”Мерцедес” не е съгласен, че болтове се развиват сами

Болтовете на гумите на автомобилите "Мерцедес" не могат да се развиват сами, освен ако не са предварително разхлабени.

Обратно в новината

Коментари - ”Мерцедес” не е съгласен, че болтове се развиват сами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истра заказ автобусов http://abba-trans.com/page/istra-zakaz-avtobusov/ .

Лечение алкогольного гепатита отзывы http://gepatitu-c.net/page/lechenie-alkogolnogo-gepatita-otzivi/ .

такси по городам люберцы http://taxi-vovrema.info/page/taksi-po-gorodam-lyubertsi/ .

Така е, защото повечето от шофьорите на Москвич са били не достатъчно грамотни. Затягат се с приложения ключ за гуми, който е с изчислено рамо. И се затяга на ръка, колкото може човекът. След това се развива на ръка без проблем, и не се саморазвиват разбира се.

Да обърнат резбата ... на болтовете. Тогава може би няма да им се развиват.

голяма новина! падна ми болта

Ми що карате Мерцедес, сменете марката с нещо по надеждно като Lexus например. А още по ефтино ако смените механика :)

Колеги, на мен ми падна болт веднага след смяна на гуми и веднага чух тракането и хлопането. Но да отидеш от София до Берковица е невъзможно да не усетиш такова нещо веднага. А те са го усетили много скоро след тръгването обратно към София от Берковица. Там някъде някой е развил болтовете. Въобще не е възможно средно интелигентен човек да не усети какво се случва с колата, която управлява. Беше редно прокуратурата да образува производство и сериозно да разпита Панов и щофьорът му какво са равили и къде са били по минути и особено да се изясни дали колата е била без надзор. ако е била без надзор, шофьорът носи отговорност, ако той е бил там през цялото време ще е заподозрян в опита за атентат, но и в двата случая имаме повод за разследване, а не за прекратяване. А събраните експертизи са чист опит за потулване на случая. Немислимо е срещу председателя на ВКС да се води кампания и да се отказва сериозно разследване. Интересно е дали са взети следи от автомобила, защото няма как да няма допир до него ако някой развива болтовете на едното колело? Най- малкото прах от дрехата на костюма на шофьора и прах от калника над гумата. Така или иначе отегчената прокуратура се изплиска като дърта вещица и показа, че системата има сериозна съпротива срещу демокрацията и борбата за публичност в правосъдието. Ако случаят се потули, Лозан Панов ще е в правото си да уволни НСО като негови щофьори. Може да са около него, но не и повече да го возят със свои коли. Аз, поне бих ги уволнил без никакви обяснения. а те ако искат да се оплакват. Даже нямаше да ходя при президента да му казвам какво се е случило. след като Лозан Паов има отявлена позиция срещу определени кръгове НСО, не може да допускат такива инциденти.

За 45 години съм управлявал десетина различни автомобили. Болтовете на джантите не се саморазвиват не само на Мерцедес. Имал съм случаи на саморазвиване на гайки държащи главините на Шкода и Трабант, но след неправилен монтаж.

Ако изключим варианта за умишлен саботаж, обяснението е много елементарно. При поредна смяна на гумите с летни, в сервиза някой мърльо си е оставил ръцете. Случвало се е хиляди пъти, а вероятно има и умрели по същата причина. Човек трябва да проверява или да гледа на момента какво правят майсторчетата, защото много бързат и хич не ги интересува какво са свършили на принципа "ако сме забравили нещо, ще се обадят".

Se taia

Щом краля слънце казва, значи ще да е така. Нищо че на мен лично 3та поред кола НИКОГА не са ми се саморазвивали болтовете...

Разумното е да се подновяват колите на всеки две -три години,защото подръжката на тия болтове е скъпо и рисково!

На мен ми се е случвало да се саморазвият. Когато спрях на "неподходящо" място край жилищен блок,бях на гости там. Беше и втория път "случайно"пак на същото място! Третия път вече не си мислех нищо случайно,сетих се че заемам мястото на някой от живущите. Заслужавах ли си го или не,въпросът е друг! Освен себе си и колата можеше да нараня и друг!

За 20 години вярна служба опелчето ми-чиста ръждавейка, не си е развило болтовете на джантите.

Е, то защото твоето е ръждясало! А виж каква опасност дебне нашите държавни мъже - жертват се те да ги карат с тия нови автомобили и се подлагат на опастност страшна и смъртоносна: развиват им се гайките и се навиват наляво...

Сменявали са гуми май и са забравили да ги затегнат. И на мен в един сервиз бяха забравили да ми затегнат едната гума, добре че първо се разхлопа та усетих нещата.

на Балканите по брой идиоти във властта..

на боко много болтове са му разхлабени..има нужда и от сериозен реглаж!!!

