Сирийският Су-22 успял да избегне първата US ракета

Станаха известни подробности от въздушния бой от 18 юни, по време на който американски изтребител F-18 атакува сирийски Су-22 над сирийската провинция Ракка.

Обратно в новината

Коментари - Сирийският Су-22 успял да избегне първата US ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мдаааа шибъни американци затова света ги мрази

)))))) пък аз си мисля, че пак гогича е зад тази велика новина. Гогич, те и от земята, когато стрелят по самальоти, изстрелват по две, че и по три ракети. Пилотът може да избегне първата, но не и втората или третата..... Едва ли с умел маньовър, защото това е щурмовик, та не е много пъргав в маневрите, и защото ракетата се насочва от системите в точка пред него, по неговата траектория, но вероятно с примамки за въпросната ракета и т.н. Няма да те просветлявам, питай тези, дето ти плащат! Та американецът е искал да е 100% сигурен, че ще го тресне от 6 мили, за това му е пуснал 2-е ракети. С което цялата ситуация е обяснена, а руският сайт е за руски мозъци и за пропаганда.

ф-18 си поиграл с него, а сириецът си мислел че води бой....

Шилo

Тая статия малко като онзи виц за компютрите и компотите. Избягнал бил първата ракета. И какво от това, като е на земята вече. Завинаги. Стига с тия възхвали на руските оръжия бе! Не стават и това е. Дори прословутия Калашник, който между другото е германска разработка, присвоена от руснаците след ВСВ, се произвежда по-качествено у нас, отколкото в Русия.

По какво да отличим лъжите ти от фактите? Завинаги - патетично звучи, и напълно неморално, като се има предвид, че все-пак пилотът е жив. Та наистина сигурно и нашите ракети ВВ са по-добри от американските, не пропускат.

Какво друго им остава на некадърните комплексари ?

противопоставил се доста успешно като бил свален...хахахаааааааа

САЩ и СИРИЯ във война ли са? Ако са, защо не се изтрепват, а ако не са,, защо се стрелят? Всъщност, мдааа.... Може би това е новата схема на дипломацията- свалят си по 1 самолет и започват да се обичат вовеки веков! Справка: Русия-Турция. Не е любов, а вълшебна приказка, без разни там истории от вековете.... :) Ако е така, добре е, защото ще се отървем от Нострадамус и останалите оракули, предсказващи смъртта на човечеството. Амин, дай Боже, както и да Се казваш наистина!

И какво се оказва? Зависи от гледната точка. европа като гледа, вижда СДС, а от близо се оказва, че си е ИД

Брей!

С втората, в нажежения ален ауспух т.е. червен гъз.

Да ти сладко гюбреедството !

Това говори доста добре за сирийските пилоти....Респект! както и за старичките бомбардировачи Су-22, които дори след толкова години, са надеждни и сигурни машини!

Особено като ги свалят с ракета

link

Една малка поправка в статията - вече "генерал-майор" от ВВС на Сирийската арабска република Али Фахд.

Хаха, хем хвърлил бомби по свободната сирийска опозиция, хем като скочил с парашута се оказал до позициите на Ислямска държава.. За малко да си помисли човек, че става въпрос за едно и също :)

Тая статия е като вица за олимпиадата между Кенеди и Хрушчов. "На състезанията от бягане на 100 метра, другаря Хрушчов завърши втори, а президента Кенеди предпоследен." Значи, стария руски самолет, много ловко и хитро е успял да бъде свален едва от втората ракета на свръх модернизирания американски самолет. Това е като да се хвалиш, че любовника на жена ти може да и доставя много по-големи и редовни оргазми, но простирането му на пране, никакво го няма... :))) Чорапите изобщо не ги реди по цвят и дължина, да го таковаш и в левака... :)

Стига сте говорили за "модерен" самолет свалил 40 годишен такъв. Ф18 е на 35 години и той.

И едното е изтребител, другото бомбардировач...

