Цачева: Без анонимни сигнали за корупция

Няма да има анонимни сигнали в бъдещия антикорупционен закон, заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Обратно в новината

Коментари - Цачева: Без анонимни сигнали за корупция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато става дума сериозно за корупция, трябва да се имат предвид следните специфики на този вид престъпление: 1) Това е престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. Затова аз смятам и твърдя, че бич, престъпление, проблем #1 е не тероризмът, а корупцията. Защото корупция без мафия и тероризъм има, но мафия и тероризъм без корупция, безхаберие и безотговорност НЯМА, ТЯ Е ОНАЗИ ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА ХРАНИТЕЛНА СТЕДА, в която ЕДИНСТВЕНО могат да се породят и съществуват И МАГИЯТА, И ТЕРОРИЗМЪТ (подбудителите и спонсорите му)! 2) Корупцията поради спецификата си като правило е трудна за доказване - напр. в съда. Тя обикновено е конспиративна - осъществява се между двама или две страни, НИКОЯ ОТ КОИТО КАТО ПРАВИЛО НЯМА ИНТЕРЕС ТЯ ДА БЪДЕ РАЗКРИТА, защото и "даващият", и "реципиента" де факто са участници в ОБЩЕСТВЕНООПАСНОТО престъпление, без един от тях, който и да е ТЯ Е НЕВЪЗМОЖНА! Затова там, където ИСТИНСКИ и РЕШИТЕЛНО СЕ БОРЯТ С ТОВА НАИСТИНА ОПАСНО ЯВЛЕНИЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НАИСТИНА ВСИЧКИ СРЕДСТВА ЗА БОРБА С НЕЯ, вкл. и ОСОБЕНО АНОНИМНИ СВИДЕТЕЛИ И СИГНАЛИ!!! Като специално се набляга НА ПРЕДПОСТАВКИТЕ, НА СРЕДАТА И СИСТЕМАТА - така да са изградени и структурирани, че максимално ДА ЗАТРУДНЯВАТ И ЕЛИМИНИРАТ ПРЕДПОСТАВКИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ, особено при най-важните постове и дейности в държавата, като например главен прокурор, ВСС, прокуратура и съд. За паралел и онагледяване - вижте и сравнете например как е в България. Така, че както и откъдето и да погледне независим интелигентен човек обективно твърденията и тезите на Цачева по въпроса са абсолютно несъстоятелни и непродуктивни, да не кажа деструктивни.

Гл.счетоводител ти дава например 5 хиляди за командировка в общината, харчиш извън бг 2 хиляди и 3 хиляди в собственият ти джоб остават. Не зная дали е корупция, но ни е казвал наш братовчед главен счетоводител. А и във фирми чужди в бг. На банкет харчиш 20 хил. лева , а получаваш документ за 40 хил. лева, примери с парите, или не е корупция, а забогатяване по лесен начин. Това са неща отдолу, които едва ли вие в НС знаете, но нейсе, здраве да е, човек може с 2 и 200... анонимни сме, а и тези, които го казват, едва ли биха си имали главоболие с правосъдие и пр. всичко е лумнало в тези времена за пари, а и на запад е същото, само за пари, както ни казват се говори, нищо не можем да променим само си пишем, ей така да ни олекне , а споделена мъка е половин мъка...

Който има капчица достойнство,за разлика от Цачева,би се оттеглил от политиката след ясно показаната и всенародна любов.

Цецка Цачева не може да започне с реформите в Съд. система , камо ли да ги извърши . Няма достатъчно воля и хъс . Просто, ТРУПА СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ .

И Христо Бисеров , не е корумпиран .

Г-жо Цачева , много е нахално от ваша страна , ....защо ? Нима вие , и лидерите на ВСИЧКИ политически партии в България , не ЗНАЕТЕ КОИ СА КОРУМПИРАНИТЕ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА .. МНОГО Е СРАМНО , И ТЪЖНО ! Даже и от ЕС ви ги показват , а ВИЕ ''УЖ'' НЕ ЗНАЕТЕ????

За съжаление , НЕ-анономните , бива тутакси ОТСТРЕЛВАНИ , за да няма свидетели . И така не става . А тая другарка , не разбра ли че не става за никакъв пост ? падна ми в очите окончателно , когато се кандидатираше за Президент .......!?!?!? Такова лошо поведение , не бях виждал ! Въпрос: ---Кога ще отиде и в друга партия , според мен много ще и подхожда ,.... ЕВРОРОМА. Тя и Кунева обикалят политич. партии , като циганки -вретенарки .

