Двама на мотор загинаха след удар в кола

37-годишен моторист и 15-годишно момче загинаха при катастрофа на пътя между Петрич и село Златарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Двама на мотор загинаха след удар в кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пещерна държава като България мотори не трябва да се допускат за движение по пътищата.Това е решението.

СЛЕД ОКОЛО 2 ГОДИНИ ВСИЧКИ МОТОРИСТИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ...

Някой гледа ли новините по БТВ? Чу ли очевидеца? Моторът е карал с голяма скрост и е изпреварвал 4-5 автомобила. Как да види мигача на джипа??? Пълен самоубиец, а и убиец, понеже е возел 15 годишно дете. В профила мъ във ФБ се фукал с клипове как кара с 260...

Да но джипа е завивал. Не мислиш ли, че е редно първо да пропуснеш движещия се на право?

НЕ. АВТОМОБИЛЪТ Е С ПРЕДИМСТВО. МОТОРЪТ ИДВА СЛЕД НЕГО В СЪЩАТА ПОСОКА. НАУЧЕТЕ ПРАВИЛНИКА! НЕ КУПУВАЙТЕ КНИЖКИ, ЧЕ МНОГО ВИ ЛИЧИ! ОСОБЕНО НА ПЪТЯ!

И как да стане? Как да видиш някой, който го няма в момента на започване на завоя, а зад теб има само други коли, които намаляват и изчакват? Кой е този, който се движи зад теб, като ти си в най-лявата лента до осовата линия? Как можеш да очакваш да има някой още по-наляво? Никъде в правилника не пише, че осовата линия е за каране. Как да пропуснеш някого, ако се движи с 200 км/ч и когато си погледнал в огледалото е бил минимум на 500 метра зад теб?

Като не си чел когато трябва ЗДП, причети го сега поне в тази му част... Чл. 41 (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента. Чл. 42 (1) Водач, който ще предприеме излреварване, е длъжен: 1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво; 2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозни средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение. (2) Водач, който изпреварва, е длъжен: 1. по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство; 2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозените средства, движещи се по нея; 3. да се убеди, че като се движи с безопасна скорост, може да извърши изпреварването за кратко време. (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

в тая държава има много черни пътища, дето се включват към асфалта на опасно място. При нас има баш на един голям завои и от всякъде е зашумено. Аз го знам и винаги намалям там, ама има и загинали. Оня ден добре че пак намалих. Измъкна се без да се оглежда от черния път един Пасат със закачена каруца към него. Натоварен с тръби и зае и двете платна. Ако имаше някой ТИР засилен щеше да ми стане само на пасати. Ама в кметството са за ебане, щото са разрешили такива полски пътища да излизат на асвалта баш в най-опасния участък. Кат стане белята- виновни няма.

Нелепа смърт - за което съжалявам. Пазиш мотористи, пазиш, но те минават отвсякъде , между коли, с висока скорост и все разчитат, че трябва да ги пазиш. Дадох онзи ден път на една възрастна дама ( бяхме в задръстване) да излезе от една страничка уличка. Тръгна тя, но от къде да видя един на мотопед, който пердашеше между колите.. Удари се в нея. Че и скача после да я бие... Гамени на 2 гуми!

Южняшкия македонски манталитет- всички са с рогите напред и не се страхуват да ритат срещу ръжена. Кой крив, кой прав- двама са в трапа.

Лявото странично огледало помага само в случаите в които се използва.

Абе прос*ак, лявото огледало не помага на откачения моторист да намали защото е зад колата И ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА като е зад нея, а НЕ ДА СЕ БУТА като 99.9% от мотористите-самоубийци камикадзе в страната мислещи се за безсмъртни. Моторите са евтино средство за евтини хора с хоби от типа набутай се, намери си майстора като ти е дошло време, как един път не изчакаха една кола, а се бутат във всеки промеждутък. Сега нека му и на тоя маниак. Горкия шофьор. УЖАС

Ако джипът е бил подал мигач, виновен е моториста. Но ако не е подал, виновен е шофьорът на джипа. Напоследък все по-често срещам шофьори, за които мигачът е остатък от тоталитаризма.

