180 лв. минимална пенсия от юли, 200 лв. от октомври

Депутатите единодушно решиха за повишение на минималната пенсия на две стъпки. Опозицията подкрепи закона, но ще внесе свои предложения между двете четения.

Обратно в новината

Коментари - 180 лв. минимална пенсия от юли, 200 лв. от октомври | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ежегодно се увеличава средния осигурителен доход (едновременно и вноските в пенсионния фонд) , НО УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ НОРМАТИВНО НЕ Е ОБВЪРЗАНО С ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ , затова увеличението на пенсиите прогресивно изостава и скоро по-голямата част от пенсионерите изпадат под нивото на бедност. Хитрите депутати си обвързаха заплатите нормативно с повишаването на средната заплата А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ - НЕКА ЧАКАТ МИЛОСТИНЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО........ въпреки че пенсионерите нямат политическа партия......

защо се вдигат наследствените пенсии и вдовишката добавка? работещити плащат пенсии за починали ,които не носят нищо освен тъга! тези пенсии трябва да са постоянни като пари от времето на отпускане!!!

Отново раздлние на пенсионррите. Аз какво съм виновна, че съм се осигурявайа на по-висок доход и сега получавам по-голяма пенсия. С увличаване на мин. пенсия и то с около 11 процента, а моята с 2,4 се получява, че лека полека ще изравнят пнсиите. По този начин намаляват всички пенсии на лица, които получават пенсия над минималната. Със смяна на начина на изчисляване на пенсиите от 01.01.2017 г. трябва да се призчислят всички пенсии, а не само на тези, които ще се пенсионорат след тази дата. Иначе се получава голямо несъответствие и намаление на всички пенсии, отпуснати досега в сравнение с минималната пенсия и тези, които ще се пенсионират след 01.01.2017. Не искам да ми намаляват пенсията и с това намалние да плащат на другите. Голяма несправдливост и лъжа, че пенсиите ще се увеличат. Не им вярвайте. Да, увеличават, но не на всички, а ние, с над минималната пенсия сме много, много повече. Разбирам, че със 180 не се живее, но не за сметка на другите пенсионри. Плащали сме си вноските честно и почтенно. Велика несправедливост ...

Чакайте малко не мога да се съглася че е справедливо.Майка ми получава 220 лева защото има стаж и си е плащала осигуровките и в един момент някой който не е работил достатъчно да получава 200 от октомври

"от 118,14 лв. на 120,98 лв"?!?! Има ли смисъл от коментар? Ще дадат 2 лв на някоя баба или дядо! Подигравка? Не! Гавра! Колко взимат престъпниците-депутати? Колко взимат съюзниците на мафията-милиционерите?

и 200лв.пенсия- с плащани осигуровки през цялото време и нито ден помощи. Може ли да е истина- може, защото на държавата, ти трябва да й докажеш че си плащал осигуровки с УП, а като ги изпоунищожиха фалиралите предприятия документите си, тя не ти признава дори вписаната заплата в трудовата книжка. Аз не съм плащал осигуровки лично на счетоводителката а на държавата и парите ми са отивали за тогавашните пенсионери/може би/

Осигуровки само на осем часа другите да се премахнат и ще има пари за пенсии .Не може да работиш осем и повече часа а да те осигорявАт на два или четири часа тАм се крият парите

Срам, срам и пак срам. Как може хора, които са работили по 35-40 години за да я има тази държава на пенсия от 180лв а дупетатите , никои от които с 0 работни дни, низко, полу и средно интелигентни, с измислено образование да взимат над 2000лв., да имат безплатна храна и транспорт.

И как човек може да живее с 180 лв. месечно?!? А паразитите от "Народното събрание" как не ги е срам?!? Гласуваха си заплати по над 5000 лв. + десетки добавки към тях и ми се пазарят за 2.4 % увеличение върху мизерните пенсии на хората съградили това, което те разграбват ... Прогнила държава, робски народ, няма нужда да се прогнозира бъдещето на територията наречена България ...

Попитай този който ще взима 180 месечно колко е работил и какви осигуровки е плащал? Тия с по 180 лева нищо не са работили през живота си, не са издържали никакви пенсионери на времето, а сега искат някой да им плаща.

Пари за саниране има, а за пенсии няма.

бедна и пропадаща държава

ИЗВОД: Не работете!

