Сирийски военни са спасили пилота на сваления от САЩ Су-22

Бойци на правителствените сили са спасили полковник Али Фахед - пилот на сваления над Ракка самолет на ВВС на Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Сирийски военни са спасили пилота на сваления от САЩ Су-22 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една от големите "победи" на силните на деня глобални либерали, е "опростачването" на тези, които се информират за нещата около тях само от телефона си и медиите на тези, които ги превръщат в еднакво мислещи, манипулируеми получовеци, с елементарни ценности и никаква мисъл

Да и трябва да станат гейове, че светът се пренасели

За отбелязване е, че самолетът бомбардирал сили на опозицията в района на Ракка и затова бил свален. А иначе американската коалиция от половин година тръби как Ракка е новата столица на ИД и как извършва грандиозни операции за изтласкването им от града. И какво излиза, коя е опозицията около Ракка- главорезите от ИД, съществувящи с протекцията на САЩ и Саудитите. За разлика от промитите мозъци на Запад и отвъд океана, тука все още има хора, които мислят с главите, а не с телефоните.

Асад смята че ако успее да унищожи опозицията,пак ще промени Конституцията и пак ще се нагнезди пожизнено за диктатор ,че семейния бизнес да не пострада!Но няма да стане,само удължава агонията си,за сметка на хиляди убити невинни хора и множестео разрушения!1,5 милиарда откраднати от сирийския народ семейство Асад е изнесло в Русия,Хонг Конг и офшорни зони!

....наблияjaва деня в които американската наглост и лицемерие ще бадат наказани според както заслуjaват !

...наблиjaва денят....

Американски конгресмен отчете като грешка създаването на ИДИЛ и Ал Кайда.

А Асад отчете ли като грешка че е дал територия за тренировачни лагери на Ал Кайда по време на войната в Ирак,или сега те са негови хора!

Хубаво ще е краварите да си получат заслуженото!

Кои са краварите?

онзи който бомбардира опозицията да бъде поздравен окончателно.

Ама "окончателно"-то нещо не се получава. Оня, дребния, от Кремъл, много гоУем и не дава...

По времена война се лъже много и през тази също. След като вчера съобщиха , че пилота е жив и спасен от сирийската армия, преди малко излезе информация, че е жив , но пленен от кюрдите и в момента се водят преговори за неговото освобождаване...

питай ген. Ал-Хасан, той ще те светне.

Кой съм аз, че да имам пряка връзка с най-популярния сирийски генерал? Аз съм само един наблюдател.

Ми то сигурно нашият пилот му е казал "Скачай, ако ти е мил животът" :)))

щом бомби техните гловорези

Ами ,добре че са спасили пилота!Иначе руските тролове дето са навъргаляни, дрънкат та дрънкат политпропаганда сякаш се намират в руски сайт,и някой им държи сметка,а обективност от руски трол е невъзможно! А за това "демократично" избрано в Сирия в случая Асад,дето го дъфчат е черешката на тортата! Сирия от 1963г. са в извънредно положение,а от 1970г. е на власт фамилията Асад ,а от 2000г. след смърта на бащата се възкачва Башар по наследство ,е уж има избори,но с единствен кандидат!След два седем годишни мандата Б.Асад повече няма право да се кандидатира,или от 2014г. стои като пуйка без да е някой,няма нови избори,а само репресии срещу опозицията чрез политическа полиция,военни,изтезания,химическо оръжие и каквото дойде,или държавата на семейството милиардери е в състоянието в което се вижда ежедневно,но без това положение да се променя.Прекалено дълга война и всички тези бежанци към Европа,Турция,Йордания,Ливан,създават трудностти на всички държави, и трябваше много по рано да се намери решение от международната общност,защото Асад единствено се занимава с опозицията по стар обичай,като мисли че е вечен,на фона на толкова жертви и разрушения!

Да бе, планът за войните в Ирак, Сирия, Либия и тн. е бил известен на Уесли Кларк още през 2011г. А бившият френски министър Ролан Дюма е знаел още 2009-та от британските си колеги, че готвят инвазия на бунтовници в Сирия.

Грешка, не 2011г. а още 2001 г!

Да, Асад е наследствен диктатор. Но араби и демокрация са две несъвместими неща. Виж демократизираните Либия и Ирак-пълна анархия, разруха и смърт. Погледни Египет, там се наложи да се оправят грешките на демокрацията с преврат. Сиси нима дойде на власт след избори? А управляващите в СА, Катар, Кувейт, Мароко, Йордания.... Но те са прозападни и за тях няма проблеми, нали?