Чел си правилника, ама не съвсем. Със сигурност мотоциклетиста се е опитал да изпревари на непозволено место, тъй като има отбивка на пътя. Интересно и с колко е летял с мотора, че не е могъл да спре, при положение, че джипа няма как да не е натиснал спирачки преди да завие. Ако не е подал мигач, за което е виновен, то поне стоповете са му светели.

Я пак. Комундето ор джипа не е имал право да прави маневра, ако се е приближавало друго превозно средство. в случая-мотор. Ама кой да чете правилник. тези неща ме ви ги казват на позитано.

е като "африканска рулетка". 6 негърки ти правят френска любов ама едната е човекоядка.

че вчера колата, в която се удари моторист е била карана от жена? Наричана още "шофьорка". Е, днес като загина друг моторист, има ли значение, че джипа е каран от мъж? Мотористите пак ли ще протестират? Дайте да спрем колите, но и тогава пак ще се блъскат един в друг или в дървета и огради, или в каквото им се изпречи!

Абе чета и не вярвам направо какви неща се пишат !!!Абе хора вие или сте ... или не знам как може да видиш мотор който кара със 150-200 км/ч а??Да ви кажа ли как докато го зърнеш и вече е минал покрай вас!!! Има ограничения че не се спазват и се мислят за безсмъртни това е друг въпрос!!

Прав си 'експерте",когато някой с кола иска да завие на ляво трябва да спре,да извади бинокъла и да се увери,че в близките 4-5км. няма прилитащ холандец и тогава да се върне и да завие-НЪЛ ТЪЙ?

тоя с джипа не може да не е забелязал мотора зад него. или нарочно не е дал мигач или даже нарочно е завил. бил е подразнен от мотора. да го судят за убииство направо.

Това е грубо нарушение и на правилника. Не може да прави завой на кръстовище, ако идва друго превозно средство. Ама комундетата не вдяват.

Никъде не пише в дописката че там има кръстовище. Ама то на олигофрени като теб да се обясняват неща за първи клас си е направо безсмислена работа

Dimi

Я се върни и прочети правилника... виж дали имаш право да изпреварваш кола в лявата лента когато прави ляв завой... прочети дали на моториста е позволено да кара по осовата линия...а след това прочети и каква е позволената скорост за мотор... някой вече написаха че във въпросния участък е 50км/ч... ами ако въпросния моторист беше карал с 50км/ч щеше да е жив...

Крайно време е да се промени закона и когато някой се движи с превишена скорост, всичките му предимства да отпадат, както и отговорностите на другите участници в ПТП-то, които не са се движили с превишена скорост. Не виждам защо сега закона ни задължава да се съобразяваме с прелитащи МПС-та, със скорост много над разрешената за тях. затова сега мотористите вадят някакви изкривени статистики, че повечето виновни били с кола, а не с мотор.

Този с джипа кой знае каква комунистическа мутра е бил. Като е видял, че на крастовището ще бъде застигнат от мотора се е направил на мъж и е завил. Сега му тежат 2 човешки живота.

Еййй...И тук се изака...Ейййй...

Това и безумие не е. Това е паталогия: чувство за нереализация. Завивам НА ДЯСНО, ще влизам в еднопосочна улица, дал съм мигач и един субект без мозък но с мотор ме изпреварва от дясно. Според мен беше за 1-2...

преди два месеца един малоумник се блъсна в мъжа ми, изпреварва го с мотора си отляво, мъжа бил спрял и оня тъпак се хвърлил с мотора върху колата ни, полицаите изкараха виновен съпруга ми, а оня тъпак добре че е жив, платихме му даже и щетите затова, че той се е надянал върху колата, представете си наглостта под мотото "Пази моториста"! - криворазбраните закони във мафиотска България!

