Елена Йончева предложи на депутатите кафе с вода с уран

Елена Йончева донесе бутилка вода от Хасково в НС по време на дебата за удължаване работата на Комисията за проучване на радиоактивното замърсяване на водата.

Обратно в новината

Коментари - Елена Йончева предложи на депутатите кафе с вода с уран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен ми се струва, че не се дава достатъчно информация и това поражда допълнително безпокойство в населението. Редно е да се каже ясно какви са нормите и колко е измереното. Дали измереното е над нормата или под нормата. Що се касае до нормите, то има едни норми за радиационна защита където в таблици са посочени конкретните допустими стойности за радиоактивни вещества във вода, мляко, и др. храни. Също има стойности и за радиоактивност на въздуха и то по отделни изотопи. Тук е редно да се изкажат от Агенцията по Ядрено Регулиране.

Мразя бкп,бсп,герб,атака,всички са от едно котило.

По-умен коментар не бях чел!!! Така е. Ама не баш. В химическия батальон никога, ама никога не са извършвани "обследвания" на водата или на нещо друго. И относно пречиствателните станции в посочените от теб места и не само там, действително се пречиства водата до чиста но не изворна и минерална и се използва само за поливане на растения с нехранително предназначение. Пък дали искам да живея с орлите, да искам, ти ако не искаш лягай и умирай. И искам да знам какво ям и какво пия. Ти ако не искаш сложи си превръзка на очите и действай, всичко меко става за ядене.

престанете с цветовете. в Хасково водата е отвратителна. Има уран. Не съм комунист и никога няма да бъда, но е права Елена в случая относно урановата вода. Всичко се приготвя с уранова вода в Хасково, макар че е казано-когато премине през огън няма страшно, до кога питам ви ще продължавате с обидите , помислете за живеещите в град Хасково... УРАН ИМА и заповядайте и сами ще се уверите, но от далече-столицата ви е лесно.

А защо продават Каменица Астика Бургаско Старопрамен като се правят с уранова вода в Хасково

Стига вече сте ни занимавали с това ку-ку.....

Да стига вече, права си Росси. Ми да вземат да ни пуснат някоя статия с новите мъжки сутиени или кожените мъжки бикини. Може някой репортаж от Европа където мъжете свободно се женят помежду си. А то, парламентарни глупости!

Ей, неразбран народ! Има повишена активност във водата. Трябва да се вземат спешни мерки. Трябва нещо да се върши и то незабавно и т.н. Ама не! Платените писарушки го обръщат на лични нападки и на това кой е виновен. Това няма да изчисти водата. И няма значение от коя партия повдигат въпроса, важното е да не се забатачва проблема и така да си остане.

Някой да е чул конструктивно предложение от БСП за последните 27 години? Да ми прати разширения списък с такива предложения на СМС . . .

Vinetou

Виторио Позитано е италиански дипломат, участвал в спасяването на София по време на Руско-турската война от 1877 - 1878 година. Българи, да помним и уважаваме миналото!

В България уран се добиваше от фирма "Редки метали" по времето на социализма. Същата фирма беше закрита в зората на демокрацията и уранодобива прекратен. Естествено са останали разни сондажи и мини и най-вероятно необезопасени, типично за социалистическия начин на работа. Е, знаете коя партия е управлявала тогава - БКП /сега БСП/. Същата партия практически остана на власт мноооого дълго след 89-та година, повечето правителства бяха на БСП в сговор с ДПС. При това положение Елена Йончева да подвие опашка, защото вината е тяхна - на БСП.

Предлагам,всички герберасти,да започнат да пият,хасковска минерална вода,защото са пичове на б.б.

ПЪРВО ЙОНЧЕВА ОБАЧЕ! НАЛИ Е СМЕЛА И НЕЗАВИСИМА ДЖУРНАЛИСТКА!!! И ДА ПРАТИ НА СЕР.ГЕЙ НЯКОЯ БУТИЛКА,ЗЕР ПАРИ ДА СПЕСТИ ЧОВЕКЪТ,ДА НЕ КУПУВА!!! АПРОПО,КЪДЕ Е КОМИСАРЯТ НИ ПО ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ?!

Ами като се замисля сега вие памперси първо сте яко облъчени,че до 62г. от миналия век ядрените опити са били във въздуха,след това вие сте бачкали в урановите мини за да имат съветските другаре ядрени бомби с/у империализЪма та няма да се учудвам защо сте такива идиоти.......явно доста сте облъчени и модифицирани:)))))))))

Да ама като сме били облъчвани пораженията са най-големи при поколенията. Затова си такова умно главоного.

Това чудо от къде се пръкна.Не ни стигна Курнелия.Станишко,ами и тази драка.

Чакате бе, нали урана изчезна откакто Бате Ви Бойко направи правителство???? Да няма грешка????

Йончева да провери, дали в Бюфета на НС се продава бира от марките "Каменица" и "Астика", който се произвеждат от години в Хасково! Ако не се продават тези марки, има нещо подобно на "Чернобилското" пазене само на "нашите"!

