25-годишна майка на 6 деца преби социален работник

Вълна от недоволство се надигна сред социалните работници в Бургас, след като техен колега беше бит по време на работа.

Обратно в новината

Коментари - 25-годишна майка на 6 деца преби социален работник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 25 г. с щест деца ! Машалах!

Пази Боже от такива социални служители. Дето не ги интересува как ще живеят децата, без тези пари.

Разумното решение е децата да се настанят в приемни семейства, а майката да бъде лишена от родителски права и кастрирана.

"Примирие" ли?! Бързо пострадалата жена да подаде жалба в Прокуратурата, а колегите й да преоценят родителският "капацитет" на това женоподобно нещо, което я е било! Такъв човек НЕ е способен да отглежда деца!

социалните работници нямат застраховка??????????????

Трябва промяна в процедурите. Кандидата за помощи се явява в социалната служба. Служителя любезно го изслушва и попълва всичко на компютъра и/или на хартия. Накрая на кандидата му се дава една форма за попълване която трябва САМ да попълни и да изпрати по пощата на адрес в друг град. Идеята за попълването на писмен документ е това да е един вид тест за грамотност. Освен това там се попълва декларация и се носи отговорност за неверни данни. А самия адреса дето се пращат документите да е пощенска кутия. От там всички документи да се отправят към офиси които са в съвсем други градове. Така циганите няма да знаят кой и къде им разглежда документите. Социалните работници на местно ниво ще имат винаги едно оправдание - от нас не зависи, решенията са отгоре! И пак социалните служби да правят проверки примерно по училищата. Проверките да се правят пак "отгоре". Идеята е кандидатите за помощи да нямат достъп до хората вземащи решенията.

За да се намалят инцидентите се искат промени в процедурата. Примерно в социалната служба САМО да се дават съвети, а самото кандидатстване да става по пощата. Адреса да е в друг град и това да е пощенска кутия. Така циганите няма да знаят къде и кой им разглежда документите. Когато някой посети социалната служба може да обясни за какво става въпрос. Служителя любезно попълва всичко на компютър или на хартия, описва проблема за по-горната инстанция. Кандидата се подписва и т.н. Накрая му се дава една форма която да попълни и да изпрати на посочения адрес и то в срок. Така това ще е един малък "изпит" по грамотност. Самото решение може да се взема от служители които са на другия край на страната. Така се елиминира всякаква възможност за местен натиск или заплахи от страна на местни цигани. Периодични проверки да се правят от социалните служби, но от по-високо ниво и от друг град. Например идват в определен град и проверяват дневниците на учениците в училищата и наличието на децата в момента. Изобщо целта е социалните работници по места да са само като посредници които изпращат документи, изслушват за проблемите и т.н. По този начин те имат един вид оправдание - от нас не зависи нищо, решенията са отгоре. Така всеки кандидат за помощи ще се чувства слаб пред системата с неизвестен чиновник вземащ решението.

Ромското семейство все пак е готово да обяви примирие: Хм, такова примирие ще им дам та свят ще им се извие! Каракачанов къде си?- Атака - къде сте???? Нали вече сте в парламента, прокарвайте свястно законодателство - наказателно и социално...., че скоро време на циганските изстъпления ще има отпор - САМОРАЗПРАВА! ФЕНОМЕНЪТ 47 годишен англичанин иначе кротък и свестен човек - полудял и ги подкарал!

99% от коментарите по темата тук са фашистки и мизантропски! Всички хора имат права и задължения! Ромите и мюсюлманите също! Кой ги наема на работа, кой ги обучава, кой не показва, че ромските деца не посещават училище!? При статистическите преброявания кой брои ромите за БЪЛГАРИ? Защо? Защо никой не защитава СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ? Защо това са най-ниско платените специалисти, като са занимаващи с най-рисковите групи от населението на страната? Защо НИКОЙ не дава заслуженото на социалните работници, че работят най-много от всички служители в държавната и общинските администрации!? Защо държавата и обществото не възнаграждава достойно социалните работници за това, че са в контакт с хора с всички възможни заболявания - от различни кожни заразни болести до психично разстроени хора!? Защото в тази страна има убийствена дискриминация и за това няма напредък и тънем в корупция и нищета!

Мдаа прав си! Ама защо ми се струва, че за тези дето говориш комай имат само права, а ние останалите будали да бачкаме като алтави на по две места, за да има тези паразити какво да ползват.

Аз съ живял преди 1989 г. близо до цигански квартал.И тогава нямаше кражби,нападения над имуществото на нас,нямаше убийства и грабежи от страна на циганите. И живеехме доста спокойно заедно.Тогава нямаше НПО и БХК и други фондации,които да интегрират циганите.Сега непрекъснато се говори за интеграция,но нищо не става. Циганите са безнаказани (защитава ги БХК и разни други),една част от тях живеят в коптори....Мисля че всичко това е резултат на безхаберието на управляващите вече 28 години и на липса на ред и дисциплина в държавата.Рибата се вмирисва от главата ,както е казал народа.

соцялните работници са едни от малкото държавни служители, които си заслужават заплатите, болшинството държавни служители са едни мързеливи, некадърни търтеи на принципа учи, мамо, да не работиш.

