Борисов: До понеделник да има откази от ненужни документи

Премиерът възложи на министрите до понеделник да са готови с информация за предоставяните от техните ведомства услуги и изискваните за това документи.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: До понеделник да има откази от ненужни документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е проблемът ,чиновник ,който саботира ,дисциплинарно уволнение ,следващия моля ...!

Един новоизбран премиер поемал поста си. Предишният му подал три номерирани плика и го посъветвал при необходимост да ги отваря един по един. Минало време,нещата не потръгнали и премиерът се сетил за трите плика. Отворил първия и прочел: Направи реформи! ...... Пак минало време,реформите не се получили и той отворил втория плик. В него пишело: Бори корупцията! ....Борил,каквото борил.....пак нищо. Накрая ядосан ,отворил и третия плик и прочел: ПРИГОТВИ ТРИ ПЛИКА !!!

Ами хубаво, ама ние тая игра я играем 27 години вече. Не мислиш ли , че почва да омръзва? Лошото при политиците е, че са готови и ядрена бомба да метнат върху държавата когато не са на власт, а когато дойдат на власт да мислят само за собственото си облагодетелстване! Алтернатива и средно положение няма!

съкращавай раздутата 10 пъти администрация/лежляци и разиграват народа.....,който ги храни ,а мизерства ,за да ги храни и то богато,а пенсиите ни мизерни....

Да, наистина има куп излишни неща които се искат от различните администрации и може би на първо място е заради таксите които взимат за тях, а те растат ли растат всяка година. Другото нещо е че администрацията е супер раздута, особено тези две мои писания се отнасят за общините. Много хора без работа и по цял ден висят по кафетата. А обедната им почивка от половин час се разтяга на час-час и половина-два..... Така че вижте първо общините пък после и нататъка. Защото наистина има чиновници които дремят по цял ден и чакат заплатите си а има и такива които са натоварени прекомерно, защото носят на товарене. По-добре по-малко администрация с по-високи заплати и съвестно вършене на задълженията.

Този псевдоръководител осъзнава ли смисъла/ако има такъв/ на това, което казва. РАзбира се само, че в неговата глава и в главите на пасмината около него нямат представа, какво е това анализ, планиране и какво време е необходимо за обективно и работещо решение. Оставам с впечатлението, че ББ съществото се е събудило с тежка глава и в просъницата си, и движението към тоалетната се е спънал и праснал главата си в касата на вратата. И ето ти проблясък и повод за "професионално управленско решение"- ще режем документи. Какви, колко- това е без значение. Важното е PR напъна. А това, че документооборота е свързана система, която много често прескача във връзките си с няколко министерства и купчина закони, въобще не го е еня. Жалка твар с неимоверена амбиция.Ръководител- посмешище.

Всичките му назначения са Калинки и "разбирачи". Хареса ми изказването му с саморазвиващите се болтове на гумите на автомобилите му. Такова е и цялото му обкръжение и цялата му работа - пълно безхаберие.

Браво! Тази стъпка е много добра. Бюрократите, обаче ще останат без работа. И сега реват.

Прегледах повечето коментари и се смаях колко много чиновници и бюрократи пишат ли пишат през работно време, между две искания на удостоверения и декларации на граждани...Съпротивата наистина ще е голяма...Смачкай ги, Бойко тези паразити.

Като му чета на тоя пожарникаро-милиционер тъпотиите, си спомням лафа за простите старшини фатмаци от БНА, те със същият тъпанарски изказ поставяха задачите на войската, а когато един умен и начетен редник го поправил, че река Дунав извира от планината Шварцвалд, а не от Черно море, както мислел старшината, фатмака ехидно му казал Докато си войник и аз съм ти старшина, Дунава ще извира от Черно море, а като се уволниш, може да извира и от гъза ти....Ето, това ни казва банкянският прост мутрак!!!

Много пушилки, много прах! До 10 дни ще има промяна в катастрофите по пътищата! Има ли, няма! До понеделник махане на бумащината! А защо не до вторник! Тиквенската простотия край няма!