Едноместен F/A-18E и двуместен F/A-18F Super Hornet пренасят името и концепцията за оригинала F/A-18, но са били широко реконструирани. Super Hornet има нов, 25% по-голям корпус, по-мощен GE F414 двигател, базиран на F/A-18 F404, и по-добра авиотехника в кабината. EA-18G Growler е електронна версия на двуместния F/A-18F, който влиза в производство през 2007 г. Ко речи ?

Дори да е избегнал първата, втората е свършила работа. Тъпото парче, изпратено да бомбардира кюрдите си го е получило. Какъв е проблема бе мурзита?

Кюрдите викаш? А на земята се оказало, че са ИД. Поне, като лъжете се синхронизирайте кой какво лъже.

И кой го казва това? Недей да скромничиш толкова. Скромността не е русофилистимянска черта.

Успял да я избегне, ама само на сън. Как ще я избегне като изобщо няма предупреждение че е атакуван от ракета?

Газовата война в Сирия не приключва ли след като поддръжниците на терористите изключиха Катар от групичката си!? К'ви други цели има презокеанската империя?!

Вероятно обаче това е най големия успех на руски срещу американски самолет...mdaa, ruski raketni sistemi i general Li-Si-Cin na stari ruski brakmi-srestu 6 kravarski samoletonosaca + salicni kravarski samoletni eskadrili s nazemno bazirane=3500 kravarski brakmi ruzdiasvat iz dzunglite i vietnamskita orizista...;))

Dublin , само ще ти припомня, че самолет МИГ-21 сваля в небето над Ханой бомбардировач Б-52.Общо над 30 машини от този клас са загубени в небето над Виетнам.Просто споменавам тези факти в името на справедливоста.

статистиките! Виж също така и кой и кога започва да използва ракети, вместо оръдия във въздушния бой и как това се отразява на въпросния въздушен бой! Информация има, стига да ти се чете.

"въздушен бой" между 40 годишен бомбардивровач и ултра съвременен изтребител. Той, сириеца, с какво е замервал краваря, та пишат въздушен бой.

мятал му е гневни полети. Не че той изобщо е разбрал какво става.

Той и Кубрат успя да избегне първите крошета и беше нокаутиран с едно от следващите на Кличко. Поредните внушения и фалшиви новини. Руския СУ22 е финиширал двубоя на престижното второ място докато американския Ф18 е завършил предпоследен.

Какво хубаво заглавие! :))

Да се готвят....тр. агнции в хамерика... няма се повтарям!

Много често взеха да му свалят руските бракми на Асад..... Да не остане без авиация скоро? То не че сега има авиация, ама все пак.......... :-)

Дрисльо, знаеш ли че пропадналата Сирия има по-голяма авиация от цемократична европейска българия, съюзник на бомбократизаторския сащ?

Верно? Сирия има повече самолети от НАТО?? :)) Може би е хубаво да прочетеш, какво е това обединение, съюз, коопериране и защо е изгодно и полезно. :)))

Абе арабина е избегнал и двете ракети, но след това е катапултирал и натиснал самоунищоженито за да не го пленят превъзхождащите врагове, и да не разгадят превъзхождащата секретнаи гениялна технология на конструктора Сухой!

Вместо да пишеш за гениЯлни технологии да беше изял учебника по български език.

Много -успешно" се е противопоставила руската щайга Су 22... Свалена е от само две ракети...... :-) :-) :-)

Мнооого успешен бой! Успял да свали 40 годишен самолет и то с доста зор.

свали руски самолет, скапи путлер!

Баси, то де що има евроатлантическа гей-сбирщина се изказала и гласувала в миризливия форум. Да не ви плащат днес?

