Трима експерти гледали болтовете на колата на Лозан Панов

Трима експерти са направили оглед на колата на НСО, ползвана от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов заради развитите болтове на едната гума.

Обратно в новината

Коментари - Трима експерти гледали болтовете на колата на Лозан Панов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОСЛЕ ДА ПРЕГЛЕДАТ БОЛТОВЕТЕ И НА Л.ПАНОВ!!!

Ако това е снимка на Арнаудова след въпросния брифинг, външният и вид говори точно обратното на това , което твърди (чете). А това е така, защото ако дори намекне за външно въздействие върху болтовете, тези на нейната кола също ще се развият или спирачките и ще откажат в удобен момент. Всичко това само потвърждава тезите на Панов за ситуацията в правораздавателната система в България и изважда на показ похватите на тези, чиито интереси ще бъдат засегнати от неговите предложения.

На 9 септември 1944 год., когато комунистите, които са били САМО НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЧОВЕКА - мисля около 5000, вземат властта с щиковете на руските окупатори по заповед на Сталин И ЗАПОЧВАТ НЕЧУВАНИТЕ И ВСЕ ОЩЕ НЕИЗВЕСТНИ НА СВЕТА И БЪЛГАРИЯ ( учебниците по история и поради КРАЖБИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ АРХИВИ, тонове с документи и до ден днешен пленени с Москва, вкл. за да лъжат., че кирилицата не била българска, а византийска, от македонските земи и прочие лъжи и откровени простотии на "братята" ни освободители...), ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ НЕЩА, КОИТО НОВАТА "НАРОДНА ВЛАСТ" прави, е да пуснат ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ, от които ОГРОМНИТО МНОЗИНСТВО СА КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, с т. ч. ЗАКЛЕТИ РЕЦИДИВИСТИ И УБИЙЦИ, които. се вливат веднага в редовете на КОМУНИСТИТЕ И ЗАПОЧВАТ РЕПРЕСИИТЕ И УБИЙСТВАТА!!! Една много малка, незначителна бройка са били политически затворници измежду освободените На 10 ноември 1989 год. историята се повтаря - Петър Младенов и Андрей Луканов ( и деаната московски възпитаници) АМНИСТИРАТ МНОГО ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ И ПОЛАГАТ ОСНОВИТЕ НА СЪВРЕМЕННАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ. ДС ДОНОСНИКЪТ ГОЦЕ, монтиран за президент С ЛЪЖИ също, чрез вицето си Марин ( и срещу подкупи) ПУСНА НОВА ВЪЛНА ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ НА СВОБОДА! От друга страна НАПЪЛНО ПАРАЛИЗИРАНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ОСОБЕНО НАПЪЛНО ОВЛАДЯНАТА ОТ ТЕЗИ ПРОКУРСТУРА И ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ СЕ ГРИЖЕШЕ НИКОЙ ОТ ПО-ГОЛИМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА И ПОЛУЧИ СПРАВЕДЛИЕО НАКАЗАНИЕ, да не говорим за ПОРЪЧИТЕЛИТЕ И ГОСПОДАРИТЕ ИМ!... С две думи - престъпниците и рецидивистите са билинвинаги КОНТИНГЕНТ И ЖЕЛАНИ И ТЪРСЕНИ, ПОДПОМАГАНИ И ПРИКРИВАНИ СРЕЩУ "УСЛУГИТЕ" ИМ ОТ КОМУНИСТИТЕ и МАФИЯТА ИМ и БОСОВЕТЕ Й!

