Тръмп плаща стената с Мексико със слънчеви панели

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да инсталира слънчеви панели по стената, която планира да бъде изградена на границата с Мексико и така да я финансира.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп плаща стената с Мексико със слънчеви панели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добра идея.

И после ще подкваси Океана. Ей,руснаците се молеха Богу да прати на САЩ хахав Президент,ама сега вече се опасяват от него. Всеки ден,този има нови идеи. Плохому танцйору яйца мешают.

от една добра реч на трамп след победа на републиканците в два щата феиковете хващат един момент и се опитват да направят трамп да изглежда на идиот. само стената и сланчевите панели ли видяхте в речта на трамп феик господа.

Тръмп няма нужда да се "опитва да изглежда", той си е идиот. Абсолютно посмешище.

Трудно е някой честен патриот да бъде посмешище на фона на сатанисти. Колкото и да им се иска на орките.

На Тръмп му е лесно. Родил се е в богата страна, израснал е в свободна страна и може да мисли свободно. Българската ограда преди да се строи се краде. Като я построят някога, циганите ще съберат желязото, нашествениците ще минават свободно, ще се размножават и смесят с циганите. Ще се увеличи паразитната популация, етническите българи ще станат малцинство. Борисов и другите боклуци, като него, ще живеят в някакви затворени имения.Осигурили са поколенията си на запад. Само пълната ликвидация на ГЕРБ и цялата червена буржоазия може да спаси българите и България.

Историята го е доказала: границите винаги се променят, както се променя броят и съотношенията на живеещите в тях етноси и народи. Великата китайска стена например е уникално съоръжение, което се вижда от космоса. Какъв труд е хвърлен да се направи, а днес за какво служи? Граница на какво е? Погледнете един ученически атлас с карти от средновековието. Границите на държавите не ви ли се струват доста непознати? Искаме или не, границите се променят. Къде с войни, къде без войни. След 300 години нашата България така ще изглежда като граници, че няма да я познаем. Да не кажа пък след 3000 какво може да бъде. Това е и по въпроса с тази ограда на Тръмп. След някое и друго десетилетие ще трябва да я бутнат, защото само ще пречи тогава в новите условия.

Тръмпи е велик мъдрец.

Не става. Миграстите ще задигнат панелите.

Аха... соларни панели... и на всеки 100 м и по една вятърна перка със заточени витла на генераторите... та като тръгнат да прескачат или да се изпичат на горещите панели, или да ги нарязват перките. А х м а к...

Тоя ми беше безразличен в началото. Ама напоследък по поведение все повече ми напомня Хитлер. Що така?

Май повече мяза на Мусолини, поне по идиотските физиономии.

Не, нашата мутра мяза на Мусолини. Особено ако му видиш някой стойки. Тръмп си е супер.

Изобщо не разбирам. Мексико нали не искат стена, как така, ще ги накарат да си я платят? Слънчевите панели добре, поне ще осмислят наличието на стената, но как така Мексико ще си я плати?

Ами пошегувал се е човекът. Не четеш ли?

Е, какво стана с въглищата и миньорите? :)))

сащ да се извинят на света и да го приберат в цирка!

И да извадят вампирите, вещиците и сатанистите? По-добре не.

идиокрация.

Този човек определено има проблеми с главата. И все пак не става ясно каква част ще Плати Мексико и как!

Тръмп - много искат да го представят, като "колега" на Георги Парцалев, но ще видим кой ще се сме последен и как. Я нека редактора хвърли един поглед и на френската преса, там Макрон почна да ги ръси едни: Путин уважавал, грешка било с бежанците, грешка било с Либия, Асад не бил толкова лош, борбата срещу тероризма без Русия няма да се случи . . . . . и там се ръсят едни, не само на оградата с Мексико . . . . . . .а днес сутринта по Нова бате Бойко призна, че на нашата ограда няма никакви камери, тепърва ще се внасят и монтират . . . . може и фотоволтаици да се монтират . . .защо не

Че няма да се справят с незаконната емиграция е ясно. Не е ли по-добре всеки хванат незаконен емигрант на територията на САЩ да има избор, или да заплати $20000 за зелена карта (на разсрочено плащане), или да напусне страната или при повторно нарушение да бъде вкаран в затвора. Говорят за 20-30млн нелегални. Това прави около $500млрд. потенциални приходи, без да смятаме, че стават данъкоплатци, собственици на коли, жилища и т.н. Огромен потенциал за икономиката.