Ми то затова си има съд-за да строиш тъпите ченгета пред съдията и той да реши кой е виновен.

Съд и правосъдие има в БЕЛИТЕ държави,а България е на светлинни години зад тях.

В този случай разрешената максимална скорост за моториста е 80 км/час. 100 метра ги минава за 4 секунди и половина, достатъчно време да намали и да съобрази, че трябва да не минава отляво на джипа. Никой не му е виновен (освен неработещият КАТ), че не е спазил правилата.

Там ограничението на скороста все още е 50/км в час. Това е в рамките на града. ТРЯБВА ДА МОГАТ ДА СПРАТ, АКО КАРАТ С 50 КМ/Ч

Решението е да спре производството на двуколесни превозни средства, като крайно опасни, или в най-добрия случай скоростомерът да е с максимална скорост 80 км/ч, което за мотор пак е много, повечето момчета , които си купуват мотори им се кефят без да мислят, че могат да се убият или да убият друг на пътя, въпреки, че новините през лятото са изпълнени с нещастни случаи, които или завършват със смърт и почерняне на цели фамилии, или с доживотна недъгавост и инвалидна количка. Крайно време е да се помисли за това, както се мисли за правилник на движението така и моторите да бъдат изключени от движението със забрана. Ако някой иска да кара да има писти, инструктори, където да се кефят на моторите, но да рискуват с живота си......Ясно е, че рискът е повече от 90 %, да не кажа 100, и като така, смятам, че това е решението.

Не, това не е решение. И BMW не е "скапана" кола, а във всяка катастрофа - BMW. Проблема е в липсата на мозък във водача.

демокрацията е за напреднали общества, които могат да спазват правила, но и изпълняват задълженията си

Не става на писти. Там няма момиченца, които да видят лекето и да кажат "Бахтии пича дето е този с мотора. Как лети с 200 между колите." Друго си е да го гледат от всички автомобили които изпреварва.

Джипа е карал с 20-30, все пак е предприел ляв завой на 90 градуса, не може да го вземеш със 100. С колко е карал моториста се пита в задачата за да се удари така че да загинат и 2мата на мотора.

15 годишната спътница каква му се пада на кметския наместник , приятелка ?

15 годишното момче, което загина с Марин му е племенник ве соросоиде жалък....

На нас камикадзета не ни трябват. Имаме си мотористи бол.

Вие да сте виждали моторист да чака в задръстване на светофар? Щото аз не съм. Няколко пъти ми се случва докато потеглям от светофар някой малоумник с мотор да профучава край мене, било от ляво или от дясно. И после ми се зъби. А живея в малък град. Не ми се мисли какво е в големите градове.

Ти си малоумен! Нали за това съм на мотор, да не вися в задръстванията

То да си вееш мъдете на мотор е голем кеф, но правилата за движение все пак требе да се спазват.

Скоростта убива!!! Има мотористи карат неразумно бързо!!! Лека им пръст!

очаквам утре пак да издилите новина за загинали мотористи, най-новите тенденции в новинарството. Горкия шофьор на джипа!

Тука има едно две моторисЧета, дето не знаят закона за движение. Когато се движиш зад автомобил, който е подал мигач, за завой наляво колата, ще завива наляво, не надясно. Задното МПС се съобразява с предното. Ако искате може да махнем мигачите, само пречат?

,,пази моториста,,...??? на каската му-,,пази си главата,,...!!!

Не, "ПГ" при мотористите значи : ПРАЗНА ГЛАВА !

Лека им пръст на жертвите. Относно мотористите в България, в огромната си част са малоумни и непознаващи закона. Правят се на господари на пътя, в живота са отрепки. Естествено има и свястни такива, но те са малцинство.