За онези, които добре познават адета и манталитета на "другарите" от ДС и специализациите им не е тайна, че винаги са си имали на разположение хора за мокри поръчки, сплашване и компроментиранв на неудобни. Те включват както подхвърляне на компроментиращи неща, вкл. наркотици в колата на "таргета" - спомнете си убитият С НЕРАЗКРИТИ УБИЙЦИ И ПОРЪЧИТЕЛИ ПРОКУРОР НИКОЛАЙ КОЛЕВ например, и как след като многократно публично предупреждаваше, че очаква ДА МУ ПОДХВЪРЛЯТ НАРКОТИК В КОЛАТА И ТАКА И СТАНА!!! - той отлично знаеше с кого си има работа - има си хас, след като бе един от тях, като Местан, преди да стане неудобен и опасен, ако се разприказва... Също така И ПОВРЕДА НА КОЛАТА - спирачки, развинтени болтове на гумите - дори само за сплашване и предупрежддние, като лумпените с отрязаните агнешки главички... Мили родни картинки на самозабравили се разпасали се дерибеи с червени задници!

Първо - ако е вярна констатацията на експертите, това означава, че ИЛИ МЕХАНИКЪТ БЕ ГИ Е ЗАВИЛ КАКТО ТРЯБВА, или след него НЯКОЙ ГИ Е РАЗВИЛ И ОТХЛАБИЛ! Второ - всяка режимна кола на службата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! минава на ОБСТОЕН ПРЕГЛЕД ВСЕКИ ДЕН, преди да излезе от гаража, И ИМА ЛИСТ С УКАЗАНИ ПРОВЕРКИ ПО КОЛАТА, КОИТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШАТ! Целта на тези проверки Е ТОЧНО ТАЗИ - да се намерят повреддни и неправилно закрепени или функциониращи елементи по колата И БОЛТОВЕТЕ НА КОЛЕЛАТА СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ! Защото БОЛТОВЕ НЕ СЕ РАЗВИВАТ ЗА ЕДИН ДЕН, ако не са предварително разхлабени! Трето - след като има необичаен шум от колата и/или поведението на колата бе е ИЛИ ИМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ НЕ Е НОРМАЛНО, има ... ИНСТРУКЦИИ КАКВО ПРАВИ ШОФЪОРЪТ И ОХРАНАТА НА НСО, и това е всичко друго НО НЕ И ПРОСТО ДА ПРОДЪЛЖИ ПЪТЯ СИ КОЛАТА!!! Четвърто - това са режимни коли и пътят и маршрътите ИМ СА ИЗВЕСТНИ (там, в службата), мнохо лесно се проверява ДАЛИ ПЪТЯТ ИМ Е БИЛ НЕРАВЕН И ДА КАЖЕМ ЧЕРЕН И С ДУПКИ, но ми е малко трудно да ди представя, че висши държавни мъже се движат по пособни трасета, А АКО ИМА ТАКИВА ТАМ ВНИМАНИЕТО, респ. проверката след това на колата ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СА ИЗОСТРЕНИ.

Пето - ... няма смисъл да изреждаме, но с две думи - в случая Лозан Панов е абсолютно прав да няма доверие на НСО и прокуратурата, и на "експертите" им.. Още повече, ЧЕ ТОВА НЕ Е ПЪРВИ ИНЦИДЕНТ С НЕГО НА ПЪТЯ! Той беше блъснат и с кола на пешеходна пътека, и фокато прокуратурата отноео не констатира нищо чрезвичайно, ками ли престъпно и умишлено и там, излязоха свидетелски показания на ЕДНА СЪДИЙКА, ЧЕ ПРИБЛИЖЕНИЯТ НА ПЕЕВСКИ ИЗМИСЛЕН (И съден за измами) "адвокат" Мондешки Й Е ПРИЗНАЛ, ЧЕ ... "ИМАЛ НЕЩО ОБЩО" с инцидента с Лозан Панов, който го изпрати в болница! Същият Пеевски, който е заплашвал и Цветан Василев, и бившия шеф на Булгартабак ПО ТЕХНИ ЛИЧНИ ПРИЗНАНИЯ - ПОКАЗАНИА, който СЕ ЗАКАНИ И НА МЕСТАН, ЗА ДА МУ ЗАТЕОРИ УСТАТА И ГО ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ЩЕ МУ ВДИГНЕ ОХРАНАТА ОТ НСО И ... СЪЩИЯТ ДЕН ТЯ БЕ ВДИГНАТА!?!? И ТАКА ИЗПЛАШИ ДО СМЪРТ ЕКЗАКТНИЯ (който познава отлично и Хидромелиоратора, и Катарзиса, И ОНЕЗИ ЗАД ТЯХ И НРАВА ИМ!!!), че на секундата избяга в турското посолстсо! Хората в НСО си гоеорят на уше, че в НСО реално управлява не Боридов, а ОБРАЗЪТ МУ В ОГЛЕДАЛОТО ПЕЕВСКИ, и че шофъорът му давал заповедите там от името на Пеевски! Ако си спомнин и как Борисов обяви преди време, че Догсн го бил поръчал и мисля, че става пределно ясно за какво става дума. ЗА МАФИЯ!

