Типичният бежанец у нас е млад мъж от Афганистан или Сирия

За първото тримесечие в България са потърсили закрила общо 1 338 души, отчита Евростат в анализ за бежанския поток в страните от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Типичният бежанец у нас е млад мъж от Афганистан или Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

просто вземи и напиши че всички публикувани от теб данни са публично обявени на сайта на Държавната агенция за бежанците! Не плагиатствай, а посочвай източника на данните си!

Хайде стига сте се оплаквали. Тези ги искам аз и ортаците ми от едрия партиен капитал. Защото българите не искат да ми бачкат вече по 12 часа за 400 лв.

Да се депортират всички! Не на ислямското нашествие! При нас предимно Християни Славяни да се приемат.

колко хиляди бежанци имаме сега по курортите пияни заляни с мягхо е? те не са ли проблем?

Бежанците по-бели от Герберастите.

Твърдо против да се дава такъв статът, да се поят и хранят хора, които подкопават смисъла на думата бежанец. Първо в Афганистан активни военни действия НЯМА. Второ предполага се, че от привилегиите на бежанците трябва да се възползват най-уязвимите групи- жените и децата. И такива сред "бежанците у нас" НЯМА! Това са някакви мъже, млади в активна възраст, които не се знае кои са, от къде са, за какво се борят. Ясно е,че сред такива хора може да има и потенциални терористи, престъпници и др. Стига сме приемали да хрантутим икономически бежанци. И един ни е много! Нас 90 та , когато бяхме бедни и гладни като църковни мишки, кой ни дава статут на бежанци. Никой!

Колко драми, пропаганда интриги и простотии се издраскаха последните години за две каруци народ! Няма и 1500 човека...

Проблемът е, че почне ли да капе, ще протече. Иначе лицемерието, особено сред Путиниадата е огромно.

много си прост/a ! Шунда тъпа , като са ти малко вземи си ги вкъщи. на чужд гръб и сто тояги са малко. Ходи в хубавия град Харманли и виж дали са 1500, ама все Путин и пропагандата са ви виновни. Който иска пришълци, защото това не са бежанци, да си ги взема у тях и да ги интегира. Достатъчно задачи имаме да интегрираме нашите си малцинства та трябва и млади афганистанци да интегрираме

Не се ли научихте тъпите журналя, че не може да има "афганистански бежанци" в България! Или яко ви плащат за тая пропаганда да изкривявате смисъла на понятието "бежанец"!?

Интересно а как ли са доказали че отговарят на този член от Закона за убежището и бежанците: Чл. 8. (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) (1) Статут на бежанец в Република България се предоставя на чужденец, който поради основателни опасения от преследване, основани на раса, религия, националност, политическо мнение или принадлежност към определена социална група, се намира извън държавата си по произход и поради тези причини не може или не желае да се ползва от закрилата на тази държава или да се завърне в нея. И ако някй не е забелязал обърнете внимание кога е променено определението за Бежанец...

Къде са Афганистан и Сирия, имат ли граници с България, че да им се дава бежански статут??? Има си определение и правила за бежанци все пак! Нас за идиоти ни имате, бе! Ама те и господарите ви правят същото и заглавичкват средния европеец със същите приказки. Няма бежанци тук и никога не е имало. Бежанци има в Турция и Йордания.

те така изглеждат Сирийските ИТ индженерие... тоя единствено ще да знае в коя посока се дърпа вимето на козата за да я издои.....

За козата не знам, но със сигурност е опитен в земеделието. Най-вече в отглеждането на мак.

Ама не бе! Трябва да пишете така: Типичният бежанец у нас е млад ГЕНИЙ от Афганистан или Сирия, който преди 30-тата си година е станал професор, виден архитект, инженер, лекар с поне 25 годишна практика, адвокат специализирал европейското право, световно известен художник или музикант... Освен това е уникална личност - мъж, успял да стане майка на поне 4-5 дребни дечица, които обаче минават като непридружавани - щото българите сме нетолерантни към сменилите пола си и появили се в България като мъже... Като ще сте евротолерасти - карайте до край!

Нали бяха майки с дечица и инженери бягащи от войната :((( Така пишеха журналистите и така казаха по ТВ. Значи журналистите са ни лъгали?!!