Новина! ПР-ът, който е подвел другарят Путин да показва на Оливър Стоун пропагандно филмче от youtube произведено от RT (видео на американски Апачи монтирано с руска реч), вече е изпратен в Сибир да чука камъччета. Надяваме се с това резилът на другарят Путин да отмине. Гледайте епизод три и знайте, че е станала малка грешка. Ние се събираме на оперативка на тема, как да не падаме в собсвените си пропагандистки капани. То бива бива некадърност, ама Илюша си заслужи Сибир!

Това някаква тъпа гатанка ли е или просто си малоумен и не можеш да вържеш 2 изречения?

Не гледа ли видеото другарю? Този Оливър Стоун вместо да направи реклама на нашия другар Путин, в крайна сметка го закопа с тази излагация на фалшивото видео, което другарят Путин му показваше на телефона си. Но, всъщност, ти май не си гледал филма на Оливър Стоун?

Другарю мангал-соросоид. Това посериозно ли е от пудра захарта дето я размахваше мангала Пауъл и разади която вашите любими колонизатори разсипаха целия Близък Изток и Северна Африка?

Колега, ние (руснаците) не искаме, защото това подбива пазара за ЕУ. Нали на оперативката онзи ден отново ни бе повторено това. Трябва да пускаме опорна точка - американците искат да прокарват тръба през Сирия, затова правят гражданска война, не ние, нито другарят Путин!

Да бе той Путин сигурно и войните в Ирак и Либия пак той ги направи а не САЩ и не за петрол. Я си извади главата от задника.

моля следващия су, този път с третата ракета.

Се изтрелват по две ракети. Вероятно обаче това е най големия успех на руски срещу американски самолет...героично паднал на втората секунда и пилота успешно катапултирал...Кат нашите футболисти са руските самолет, добре летят, но все от такованата страна

а вашият успех какъв е?сигурно сте трети на селския турнир по надпиване с шлиоковица

Винаги ми е било смешно когато разни туземци от бананова държава, ограбвана от метрополията се пробват да се отъждествяват с успехите на колонизаторите. Колко гнусна отрепка си, за да се радваш, че крадеца който ти съсипва държавата - съсипва и другите беззащитни държави?

Точно така другарю, ние руснаците ще тъпчем българите, защото можем! Водка и сельодка - и получаваме сили като на империалистическия герой Попай!

Супер хорнет, пилотиран от американец, сваля Су-22, при това експортен вариант (по-слаб), пилотиран от арабин, с втора ракета!! Тая дърта щайга сигурно е била и ръждясала, добре че не е тя свалила хорнета, че резила щеше да е пълен!!

F18 e модел от 1983та година. Почти са набори със СУ-то.

F18 има много модификации. F18-E/F "Super Hornet" - първия полет е 1995. Изтребител предпоследно поколение на най-богатата държава в света, срещу бомбардировач на съсипана от гражданска война държава. Су-22 е модернизация на СУ-17. Първия СУ-17 е излетял 1969...

Преди обед писах, и сега да повторя: Да се готвят хамериканските погребални агенции за минимум 4 погребения на хамерикански пилоти. Да приготвят тъжните физиономии на политици, и алко нарязан лук, че някой може да му е смешно, а трябва да има някоя сълза!!! И Наздраве от мен ...

Абе не знам. Май по-скоро пригортвят крилатите ракети. Вие, руско-съветските мекерета си о0бичате Русия. Повече от България. По стар болшевишки обичай от времето ан милиционеро-социализЪма. Но това няма да помогне нито на Русия нито на вас самите. С гол гъз в леха с краставици да клякаш си е беля работа.

И да Ви кажа, няма да ме разберете !!! Просто злобата Ви ви заслепява !!!!

Ей как ще се накефя ако сирийците свалят един супер хорнет последна модификация за милиони долари с един стар миг-15 от виетнамската война.....

ама америка печати доларете и ще й през минджата колко милиона ще е самалета й

Сигурно на аятолаха му е пречил чаршава да скива навреме втората полюция на кравара. Един миг невнимание - цял живот... свален!

Пък като арабелникът е усетил че е прехванат може да е понапълнил гащите. Така, по миризмата са го открили.