Представяте ли си на тая безкруполна, нагла, безочлива комунистка да и подадете сигнал за някой от техните хора!!! ХАХАХА!!! Ще отнесете обвинение за набедяване и нищо чудно вие да сте осъдените в крайна сметка! И един въпрос: Като и гледате красивата мутра, имате ли и доверие? (риторичен)

Демек никой няма да смее да подава сигнали за корупция,защото знае,че съд,прокуратура и МВР работят за мафията и след подаването на сигнала ще му пратят хора да го пребият!!! В България съда,прокуратурата,МВР,ДАНС,ГДБОП,правителство и парламент,президенството и то,всички работят за мафията,всичко това се е оплело,на кого да подадеш сигнал за корупция,като така си слагаш сам змия в гащите...

Закон за Защита на Крадците

Този закон съществува , от 1989г., до днесКА.

За да можете да му го върнете тъпкано на тоя, дето си е позволил да подаде сигнала ли?!?

ТОЧНО ТОВА ЩЕ НАПРАВЯТ.ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА!А СИГНАЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА АНОНОМНИ И СЪМ СИГУРНА ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЩЕ СА ВЕРНИ!НО АКО СА АНОНИМНИ ПОЧТИ ВСИЧКИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ/МИНАЛИ И СЕГАШНИ/ ЩЕ СА В ЗАТВОРИТЕ ИЛИ ПОНЕ С КОНФИСКУВАНО ИМУЩЕСТВО.А ТАКА СЕГА КОЙ ЩЕ СМЕЕ ДА ДАДЕ СИГНАЛ?КОЙ?КОЙ?КОЙ ПИТАМ? НЯМАМЕ ДЪРЖАВА!А НАРОД БЕЗ ДЪРЖАВА МУ Е СЪДЕНО ДА ИЗЧЕЗНЕ!!! ИМАМЕ ЕДНА ГОЛЯМА МАФИЯ ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ!!!ТОВА Е.

Тази гербаджийска партийна секретарка от БКП, абсолютна простакела, ако имаше малко достойнство, щеше да изчезне от Територията. Но и тя е като вожда си и като тези, които ги избират.

Ей тва е опрясканната рИформа.Направо да не се подават сигмали за корупция -най добре за Пееф-Боко-Цацата. Тотка Цачева доказа ,че за нищо не става освен за слугинаж.Не случайно и от собсвеното и село я изритаха.

ИЗПРАЩАЙТЕ СИГНАЛИТЕ АНОНИМНО ДО ОЛАВ, А ОТ ТАМ ЩЕ ГИ ПРАШАТ ПО СЛУЖЕБЕН ПЪТ ДО ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕЧЕ ОДПИСАНИ ОТ НЯКОЙ НАЧАЛНИК

Кога ще ги стигнем румънците...?

Съдебна "риформа" по Цачевски. Под мотото, че се борим с корупцията ще борим и малкото, които искат да подават сигнали за нея.

Перфектно го измислиха,нали

пак да се прикриват елитните крадци/няма оправия ,хептем корупцията ни завладя чрез управлението като тази

Страх от майката на нацията , крокодила ще ни изяде ! Никакъв закон не е ако не се каже на съответните органи кой краде и взима рушвети , за рекет да не говорим ! От цял град не можа да събереш гласове за Депутат , сега си менте Министър и даваш тон как да се пазим от такива крадли , Народа не те иска !