Г-н Борисов, Рарешете едноетажни жилищни постройки до 25 кв. м. в селските райони да се правят по някаква опростена процедура - напр. 50 вида готови типови проекти на малки къщи, направени от министрествот. Проектите да се направят от министреството и да се преодставят безплатно на желаещите да строят на село. Много хора се отказват да строят на село заради абсурдните условия и бумащина и всичко запустявя. Направете и типови проекти за изгребни ями... Абе в общи линии, разчистете малко министрествата от разни некъдърници : -)))

Много бързо отворихме втория плик в който пишеше - започвай да правиш структурни промени и да разместваш нещата, за да отклониш вниманието от реалните проблеми. А в третия плик пишеше - приготви си трите плика за своя наследник. С това темпо до третия плик сме стигнали след няколко месеца.

най-тъпият принцип, който познавам и винаги съм се чудил с каква ревност българите го спазват и смятат за свещен.

трябва бърэо да се премахнат теэи иэмислени проблеми на хората с теэи книжянки които им ги иэискват от гишетата пред които трябва да эастане българина наведен почти на колене ,срам,вдигнете всички гишета на височина хората да не се навеждат гърчат пред тях,а да эастанат прави достойно,и эапочнете с полицаите по селата да не бият и крадът нашите майки баби,не се правете че това вече не ви интерисува

В Русе в джамията до сарайският мост много чест се събират след 22.00 часа много хора. Пред джамията се виждат коли с турска регистрация , със софийска и разградска . Дали идват от Истанбул да се молят в русенската

борисов !!! наи накрая нещо от някаде да се започне макар че е само козметика все пак е нещо .........мога категорично да заявя че тези промени в белите страин са от преди 20 години и затова казвам 20 защото е така , хората минаха от хартя към електронни документи. отдавнааа ......сега от вас искам реални решеня за икономика тежка индустря а не да се дупите на бруксел и после да ми се правиш на мъж че те така казали ????? глупако гледаи българскя задник а не б-р-у-к---с е л с к и я . защо него направихте преди ами сега ако ставало толкова лесно за седмица или две ....неви се работи нали ганиова работа ..неразбира неможе неиска непита него интересува

Грамотността не е порок. Усвоявайте я! Не е трудно.

ами писна ми всеки път където и да ида да си вадя тъпото свидетелство за съдимост и всеки път шест лева, не може ксерокопие нека си има база и там кои го интерсува по ЕГН да си проверява

до понеделник? нека от вторник господ да слезе и да си прибере гербаджиите така че един да не остане

БЪЛГАРСКО СЕМЕ КАКТО И ДА МУ ОБЛЕКЧИШ ЖИВОТА, ТО ВИНАГИ ЩЕ ЗЛОБЕЕ.

И в другите важни ведомства за ненужни "бумащини" за работещите погледнете, г-н псевдо премиер!

Да се спре рекетът да се издават удостоверения за наследници и скици на всеки 6 месеца. Няма никъде законов текст, който да казва, че тези документи важат само 6 месеца. Това си е една яка хранилка за адвокати, нотариуси и Общини. Спрете този терор над обикновените хора!

Дано стане. Ако са събрали даните в масиви за всеки човек, никакъв проблем. За да го казва, навярно всичко вече е готово. Остава да видим. Искаме, неискаме времето го изисква и ще стане. Рано или късно ще стане.

браво добра идея,ако продължат ще е добра работа!

до понеделник да си аут!

Бойко не разбра ли,че само с баламосване не става?? Ти от 2001год. си във тази власт,а сега се сети,че до понеделник всичко ще свършиш!!! Поне си мълчи за да изкараш този път по дълго!!

А не може ли на всеки гражданин да се имплантира чип и като му трябва нещо се доближава до четеца и там има всичко за него? Катаджията минава с четеца на чипа и му се отваря досието на човека, дали си е платил всичко и дали е минал преглед, после може да му запише нарушение и то на следващата проверка излиза. При кандидатстване за работа веднага излиза всичко. Навсякъде с това чипче си цар. Е, могат да ти го изключат.