Либия и Ирак след смяната на диктатурата им помогнаха за нови правителства и конституция,но това бяха неукрепнали държави абсолютно негодни сами да живеят по новому без подкрепа!Те може да са чували за демокрация,да са я виждали,но с деформирани съзнание не могат веднага да разберат стойността на свободата,затова други се възпозваха!Че у нас как беше след 1989г.,че то и още не де вдява какво точно е демокрация,да не говорим за правата!

а, що не погледнеш, ти какви ги дъ-Ф-чеш?

Мачкай Вова. Почти изтрепа гнусната терористична паплач. Империята на злото я заболя дълбоко, когато гледа как изтребваш тяхното отроче-ИДИЛ и Ал Кайда. Започнаха да си изпускат нервите-нормално, когато наранят смъртоносно отрочетата ти и виждаш, че дните им са преброени. Продължавай, мачкай до последната тарамбука

Вова не трепи ИДИЛ , той се бие с тези които се борят с ИДИЛ. Тоест коалицията на САЩ. Вова само дава оръжия на ИДИЛ ,че и танкове.

Това вече се изтърка. Ако искаха въобще нямаше да допуснат ИДИЛ.

По надолу бях писал за такива като Вас. Четете бе хора, четете !!! Американски конгресмен отчете като грешка създаването на ИДИЛ и Ал Кайда !!! Точка !!!!

Али Реза-също!:)))))))))

Според правителствен одит от 2016, САЩ са загубили следата на оръжия за 1 милиард долара, които са изпратени в Ирак. Между оръжията е има доста което е попаднало в самите бойци на Ислямска държава.... А според доклад на "Болкан инсайт" правителствата на страните от Централна и Източна Европа сa продали безпрецедентно количество оръжия и боеприпаси за Близкия изток през последните години.

Пентагонът заяви, че е крайно разтревожен от прекратяване съобщенията между военните сили от страна на Русия и фактът, че руското предупреждение за съпровождане и сваляне на всякакъв вид летателни апарати, западно от река Ефрат, означава пълна бойна готовност на руските ВКС Пентагонът съобщава за съкращаване бойните полети над Сирия...

Щото пак ще им свалят някоя невидима щайга и край с продажбите. Както стана със щайга 117.

Преди малко американците с техен самолет свалиха сирийски дрон. (Прочети последните новини) Май че въобще не им пука от руските ракети.

Слава Богу!

Всички терористи по света : муджахидини, талибани, бандеровци, ИД, сомалийски пирати и пр. и пр. имат една майка, която се нарича САЩ, само униформите са им различни...

Майката - сащ, бащата - цру, отрочетата ид, ал-кайда, талибани, боко харам...

По света има само един политик, който призна, че собствената му държава създаде ИДИЛ и Ал Кайда !!!! Ха сега да попитам пишещите за създаването им от Москва - от коя държава е политика ??? И що тази толкова любвеобилна държава не осъди политика си,а !?!? Ами щото не може да докаже противното !!! Световният агресор в последните 70- на години е един !!! Кой ли е !?!?

Говедата. За 70 години - 110 нападения и войни.

Абе другарю летището което удариха американските ,,томахавки" не работи бе!Наистина сирийци или може би само руснаци излитаха от това летище с пропагандна цел,но с изключение на пистите летището е повредено за дълго!Повтарянето до безкрай на руските лъжи само потвърждава неспособноста на руските войски да войват в 21 век срещу въоръжен противник!

по руските стандарти сащ трябва да кажат че не са в сирия а това са ВВС на кюрдите с ф22 :)))

само дето кюрдите немат ф22, ма карай. То и без това е същата лъжа.

никой освен сащ няма ф22 забранен е за износ но за някои шеги е необходим ценз

"цинично нарушаване на суверенитета" на тази държава!

това първо няма общо с темата, и второ в украйна живеят етнически руснаци. Кво правят говедата обаче там?

е за цинизма става въпрос в статията ами цинизма да обвиниш грузия че е нападнала русия???

Няма нормална държава която да се кръсти Покрайнина.На кого ? На Руската империя разбира се. Покрайнините в Сърбия на кого са ? На България разбира се. Има Киевска Русия в Световната история, но няма Киевска Русия.. Сепаратистите са в Киев, Вашингтон и Скопие.

ами асад като пуска химически оръжия и обстрелва кюрдите ще яде бой още ли не го разбра??

И говедата пускаха химически оръжия, ама никой не рева във фашингтон.