"Николай Александров от Обединените патриоти поиска БСП да даде предложения в цифри откъде в бюджета да се намерят пари за предлаганото от социалистите повишение на възнагражденията за старост." Тези смешници, измислени "патриоти", преди да се "гушнат" с ГЕРБ, искаха 300лв минимална пенсия, и въобще не питаха от къде ще дойдат парите!!? Даже, това беше едно от условията им, да подкрепят мутрите. Сега, обърнаха резбата. Кандисват и на почти 2 пъти по-малко, и то не за всички.

Това т.нар. от Вас възнаграждение старост си е платено от пенсионерите от техните пенсионни осигуровки. Сега остава държавата да плати нейната част от сделката.

Ами супер! 40 г трудов стаж - 235 лв пенсия. 0 г. трудов стаж - 200 лв пенсия. 40 г. трудов стаж Х 400 лв осигуровки на месец - 400 лв пенсия!

Това го има само у нас. Но, когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост търси МЪСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ. НЕ ДАЛИ А КОГА. БОЙ СЕ ОТ ТЪРПЕЛИВИЯ

Какво обещахте ? ---300 леА! Где са?

Ти пенсионер ли си? На под 300 лв пенсия ли? Нали се сещаш, че ак оне си пенсионер на под 300 лв пенсия: 1. Ако работиш ще ти вдигнат осигуровките 2. Ако си пенсионер на над 300 лв пенсия това отлага вдигането на твоята пенсия за неопределено време! Запомнете - парите на падат от небето, както БСП е записала в програмата си. Още по-малко, като направиш реструктуриране - излизат 2 милиарда. 5 реструктурирания - 10 милиарда горница на година!

Ти ли бе гУвно ще ми казваш от къде ,,падат" парите? За 42 г тр. стаж ми дадоха 296.68лв пенсия.А сега НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА,защото НЕ РАБОТИТЕ А ЛИЖЕТЕ ГЪЗА НА БОЕКО.

За инфлацията ли говориш? За Виденов когато левът и доходите се вдигаха всеки ден??? Икономиката на българия нараснала с 2%, а заплатите и пенсиите средно с 8%?!?! Как става това? Вземаш 2 лева харчиш 8 лева? Едва ли разбрахте ама найсе

Комунистически решения! КНСБ и Подкрепа подкрепят това! ИЗЛИЗА, чи и да работиш и да не работиш все ще се презакан! ИЗЛИЗА че и да се осигуряваш на 2000 лева и да внасяш 4 пъти повече осигуровки от минамална заплата пак ще си прецакан!!! ЗАЩО ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ??? А ОЩЕ ПО ИНТЕРСНО Е ЗАЩО ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ НА ГОЛЯМА ЗАПЛАТА КАТО ЩЕ МЕ ПРЕЕБЕТЕ ПАК?

не са комунистически предложения, а на управляващите. Ще вдигат парите само на тези, които не са работили и сега чакат да ги храним!

Патриотите да не се услушват за 300 лв минимална пенсие .ЩЕ го духат на следващи избори

Работил малко, не работил 200 лв. пенсия. За 40 год. стаж 247 лв. пенсия. Депутатите си гарантират някакво спокойствие докато си живуркат. Да ама на несправедлив принцип. Вземат от тавана на пенсиите и дават на циганите и лентяите.

Ако се вдигат пенсиите да се вдигат на всички съобразно трудовия стаж. Иначе е несправедливо. Да не се вдигат пенсиите на хора с малък трудов стаж.

Кога пенсията ще стане 1000 Э?

Трябва да се повишат всички пенсии, а сега патриотарите повишиха пенсиите предимно на циганите с 0 дни трудов стаж!

Стига с тези десни леви наще родители страдат можели гл. счетоводител на мно да е с 400лв пенсия а само мин.дигат.нещастници само себе си гледат от писаха родителите си

БЪЛГАРИЯ върви в правилната посока. Бог да пази България от психо десните боклуци. Амин. Хайде сега психо десни цъкайте -------------- Важното е да че четете ИСТИНАТА а тя е: психо десните боклуци изтекоха в мръсния канал на политиката и никога повече няма да помиришат лидерски постове! НАРОДА ги изрита със артелерииски ШУТ в продажните задници!

На вас, левите, ви пожелавам цял живот на минимална заплата и минимална пенсия да карате, като сте толкова доволни от равенството в мизерията!

към ГЕРБ, патриотите и Марешки. Левите предлагат друго! Чети, преди да пишеш, дори и да ти плащат.