И това го казва една от най-големите и прилежни послушници на Борисов, който ... ИМЕННО СИ ИЗБРА И ГЛАВНИЯ ПРИКУРОР ЦАЦАРОВ, тотално зависим от Главния Перач и Рекетъор на Доган и Републиката - Пеевски. Които събориха и КТБ, за да я разграбят, като опитаха да си измият ръцете с Цветан Василев САМО!!! И само вижте, помослете за този огромен "парадокс". В България знаете ли колко са делата, които ПРОКУТУРАТА, ПОДЧИНЕНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР води срещу "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"?!?! СРЕЩУ ОТЛИЧНО ИЗВЕСТЕН "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"!?!? Седмици, месеци, ГОДИНИ!!! Защо ли - ЗАЩОТО ТАКА ДЪРЖАТ В СТРАХ И ЗАВИСИМОСТ ХОРАТА, ТАКА МНОГО ЛЕСНО ГИ МАНИПУЛИРАТ, СТРАХУВАГ И КОНТРОЛИРАТ - когато и ако им потрябва на МАФИЯТА, на червената ДС-КГБ мафия. Нещо като досиетата на ДС. А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ДЕЛА СА ПРЕКРАТЕНИ В БЪЛГАРИЯ ПОРАДИ ... ИЗТИЧАНЕ НА ДАВНОСТ!?! НА РАЗСЛЕДВАНД СРЕЩУ - отноео - ОТЛИЧНО, ПРЕКРАСНО ИЗВЕСТЕН "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"! И понеже аз обичам като казвам И ДА ДОКАЗВАМ, само си спомнете, че след дълго и напоително разследване на ПРИКРИВАТУРАТА ТЯ "НЕ МОЖА ДА РАЗПОЗНАЕ" група човекоподобни, които ритаха паднал човек в тялото и главата ПРЕД ОЧИТЕ НА ХИЛЯДИ И МИЛИОНИ, не само в цала България, но кадрите обиколиха ццлия свят, НАСТРАНА ЗПРИСЪСТВАЩИТЕ ХИЛЯДИ В ЗАЛАТА! Първият от тази шайка доганови негоднижи Хидромелиораторът си назначи дори за нова мъжка секретарка ( моце и за нов отстрел по-късно) - един мучащ лунпен, И ЖАЛКИЯТ ЦАЦАРОВ И ЦАЦАРАТУРА ПРОФЪЛЖАВА ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ... БИЛ АНОНИМЕН!?!? Какви по-големи доказателства за това, че Цачева говори глупости и лъжи и сама не си вярва. Цецке, толкова сте прозрачни! Толкова сте меркантилни и жалки, че ако мижехте да се погледнете за момент отстрани и щяхте завинаги да се скриете в гори тилелейски! ТРАГЕДИЯ СТЕ, ЦЕЦКЕ, ТРАГЕДИЯ!

това е ебати униението да си българин и да трябва да търпиш видимо уродливи и покварени хора да те тъпчат всеки ден, ... жестокост е към хората такива да управляват държавата и да създават закони които защитават корупцията, ... корупция е когато упълномощения взима решения ощетяващи обществото с цел лична изгода ... Salus populi suprema lex esto ... благото на народа, върховен закон е

унижението

Ами спорно е.анонимно добре ама има кукувици които по цял ден само с това се занимават.кой ще им насмогне?пък от друга страна никой няма да си даде името или адреса.аз не бих.

какъв "антикорупционен закон", какво "правосъдие", каква "реформа" в каква "съдебна система", кое е "проектът" и "концепция за наказателната политика", що е то "административен път" и "конституция", колко петилетки още ще са същите глупости ... !!?????? на кой свят живее тази болна леличка и колко души я обгрижват да не излиза от него ??? гламави боклуци, боклуциии...

Само така ще се спестят много нерви и пари необходими за да се разкрие откъде се получават фалшиви сигнали за корупция. Когато са известни трите имена и ЕГН на доносника с доносничеството ще се свърши. В закона да се запише, че не се приемат сигнали за корупция със записани имената на предполагаемите корумпирани - до доказване на виновността им те са невинни и оповестяването на името на предполагаем извършител на корупционно престъпление е чиста проба клевета. Да се приемат само сигнали за корупционна дейност от неизвестен извършител.

Браво бе Цеце, не може да подам сигнал за мафиоз в замесени схеми с администрация, Дарина Сарелска забранила в НОВА ТВ да се пускат разработки за кметове крадци, в ДАНС са идиоти, които са кукли на конци.... виленйте бе... то така няма кой да ви пречи...

За да можете да ги заплашвате за да си отеглят сигналите ли??!! "- Пешо, ти к'во си пасал, бе?! Отегляй веднага писанието, че леле мама, ако те хеане!!!"

Без защита на свидетелите, без отделяне на политическите организации от държавните и корпоративни пари и без прозрачни избори с гражданско финансиране, не може да има борба с корупцията. "Новото" законче, по което нямало да се приемат анонимни сигнали, наречено антикорупционно, е просто едно адвокатско четиво за въвеждане в заблуждение на наивни вярващи. Най-вече за утвърждаване на политическата корупция в установеното вече положение за един много дълъг период от време.

цецке ,наи-добре въобще направи да не се приемат никакви сигнали ,че така ще е наи-лесно за мързеливи корумпирани торби като теб !

За неиздадена касова бележка - може анонимно. Ако опиша анонимно някаква смрадлива държавна поръчка и я пратя на ДАНС, прокуратура - не можее... Най-много да пратят БОП да ми наместят кокалите.