Истерията си е истерия! Тези журналисти съвсем изфирясаха! Май всичко е нормално жена е все пак и годинките и са такива да прави такива неща...да и простим ама какво прави в парламента...да ходи по-чужбинско и да си прави репортажчета и после ще я спасяваме с пенсионерските пари!

Как може да нарушава рахатлъка на Простото валия ама. Не я е срам.

Тая червена пача няма ли да миряса? Уран във водата има защото нейните съпартийци преди промените добиваха тази суровина по най-вандалския и безогледен начин защото се водеше стратегическа, без на никой от тях да му пука, че се замърсяват подпочвените води и въобще природата с всичко, чрез което са я добивали, на всичкото отгоре и на изключително висока цена. Това, обаче, не беше от значение защото се изпращаше всичко в "братския" Съветски съюз а насреща получавахме едно кръгло нищо. Изключение е само зареждането с гориво на АЕЦ Козлодуй, което е капка в морето.

Тези, дето добиваха урана, имат съпартийци във всички партии. И най-много съвсем не са в БСП. А мазачи като тебе, викаха "няма такова нещо", през 1986 и пращаха децата ни на манифестации и розобер. Добре, че Елена разрови случая. Тепърва ще се разбере колко човешки животи е спасила и колко пари ще спести държавата от лечение на облъчени.

Що се отнася до горивото за АЕЦ, от къде пък разбра, че е капка в морето? Нашите находища са едни от бедните - нищо общо с Чехия или Австралия. А дори след добиването на чистия уран, процентът на 235, който се използва за атомно гориво е под 1%. При това отделянето му е дълъг и сложен процес, който е усвоен от под 10 държави в света. Та това, което се добиваше в България, едва стигаше за АЕЦ-а. За сметка на това пък, във върховите години, когато работеха всичките 6 блока, Козлодуй даваше 60% от добива на електроенергия в България.

и безсрамна. Аз да съм на нейно място, след като Съсела я ритна яко и се ожени за богата и при това хубава жена, която не се изявава и се прави на умна като Радева - втора и тази използвачка бих се покрила ,а не да развявам тъпотия и наглост.

И да си го подсладят на Иво Прокопиев с арсена. Концесионерите са по-добри стопани от ''държавата''. Теория на ''десните''.

Това нагло същество, което направи кариера благодарение на бившия си любовник, известен като Съсела, обиколи света няколко пъти на държавни разноски, платени като субсидии за всякакви телевизии от Съсела, Е МНОГО НАГЛА!!! Освен, че е доказан агент на Мамашистан е и отвратително грозна!!! Другите жени след като родят се успокояват, а тази стана в пъти по-нервна и отвратителна комунистическа гнида!!!

Както и да я погледнеш, в нея виждаш само злоба.

Ооооо , не си ме виждал мене , да видиш какво е злоба. И ВИНАГИ В ПОДОБНИ СЛУЧАИ МИСЛИ И ЗА ТОЗИ ДЕТО Я Е ПРЕДИЗВИКАЛ , ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ.

Vinetou

"Александър Ненков от ГЕРБ посочи, че в комисията са били изслушани експерти и от досегашната работа на комисията е станало ясно, че пряка опасност за хората няма." Интересно, а дали е пийнал кафенце!?!

Тая много радиоактивна, бе войводо! "Ленчето" разбирай като такава! За това и СерГей избяга от нея чак в Брюксел, че ще му се пощури гайгеровия брояч...Може и самолетът да е спрял да се вдига...

Развесели ме, браво!

За наличието на уран във водата /не само в Хасково, а район обхващащ 4 окръга/ се знае още от края на 60-те години на миналия век. През 77-ма година партийците са се събирали да обсъждат проблема и дали изобщо да го има Хасково. В крайна сметка проблемът е заметен под чергата. Ще посъветвам Йончева да поднесе от тази вода на татковците на съпартийците си. Няма нужда, към днешна дата, да ми развява фалшив патент за устройство на кранчето за топла вода.

И за подсладител , цианкалий .

Големи изцепки голяма работа. Причината ясна и се работи да се направят други кладенци. Какво иска тази жена? По-добре млъкни и не дразни с неща който са от ясни по ясни. Ставаш противна. Няма ли кой да ти го каже?

ти явно си пил хасковска вода. Или не?

Много слънчасъл народ. Премести се на сянка.

Все си викам да не псувам, ама за тая не мога да се сдържа- помията дори на псевдокомунистите Корифеите Желю Бойчев и Таско Ерменков и метресата на чичко Станишко, Позволявам си да напомня, че сътрудниците се избират по тъпи от избиращия, но в случая много ще я затрудни- имам пред вид лелка им Q. Все пак някой трябва да може да чете закона за бюджета.

зелена салатка и пиехме водичка след първомайската манифестация,когато вече беше гръмнал Чернобил и облака минал вече над България,а малкото русо момиченце с плитките/като това на снимката/в семейството на генерал от ДС хапваше на масата зеленчуци и други ястия,специално донесени със самолета от друго масто,дето не се е стелел облака.

Именно! Ма де ли беше смелото Ленче тогаз, че да поднесе букет от хрупкави марулки на трибуната на Тато ?!