Светът усилено върви към упадък и регрес. Появяват се феодални държави, войни за територии, избират се идиоти за държавни глави. Америка, основата на демокрацията, предприемаческия дух и свободата си избра абсолютен куку с диктаторски мераци за президент! Докато има Интернет си разпечатвайте статии за селското стопанство, чертежи на плугове, мотики и газени лампи, защото света който познаваме в рамките на това поколение ще изчезне завинаги.

америка основател на демокрацията и свободният дух ...???!!Тоя вестник работническо дело ощели бачка???

Абсолютно вярно

Само да кажа за физиката:) Мексико е на юг,а Щатите на север. Следователно панелите трябва да се монтират предимно от южната страна. Ще рече от към Мексико. Значи ше ползват ток от мексиканска територия и ще трябва да плащат концесия на Мексико. Може и да си дръпнат стената навътре към Щатите с няколко метра, но това пък означава да подарят много земя на Мексико. С две думи или плащат концесия или мексиканците ще им боядисат панелите с блажна боя :):):)

Стената няма нищо общо с границата. Защитните съоръжения не се строят на самата граница, а доста по-навътре ! За да може да има път и от двете страни, да може да се обхожда, оглежда, поддържа. Така беше и кльонът навремето, така е и сегашната ни ограда с Турция. Така че идеята за панелите е добра, точно на юг гледа тази стена. Няма много да се оскъпи, защото един панел е $100, а цената се формира от проекта, строежа на пътища, основите, носещата конструкция и т.н. Е, няма да се изплати с ток, но поне Тръмп ще се изкара "климатично отговорен" :)

Прави я навътре и подарява една немалка територия на Мексико. Освен ако няма втора телена ограда да спира достъпа.

така да реконструират и чинията на бузлуджа :)))

първо обещаваш после се чудиш как да събереш парите тва си е жив БГ комунист :)))

а нефтеното и въглищното лоби няма ли да се разсърди :)))) и до кога ще чакаме мексико да плати за стената което беше първото обещание на тръпм!!! американците ми паднаха в очите покрай този смешник! има още да падат до нивото на руснаците ама все пак

Ми тя тая стена я строят от 1994 , а Буш Младши през 2006, подписвайки Секюър Фенс Акт, направи изграждането и задължително като разпредели финансирането и между Департамента за национална сигурност, Митниците и Граничния патрул,и по времето на Обама строителството и не е прекъсвано а почти една трета от оградата е готова, та на Тръмп му остава само да я довърши. Да се чуди човек колко шум вдигнаха че Тръмп е решил да спази законите приети още при предшествениците му;)

Това било по предложение на фирма: "Сред многото получени проекти, в началото на април бизнесмен от Лас Вегас внесе план, предвиждащ слънчеви панели, припомня АФП." Само мексиканците да не откраднат панелите или поне тока. А и ако срежат кабели, къде ще спре тока. Трябва да е на отделни секции. Освен това въпроса е до ъгъла на панелите и трябва ли стойки за тях. Няма ли тогава и да улеснят прекачването. като ползват панелите. Или дори хвърляне на ласо и катерене по въже нагоре.

В началото на април ... и по-конкретно на 1 април.

Източно европейските държави , за какво са в НАТО/САЩ/ ? Теглят заеми , и хоп стената е готоваааа. Преди работехме за Русия , а сега за САЩ. ЗА КАКВО СЕ ВАЙКАТЕ ?

И тоя е Президент на САЩ! Божее, каква девалвация. Sic tranzit gloria mundi.

Мексиканците редовно прескачат съществуващта стена. Ако сложат слънчеви панели, ще ги потрошат. Тръмпи ще се окаже кух като хралупа.

Тръмп е направо втори Кристо!

ша ма спре...

Тръмп е като малко детенце. Не е нужно да се обяснява защо и как няма да стане. Просто подходът му е такъв - наивен по детски.

Добре, съгласен съм с теб, обаче как тоя идиот е направил толкова пари, бе мамка му, че и президент стана???

баща му е милиардер

Да си наравят Телена ограТка, като нашата. Верно по скъпичка е, ное е страшно неефективна "и пиуе не мое а префръкне"