Супер хорнет, пилотиран от американец, сваля Су-22, при това експортен вариант (по-слаб), пилотиран от арабин, с втора ракета!! Тая дърта щайга сигурно е била и ръждясала, добре че не е тя свалила хорнета, че резила щеше да е пълен!!

Тъкмо си мислех същото, само че не толкова цветущо казано! Направи ми вечерта! Благодаря! :)

И с какво ще го свали? С прашка ли ще стреля арабелника? Или ще се блъсне в него. ако го стигне, разбира се. Още повече че изстребител-бомбардировач няма никакви шансове срещу прехващач. Но руско-съветските мечти са с необозрим хоризонт. Чак до пълната победа на комунизЪма

Тук админа или някой хакер прави огромна МАНИПУЛАЦИЯ НА ЛАЙКОВЕТЕ!!!! Чета коментар, на който са сложени 11 "+" и 0 "-", слагам и аз 1 "+", след 5 минути рефрешвам и какво да видя - над коментара стоят 0 "+" и 15 "-" !!!!! Е.ати простащината!!!

Тия "лайкове" да бяха левчета - да им се кефиш, ама те нямат абсолютно никакво значение за никого. Освен това - то не е необходимо да си хакер, за да настъпиш мотиката... а дировският персонал много го бива по това упражнение...

не е така наскоро осъдиха един потребител, че писал плюсче на чуждо мнение не е писал мнение, кликнал е одобрение на нечие мнение виж с търсачка, ще ти излезе - съвсем скоро беше

По случай свалянето на самолета предлагам още утре всички да излезем на гей-парад!

Важно е добрия резултат. Свален е един руски боклук да не замърсява въздуха..ха.ха

... а един боклук като теб още гази Майка България. Бесило за вас.... или разстрел.

Внимателно, че Щерев е гей, чука се на околовръстното, а педалите и ООНЕТО вече ги пази.

Изложили ли са са американцити щот са ударили Су-ту чак с вторатъ ракета или това е поредна победа на рускуту оръжийе?

Ти по-добре кажи по кои е хвърлял бомби СУто? Стар бомбардировач, бомбардиращ джихадисти се натъква на съвременен изтребител, прикриващ джихадистите. Допреди няколко месеца САЩ твърдяха, че в този район е ИД, а не в Алепо. Сега пък се оказва, че там са СДС. А пък от текста виждаме, че все пак са ИД. Та на кого( кога) да вярваме? "Спасителната операция е била затруднена от непосредствената близост на позициите на бойци на "Ислямска държава", които също търсели пилота. "

Су-то е хвърлляло бомби срещу опозицията на Асад която се бие успешно с ИД и са подкрепяни американците!Пилота Су-то е паднал там където са го ударили близо до позиции на ИД ако е вярно защото руснаците лъжат поради некадърност,глупост,незнание или и трите заедно!

Асад воюва с руски,ирански и ливански наемници с/у собствения си народ,контролира по-малка част от Сирия и вече е невъзможно да постигне победа срещу демократичните сирийски сили,подкрепяни от огромната проамериканска коалиция!С падането на Асад се решава и Сирийският проблем!

Ами ще воюва, ти искаш доброволно като ЕС ли да се нагъзи?

срещу наемници от европа, ислямските боклуци /джихадистите/, американските коалиция от грабители които искат да наложат "нов ред" и в Сирия.

Ф-18 Super Hornet First flight 29 November 1995 Су -17/Су-22 е експортен вариант с по скромни характеристики/ първи полет 1969 г. Разликата, ако е вярна, броих на пръстите си, е 26 години.

Админчо, има повече лайкове от колкото разглеждания на страницата уе! ко праим ?

Личи си, че голяма част от коментаторите тук пишат сякаш се хранят само с гнили мамули, доставени им от краварите!

Ядат кочаните само. От зърната правят пуканки за БГ върхушката.