Китай въвежда фейс контрол срещу пешеходци нарушители

Няколко китайски града въвеждат лицево разпознаване срещу пресичащи неправилно пешеходци.

Обратно в новината

Коментари - Китай въвежда фейс контрол срещу пешеходци нарушители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

90% ефективност в реално време, елементарна математика. ето, това не го могат, нито го разбират умствените изроди. но даже и сега след свършен факт, който и да предложи да се копира идеята на модела, ще изглежда като котка сред помияри.. европа е в беда.

Не се учудвам защо Китай е най-бързо просперираща страна. Налагат малки , но неизбежни санкции. Нашите - пълна противоположност...

"Големи китайски градове инсталират техника за лицево разпознаване..". Тези големи градове нямат ли си имена? или просто те така си се казват "Големи Градове"

Ето ви реален БИГ брадър, днес в Китай, утре на всякъде та и у нас.

кое ви кара да си вярвате, че "утре", не е вчера !? можеби това, че според невалидните ви ценности е следователно и за вас да се прави нещо полезно !? моля ви се..

Пешеходците, може да пресичат навсякъде и се счита че са с предимство, когато пресичат пътя на кола... Някъде четох че искали да накарат пешеходците да се Оглеждат встрани, преди да пресекат пешеходна пътека... Ами тогава да попитам- Шофьорите на леки коли оглеждат ли се настрани, когато да на път с предимство ??? Отговор- Не. Аман от кретени !

Уцели гредата. ОГЛЕЖДАМ се ВИНАГИ. Животът, моя и на другите са най-важно нещо. Не, че ядовете с тенекиджиите и застрахователите са без значение.

Никъде в закона не пише, че пешеходците могат да ходят навсякъде! Даже обратното - пешеходците са длъжни да се движат на обозначените за тях места. Тротоари и продълженията на тротоарите върху пътното платно. А не на средата на улицата! Шофьорите са длъжни да пазят живота и здравето на пешеходците, което правило пешеходците преекспонират. При това без съобразяване с наближаващите МПС.

Se taia

Една малка подробност - пешеходеца е ДЛЪЖЕН да се огледа преди да стъпи на пешеходната пътека (очевидно не си чел правилника за движение по пътищата). Тази клауза е точно за шматки като теб, които без да се оглеждат, вървят където си искат. Представи си, че на някоя кола(или камион) просто откажат спирачките... След като умреш, прегазен на пешеходна пътека, ще има ли значение кой е виновен? А с това елементарно правило, просто няма да излезеш на пешеходната пътека(след като видиш опасността), спасявайки мизерния си животец. Аман от идиоти (както ти самия се изразяваш)...

Тц,тц... сега и китайците ща трябва да ги гоним доде ги стигнем;)

Не думай човеко! Защо ще ме снимат и в тоалетната??? Това са ЛИЧНИ ДАННИ...

Ама там не карат пешеходците да натискат копчета на некви фандъчки, и да чакат 5 минути да светне зелено, и после да пресичат между колите, щото и за тях е зелено.

Китай явно е дръпнал много, щом може да слага фейс контрол по улиците и тоалетните. Чудя се само как ги различават, с тези дръпнати очи, при 1.5 млрд. население? За мен фейсовете им са като ксеро копия.

до всички ! китаи на които всички се смеят ще излезе наи хитър от всичките американци , руснаци и европеици ... дисциплина и съзнание ... древен народ с култура и традиции

Най-смешни са кретени като тебе, които плюят по новите технологии особено идващи от САЩ, че искали да ви следят, да ви направят говеда за някакви гои, а когато това става в много по-голяма степен в Китай, ревете от кеф.

Ех, ако и у нас беше така... Истината е, че целта у нас е не да се оправи движението, а да се налагат глоби. Шофьорът на спрял на пътека - глоба, превишил - глоба, пакирал - глоба. Защо не гонят пешеходеца ли? Задържането на един пешеходец и санкционитането му не е ' на сметка': малки глоби, трябва заптиета навсякъде. Шофьорът е лесна плячка - камери, дълго паркира = снимка, доносници мноооого. Държавата ще се оправи едва ако всеки осъзнае, че и шофьор и пешеходец. Дори и заптиетата са хора като нас и даже и управляващите.....

За заптиетата, иди-дойди, ама за "управляващите" не съм съгласен. Нито са шофьори, нито пешеходци, возят ги, предимно НСО.