КНСБ иска съд за неизплащане на заплати

КНСБ препоръча неизплащането на заплати да се криминализира, както е с неплащането на осигуровки.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ иска съд за неизплащане на заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърдо подкрепям. Писна ми маститият "бизнесмен" с джипа, яхтата и хотела по морето да не плаща осигуровки. Не стига че данъка му е само 10% ами и нагъл. Който бави заплати и не плаща осигуровки на 100% затвор и конфискация на имуществото! Какви са тези минимални осигурителни прагове? Легализация за не плащане на данъци и осигуровки. И какво е това заявка за кредит с графи доказуеми доходи и други?!? Ало?! Други?!! Сиреч недоказуеми. Кредити за мафията ли се дават вече?

И нали българите се бием в гърдите,че сме високо-технологична нация? Какъв високо технологичен продукт реализираме на пазарите обаче? Само високотехнологичното производство би допринесло за добра печалба и добри заплати! Не може да работиш за вътрешният пазар и да произвеждаш легла и гардероби и да искаш да печелиш като среден европеец! Това е скритата истина! Със ишлемета в текстила,дървообработване тук -таме слаба индустрия пара няма и няма и да има!

А може ли да си купувам костюм във Франция и да чета произведен в България? Ниска производителност. ГЛУПОСТИ!

може разбира се! и сте ти кая как става! да речем бенетон имат 10 000 костюма да правят за веригата европеиски магазини! кроят плата в германя където за това пластхат 70 процента от стоиността на продукта. после ишлемето за шиене го дават на българите за жълти стотинки довършване на краенпродукт. еи така ни работят.

Без да защитавам работодатели и работници,само една проста сметка. Ако работодателя осигури работа на работник който произвежда продаваем продукт със стойност 100 лева на ден то за месец работника е направил продукция със брутна стойност 2400 лева. След като извадим от тях стойността на данъка,стойността на енергията и суровината ,наема и транспортните разходи,то работника да речем е произвел нетен продукт на стойност 1000 лева за месец! Махаме 10% от нетният продукт за застраховка за реинвестиция за поддръжка на машините и закупуване на нови и махаме също така 10 % печалба за работодателя ! Остават 800 лева печалба за работника ,които пари трябва да бъдат обложени с данъци според нашето законодателство! Ако останат 600 лева и тези пари не стигат за издръжка на работника,то проблема не е негов,а в ниско-производителният ресурс и ниската себестойност на самият краен продукт. Дали заради конкуренция или липса на пазарна ниша или високи производствени разходи-този продукт няма достатъчна платена себестойност и производството едва крета! Това не е производство а едва кретаща агонизираща система на трудополагане ,без особена възвръщаемост на печалба! Така ,че нека пък и всеки работник да се поогледа ,какъв точно продукт дава с каква стойност на пазара предположена от него. И ако произвежда джапанки например и то поради ред причини ниско количество за един работен ден-да си търси друга работа!

Работодателят и мениджърите като са нескопосани - кой им е виновен, че бай Иван има работа само за 2400лв?! Не може работникът да е виновен за това, че няма работа.

Като цяло заплатите са ниски в България. Хората нямат мотивация за работа,в повечето случаи парите стигат колкото да си палтиш сметките (камо ли ако имаш и деца), за храна зада имаш сили да работиш и това е.Какво желание да имаш за работа като виждаш че тъпчеш на едно място и си работещ беден!

не плащането на заплати не трябва да се криминализира! у нас много неща са криминализирани, но адекватни присъди няма! дори и закъсняването на заплатите с повече от 24 часа, трябва да води до незабавно и неотменимо разпродаване на всичкото имущество на работодателя, и родата му! но пък тоя смешник от кнсб, ту му е висока безработицата, ту има недостиг на кадри! що не се изясни работниците ли не стигат, или работните места??

крайно време е!