- отново мирно и равнис без реални резултати ПРИМЕР ЗАНЕНУЖНИ УСЛУГИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ: 1. хартиена здравна книжка / да се замени с електронно досие с удостоверяване само "ЛИЧНА КАРТА" ( без допълнителни пластики и разходи за тях..., без разкатаване на хората напред назад до здравни каси и създаване на ненужна нужда от АДМИНИСТРАЦИЯ ) 2. Европейска здравка карта - пластика която удостоверява правото ви за неутложна здравна помощ. ТОВА ПРАВО Е ГАРАНТИРАНО ОТ ДИРЕКТИВА НА ЕС, т.е. тази пластика е ненужна!!!

Борисов: До понеделник да има откази от ненужни документи Да не се окаже накрая, че най-нужните документи за гражданите са станали най-ненужни според правителството

От снимката ни гледа една необразов.на (меко казано)м.тра....той на такива приказки си е свикнал. Обградил се е с д.билки и д.били, които го имитират (мимикрират)........

Опс, поне два милиарда приходи отпаднаха от бюджета за две минути. Около половин милион администрация остава на улиците. Жестоко. Лошото е, че ще объркат програмата на Манго за събиране на хартиените отпадъци - хахахах

Абе, тъпанарино, на какъв ни се правиш,бе, нещастник, що така не заповяда и за парното и за тока и доходите ни!?Аман от тоя простак, писна ми от простотиите и тепегьозлъка му!!Мутра!!

Абе тези малоумници къде живеят? Не виждат ли, че от 10-ти ноември нивото на образованост и начетеност главоломно се срива. Всички тези електронизации и цифровизации изискват някакъв минимум знания, от които младите дебили са на светлинни години. А да не говорим за първобитните хора ман-гали, които са бъдещето на България и които напоследък не могат да четат и да пишат, а само мучат.

Ненужни министерства има в България, магнолийо, виж САЩ колко министерства имат и какви! А колкото повече ненужни министерства имаш, толкова повече ненужни документи ще се събират от ненужните чиновници.

Що не заповяда същото и за вдигане на доходите? Отново прах в очите на хората. После ще обяснява защо не е могло да стане, също като с пенсиите. На това му се вика- цирк Борисов.

Дохода се вдига, когато продукта който произвеждаш се продаде за по-висока цена. В момента в който си вдигнеш заплата, а продукта ти никой не го иска толкова скъп, тогава си отрязваш и клона на който стоиш. Както Адам Смит казва- Невидимата ръка на пазара регулира кой колко да взима на базата на това какво предлага.

След менискуса да му оперират и мозъка.

На него мозъкът му е в менискуса.

Чудесна новина. До понеделник значи трябва: - депутатите да направят промени в около 50 закона и 150 наредби, да ги глясуват, публикуват в държавен вестник и те да влязат в сила; - да изградят около 2-3000 километра оптични кабели за инфраструктурата на електронното управление; - да подкарат комуникационния сървър и единния портал за данни, през които да се изпълнямат електронните услуги; - да издадат 200-300 000 електронни подписа; - да напишат компютърния код на около 200 информационни системи, с които да се изпълняват електронните документи с електронни подписи; - да се обучат 100 000 човека, които да работят с тези неща; - да се назначат около 2-3000 системни администратора, които да поддържат цялото това чудо. Колко му е? До понеделник ще е станало или ще се каже на електоралното стадо, че Радан и Корнела са направили загово с Путин и са провалили електронното управление. А след понеделник тенисче за купата на електронната администранция.

Боце сам ще го направи. И сам ще напише сичките компютърни програми. Ми той като малък докато е ял филиите с мас е сглобил първия компютър с тел двински опашки и тесла.

Колега, всичко това което си го написал съществува и работи, само желанието на ведмоствата да го ползват го няма. ББ казва, да спрат да се искат на хартиен носител документите, които вече са в електронен регистър и от него ти издават хартиения носител, а не за всички документи които съществуват. Също така, той казва, държавните учреждения да спрат да ги искат, въз основа на които издават други докуемнти на гражданите, а не че ще спрат да ги искат по обществени поръчки и други подобни места. Така, че много моля да спрме да правим свободни съчиниея и да гледаме какво конкретно казва.

