактичен... Не знаем за тази директива, защото просто я няма. Тук сме опитни зайчета за банкерите. Пробват да видят доколко можем да търпим докато ни мачкат. Този закон урежда единствено и само банките, целейки премахването на кеша и печалбата от всяка транзакция. От тук нататък няма да си продължавам коментара, че пак ще го затрият

Банков рекет

Много от коментарите не се пускат. Защо?

Гробари-те налазиха и Дир-а. Аз писах 2 коментара преди този и още не съм ги видял

Предлагам също и да не можем да ходим с повече от 1000лв и да се направи специално ведомство, което да дава временно разрешително за изключения. Също така да има редовна рутинна проверка на всички държавни служители и най-вече депутати и родата им! Ако, бъдат заловени с по-голяма сума. Веднага автоматично сваляне на имунитета и арест! Разследване за корупция, присвояване на имущество и държавна измяна!

Да, и в Италия применро е 500 евро, да кажем нормална ЕУ практика: но, там банковите такси са под контрол, а тук кога? Както много от вас са констатирали, тези такси последно време станаха много солидни, къде е контролът в случая?

Контрола трябва да е в наши ръце, но понеже обикновенния човек все се отказва от него та онези другите си го присвоиха.

Това се прави за да се събират повече пари от банковите такси. Банките си вдигнаха таксите след фалита на КТБ. Сега всички данъкоплатци плащат няколкократно липсите от КТБ чрез банковите такси. Е, не се чудете защо над 80% от завършилите образование напускат страната. Не се чудете и защо българите не се завръщат! Докато управляващите приемат закони които не се приемат от народа няма да се върнем, по-далече ще бягаме.

Леля ми иска да ми преведе едни 200лв. Влиза в банката и дава парите, тези и казват 6лв. Хем сметката ми е в същата банка. 6лв. за да цъкне два пъти с мишката! Следващият път тя отива в друга банка и за превод между банки 12лв. От тогава взимам едно такси отивам взимам парите и се връщам точно за 12лв! Аре нещо много се овълчиха банките!

След това ще гласуват сигурно Закон за ограничение за теглене на парите в брой, примерно до 60евро както направиха в Гърция , е това ще бъде истинския пладнешки банков обир

След като задължават всичко да минава през банките, то пак със закон да намалят драстично таксите им!

Самото наличие на закон за ограничаване на плащанията в брой е абсурд. този абсурд показва, че и Европа е обхваната от мракобесните. Никога НАШЕТО общество не е поискало нещо подобно. От това следва изводът , че някакви други, задкулисни, чужди общества са прокарали тези безумия. Проблемите тук са поне два - на първо място се застрашава свободата, на второ място се руши икономиката. Имам предвид икономиката на хората, не на онези вампирясалите. Напомням , че българските банки са такива само по местонахождението си.

Струва ми се ,че скоро ще избираме 45-то народно събрание,пак предсрочно. То бива продажници, ама такива идиоти скоро не бяхме избирали .Смятайте колко са зле банките и какви пирамиди са щом лобират за такива закони за ограничения. Навремето 90-те години имаше пак ограничение до 5хил.лв. и ни ограбиха много брутално. Не бива да им позволяваме пак да се случи същото. Да почнем в купон да теглим и да видим,кой кого, преди да са направили и ограничение на тегленията.

Следва Закон за теглене на парите в брой от банкомат до 60 евро на ден както в Гърция.

Егати Европата , Егати свободния пазар ; Егати Талибан-Демокрацията; Егати ВСИЧКОТО ! Че то при Йосиф Виссарионович е било направо ПРИКАЗКА в сравнение със сегашното време бе ! Сега ще Ви разкажа една история случила ми се буквално преди няколко дни : Удариха ми колата и естествено се наложи да я вкарам с сервиза . Тъй като тия услуги НЕ СА евтини , реших да си изтегля 1500 лева от сметката в банката , тъй като картата ми е лимитирана . И сега познайте какво ? Осмукаха ми 11 лева милите , щото видите ли " ИМАЛИ НОВИ ТАРИФИ " ! Че има хора които цял ден бъхтят за 11 лева бе ! А тия ми ги взеха точно за 2 минути ! И то за какво ? Защото си тегля от МОИТЕ пари ! 'Ми то така И АЗ ставам банкер бе ! Цък, цък два пъти с мишката , дай 11 лева и ходи си гледай работата ... Аааааа , за малко да забравя бе ; Който иска - да се оплаче на ОмбутсМАЯ ! Със сигурност ще му излезе по-евтино ...