А може ли да се криминализира НЕ ИДВАНЕТО НА РАБОТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ? Или - ТОВА, ЧЕ СИ ВЗЕЛ НЯКОЙ НА ПРОБЕН ДОГОВОР, А НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРВЕШ ОТ НЕГО??? Е, ако не знаете, в момента в България не можеш да намериш какъвто и да било работник! Всичките са с уууникални претенции, всичките - и 2-3,000 лева да им даваш: НЕ СА ДОВОЛНИ! НО - Я ТРЪГНИ ДА СИ УВОЛНЯВАШ РАБОТНИК??? Малиии - има как, НО - след това всички започват да пишат жалби до КАКВОТО СЕ СЕТИШ! Примерно - охрана на труда ИЛИ ОЩЕ 20 ИЗМИСЛЕНИ ИНСТИТУЦИИ, КЪДЕТО РАБОТНИЦИТЕ ИМАЛИ ПРАВО ДА СЕ ОПЛАКВАТ!!! В нета има не знам колко места за некоректни работодатели! НО - КРАЙНО ВРЕМЕ Е В НЕТА ДА ИМА ПОНЕ ЕДИН САЙТ ЗА НЕКОРЕКТНИ РАБОТНИЦИ!! Че мога да ви разправям как работници, които са на 2-3 месеца служба, вземайки и заплати - започват да искат аванси, защото им трябвали за лекарства на старите им майки, децата... И като ги вземат - изчезват, че не може и да ги уволниш! И се оказва, че този номер са го правили и при други твои колеги...

дрън-дрън ярина!

И ти си от работодателите, ама даваш 600 лева.

ма работи сам и готово

Добре, че след близо 30 ГОДИНИ!!!!! ПРОФСЪЮЗ се сеща, че когато работниците работят ТРЯБВА да се направи нещо, та да им плащат заплатите!!!!!!!!!!!

В момента терористи ограбващи БЪлгария с над 23 000 000 000 само за тази година ползват нарочно отровени и пси препрограмирани министри и други.. Десетки милиарди с е ограбват от народа за нагло престъпни корупционни обекти. Десетки милиарди за издръжка на огромна администрация участваща в ограбването на БЪлгария и ликвидация на населението.

Тия за какви кадри говорят.то няма работа те за кадри говоря .Вземете един Шумен от град със силна промишленност почти не остана завод там а тоя ми говори за кадри .Тяхните кадри ги знам София и черноморието и може би пловдив други градове за тях не същтествуват.Направете фабрики в останалите градове и после ми говорете защто хората бягат .а не да миотваряте само шивашки цехове на разни италянци и турци където наистина заплащтането е направо мизерно .да не говорим че и тия мизерни заплати хората и не си ги получават редовно.но си мълчат защтото ги е страх да не загубят и това деца имат. Да не говорим че в България имам познати където работят вечер и не им се заплащта нощтен труд.

Барс, аз съм софиянец ( не от навлеците). Инженер по образования и професия ! 40 г. трудов сатаж, 18 от които в британска компания.И в момента си подвам труда у нас и в чужнина за 100 лв/час. За теб ще направя изключение. Готов съм да работя за 2 хил.лв. чисто на месец. Идвам веднага в Шумен. Ти готов ли си ? Чакам отговора ти !

И ти си от работодателите, ама даваш 600 лева.

И аз съм инженер с 45 г. стаж, машинен обаче. Защо не ме наемеш за 20 лева на час? Добър съм в занаята, ще се убедиш. Но живея в провинцията.

Съгласен съм до някъде но вие не сте ме разбрали правилно в шумен и както много уж оьластни градове почти няма фабрики няма работа а в София ми говорите за 100 лв на ден.Но България не е само София ела във Шумен и да вдим каква песен щте зачуруликаш.Ако е въпрос на истината аз същто не живея в шумен И мога да ти кажа че съм работил в завод работил като канцеларски плъх бил съм и майстор а сега работя като общт работник без майтап и получавам 200 лв бруто на ден за 8 часа.но мисълта ми е че хората в такива градове едвам свързват двата края с много лишения .Защто се засягате софиянци това сие истината за управляващтите други градове не същтествуват в софия се събраха от цяла българия и затова се увеличи населението там и за това отидоха там заради парите които лапа софия

Синдикатите в България са прислуга на герб и Бойко Борисов,те са много удобни негови,лакеи.За това,заплатите са смешни.