Там мъжете бягат по- бързо от жените, които оставят във войната и разрухата. Младите мъже - бежанци! Това си е нон сенс- къде са жените, децата...? Ако после ще си ги викат тук при тях като вземат статут- това пък бягане от война ли е? Прилича на търсене начин за емиграция от тяхните държави. Само в болни либерални глави се въртят някакви бежанци- 90% си търсят начин просто да мигрират.

,,..Типичният бежанец у нас е млад ,,боец,, от Афганистан или Сирия...???,,

Ако искате да знаете повече за произхода на човека, няма нужда от разкопки, гледайте тия.

С грешка си. Това е друг клон на еволюцията.

Ами друг, я ги виж наште мангали, те са някъде по средата...

Защо липсва информация за професионалната им и езикова квалификация. Ясно е, че жените са полуграмотни и без професия. Без лоши чувства, разбирайки тежкото им положение, но какво да правим с тези които не знаят никакъв евр. език и нямат професия, освен да ги върнат. Добрите работници са желани, имаше някога 80000 виетнамци, и сега има от цяла Азия добри работници, но тези за какво стават?

жените дето не говорят език ще са си прости мобилни инкубатори... конвейер за камикадзета....

Тия млади мъже не мисля, че идват да стават камикадзета. Това можеше и у тях си да го правят. Идват за по-лесен живот, защото същите тези исламяски организации, финансирани от САЩ, са им обещали именно това - рай под небето - дават ти пари без да работиш, жилище от държавата, можеш да имаш жени без да се жениш. На тия не им се умира, на тях им се живее. Те не идват да си намерят работа, повечето де. Те са тук, за да останат. Това е оръжието на исляма - тихо претопяване. Защо да ходят да правят проблеми, като ще влезнат в затвора? Те са оръжие само със съществуването си и със семето си.

Доста точно описано....++++

Ние тук такива, които освен да ядат и пият и да се чу-ат си имаме достатъчно. Едвам тях изхранваме. И на нас ни се живее, не ни се бачка само за да ги хрантутим. Да се махат където щат, само по-далеч от тук.

Да се депортират всички! Не на ислямското нашествие!

Това е типичния профил на терориста. Какви са тия страхливи мъже, които вместо да защитават родината си бягат и зарязват жени и деца и се пръсват из Европа. Къде са им жените, те ли бият срещу идилците а ? Защо не се установят в съседни страни, населени с мюсулмани, а и с по-висок жизнен стандарт-Саудитска арабия, Турция, Катар. На всички им е ясно, че не са никакви бежанци...

Че те саудитците, катарците и др. от сорта си ги знаят що за стока са и няма да им дадат да прекрачат границите. Номерата на "бежанците" минават само пред тъпата либерастка евро паплач.

Имигранти са и то икономически. От Турция идват, не ни лъжете, че са бежанци. Бягат от Исляма но си го носят с тях и на нас ни го стоварват като, че ли е билет за рая. Всички нарушители на БГ граница да се депортират на момента!

Таралеж в гащите......

Вече почвам да си мисля, че не са и икономически мигранти, а завоеватели!

Аааа, вкарваме "революционери", значи - нали афганистанците организираха погрома в лагера в Харманли! Явно тези, които вече сме вкарали, не са отговорили на революционните очаквания на управляващите, че продължават да вкарват още... Внимавайте, че може да стигнат и до НС - нали революциите били стихийни;))

Как е възможно близо 300 души да получат статут на бежанец само за първото тримесечие на годината?!? На какво основание? Имат ли тези същества документи? Как убедиха чиновниците в Агенцията за бежанците, че НАИСТИНА са бежанци?!? Хора, вижте за какво става дума - млади мъже под 34 г. възраст НАХЛУВАТ в Европа. И брюкселските продажници нямат никакво намерение да турят край на този процес! Напротив, дори соросоидката Йотова смята, че трябва да се обгрижват и прави сбирки за да прокламира безумните идеи, за които и се ПЛАЩА!! Едно може да се каже - намерете в интернет речите на Орбан и неговото виждане за нещата. НИЕ трябва да постъпваме по същия начин - НУЛЕВ ПРИЕМ НА МИГРАНТИ. СТОП НА ПРЕВРЪЩАНЕ НА ЕВРОПА В ХАЛИФАТ !!!