Само в Булгаристан е възможно болтовете на Мерцедес да се саморазвият, чистачките да се само развият , а също е възможно щом най-умният мъж в държавата Винету казва и шофьорите " много пъти и сами си завиват болтовете на ръка" Така че всичко е възможно в страна с толкова идиoти!

Абе палячо ти прочете ли какво си написал предният пост или трябва да ти го набия в тъпата глава. Цитат от твоята мъдрост: Мене повече ме вълнува въпроса кога Мерцедес -Бенц ще осъди България за уронване на авторитета си.

-"Невъзможно е болтове на джанти на МЕРЦЕДЕС да се развият сами" - това казват от световната фирма МЕРЦЕДЕС. На "експертите" ли да вярваме, или на фирмата-производител? Най-вероятно на доста хора тук, у нас, са се развили важни елементи от техните глави.

Вярвай на задника си понеже и МБ и прокуратурата казват едно и също нещо. Невъзможно е ако... джантата е сложена правилно и болтовете са завити спрямо спецификацията, но явно не са. Така че дали е умисъл или немърливост .....

Мине се не мине и изръсиш някоя глупост. Ккаво общо има тука Мерцедес, 8 годишна кола първо не е в гаранция но и да е да не мислиш че Мерцедес ти затяга болтовете.

Не съм експерт, но по принцип болтовете на джантите са направени да се самонатягат и не се развиват сами.Има 2 варианта.Или да забравили да ги сложат или да става дума за умишлени действия.Сами тези болтове е НЕВЪЗМОЖНО да се развият.

На кои на явата или на дясната?? А болтовете могат ли да се разменят?? А ако караш само назад ще се саморазвият ли само от карането??

Учудващо е, че иронията ти тук не я разбират. Наистина масата писачи тук е по-зле умствено от очакванията ми.

на кое колело се е олабил болта? кЪт гледам к'ви ръзбирачи пишат... направо ми става тъжно... Мене на шейната в Чукотка хич не ми се олабват ни болтовете, ни гайките оти сме на пирони и сезал... и кучешки фъшкии, па и са вечно в замръз... нема олабване

Болтовете се завиват с гайковерт. Знаете ли колко сила се изисква да ги развиеш на ръка?! Неимоверно голяма. За да развия болтовете на колелата дори съм скачал върху гаечния ключ! Още по-вече че тук не говорим за 1 болт, а за паднали 2 и разхлабени още 3! УЖАС!

Некадърните механици в НСО са забравили да ги затегнат. 36 год. съм професионален шофьор. Как па един път не се случи да ми се развият болтовете или гайките ни на камиона ни на колата. А редовно си сменявам гумите. Абе на калпав кур и космите му пречат.

"....джипките." Това само говори колко му е умствения багаж на министър-председателя, който през живота си е прочел само една книга - "Винету"! Явно "комбойците" са му изпили мозъка!

се "ковбойци", неграмотнико. Ей, аман от прости хора в тази държава.

Трябва да си завършен идиот, за да мислиш, че болтовете на гумите могат да се развият сами, без значение от марката на колата.

Айде бе,Мерцедес и саморазвили се болтове,това е работа на автомърляч.Относно годините на колата,стар Мерцедес няма.

На цял свят стана ясно, че мафията в България си има държава! По едно време Борисов се жалваше, че Доган го е заплашвал, но явно вече са в един отбор!

новото му правителство е директно в отбора на Доган. Пеевски масово печели поръчки за пътища за по 400-500 млн.

караите с всесезони гуми да не се сменяват зима лиато

Тия некадърни шофьори -"наши момчета " да си научат задълженията и стриктно да се контролират..,!?Шофьора носи цялата вина за случая..-с какво ще бъде наказан...!?

С преместване от левия в десния крачол. Нали ги виждаме, че всичките тия хрантутници са като паднали от Марс, когато се касае за истинска работа.

Ако при смяна на гумата на ги затегнеш. Иначе затегнати да се развият - няма как !

На руските коли Никога няма да се развие самостоятелно ..болта или гайката ...,така ,че се ориентирайте !?Тъкмо и по-евтино ще ни излезете ..,пък и едва ще има такъв наплив ..да Ви возят със ..специализиран превоз...!?Бойко си поръча вече ..Бронирана нива.!!!./ако не е излъгал..,разбира се,ние чакаме да а видим..!?/

боко да си поръча нова бронирана риза...ще му трябва скоро!!!

Звучи смешно болтове, особено на Мерцедес да се развиват сами. По принцип болтовете на гумите са с обратна резба на посоката на въртене на колелата и няма как да се развиват сами, по-скоро биха се затегнали сами.