Някой от вас храни ли поне едно семейство

По-глупаво изказване не бях чел скоро. Липсата на работници не означава че на всички некадърници поради липса на работна ръка трябва да се увеличават заплатите. Заплати се увеличават за качество и количество на труда, а не заради липса на кадри.Думата кадри е употребена неправилно. Кадър е работник или служител с точното образование и стаж по конкретната специалност. Колко от т.н. кадри отговарят на тези изисквания.

Еми добре де, скъсвали си задника да работят за 400лв. Еми като не са си скъсали задника да научат хубаво английски навремето и сега да са в някоя по-хубава държава... кой им е виновен? Аз ли, защото казвам истината? Ако всички избягаме, да видм кого ще тормозят лошите работодатели у нас, а? Или и това твърдение не ви харесва сякаш? Е, добре де, какво искате да чуете? Искате само да плюем едни лоши хора как не искат да ни дават заслужените заплати и в същото време да не правим нищо в посока да ги махнем? Ми, ОК, пийте си ракийката, плюйте се по шефовете, те и утре пак ще ви експлоатират за жълти стотинки и така до края...

Прав си да плюеш, но отговори едно: В Англия по същият начин ли работиш като в България. Или обратното в България по същият начин ли работиш като в Англия.

веднага му отговарям. Минималната скочи два пъти вече, моята така си стои. Така са и предполагам хиляди в България. За момента по-добре да си чистач или метач. Най-ниско платените работещи още малко ще се изравнят със средното управленско ниво. Ми задължете ги да вдигат всички заплати, не само минималните. На какво прилича това чистач с никакви отговорности, да се изравни още малко с човек от средното ниво, носещ редица отговорности и управляващ 20-30 души примерно.

Просто като фасул. Всички искаме да сме "управленци". Да си клатим краката по цял ден на някое бюро, да флиртуваме с колежките, да си пием кафенца, да ходим по сладки командировчици, желателно с по-малдички мацки... и да получаваме заплати като германците.

Крайно време е да се сложи край на шуробаджанащината! Назначават хора специалисти на заплата 600-700 лв. В същото време си назначават приятелите и роднините с по над 1000лв. Те дори не ходят на работа. Докога тази несправедливост, докога?

Докато специалистите са съгласни да подпишат договор за толкова. Пазарът регулира цената, много е просто.

Сравнявам 2 оферти, получени преди 2 седмици: 1) Senior Java Developer, София, може да се работи и Remote. 7.000 лева бруто, 5.988 лева нето. Наем в София не се плаща, собствено жилище 110 кв. м. 2) Senior Java Developer, Мюнхен, Германия. Бруто 5.300 Евро/10.366 лева, нето 3.065 Евро/5.995 лева. Наемът за 50 кв. м. е 750 Евро минимум, може и повече и то в лош квартал.

Ако един програмист взема толкова малко пари със занаята си,ами по добре тогава да го сменя! Не съм запознат,ама за мен програмистите са богове,и би трябвало да са изключително добре платени!

богове, ама като се разболеят и отиват на доктор, а лекарите, дето оправят боговете с какви заплати трябва да са, а?!

Сега ли им светна?!? Колко години проспаха? И изведнъж се "загрижили" ... Прах в очите ... Продължават за прогонват населението на България от собствената й територия ... Процес на евакуация през Трминал 2 ... А синдикатите са толкова зле, че едва ли някой работещ би повярвал , че ще защитат правата му...

А нещо за нещастните пенсионери /не тези с увеличението,които нямат трудов стаж/,а тези с 30-40 години?

Бай Ганьо бзиенсменът, непрочел нито една бизнес книжка в живота си. Та той си мисли, че е по-силен като държи хората като роби и им плаща за Бог да прости. А не се усеща, че голямата заплата се завърта в икономиката и рано или късно ще се върне под някаква форма при него. Но неее, Ганьо бизнесменът е свикнал да има до 500% печалба и пак не му стига.