Типичното бъдещо камикадзе!!!!

Какви бежанци бре??? Това са МИГРАНТИ - икономически мигранти!!!

Махнете снимката на тоя несполучлив експериментален екземпляр на хомункулус, събужда неволна предпазна агресия.

Афганистанците ,млади и способни мъже,какво правят тук? Нали само сирийци бягащи от войната се приемат? Ето за това се говори,че приетите бежанци не са тези ,които наистина имат нужда да бягат. България не е емигрантска страна и не приема бежанци по икономически причини. В Сирия има война,да ,да идват сирийски бежанци и да бъдат приети, но афганистанци,които са с идеята да въртят нелегален трафик и криминални далавери... Ами всичко става със съгласието на държавата, или на държавни служители. Да не ме убеждават,че не взимат пари ,за да им дадат временен статут.

Разбирам, че във всички тези страни, от които идват бежанците е много трудно, дори възможно да се живее и те търсят по-добър живот в Европа, където няма война. Това добре. Но не разбирам след като са били толкова зле и измъчени в своите си страни като дойдат при нас не са доволни и благодарни на това, което получават, а искат да си живеят по техните си нрави и обичаи: не харесват храната, не харесват условията, не уважават религията, бита и законите на приелата ги страна. Аз мисля, че когато човек бяга от нещо много лошо трябва да е доволен и щастлив, че е намерил храна и подслон, а те все са недоволни - дори се бунтуват и хвърлят храната, защото противоречи на тяхната религия?

Добре де, след като са сирийци и на такава възраст не са ли дезертьори? Не подлежат ли на военен съд? Доколкото съм чувал в Сирия има наборна военна служба. По тази логика не би ли трябвало да се екстрадират и да се предават на тяхната държава според международните споразумения?

А къде са жените и децата им? Родителите им? Като се сетя как разни ТЪПАЦИ наистина се умиляваха от кадрите на млади и брадати мъже, които размахваха малки и ревящи деца пред камерите по границите. И после тия деца бяха масово изоставяни - официални данни. Щото се казваше на тия ТЪПАЦИ - тия деца са ОТВЛЕЧЕНИ, това НЕ СА техните родители или други роднини. Децата се използваха само като медийна пропаганда, за обществена подкрепа за мерките за отваряне на границите. И всеки който гледаше необработените директни излъчвания от границите можеше да види, че 90% си бяха точно млади мъже. Имаше една шепа семейства които са заедно.

този "международен ден на бежанците"? Какво се прави на него? Дали по този случай, нещастният "бежанец" се опита да се взриви на гарата в Брюксел?

не бил "международен" , а "световен ден.."

За какви бежанци говорят тия ? Това не са бежанци а мигранти и готови бойни единици, потенциални терористи и джихадисти. На тях кратуните им са промити и пропити с ислям. Това си е чиста проба опит за заблуда на хората - ето виждате ли ги, горкичките, дали са си последните спестявания на трафикантите за да дойдат до тук. Скоро ще усетим и на наш гръб последствията от тази заблуда, както го усетиха германци, французи, белгийци, англичани......

Бежанци са старците, жените и децата ..другото е дезертьори. Докато сънародниците им се бият срещу талибани, идил и прочие изроди тия търсят на хляба мекото, какво съчувствие да изпита човек към тях ?

Искам да ви видя фиозономиите след като видите с очите си какво е в Сирия и после да ми приказвате как те нямали право да идват у нас! Имат и още как! След като "у тях" вече не съществува...

Ъ ъ то и в Йемен е зле,и в Сомалия и в половината свят, дай да преселим всички в Европа та да стане зле и тук

Аз знам, че от война първо и основно бягат жени с деца и възрастни хора. Обикновено, а и нормално е младите мъже да си защитават и възстановяват родината. А тук - точно обратното! Така, че има нещо гнило, има! Това е очевидно и спрете тъпата пропаганда! Европа е пред гражданска война!