Карат като бесни после шофьорите им виновни и светофара

когато откриваха мото сезона си казах,че се открива сезона на донорите......така е през латото а през зимата е доста тегаво за чакащите за някой орган

И пак при ляв завой ! Лошо !!

Замислете се колко пътни полицаи се предвижват с мотори, колко служители на сот фирми също, е как така при тях няма толкова инциденти като при останалите моторджии!?! Значи може да има безопасно каране на мотор и безрасъдно каране на мотор.... И не говоря само за конкретния случай, а по принцип!

Тази годниа, не съм видял нито полицай нито СОТ на мотори... всички са в КИА...

Аз пък непрекъснато виждам.

Както писах вчера, в БГ денонощно върви надпревара между мотористите за приза "Идиот на годината". Само с лепенки "Пази моториста" няма как да ви опазим!

Разбира се, съгласен съм. Следствието ще установява кой виновен, кой не.

Изводът е, че не не трябва война за да се самоизтребим!

Не трябва да се кара с превишена скорост, в противен случай всеки ден ще събираме трупове по пътищата! Във Варна денонощно летят по булевардите и не ни оставят да спим, но полицията е глуха и сляпа! А чакат по-високи заплати...

Не само с "превишена скорост"! Трябва ново мислене да се вкара в кратуните ни и да спазваме правилата! Другото е бошлаф работа!

Когато човек се оглежда преди да завие той вижда на около 150-200м. около себе си. И по принцип ако няма никой в това пространство е безопасно да се предприеме маневра. При скорост от 150км/час с която обикновено се движат келешите с моторите това разстояние се минава за секунда-две. И както гледаш, че няма никой и завиваш, след малко в тебе се е забил поредния моторист, който не е успял да спре. Толерантен съм към мотористите и им давам път когато мога, но нека и те да помислят малко за нас, а и за себе си. Много е тъпо да умреш на 20 години, щото адреналинът ти е в повече.

По принцип споделям казаното от вас, но нека все пак да се борави по-прецизно с числата: 150 км / ч = 41.667 м/сек., т.е. 200 метра с такава скорост се вземат за около 5 секунди.

И мислите, че в случая 3-4 секунди играят накяква роля?

Почти си прав. При 150 км/час за 2 секунди се изминават 83,33 метра. 150 метра за 3,6 секунди, а 200 метра за 4,8 секунди. Ако донорът кара с 180 км/час, 100 м метра ги прехвърча за 2 секунди, 150 за 3 секунди, а 200 метра за 4 секунди. С други думи за тези 2,3,4 секунди донорът долита до съдбата си, а шофьора нищо не може да направи.

Сериозно помислете за очила ...

Мотоциклетистите са изключително бързи! Толкова са бързи, че се размазват бързо върху всяко нещо, препречило се на пътя им. Всеки може да засили един мотор със 100 и повече км./час. Да мислят и да преценяват обаче явно могат много по-малко.

Много дребни душички, много нещо.

Тая група са едни и същи плачковци,пастети които цяла нощ подскачат при звука на мотор и мишоци яли шамарите .

Всеки ден по една добра новина. Поредното мотоклецистче ме е отървало от себе си завинаги.

Първосигнален керпеден. Шум да има...и пушек на гуми

Мисля,че мотоциклетното братство трябва да бъде картотекирано към мн. на здравеопазването и всеки да има личен картон с основните данни(кръвна група,здравословен статус и др.) за не се губи време при нужда да се действа бързо за това какво и къде може да се ползва като "резервни части"......КО ШЪ КАИТЕ А????

Факт е, че мотористите са сред най- рисковите участници в движението. Не мога да разбера, защо се считат все за онеправдани и защо според тях трябва да им бъде предоставен едва ли не по-специален статут, отколкото на останалите участници в движението!?!?! Слава богу, че тоя с мотора не е убил друг участник в движението! Не мога да се трогна когатоо мотористкото безрасъдство доведе до такава трагедия, язък само за младото момче, решило да се повози с тоя самоубиец на пътя...