тая цецка един вид иска да каже че тук в родината всички крупни крадци и мутри пак ще са невинни и най много да им наложт административно наказание от 100 лева, бг правосъдието продължава да е кочина, а тая Цеца продължава да е по селски ограничена умствено изостанала чиновничка.

Държавата е най-големия престъпник на "прехода". В сравнение с нея всичките там братя Галеви, Маргини и т.н. са като палави деца от детската градина. Само че, зад държавата с нейните органи стоят конкретни хора, със своите действия или бездействия, подписи ...Докато тук не се въздаде правосъдие, всичко останало ще е бля, бля, конфиденциалност и т. н. прикриване на големите престъпници.

Ти, как я смяташ? 1. Твой служител (държавен) да ми иска 30-те си процента. 2. Аз да ти го докладвам, обявявайки се с трите си имена и ЕГН. 3. Ти да започнеш да разследваш, как така и откъде е изтекла информация, точно към мен. 4. Да си запушите пробойната. 5. И накрая, да си ме осъдите, за оклеветяване, по НК. Ей, тоА Алгоритъм не мога да го схвана. Нещо, като Барон Мюнхаузен. Точно така се получава ситуацията, в която цяла България знае тарифата, за безпроблемен бизнес. А ти, мамче, все декларираш, че сичкуту е чистУ. Ценоразписа, за борба с корупцията. Ако искаш, да можеш, да съществуваш, тук - в България!

Много грозни тия герберасти.

АМА, ЦЕЦКЕ, НИЕ ОТ ТВОЙТО СЕЛО НЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБЕ, А ТИ МИНИСТЪР СТАНА. КАК БЕ ДЖАНЪМ......?

Честито узаконяване на корупцията. Кой нормален човек в тази корумпирана и пропаднала държава ще си сложи името под доказателства за корупция на някой бандит. Нали само срещу 500-1000 лв ще ни бъде разкрито името пред престъпника! 2 пъти се връщам в България, но явно съм сбъркал, време е за 3-ти еднопосочен полет от Терминал 2!

какъв е резона за това решение? Кой нормален човек ще си даде имет и адреса, това са някакви абсурди

Едва ли има по-сериозно признаване за корупцията по върховете от страна на управляващите.

Нещастна комунистка. Или каквато и да си там..Неграмотна, самодоволна, глупава и сервилна. Глупави народе, докога с тези дебили отпред????

хората в цивилизованите страни пари дават за такава информация,а нашите пазят корумпираните,срамно!

Партийната секретарка се доказа,че вълка козината си мени но нрава не.Чист социалистич.вариант-страх няма да позволи доноси. Ей по този въпрос крадливите властници и Партии в едно гъре пъ-ят и страха им до сега не позволява промяна в конституцията по съд.реформа. Та нали тази конституция така беше направена да се граби от номенклатурата. Пародия на държава-нищо не сторихме.

Бе майната му ма външния вид, ама малко по-грамотна да беше; след тая ще приемем за нормално и бистришките тигри да станат министри.

И тая щеше да ни стане Президент.... некакъв ужаст..... тия ни тормозят с нея като ни я натрапват постоянно. На кое му викаха номенклатура, а?

като мъпет шоу на пеефски са тези от герб

ма най-якото е, че на мерцедесите сами им се развиват болтовете според цаца/пеефски/ратурата

ало бабет, ходи се пенсионирай да си гледаш внуците

Ако някой нещастен човек подаде с името си сигнал срещу корумпиран висш функционер от ГЕРБ или гербаджийски оял се кмет знаете ли колко бързо ще изхвърчи от работата си и колко много неприятности ще има.Затова така ще бъде направен закона,за да имат хората страх.

Няма да позволят анонимно,защото много добре знаят за ,,страха на българина,, получен от петвековното робство Какво като е анонимно,ако е лъжа няма проблем,ама не ви е изгодно,нищо няма да направиш и ти,вие потулвате комунистическите и вашите кражби и далавери

Точно така цеци. Този, който подаде сигнала е редно да бъде навестен от бухалкаджия, за да може "правилно" да размисли да подава или не сигнала...

Вие не ги приемайте ! Проверявайте ги! !

За да накажете всеки,който подава сигнал за корупция на ваши хора ли? Така по-лесно ще унищожавате сигналите. Ееееей,големи тарикати сте вие ГЕРБерастите.Така печелите и изборите.