почна да става страшно за мен ... тоя пожарникар ще ме направи бесепар

ставай! автоматично това ще пречисти водата ;))

Стига с тези глупости бе. Що всеки реве за този уран дето бил завишен а никой не казва, че всъщност причината за завишаването е това, че от тази година СЗО прие нови норми и урана е намален като допустим 2 пъти. По нормите от преди 2017 си е напълно в ред водата. Такава е била винаги. Как така преди ставаше ама от как смениха нормите вече е опасна? От 1,1,2017 вече е опасна. Тази стана по-битер от Мая докато беше партиен функционер бе.

Същата уранова вода в Хасково пият от десетки години. Никой не казва, за промяната в нормите, за да може да има скандали и електората да кълве на гола кука.

разлика между два пъти и 10-32 пъти не е едно и също май

Това с нормите на радиоактивност е за използващите 1-2 пъти в годината. Останалите не ги мисля с всекидневното използване, понеже има и друг ефект - НАТРУПВАНЕ.

спешно да иде да провери колко ката тел има на границата със Македония и как върви строежа на Атлантическият вал към Румъния! Пътните са за сметка на Симеонов.

преди 30 години щяхте да пиете водата да се смеете и да ми веете с цветя

Миличка, не са 23, а два кладенеца в града. Бяха запечатани и водата пренасочена. Осем дена воден режимпо 12 се изтърпя. Кметът тук е луднал. Три комисии ежедневно вземат проби и ги пращат в лаборатории. В "Хасковска марица" вече има колонка с информация за състава на водата. Времето се отбелязва по-вяло. Идиотка си беше и идиотка ще си останеш. Иди да вършиш някаква полезна работа, че взе да се превръщаш в дворното куче на БСП. Само се чудиш каква интрига да завъртиш за деня. Гаранция и ти подсказват, докато те насъскват. Взе да дотягаш на всички, от теб се иска само да си омръзнеш. Идиотките са смешни само в началото!

Ленчето определено има проблем с главата

Пий боярищник така става!

троловете на гроб са на пост, дано заработят стотинки да си купят кафенце с уран, щото виждам че много го обичат и смятат за полезен!

пък нищо не знаеш ,ние от ГЕРБ сме си напълнили джобовете с уран и всяка вечер хвърляме по кладенците в Хасково.

селска пенсио,ние бачкаме и си изкарваме парите сами,че и за вашите пенсии дори за да можете по-яко да ни храчите.......помияри тъпи,даже е обидно да се говори с вас!!!

някой може ли моля да обясни на идиота радев че този случай няма нищо общо с чернобил???

Това трябва да се реши в крисисен щаб/формат, а нашите си правят комисийки... Нали тях не ги засяга...

нежни демократи разлигавени да ви видя как при бай тошо щяхте да правите референдуми против добва на злато :)))

БСП е като Голф. Който се качи в него става идиот и всеки идиот, рано или късно, се качва в Голф.

Стига комунистически простотии, Ленче! Ти съвсем се оля, след като ти извадиха на показ далаверите. Вместо вода от Хасково, коята между другото се пие от векове, и не е опасна (прочети малко литература за разпада на урана и за природното му съдържание във водата, и тогава дрънкай глупости), по-добре дай малко от натрупаните милиони за дарителство - я, колко нужда има по домовете за сираци?

верно демокрацията е виновна преди 30 години са лочили тази вода с кеф и не са се сещали да се оплакват

Бившото й гадже носеше буркани с пръст от магистралите, тази шишета с вода.. Нищо ново в Партията ;)) старо куче нови номера не учи

"Елена Йончева донесе бутилка вода от Хасково в НС" Ленче, ма, като адмирирам намеренията, искам все пак да ти кажа, че 240 "народни избраници" с една бутилка не моеш ги натръшка! Поръчай няколко цистерни, пийте денонощно, белким зарадвате народа!;)

урана е полезен за вас и вашето здраве! който твърди обатното си служи с език на омразата, политически некоректен е и трябва да бъде обявен за фалшива новина и изтрил от Интернет - цензура като на Китайската Комунистическа Партия - за това се бори ЕС, същото вчера каза и Габриел - за да запазим европейските ценности, трябва интернет платформите да се грижат съдържанието да е качествено, т.е. политически коректно! това е, овци, блейте още!!

Ами като няма опасност за хората, тоя кретен от ГЕРБ щао не е взел бутилката с водата и да пие или да си напави кафето или чая?! Не разбирам шизофренното поведение на българина да избира за 3-ти път някакъв ултра тъп пъжарникар и бодигард, който сеното на две магарета не може да раздели! Добре, че не съм в кочината!

..каква вода са пили в Хасково в последните 40 години? Същата или от чешмата тече минерална вода?

то и Земята уж е била плоска и така векове наред

само сравнението на радев на тази вода с чернобил е достатъчно да се смъкне доверието към този малоумник с промит комунистически мозък

бесни,страшни и прости това са идиотите на бсп

Тази се вживява като Ерин Брокович.

Кутюончева спечели изборите в Хасково, без да е стъпвала там. Иначе щеше да знае, че там тази вода се пие от както свят светува.