Като казваш че това работи я кажи колега: - колко от държавните и общински администрациите имат АИС и колко нямат; - свързват ли се през комуникационния сървър или си правят директна свързаност (забранена от закона за електронното управление) помежду си, защото сървърът не работи; - защо вместо изградените но неработещи оптични линии на държавната администрация се ползват линиите на частни доставчици; -къде е единния портал за данни, през който да си заявя услуга, че нещо не го виждам в нета; - колко закона и подзаконови актове позволяват признаването на електронен документ с еектронен подпис; - ако аз получа едно файлче с електронен подпис и го разнасям по разни институции кой ще ми го признае.

Тия ревове шех да ги повервам ако беше обеснил заедно с премахването на хартиения носител, колко чиновници ше бъдат уволнени, щото сега нема да печатът хартиените носители които се премахват. А те тека махнали хартиените носители а чиновниците кой ше махне, това е да им намалиш работата? и двете моми, дедо попе, трее...не мое саму едната.....

Министерствата помежду си не знаят кой какво прави по правителствените програми, 1-во полицейско управление не зная какво прави 2-ро и търсят един и същ крадец в цяла София, БНБ не знае кой източи КТБ, а те ще оправят гражданите. Ами , ще ни оправят, както трябва - хахахахах

още ли си жива, курвичке?

Брашно назаем тъпкано се рлъща. Както има Господ за мен, така ще има Господ и за вас! За Я и В се отнася. Каквото повикало, такова се обадило !

БАЦЕ НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ ОЩЕ Е ОТ ГЕРБ, ЯВНО ВСИЧКИТЕ СТЕ КАТО НЕГО. КАК СЪБРА ЦЯЛАТА КРАДЛИВА ПАПЛАЧ В ГЕРБ БЕ БАЦЕ

Авгиевите обори на бюрокрацията отдавна плачат за тотално прочистване но дали сега ще се стигне до твърда земя или пак само ще вдигнат пушилката и торището ще си остане защото то е хранителната база на паразити и корупция.Ако наистината разчистят бумащината ще се окаже ,че огромната армия от чиновници е излишна .Точно тук се препъва всяка реформа защото среща организираната съпротива на паразитите.

Веднага пример Баце , за напълно ненужен документ - данъчна декларация с която се хрантути импотентна администрация.

Пример от снимката:-Ей този документ от 100 лв. дето го мушкам в джоба на сакото до понеделник да не съществува на документи, че е в мене.............

Как беше оная ''куче дето лае не хапе''.

Абе на никой ли не му светва сигналната лампа защо е цялата тая пара у свирката с администрацията и бюрокрацията. Вие за пръв път ли имате съприкосновение с номерата на масоядното от Банкя , е вече може да я е заменил с черен хайвер , но манталитетът си му е останал. Всичко това може да стане без никакъв шум ,пък и не е необходим такъв. В момента управляващата партия ГЕРБ се занимава с нищоправене по сериозните проблеми на държавата по ред причини - толкова си могат и това не ги интересува. Няма политика , Парламента маркира с по някое заседание от по 30-тина минути , от Министерския съвет само Бочко от време на време изригва с по някоя тъпотия , колкото да го не помислим недай Боже за ......... Едно безвремие е обхванало България като през отпускарски сезон , ама държава в отпуск аз лично непознавам.

В следващата "новина" ще пише защо това няма да стане...

.........Премиерът възложи на министрите до понеделник да са готови...........................................гледам календара-22.юни.2020год. е точно понеделник. Взех да се притеснявам дали ще им стигне времето?

Борисов: -До вторник да се ликвидират "опастно низзззззките заплати"! -До сряда всички български емигранти да се върнат! -До четвъртък . . . . . . . . . абе ей, стига чука, събудиме . . . . .

Опастен си!

Браво Борисов , влизаш във форма ! От много отдавна трябваше да го направите ! То пари за всички актове и то по няколко пъти !

вниманието, това е основното ни задължение. Всеки път когато стане напечено да се отвлича вниманието на народа. Да си на власт повече от половината от времето на прехода, през времето на твоето управление да се създаде двойно и тройно увеличение на администрация и бюрокрация и накрая да се правиш на спасител. какво ли е това нещо? Свидетелството за съдимост го наричаме административна реформа ще падна от смях, и въпреки това пак не го махат защото пълни касата на съда, толкова е просто.