Новина от дир - Тръмп иска, Пентагона не иска война в Сирия. Що тъй бе, драги зрители? :))))

Значи

Командването на сирийската армия заяви, че сваленият Су-22 е участвал в операция против ИД и обвини коалицията, че координира ударите си с терористите. Горките сирийци. Ама това новина ли е, че ФАЩ съгласува ударите с терористите. Та това го знаят и малките деца. Нали те ги създадоха и подкрепят.

Кой вярва на Асад? Те са обстрелвали тия които са се били с ИДИЛ. Тоест са пазили ИДИЛ.

Да, бе Асад пречи да се справят с ИДИЛ...

А кой вярва на Путин и лъжите на троловете му?

Краят на гнусната колониална война в Сирия се вижда. И заслугата е на руснаците. Колкото и да врещят платените от колониалистите предатели,

Чи тя войната в Сирия свърши ма!Нали Путин обяви краят на войната в Астана?! Ей,чи си заспала...

да, войната свърши. Вече в Сирия няма организирана чалмосана брадата армия, а само групи от отрепки.

Браво, дано си отмъсти на самериканските терористи. само с терористични актове на тяхна територия може да им се противодейства

Резултатът от предупреждението на ВКС: Американската коалиция съществено съкрати зоната си на действие в САР: На 18 юни са били нанесени 15 авиоудара край градовете Абу-Камал на границата с Ирак, Дейр-ез-Зор на северо-изток в Сирия и по Ракка на север в САР. 19 юни след преустановяване на взаимодействието със САЩ от страна на ВКС, са нанесени 13 удара, всичките единствено в района на Ракка.... Нямали страх, а?????:))

Кой те излъга? Стига си чел руска пропаганда. Че да не им набият отново 50 томаховки, щото те не пропускат. Израелците го доказаха със снимки.

59/23!!! :))

Заблуден ид- иот!

Квичат краварите ..Споразумението с РФ. Споразумение йок. Има изтребление на пияни и вмирисани говедари

Споко ,след 3 дни ще забравят и ще се надупят на краварите.

САЩ да затвори небето над Сирия. А някоя руска фъшкия се вдигне на 20 см - веднага с Пършинга! Путин прекали с провокациите. Още не е разбрал, че Обама се пенсионира и САЩ се управлява от Тръмпнаш!

Аре да пробват де. Да ти затворят плювалника завинаги

Летящи фъшкии са Ф самолетите бе инджиф.Пак се оплете както винаги.Пършингите са дърта ,умряла и вмирисана крава

Номер 1 по тъпотия. Сирия е независима държава със законно избрано правителство. По силата на международното право САЩ нямат работа на нейна територия, освен ако не са поканени официално. Противното се нарича агресия. САЩ това не ги е спирало, защото са се водили от закона на джунглата и правото на по-силния. Какво ще стане ако се объркат и както ги съветваш ти - тъпоумнико свалят някой руски самолет?

Багдади отдавна се е преселил във вилата си около Москва. Нали го "убиха" руснаците.

Това да не е "удавения" Бин Ладен който вчера опъва царевичното уиски в резиденцията с Бай Дончо Перуката

Много ясно, нали "Москва не изоставя своите" )

Според непотвърдени сведения сваленият полковник бил видян в лавката на болницата да размахва полупразно шише с надпис "70 само за дезинфекция" и да се кълне, че не само нямало повече да лети, но и да подскача )

Според потвърдени данни, Инджев копае на 6 м. от крушата на село и изрови партийната си членска карта на БКП

БРЦК

Ами видно е ,че могат да си бомбят ИДИЛ и без самолети. И американците този път нищо не могат да направят. Сега какво следва? Калибри?

Защо сирийските пилоти действат като ВВС на ИДИЛ? Не е тайна че Русия и Сирия и Иран създадоха ИДИЛ. За да спрат газовата тръба от Катар. За да могат да превземат нефтени полета в Сирия и Ирак и да си делкат парите.

по един вибратор ти виси от 2та джоба и един стърчи от гъза ама ти си твърди че другите са пед*рази

Заблуден ид- иот!

Значи така Сирия пази ИДИЛ като атакува тези които се бият с ИДИЛ. Сирия купува нефт от ИДИЛ. Печалбите отиват в Москва и си ги делят.

Не плямпай лъжи бе бастун крив. Твоят Маккейн Ямата 6 години купуваше оп 17 долара от ИД и продаваше на Блудницата Европа. Виж му снимките с Ал Багдиди . Ямата го държи за х,я. Сирия единствено води война с ИД, създадена от ЦРУ

на тая снимка не е багдади, този е много по млад. Багдади има много по голяма брада. Но има снимки на Багдади с Путин.

На снимката е командир от Сирийската опозиция. Той и нашият Муса дето го съдим прилича на багдади, ама той ли е?