Това са експертите на същата прокуратура, която арестува и трима души с обвинение не за опит за убийство, а НАПРАВО ЗА УБИЙСТВО!!! ЗА УБИЙСТВОТО на ... ЖИВИЯ И ЗДРАВ ПЕЕВСКИ!!! А същевременно ДЕСЕТКИ И СТОТИЦИ ИСТИНСКИ УБИЙЦИ И РЕЦИДИВИСТИ СЕ РАЗХОЖДАТ ИЗ БЪЛГАРИЯ ИНПО СВЕТА!!! Така че тази откровена простотия за саморазвиващите се болтове на кола на НСО, КОЯТО ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА И НОРМЙ ТРЯБВА ДА МИНАВА ПРЕЗ РЕДОВНИ СЪОТВЕТНИ РУТИННИ ПРЕЦИЗНИ ПРОВЕРКИ И ПРЕГЛЕД, а дори инсамо според елементарната логика ПРОСТО Е АБСУРДНА! Ще ми се да задам наколко съвсем конкретни въпроса на тези експерти, чисто технически, но явно, че ще ги скрият... Спомняте ли си историята на бай Петко от Лясковец и как всичките "екдперти" категорично опитаха да изкарат майката на Петко ЛУДА и да я вкарат в лудница, ЗА ДА НЕ РАЗКАЖЕ ИСТИНАТА КАТО ЕДИНСТВЕН ПРЯК СВИДЕТЕЛ ОТ "ДРУГАТА СТРАНА" и да компроментират показанията й, И КАК ТЯ БЕ МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНАТА НОРМАЛНА И АДЕКВАТНА, когато Кеворк напраеи интервю с нея и я нападаше по просташки и слугински маниер? Прав е колегата, който каза, че за експерти в България, особено в съда и на прикриватурата д абсурдно да се говори сериозно. А спомняте ли си пъм онзи "голям дксперт" - професор, кохто иькара Доган НЕПРИГОДЕН ПСИХИЧЕСКИ ДА СЕ ЯВИ В СЪДА, и после БЯГАШЕ ОТ ЖУРНСЛИСТИТЕ И НЕ ЗНАЕШЕ КАКВО ДА ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ? И после Хидромелиораторът се яви на поредната разпивка на шайката ДПС, а негов много добър приятел надълго и нашироко разказваше по телевизията колко добре бил, в какво прекрасно здраве и настроение е и дори, че всеки момент щял да изненада всички с огромно научно откритие и подобни глупости, които ДС шайката от години разпространява за да създава ореол около поредната си марионетка...