А ти откъде знаеш, че те са от Сирия? Щото така са казали? Видял си им документите? Пита ли ги къде са им жените и децата ???? Пита ли ги пък другите откъде са извадили 10 хиляди долара за прекарване от Сирия до Европа, след като в Сирия от 6 години тече гражданска война и е малко чудно как са успели да спестят такива пари. Пита ли ония от Мали, дето средно получават по 1 долар на ден, откъде вадят 4 хиляди долара за билет за лодка от Либия до Сицилия?

kerelov@poshta.net

За да си зададе такива въпроси човек трябва да има поне някакви мисловни възможности. У повечето липсват.

Никой не оспорва ужасите на войната, а само коментира, че явно тези млади, здрави и прави мъже бягат по-бързо и без да се обръщат да помогнат на старците, жените и децата в собствената си страна! Без коментар! За собствените им семейства и сънародници те нямат жал, но пък ние трябва да преливаме от такава и от гостоприемство!

"типичният бежанец" няма паспорт, няма образование, е под 25 години, има аи фон, по-късно и някакво оръжие- нож или бомбичка, а може и пистолет. тои има ясна представа за бъдещето- или отива в рая заедно с многото жертви на подслонилото го правителство, или заминава за германия, където очаква да получи пари, дом, кола и пр. тези просто живеят в свои свят и "интеграция" за тях остава вечно непризната дума!!

!!! Към политиците на Б-я, които НЕ СА ВЕЧНИ, дано го знаят, НО НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ РОДИНАТА НИ В СМЕТИЩЕ и СВЪРТАЛИЩЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ, ТЕРОРИСТИ, НАРКО-далавераджии, ТРАФИКАНТИ и т.н БОКЛУЦИ...НИКАКВИ СТАТУТИ, НИКАКВИ ЗАКРИЛИ, ВЪН НА НАШЕСТВЕНИЦИТЕ, иначе ще загубите и малкото доверие, което сме ви гласували !!! Не телени мрежи, а СТЕНИ С ПРОТИЧАЩ ТОК и СТРЕЛБА ПО ВСЕКИ дръзнал ДА НИ НАЛАЗВА ! Тези друговерци-УБИЙЦИ НЯМАТ МЯСТО В НАШИЯ ЖИВОТ, те са по-зле и от вирусите и от плевелите, ЗАТОВА ВЪН, ВЪН и ВЪН , НЕ ГИ ИСКАМЕ, направете Б-я НЕПРИСТЪПНА КРЕПОСТ, ако не ще има революция, така да знаете!!!

Няма ли кой да ги застреля тия Арабски башибозуци- сирийци и афганистанци ???? .... Тия май забравиха как Европейците са ги убивали в продължение на 300 години, а преди това и монголците са ги убивали наред.. Куршум за араби !!!

МЛАДИ, ЗДРАВИ И КОРАВИ ТЕРОРИСТИ. ДА ВИ СА ЧЕСТИТИ.Еваси простите европейцииии . Трябва вече да се светнат, че най-нуждаещите са децата и жените, а натопорчените арабели дето се влачат към Европа е само с една цел. ТЕРОР

Съдейки по снимката е и титан на мисълта и високо образован! :)

Даа ! И скоро е завършил ХАРВАРД.

унищожи даржавите ,там да ходят,широки прерии,реки,гори,няма да се усети.А тук при нас нямат място.

В тази статистика не става ясно колко са екстрадирани? На тези, които им е отказан статут , къде са? Те са най-опасните , виждайки че му се изплъзват мечтите за охолен живот, те свалят маските и са склонни да убиват и взривяват.

Виновниците за всичко ставащо по света в днешно време са Америка и Русия!

Виновни са Арабските Шпиони- Лютви Местан и Гюлен.

Aко продължава така и аз ще поискам статут на бежанец в Бали, примерно! Или в къщата на Бил Гейтс! Ей така, защото е модерно да си бежанец! А улавите да работят и да плащат данъци! Егаси в какво се превърна света.....

Типичният бежанец у нас е, че изобщо не е бежанец, а навлек, който идва да живее на на наш гръб. И не само това, а и да ни убива, когато му скимне. В съседните на България държави няма войни , така че бежанци у нас НЯМА.

Честито българи, Вие съгласни ли сте тези "добри" и неграмотни хора да населяват вашите земи???