От ИДИЛ нефт купуваха и кюрдите и неправителствени организации, но основно Турция. А до края на 2015-та САЩ не им бяха бомбардирали съществено петролната инфраструктура на ИДИЛ. Повредите са били незначителни.

Покажи фактурите?

Когато извърташ фактите вкарвай и малко истина, така е прекалено очевидно че лъжеш

Мярка за наглост, алчност,лицемерие и подлост - "1 кравераст"

Иран ударил ракетами по Сирии

Посочи източника бе умрял уса лебед.Не лъжи като инджевист

БРЦК

СиЕнЕн.

Сирия: Иран нанес ракетный удар

Iran launches missiles into Syria" June 20, 2017 ама те братушки. no information в дир-а

Между другото, след като руснаците зааплашиха вече да стрелят по американски самолети, атакуващи сирийската армия, австралийците са решили да прекратят своето участие в проамериканската коалиция, и да приберат своите военни самолети в Сирия обратно в Австралия!

Кой те излъга?

открили са го по миризмата на кафевите му гащи

Не съди по своите гащи за гащите на другите!

мир ще има единствено когато краварника бъде унищожен.

В резултат на американската глупост, австралийците прекратяват полетите на своите самолети над САР. Предполагаема реакция, не се съмнявайте, че няма да бъдат единствените. Никой не желае да насилва късмета си срещу С-400 и Су-35!

де го чете това. в тасс ли или сега го измисли

В резултат на руско-съветската глупост, американците активно започнаха да показват на Асад с какви боклучарници разполага, всъщност. САЩ не признават режима на Асад. И няма никаква необходимост да координират действията си с него. САЩ имат своя политика в Сирия. И тя не включва подкрепа на Асад. Русия и Иран подкрепят престъпника Асад. И естествено те координират действиярта си с него. САЩ подкрепят противниците на Асад. И ще координират действията си с тях. против асад. Когато Иран и Русия престанат да поддържат Асад, тогава и САЩ ще престанат да поддържат опозицията. Много е просто, само дето БСП и руско-съветските мекерета отказват да го разберат. или не могат - те са доста тъпи.. А що с еотнася до късмета срещу С-400 и Су-35, може би някой ще си опита късмнета срещу американските ккрилати ракети. Ккто се оказа нито Су-35 нито С-400 можаха да направят нещо срещу тях. а това бяха само 50 бройки....

Шило

По чии критерии е престъпник?

"САЩ не признават режима на Асад. И няма никаква необходимост да координират действията си с него." И по твоята логика могат да бомбардират всеки когото не признават?

БРЦК

Значи викаш събудили се един ден САЩ и решили ,че вече не подкрепят Садам. Обесиха го и страната е в руини. На следващия ден решиха ,че не покрепят Кадафи. Убиха го пред килъри без съд и присъда. Сега са решили ,че не харесват Асад. Какво е това? Демокрация? Евроатлантически ценности? Защита на 'американските ценности'?

"САЩ подкрепят противниците на Асад. И ще координират действията си с тях." ИД са противници на Асад. С тях ли се координират САЩ!?

начи Сирйски самолет лети в Сирия, пилотиран от Сириец и фърля бомби, върху терористи атакуващи Сирийски град. При това идват САЩ и го свалят! Разбира се за това е виновен Путин! Ибаси

и по просто да им го обясниш на тия мекеретеа соросоидните пак няма да вдянат!!! То тъпо та дрънка, ти му говориш, а то рупа ли рупа........ама колкото и да реват бялото няма да стане черно!!!!

но пак не е по ид... що ли....

Само САЩ могат си знаят кои са умерени, по-умерени и най-умерени. Въпреки,че Тръмп каза преди,че и те не знаят кой кой е.

За всички вече е ясно че САШ защитават опозицията, която някои други наричат ИД.

20 трилиона тиктакат, тики так бягайте от тука.

...възглавяваната... ???

Сирийците бомбандират терористите на своя територия а САЩ пази терористите и сваля самолета!?още един факт че САЩ подкрепят тероризма,а света гузно мълчи...

А в Украйна россияните на чия територия мятат бомбите? Или Россия е навсякъде, където има россияни? Те да не дърпат дявола за опашката, щото може изведнъж да се окаже, че нищо не е така, както би им се искало да изглежда! Тръмп е непредсказуем. Като ПутеФФФ!

Какви бомби мятат руснаците в Украйна?! Всеки вижда, че всъщност подкрепяните от САЩ и ЕС украински превратаджии бомбандират своите сънародници в Донбас, които не искат да живеят под режима на Порошенко и компания!