Това са експертите на същата прокуратура, която за година НЕ МОЖА ДА РАЗПОЗНАЕ ШАЙКА ЧОВЕКОПОДОБНИ, КОИТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛИЯТ СВЯР ВИДЯХА КАК РИТАТ НАПАДАТЕЛЯ НА ХИДРОМЕЛИОРАТОРА В ЗАЛА # 1 на НДК на партиен конгрес на ОПГ ДПС! Забележете - става дума за конгрес, който е в пълна зала, с охрана на НСО и частни охранители (демек според прокуратурата охранителите бе знаят кого и кои пазят!?!), с депутати и гости - демек те не се познават помежду си, както и сътрудниците си в залата, пред цяла България - кадрите се излъчваха по телевизията, и ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ - нападението срещу ДС доносника "милионер в зелено" от депутатску заплати и разпределени държавни порции обиколи световните медии и агенции. И ТЕЗИ ОТ ЦАЦАРАТУРАТА ВОДИХА ДЪЛГО ВРЕМЕ РАЗСЛЕДВСНЕ СРЕЩУ ... "НЕИЗВЕСТНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ"?!?!? ЧЕ ПОСЛЕ ГО И ПРЕКРАТИХА, ЗАЩОТО ... ИЗВЪРШИТЕ ИМ ОСТАНАЛИ НЕИЗВЕСТНИ!!! А междувременно Доган си назначи първият от шайката човекоподобни "НЕИЗВЕСТНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ" за официална НОВА ПЪРВА МЪЖКА СЕКРЕТАРКА С ДПС, след като Екзактния го отлъчиха от църквата (шайката) им и Дебелият Катарзис - Рекетъорът-Перач # 1, назначен от такъв от бандата им го подгони и гони чак до турското посолство, до което онзи се добра и се скри, за да не стане като с един негов друг предшественик...

сетих се!!!! щом е лозан от върховният съд, и му са развити болтовете, най вероятно му са ти развили от върховната прокуратура!

ми то кво?? първо, гумите нямат болтове, щото болтовете са на джантите! сетне, вероятно не са болтове, щото може и да са гайки. а за това твърдение, че се развиват от завоите и неравностите на пътя, тия "експерти" трябва да ги ...ми кастри..рат, най малко!! на третия "експерт" пък му се развивали от рязко спиране, и тръгване!!? а как един експерт не се намери да каже, че някой прост монтьор просто не ги е стегнал тия прости....крепежни елементи бе

Да ги возят с поло или корса с три врати. Няма случай да са им се саморазвили болтовете.

Еееех как нямам кола от същата марка,веднага ще осъдя фирмата производител.А дали фирмата няма да осъди нашите идио.и за уронване на престижа им.

таковата по майчина линия и по линия на цялата си рода?! Тези коли, на НСО и всички други служебни държавни коли, нали задължително минават на ежедневен технически преглед, на така наречените КТП, преди да напуснат гаража и да получат право до пътуват?! Тогава какви ги плещите и какви ги вършите?!

Панов да ходи пеш, полезно е за карантията и за това, що е под нея - да са развява повече, че дори и през рамо.

Шило

Да бе, аз кола не карам. Бих повярвал повече на версията, че техниците са се разсеяли и не са затегнали болтовете. Саморазвили са се на марта в сряда. Не уважавам Панов като съдия 1, ама това не значи, че събитията покрай него трябва да се неглижират.

Ако скоро са сменяли летни гуми и на едното колело не са били затегнати болтовете е напълно възможно да се само развият, но защо шофьорът не е реагирал по-рано? Колата започва да "носи" и се усеща, че едното колело "играе".

Не съм сдимпатизант на Панов, но като шофьор с половинвековен стаж, твърдя че "експертизата" е поръчкова и си е чисто менте.

хе хе хе хе по големи глупости не бях чел.

"...Единият от експертите, който е представител на марката за България, е заявил, че саморазвиване на болтовете е възможно, ако пътят, по който върви колата, има завои и неравности. " Тъ, начи - Фърлям вече "марката" и земам на деда каруцата. На неа не и пречи пато, колко и завое да има, и колко да е грапафф. Па като ми свърши "горивото", че пуснем коньо да се напасе до пато и па "Юююююр, маааа му, ааааадеее, мършооо... Тъ, таквиз ми работи.