Много се съмнявам,че когато се сетят(ако въобще се сетят) да увеличат заплатите на нормални нива то голяма част от населението ще е неграмотно,а специалистите ще са някъде по света.Е тогава ще е интересно как ще правят от неграмотници специалисти

бизнесът в България е партийна работа, ако не сте партийни "ЧЛЕНОВЕ", не се захващайте с бизнес, иначе профсъюзите и бярото по труда и НАП ще ви изпият мозъка! Ха Ха Ха

докато вие правите бизнес, по агенцийките си раздават бонусчета по 50 - 60 хил. лева годишно - от партията. Хайде сега един бизнесмен да ми каже дали са му останали 50 бона печалба на края на годината.

Над десет години трудов стаж ,като електротехник в България заплата към 500 лева! В чужбина вземам 2500 евро месечно!

2500 евро бруто или нето?

Нето пич! Над 50 000 евро,годишно фактуриране за сам човек !:)))

Когато въведат минимално почасово възнаграждение както е в цяла Европа тогава ще се оправят нещата. Иначе и да си ги говорим все едни и същи няма смисъл!

Трябва, война да стане, катаклизъм някакъв и аз незнам какво, но тази държава, с това население нищо добро не я чака.

само олигарсите,не работят в сивия сектор.Така доходоностният сектор в БГ бюджета

Накрая ще е Терминал 1 или 2 то не се издържа вече!!!

А знаете ли колко се предлагат на квалифициран стругар с над 20 години стаж - 600 лева основна заплата. То и почти толкова остават чисти на месец. Иначе "бизнесът" непрекъснато плаче, че няма квалифицирани кадри. Кой ще се квалифицира за такава заплата?

На времето бабичката ми шиеше за ишлемарските хайдуци в България. Няма събота няма неделя братче! За 250 лева заплата!!! Сега е добре на запад! Шие и ремонтира платна за яхти за 1600 евро приблизително на месец!Тринайста заплата отделно и платена годишна отпуска!

...и постоянен трудов договор! Важен е за заема за новата къща в чужбина!:))

Синдикалистите в БЪлгария са на ,,един етаж " с работодателите и те въобще не ебават работниците. Н ми се пишат примери за синдикалистите,самоще кажа:Те са по големи говеда от работодателите.

Ами колко да изкарат едни шивачки,шиещи на ишлеме,на които материалът им е предаден трета ръка. По веригата не се знае ,колко плюскат! В Китай или Виетнам поне ишлемето е първа ръка директно от поръчителя на изделието.

свободни работни места,а Пламенчо.Какво направихте досега синдикатите освен да сервилничите със правителството и със работодателите и само да правите констатации?Да имитирате вече 27 год.синдикална дейност.

Към работодателите -Увеличението е осигурено от укретия данъщ ДДС. Не може само те да крадат. Известно е, че масово в малките и най вече магазитите по села и кпайни квартали не издават касови бележки.

Бой за алчните капиталисти!

капиталистите са на Запад, тук са каманистите ..

На който не му харесва, да си хваща куфара и да бяга в прекрасната чужбина! Само, че има едно НО! Там наистина трябва да работиш! Не може по цял ден да цъкаш пасианс и да чакаш яденето.

шивачките викаш по цял ден цъкат пасианс...

Абе те и да не цълат пасианс, едва ли може да се каже, че работят колкото една шивачка в Германия да речем! Пасиансът беше метафора, но то пък забравих, че за да се схване е нужен малко и интелект, извинявай! Повече няма...

това е най уневерсално съизмерим труд: оборот на машини, бодове в сантиметър,това обуславя цена на операция-почти еднаква по света за съответното изделие,ама в китай,виетнам, бангла деш шият по 18 поли на смяна ,в бг по 6/7, реално то жа е най ниско квалифициран труд и реална заплата не би могла да стигне 700 щ д

Ами те повече от милион вече си взеха куфара, и отидоха. После пак ред сълзи ред сополи че нямало хора.