Поредният лобистки закон, гарантиращ законно облагодетелстване на банките за сметка на обикновените хора. Преди няколко дни отидох да изтегля сума от спестовен влог в Уникредит Булбанк, за теглене на 500 швейцарски франка ми взеха 3 евро такса, и това е минималното, с което може да се размине един техен клиент. Не само че ми използват парите, но и не мога да си ги взема, без да им платя! Мошеници! Това важи в общи линии за всички банки в България. След 2018 очаквам да си сложат още по-абсурдни такси и таксички, само и само да печелят

Да ти пикая на демокрацията и на измислената и свобода. Ще ни удавите бе, такса за поддръжка на сметка и кредитна, такса на банката за всяка покупка, тотално следене на кой, къде, какво и защо....

Даа, супер лобистски закон в угода на банките в България, които и без това по много незаконни начини събират такси от населението. Браво на парламентаристите-продажници, които представляват интересите на 10-тина банкери, против интересите на народа, които уж трябваше да представляват.

Е, как пък хората, които плачат, че нямат пари за храна, плачат и, че им ограничават свободите с това плащане до 1000 лева в брой? :)))

И ти ще се разплачеш като ще трябва да плащаш по 3000 лева годишно за поддръжка на кредитна карта.

И ти ще се разплачеш като ти начислят годишна такса, поддръжка и лихви по кредитната карта около 3000 лв.

Добре, 1000 лв. максимум за плащане в брой .....НО ТОВА ДАА ВАЖИ И ЗА РУШВЕТИТЕ, КОИТО СЕ ПЛАЩАТ НА ДЕПУТАТИТЕ .......... БЕЗ ДЕПУТАТСКИ "ВРАТИЧКИ" МОЛЯ .... !!!!!

Когато в европа пpъднaт , в бЪлгария се нacиpaт. ...

Крадленда Стоянова - дето преджоби сметките на българите уж с Европейски замисли. Много неща мислят, но в много ще се и провалят - ще има съпротива....

си платиха, сега си платиха и банкстерите. Очаквам утре да ни продадат и на енергийните монополи, за втори път, овце! Мутрата и гъзолизците вече не вярват, че овцете ще ги изберат отново и си прибират всякакви мангизи срещу поръчкови закони, после бегом надалече. Герберастия в чист вид.

Тия са луди бе!!!

Пълзящата хватка на новия световен ред на банкерите ционисти. Не е само в България, същото се случва и в другите страни, защото е спуснато отгоре на марионетките по места. После постепенно ще обявят за невалидни купюрите с по-голям номинал, и накрая ще забранят изцяло парите в брой. Всичко това, разбира се, в името на борбата със сивата икономика и престъпността. И тогава цакането с банкови такси и отрицателни лихви ще ви е най-малкият проблем. По-големият ще е че ще проследяват всяка една ваша транзакция. А най-големият е, че който не слушка няма да папка, защото просто ще му блокират сметките. А междувременно най-безцеремонно ще си теглят от тях всякакви данъци, такси и глоби, които им хрумне че дължите. Хора, бдете! И не бъдете овце!

Пълзящата хватка на новия световен ред на банкерите ционисти. Не е само в България, същото се случва и в другите страни, защото е спуснато отгоре на марионетките по места. После постепенно ще обявят за невалидни купюрите с по-голям номинал, и накрая ще забранят изцяло парите в брой. Всичко това, разбира се, в името на борбата със сивата икономика и престъпността. И тогава цакането с банкови такси и отрицателни лихви ще ви е най-малкият проблем. По-големият ще е че ще проследяват всяка една ваша транзакция. А най-големият е, че който не слушка няма да папка, защото просто ще му блокират сметките. А междувременно най-безцеремонно ще си теглят от тях всякакви данъци, такси и глоби, които им хрумне че дължите. Хора, бдете! И не бъдете овце!