Писано е "ЕКСПЕРТИ", но са забравили да уточнят по какво са експерти.

Ами що не си взеха ВОЛГИ и ЧАЙКИ, те никога не биха се "саморазвили"! Поне за 34 години при тах намаше сигнали за такива "саморазвивания".

Цацаров и обкръжението му отдавна трябваше да са в затвора.

Ако на чисто нови мерцедеси и беемвета, поддържани от НСО, се "саморазвиват" болтовете, то какво остава за двадесет годишните опели и фордове ?

Познайте къв е хонорара на "съдебен експерт по болтове"? 400 лева!!! А вие се деркайте тука, нещастници...

На цялата прокуратура ,най убовото нещо си остава ....ГОВОРИТЕЛКАТА... Че и най-натоварена с работа горката... на ден по няколко изявления трябва да прави...

Напълно вярно. Той и Мишо Бирата умря от инфаркт, нали?

Може ли и аз да съм експерт по болтовете?

Заето е вече..ти може да си по гайките

Ние пък сме сигурни, без да сме експерти, че това е умишлен атентат срещу неудобен за Цацата магистрат.

Цацаратурата пак с невероятна брифинг-пресконференция! В стил "КТБ и чувалитер с пари"! Главната цаца де го? На дебелариум?

Колко случая на саморазвиване или разхлабване на болтовете на автомобил от НСО от тази марка има до сега? Колко такива случая има в страната и в Европа? Ако няма такъв случай как експертите са стигнали до заключение, че е възможно да се случи?

От цялата случка, най-налудничаво е обяснението на прокуратурата. Честно казано, това ''обяснение'' внушава повече страх, дори от отрязаните агнешки главички. ''- Нищо не е станало, те алуминиевите джанти на Мерцедес са си такива. Саморазвиват се по завоите. Карай спокойно Панов! Нема'се пУашиш, брато!Прокуратурата бди над теб.''

Трябва незабавно да се сигнализира в централата на BMW или Мерцедес за становището на този експерт и представител на марката за България !

На този модел коли са така , развиват се. Да е...ва специалисти и капути.

И малките деца го знаят, надявам се и простолюдието да го разумее най накрая. Болтовете или гайките на халуминиевите жанти се затягат с определено усилие 110-120nm. Ако са стегнати по малко - ще си загубите не само колелото а и гумените глави по някое време. Добре, че на повечето коли болтовете за по 5! Най честата причина за саморазвиване е затягане с пневматичен винтоверт!

Епа тия у Формула 1 са улави оти ползват винтоверти а не затегат на ръка, че там много завои и неравности има....

Мързи ме да отговарям на простолюдието, което чудейки се какво да изръси току измисли някоя глупост!

Първо - няма нищо вярно в написаното от теб! Болтовете/гайките на автомобилните гуми са с конична глава, което практически прави невъзможно саморазвиването им до такава степен, че да се усети от добър шофьор, камо ли да изпаднат и да хвръкне гумата. Знам за случаи с развити болтове и изхвръкнали гуми (дори веднъж на кола срещу мен се случи), но тогава става дума за чудовищна немарливост от страна на монтьора и за пълно безхаберие (или неопитност) от страна на водача, за да не усети, че гумата "хлопа". Второ - машинките, които се ползват по сервизите/гумаджийниците за такива болтове (с подобно натягане), се наричат ГАЙКОверти (обикновено са пневматични). Има разлика между ГАЙКОверт и ВИНТОверт, не е в това, че едното навива гайки, а другото - болтове или винтова. ГАЙКОвертът работи с тангенциален удар, а ВИНТОвертът ползва електромотор+съединител (прекъсвач). С винтоверт, който може да се вдигне с ръка, не може да се постигне описаният от теб въртящ момент - 110-120NM. Такъв въртящ момент с ръчен инструмент се постига само с тангенциален удар, т.е. ГАЙКОверт.

