6 от всеки 10 деца възпитавани с насилие

1839 са случаите на насилие над деца за 2015 г. 60% от момчетата, станали свидетели на насилие, също се превръщат в насилници.

Обратно в новината

Коментари - 6 от всеки 10 деца възпитавани с насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То по тази логика ние всички сме потомци на насилниците )))) Има ли дядовци които да не са яли бой като малки? Лоши ли са станали?

Насилието поражда винаги насилие. Не е начин на възпитание.

Правилната народна мъдрост е "бий дупе, за да не биеш дупище". Казано по друг начин, ако не го възпиташ отначало, ще стане дупище и после може и да не може да го възпиташ, и да не стане човек от него. И като не го одобряват, да кажат каква е алтернативата? Да се дигне на главите на всички? Все някакво наказание трябва. Разбира се е проблем когато няма мярка и без достатъчно основание. Според мен пък трябва да се промени закона за децата обратно. И родителите и учители да могат да ги бият. Като имат специални гумени палки и ги обучат къде може да удрят. ;)

Едно време всички деца без изключение ядяхме шамарите и бяхме по-качествени от сегашните "свободни" изродчета.

Стига вече изгъзици защото заради тях расте едно лигаво неграмотно потребителско поколениое. Как пък не беше насилие преди и поколенията растяха здрави амбицирани и отговорни за действията си та сега с такива хора напълнихме европата а тези новите никъде няма да се пласират..

Докато БХК и производни не виснат обесени по Цариградско за назидание няма оправия. Либерални и обратни организации от сградата до правителствена болница тъпо и упорито ни направиха на безмозъчни зомбита потребители !

Психическия тормоз е много по-важно да се елиминира, от насилието в смисъла с който се дефинира напоследък! Не правете никакви законови промени, без да сте на ясно на 100 процента какви ги вършите. В противен слуачй само кибиците от ''Закрила на детето'' ще са доволни.

Никъде в статията не се говори за законови промени - тях ги има отдавна (справка Закона за защита на детето забранява насилието над деца, физическо и психическо). Статията засяга темата за незнанието от страна на родителите до какво водят техните традиционни методи за възпитание, а именно така нареченото "шляпане". Говори се за нуждата да се промени това съзнание а това става с много разговори относно последиците му.

Кой умник реши, че ''шляпането'' води до агресия, а не пиенето на кока-кола от най-ранна възраст ,например?

''Според Манолова коалицията трябва да има за цел да предложи ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ срещу насилието и телесните наказания и да създаде атмосфера на нетърпимост към подобни прояви. Промените трябва да забранят насилието и то да бъде ясно дефинирано.''

Забраниха на учителите да бият и наказват учениците и ето резултата е на лице - разпасана работа. Като забранят да си плескаме децата, резултата ще същия. ПС Говоря за възпитателно шляпване , а не за пребиване от бой.

Абсолютно грешно. Няма възпитателно пошляпване. Децата се възпитават с личен пример и разговори и с уважение. По-трудно е от това да шляпаш, но е единствения начин да помогнеш за изграждането на читав характер, без да го унижаваш. Почетете малко, образовайте се, преди да имате деца. Не е за всеки, и ако не ви изнася, просто не се размножавайте.

Ааа не бе, ще ходя да му се моля и то ще си прави каквото иска, не. Както съм преценил така съм постъпвал и резултата е много добър. В крайна сметка всеки да си решава, но ме дразни някой да ми казва как да си възпитавам моите. На Запад като не ги бият все добри стават и няма наркомани и боклуци ли?

Поредните врели-некипели, съчинени за да се оправдае взимането на някоя либерастка сумичка.

Сега ако 60% са възпитавани с насилие, то преди 30-40 год. сигурно ще са 120% възпитавани така.

Така е - затова тук е пълно с комплексирани хора, които са свикнали да бъдат унижаване от малки, от собствените си родители и роднини - като пораснат или стават смотаняци, или те самите почват да унижават. Уверен, спокоен човек не се възпитава с бой.

Колко от тези 60% от момчетата които са гледали насилие и са станали насилници, биха станали насилници без да гледат насилие? Какви са станали другите 40% от момчетата които НЕ СА гледали насилие? И всъщност какво е това детско насилие и детски насилници? НИЕ НА ВРЕМЕТО СИ ИГРАЕШМЕ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ! Това правеше ли ни насилници?

Едно време гледахме "Ну погоди". Там заякът пребиваше от бой вълка. А се твърдеше, че заяцът е добрия, вълкът лошия. Том и Джери същото - мишка пребива котката, а се твърди, че мишлето е доброто. Та кое точно е насилие на този свят?