Голям кеф! Оная тънката си купува чанта за 6 бона- бах в банката и таксичка 2 лв. Влиза в другия магазин и си купува ботуши /макс. размер/- бах, бах и от картата още 2 лв. такса. Влиза да купи на любимия сланинка, мазчица и филийки- бах, бах и 2 лева таксичка. Тая сигурно вече мисли да си купи собствена банка................!

Откровение 13 "1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. 3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; 4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца. 6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ. 8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. 9 Ако има човек ухо нека слуша. Този звяр е папството, а неговият белег на авторитет е неделният закон, който е в директно противиречние с четвърта вечна Божия заповед. НЕ случайно единствената заповед в декалога, която започва с думата "Помни". 42 месеца са 1260 пророчески 1260 дни = 1260 реални години. Първият папа става приемник на властта на римската империя през 538 година. Френският генерал Бертие арестува през 1898 тогва действащият папа, когато една от главите на звяра сякаш е смъртоносно решена. Забелязали ли сте че в автобусите на градският транспорт отдавна има инсталирани автомати за безкасово купуване на билети, но те не се изполват все още, защото чакат сигнал отгоре. Това ще бъде една от мерките срещу "тероризма" , който борците против него създават и поддръжат за да ограбят свободите на гражданите.

Калашников.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

В услуга на банките, които даже не са с български собственици. А и данс,мвр и разни служби да знаят всеки момент къде и кога и на кого си плащал- "анонимноста е гарантирана". Не съм чул и видял нито един министър или депутат от 27г. насам да е съден за неясен произход или криминален на парите си, за офшорките замазаха международното положение!

"Таванът на разплащанията в брой да намалее поетапно решиха депутатите." А ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДОКАТО НЕ НАМАЛЯТ ПОЕТАПНО БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗТИСКВАНИ КАТО ПАСТА ЗА ЗЪБИ.

Излагате се Борисов !Пак лобистки закон , пак флирт с банковата система , която преди време се опитвахте да съсипете, за да се върнете на власт!тоя закон ще Ви загроби - откажете се!

Няма какво да се чудите, тия ботури в парламента ги избра "мъдрият" български народ. Никой не ни е виновен, че сме си избрали престъпници в парламента

До скоро хранех някакви надежди, че депутатския тъпомер няма да постави нов рекорт. Но уви, излъгал съм се! Очевадно, ДУПЕТАТИТЕ залагат през следващите години на намаляване на заплатите, а не обратно. Та затова и 1000 лв. за разплащане им се виждат много. От друга страна, радвай се народе, ще се отварят работни места в банките. Юруш!

Хайде нови 3-4 милиона банкови сметки,по 10 лв месечна такса,добър подарък за банките по повод новия мандат.Някой май пак ще си ходи преждевременно неразбран.

а така, да ви доят овце такива другия път пак за тиквата гласувайте или се крийте под юргана на мама. видяхме ги за кого работят, за банките, съмнявам се обаче да ли не е противоконституционно . никой не може да те задължи да си взимаш заплатата по банката и да плащаш още един данък върху нея. аз живея в държавата с най ниска корупция и сумите в брой са до 10 000 евро.

Това е чудесно за едно ЛОБИ: БАНКОВОТО. Ще има ли закон, за намаляване на Банковите такси? Спред Европейска директива, трбяваше да се намалят Банковите такси, вместо това масово се увеличика. - Такса за поддръжка на Банкова сметка, такса да трансакция и т.н.

Това е поредната идиотщина и само банките ще спечелят,управляващите са купени от банките...

При всяка транзакция - левче за банката :-)

клифуни умрели, кои ще ме спре да плащам над 1000лв? или да приемам плащания над 1000лв? тъпо герберастко племе...