Жалко за момчето. Тази сутрин на Цариградско шосе карах в крайната дясна лента и един моторист ме изпревари отдясно по нещо като тротоар... Страшно мъжкарско беше. И после моторджийте се оплакват? Нека се избият, но извън населените места и само помежду си

Със загиналия моторист се познаваме от общи приятели. Лека му пръст на Марин. Оставя жена и малко дете за съжаление. За изпълненията му с моторите, няма какво да добавя, освен че винаги е карал доста екстремно и правилата за движение по пътищата не ги признаваше. За съжаление не е първия от компанията, който си заминава по този начин. И да, наистина е кметският наместник на петричкото село Вишлене.

Жена му е млада и ще отрасти детенцето им. В случая ми много жал за загиналото момченце, което е имало лошия късмет да седне на мотора му.

Днес по обед още един такъв караше по околовръстното мотор с намалени размери някакъв (каската му беше ПОД нивото на прозорец на нормален автомобил). Пак отляво отдясно, пак нареждане най-отпред на колоната при кръстовището с Борис III...

Там ограничението на скороста все още е 50/км в час. Това е в рамките на града. ТРЯБВА ДА МОГАТ ДА СПРАТ, АКО КАРАТ С 50 КМ/Ч

"Който не е съумял да намали скоростта си!" От тук нататък, няма нужда от коментари...

Жалко за младите животи , но поне стават ли за донори на органи , хиляди чакат !

Обикновено след катастрофа с мотор почти всички органи са увредени и на практика рядко остава нещо за използване.

Понеже много ги разбирате моторджиите донори да вземете да прочетете "ЗАКОН ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА ОРГАНИ, ТЪКАНИ И КЛЕТКИ". То да не е като на пазара това? Всеки катастрофирал, изпаднал в мозъчна смърт не става донор. Но що да не се направим на велики в собствените си очи:"Стават ли за донори?!" А суроватката в главата ти втасала ли е?

Ти редовно ли си го четеш този закон.

Донори, почнете да спазвате ограниченията на скоростта, веднъж завинаги!

Тъпи селяни,почнете да си гледате в огледалата за обратно виждане

Ще си гледам напред! Най-вече! Защото така е по правилник и това ме интересува! Ще гледам в огледалата, когато предприемам маневра! А ако ти летиш след мен С НЕПОЗВОЛЕНА СКОРОСТ и чакаш да те пазя, щото си велик, че има да чакаш!!! Сърдете се на себе си, като не ви увира главата и мислите че другите са ви длъжни!

и мен са ме засичали така без мигач, но успях да намаля и да не се забия в колата..... а като цяло, на мотор трябва да си изградиш един много важен усет за подобни ситуации в които трябва да си ползваш и мозъка не само рефлексите.... и като обобщение, в кръстовища е забранено изпреварването!!!

На това място не е кръстовище.

ако не е било кръстовище е трябвало да заподозре намалянето на джипа....

ПРЕДЛАГАМ ПЪЛНА ЗАБРАНА ПИСТОВИ МОТОРИ ДА СЕ КАРАТ ИЗВЪН ПИСТИТЕ! ТЕЗИ ОТОРИ СА ЗА ПИСТИ, НЕ ЗА УЛИЦИТЕ И ПЪТИЩАТА. НЯКОЙ ДЕН И МОТОРИСТИТЕ ЩЕ БЛАГОДАРЯТ, ЗАЩОТО С ТОВА ТЕМПО САМИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗА ДВЕ-ТРИ ГОДИНИ.

Пистов мотор BMW? Дали пък не е бил някакъв турър?

БМВ имат няколко пистови мотора не само турър

В София направиха велоалеи ивла гледай сеири. Велосипедистите карат насреща, а мотористите карат по велоалеите.

На село нема велоалеи,там говедата си ги движите по-средата на улицата

Средата, по-средата, най-средата. Уникаааален тъпанар съм.