Не знам що за "експерти" са дали такова становище! Всеки шофьор, дори и този с купена книжка, знае че болтове/гайки с конична глава не се саморазвиват. Достатъчно е просто да бъдат (умерено) затегнати, колкото да не хлопат. На моя колежка в един сервиз бяха забравили да й стегнат болтовете, цяла седмица кара така и обвинява майсторите, че не са й оправили колата, а й взели парите. А то се оказа, че са я оправили, но не са затегнали болтовете. И все пак болтовете не се саморазвиха за цяла седмица каране! Аз лично карам от 30 години, по цяло лято съм по планините, всеки уикенд - на палатка, обаче въпреки всичките завои досега саморазвит болт на гума не съм видял.

Se taia

Ами прави сметка за каква масирана атака срещу човека става въпрос. Явно доста е нагазил, че да искат да го ликвидират в стил КГБ...

все нямат свидетели, все им крадат доказателствен материал, все се правят на ударени... а пък наистина можи би са пълни идиоти с купени дипломи???

Да е ба Вашата мама и боклуци !!!

Тия лъжата за нищо я нямат! На една и съща гума СЛУЧАЙНО й са се саморазвили и 5-те болта. Да, ама не!

харесвам Панов..желая му успех...

агнешките главички са се самоотрязали, плакятите са се самозалепили....болтовене са се саморазвъртяли.......г-н Панов пазете се от себе си..не ми се иска да го казвам.

Болтовете са били хакнати от Руските Хакери след личната заповед на Владимир Путин !

абе филчев като главен прокурор си закла любовницата с брадва и нямаше последствия, че даже и го канят по студия да обяснява що е справедливост. психодиспансерът ни управлява

Е има ли шосета без завои и особено без неравности...каква е тази марка, сигурно трябва да се кара само на летище и да не прави завои.....

Ясно. Шоферът на Панов е виновният. Той е правил дрифт на място. Сигурно е дрифтил с Аудито на паркинга на някой мол, за да се покаже пред девойки. А после е карал и агресивно по завоите. Те експертите ги виждат веднага тези неща по извивката на резбата на болтовете :))) ... Как пък на моята немаркова кола за толкова години не ѝ се развиха от само себе си болтове, въпреки че и аз карам агресивно по завои. Сигурно защото не съм правил дрифт на място :)))

Това е абсурдно. Една може да се разхлаби, но всички ?!

Не е толкова абсурдно. На мен ми се е случвало 2 болта на 1 колело да се развият и да паднат по пътя. Може а е дефект на колелото или да е виновен заспалият техник в сервиза, но е факт, че се случи. По-интересно е защо Панов толкова го е шубе.

Тоя експерт е представител на конкурентната фирма на мерцедес щото ги закла, то направо си е за забрана тая марка за пазара, дето и се развиват болтовете и гайките сами като види завои.

Еййй тия се самозабравиха :)))

Да бе да, тоя моабет да го пробутат някъде другаде. Не ядем доматите с колците!

ДА, не ядем доматите, защото само колците ни предлагат! :)))

На мен ми се е случвало, да се самоРАЗХЛАБЯТ болтове. Бях млад и действително карах малко дивашки. Но чак па да се самоРАЗВИЯТ? То като почне колелото да бие по разхлабените болтове, само идиот нема да го усети.

Имам лошото предчуствие ,че някой ден г-н Панов ще се хлъзне в банята и удари лоши главата.. няколко пъти. Е.. после експерти няма да липсват ,да докажат, колко са опасни теракот настилките.

Преди време , при Цвъ Цвъ , ченгетата намериха някакъв който се бил самозаклал в гората ! Ножа не го намерили , ама това са дребни подробности ... Та Вие сега тука за някакви си болтове ... 'Айде Холан !

Ами защо не са го попитали къде е скрил ножа! :)))