Мозъкът ти, оспорва големината на Зелената Еуглена.

мастит синдикалист защо не вземе да направи пилотно едно предприятие и покаже на алчния български работодател по негово мнение, как се работи и плащат високи заплати. Да го видим тогава каква песен ще запее? Домусчиев беше прав да го мачка в предаването Референдум , постоянно дава акъл на работодателите и как и колко трябва да печелят, как да произвеждат ефективно и прочие. Та затова ,като е толкова голям експерт по темата ,да вземе да направи една фабрика и да покаже какво и как трябва да плащат останалите.Впрочем синдикатите имаха един приватизационен фонд Труд и Капитал ,нека да кажат там какво се случи.

Що не се пробваш да работиш за 500 лева и да плащаш сметки и да гледаш деца а? Ама сития на гладния не вярва!

Още едни празнодумци си оправдават съществуването. Този рапър облещеният начело, какво е направил откак е вожд?

Наскоро дойдоха приятели банкери от УСА. Видяха ми 16 годината кола и викат още ли я търкаляш ..омесих шепите и викам да.. викам вие какво карате ..а.. всяка година си купуваме 2 нови една за йената и една за мене .. обичаме да ни мирише на ново.....замислих се ...92% от българите в България помирисвали ли са нова кола (изключвам миропомазаните от парламента и първите им 10 кръга... не съм убеден че са българи.. дали клетва...)?

Колкото повече възможности за съд на работодател, толкова по-малко желаещи ще са да станат такива, нещо че сме на последно място в Европа.

а ние искаме съд за държавата, европата, америката и 00-нетото а всеки: - социално слаб - безработен - необразован - инвалид у нас! тези да ги затворят всите!!!! Да живее Федерацията на Балканските народи!!!

Русия никога не я е бивало в синтетичните наркотици и ти си доказателството затова!

УРАВНИЛОВКАТА НА ПЕНСИИТЕ ?

уравниловка при комунизма , ала не стигнахме до там !!!

Брей . . . . . .не знаех, че в България имало "опасно низзззззки заплати" . . . . . .

Всичките ми познати имат един единствен проблем - къде и как да си изхарчат доходите! И все не могат ...

Който е запознат с "прогнозите" на ЦРУ за България през 21 век, няма защо да се изненадва от икономика, заплати, пенсии, здравеопазване, образование, Теминал 2 и други. Те отразяват плановете на САЩ.

Стига тролене! Комундета, Соросчета - заплати не се плащат, защото не могат да се накрадът едни и същи хора, които са били с всички власти в последните 20 години. Просто трябва или да се каже баста, или всички вкупом към терминал 1.

Гости ли ще посрещаш?

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски.

Дръжте Тиквата за шлифера и не знайте много. Това е реалността в България.

Да правилно, в нормалните държави е така! Съд за работодателя мошеник!

От край време наште чорбаджии ич не обичат да плащат на аргатите. Затуй - бой! Сваляш го от бмв-то и бой! Исфърляш го от поршето - и бой! Боят дига платите на аргатите.

И вие - " синдикатите" сте страшно виновни за нещастието и мизерията на народа!

Всичко това дължим на демо(но)крацията! Навсякъде психари, проститутки, мутри, фанатици, измамници, крадци, алкохолици, наркомани, зомбита, гейове, убийци и т.н. Навсякъде, но най-много в парламента за жалост!

Вижда се, че в главата си имаш винкел, а не мозък. Измисли нещо друго, защото ставате смешни с такова"глобализиране". "Деморацията" ти е създадена и командвана от твоите приятели от БКП, ДС, ДКМС и МНО. Капиш?

Я браво бре започвате да вдявате че от Брюксел ни командва ЦК на ЕК а те са два пъти по лоши и от ЦК на БКП и от ЦК на КПСС защото при последните имаше някакъв суверенитет а сега не, и нашите не могът и да пръднат без да знае ЦК на ЕК !!!!