По принцип е невярно, защото болтовете са с еднаква резба, а посоката на въртене на гумите спрямо резбата на болтовете се сменя в зависимост от това от коя страна е колелото. И разбира се, абсолютно невярно е, че биха се затегнали - те са неподвижни спрямо джантата, независимо накъде се върти колелото.

сигурно на твоята каручка магарето е с обратна резба...

абе "абсурд" ти къде си видял кола с гаики/болтове на джнти с обратна резба ,след като гаиките не са централни няма никакво значение лява или дясна е резбата затова всички са нормални-десни !

Не е разкрит достатъчно задълбочено въпросът за разликата между болт, винт и гайка. По принцип крепежът на гумите е правен за да го използват неграмотни хора, не се изисква висок интелект за да се справиш със затягането независимо дали е болт или гайка, а може би винт. Обаче Бойко разбива тъпомера. Прокурорите срам нямат вече, и те като Бойко! За заинтересования генерал да не говорим.

На тия простаци и Мерцедес да им дадеш ще го потрошат за 2 дни ,квото пипнат развалят ,ние си ги знаем!

Премиерът Борисов: Болтове са се развивали много пъти ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЕЗРЕЗУЛТАТНО

реформа на съдебната система, означава техници на Даймлер да ремонтират мерцедеса на Панов ..

НСО е на ръчно управление от сараите. Спомнете си, като изключиха Местан от ДПС, какво се случи с охраната му от НСО на минутата.

Мафията се оака. Сега ще изкарат, че конструкторите на Мерцедес не разбират от автомобили!

its

Ама аз постоянно виждам разпадащи се мерцедеси по улицата. Нищо чудно, че болтовете са се развили. Упадъчни капиталистически болтове са това.

имотната декларация на г-н Пеевски. От нея стана ясно, че за последните четири години той е забогатял с активи за близо 80 млн. лв. Но вместо моментално да бъде разследван, беше наречен най-честният депутат, защото не скрил колко богат е станал по време на депутатстването си.

Те го проверяваха Делянчо ....и се оказа ЧИСТ КАТО ДЕТСКА СЪЛЗИЦА...!?

Националната служба за охрана се мести по спешност в Дубай. Причината: там няма завои. Лъжете се, ако си мислите, че това е фалшива новина. Информацията почива на анализ на службата, направен след скандала с развитите и липсващи болтове на задната гума на служебното возило на шефа на ВКС Лозан Панов. След като се изяснило, че причина за техническата неизправност са завоите по пътищата ни, анализаторите в НСО направили прогнозен план къде най-добре ще се движат служебните мерцедеси, без да изпадат чарковете им, ей така. И веднага се сетили за Дубай. Причини много. Първата е, че при всички случаи предложението ще е по вкуса на директора на службата Ангел Антонов, чието приятелство с най-богатия депутат от ДПС Делян Пеевски е пословично и датира от години.

"По повод реакцията на "Мерцедес" за това, че не може да има паднали и развити болтове на служебния автомобил на Лозан Панов заради лошия път, Борисов заяви: И на мен ми се е налагало шест пъти да се местя от кола в кола, техника..." Очевидно главния механик на автопарка на УБО не струва. Уволнете го!

назначете Бойко .

Който и да е, важно е да спре развиването на тия гайки, че нещо много им се разхлабили гайките на всички... Абе няма ли тоя народ, да натегне гайките на нашите управленци бе..., много хлабави гайки станаха...

"Експерта-представител на марката" още ли е представител?

Ба си и политическия въпрос, който тресе държавата. Заради един пуфляк, който със сигурност е наше момче и е правил обслужване на автомобила. Ами прещракал го е с пистолета и после когато е спуснал колата му е звъннало гаджето по тел. и е забравил, или го е домързяло да ги затегне с подходящ ключ на ръка.

Разбира се, че болтове могат да се саморазвият. Много са факторите, които влияят на свързването. Недостатъчно затягане; Аксиални усилия върху джантата (неравности и дупки по пътищата); Силно загряване и температурна деформация на джантата от спирачния апарат при многократни рязки спирания ; Повредена резба на винтовите връзки.

""Силно загряване и температурна деформация на джантата""" с удоволствие бих загрял врата от шамари на един прост, на ниско ниво слуга на мафията на КОЙ, какъвто си ти!

Нещо си нервен май, крети?? Аз пък не бих те загрявал, а изстудил. Завинаги.

От изброените фактори само първият е валиден, и то в случая става дума за недозатягане, а не саморазвиване на болтовете. Останалото си го изсмукал от пръстите си, сигурно ти се повишава самочувствието по този начин.

Много ги е шубе Прасчо + Цаца от нормална, работеща правосъдна система. Щото те ще са първите които ще се озоват в затвора. Не за развиване на болтове са съгласни да плащат, а и за какво ли още не!

тежката дума на вожда борисов относно болтовете има превес над тези на мерцедес. Борисов е бог, бе!