ПРАВИЛНО от НЕПРАВИЛНО,ПРИЕМЛИВО от НЕПРИЕМЛИВО,ТОЛЕРУЕМО от НЕТОЛЕРУЕМО ,искат и в ЕС ,особено в новия подход за превенция на престъпността и насилието,превенция на терора. ОБРАЗОВАНИЕТО е задължително да пълнолетие,по човешките права -ЗАТОВА БЯГСТВОТО ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ вкл САЩ-наказва се с глоба,затвор,лятно училище и т.н Правото на дете е след пълнолетие- В Германия ще разделят деца булки от мъжа и семейството им,защото средата им явно е дисфункционална ,заради което ранните бременности и раждания на момичета,които никога не са били част от работната сила,която внася и данъци за общите разходи на държавата,и осигуровки за майчинство,но и след раждането непълнолетните не стават част от работната сила в държавата,а причиняват щети за милиарди .В българския Закон за семейството ,ако държавата е издържала дете вместо родителите,които са живи,следва да си иска обратно от тях издръжсата или помощите,за да има баланс,чисти сметки,и да няма нео-експлоатация,нео-робство или консумация на геноцид т.е причинява смърт чрез консумиране чуждите ресурси за живот без възвращаемост към донорите/работещите данъкоплатци/...Няма как ,нито е приемливо да се толерират такива индивиди ,които се размножават като консумират чужди ресурси за живот -в САЩ дори има присъда затвор,ако някой се размножава на гърба на данъците на данъкоплатците. В Германия е забранено със Закон данъци да се ползват с такава цел,защото това именно е довело до социалната катастрофа преди десетилетия в Бавария,и изпепеляването от войната ,последица от основния конфликт -социалният ...

чудя се дали хора цензурират или вече си имат бот? по определени теми само споменаването на някои неща гарантира триене... например когато преди няколко дни писаха за сърбите дето били мангалчето, че носи тяхното знаме бе същото... всеки път когато има тема включваща ПОРЕДНОТО престъпление, извършено от "ром" - цензурата е задължителна... помните ли оная- дето удушила бабата за 5 лв? и след това ходила няколко пъти да краде вещите от ъщата - щото били и обещани. тя също каза" аз повече няма да праа така. пуснете ме!" ха дано поне се смилят тоя път цензуриращите - ако не за друго, поне заради това дет си губих времето да пиша толкова много.

помощи и помагайте на мангалите от Африка и изтока да дойдат у нас, да се настанят и да ви подпалят топлите общински задници мили бюрократични мишки. .. :)

Мюсюлманите са изверги.

"сега работя частно" Горката циганка. До къде я докараха. Няма помощи, следователно е спряла да "работи" държавно. Ще не ще, намерила си работа, демек, сега работела частно. Жива да я ожалиш. Лоша държава! Гадна! Кво хубаво си беше навремето - отваряш краката, чакаш да падне жетона и държавната работа започва.

на шоколадовите братя! Бяхме им обещали на нашичките пишман администратори, че ще ядат бой и ето доди боят. .. :) Тва не са им кротки смазани българи-ратаи. .. Бой докато мърдат, а като дойде подкреплението от 4 000 000 "сирииски бежанци" от Турция ще ги смелим с техните камъни по техните твърди главици одма. .. :)))

Решението е наистина просто-помощи само за 2 деца и то в натура-учебници,тетрадки,дрехи и то за родители,които са грамотни.Българите и без това нямат повече от 2 деца, а тези които са се престрашили да имат 3 деца със сигурност имат средства да ги отглеждат.Не разбирам наистина каква е тази извратеност и жестокост от страна на управляващите да поощряват размножаването на неграмотни,неработещи хора,застинали в развитието си някъде в средните векове.

Гелдайте филма "Идиокрация" и всичко ще ви се изясни. Иначе ние им плащаме да ни бият. Защото малко сме им плащали и ги караме да учат. За какво и е на една циганка да учи. То за оная работа акъл не се иска. Ражда десетина чавета и държавата (т.е. работещите българи) я издържат до живот. Е на мене ми писна! Писна ми да се оглеждам кое от тия циганета ще ме преджоби, писна ми като вляза в трамвай с тях да не мога да дишам, писна ми да ходят след мен и да просят. Размножават се като бездомни кучета, но бездомните кучета ги стерилизират, а тях не. Преди да ме изтриете - това не е расизъм. Има (за съжаление недостатъчно) работни и отговорни цигани, които имат по две-три деца и се грижат тези деца да ходят на училище и да се реализират в живота. Ама тая с шестте деца очевидно не е от тях.

d4

има поговорка. който не работи, не трябва да яде. но тъмнозелените орки така са се ояли от социални помощи /плащани от всички нас/, че едва ли ще се втурнат да работят... честито на печелившите!

Да запушват безплатно тръбите на циганките а на циганите вазектомия. Каква майка е тази, която ражда и си хвърля отговорността на други да й гледат децата? Престъпното и неморалното е майки да раждат деца и да ги оставят други да ги гледат, а не контролната раждаемост. Разумните и добрите да се размножават, а не глупавите и лошите казва Учителя Петър Дънов. Няма защо да се оставяме хора размножаващи престъпността да ни се качват на главите.

Абсолютно подкрепям предложението, даже да има стумул: еднократна жилищна помощ за майка на 2 деца, която избере да мине през процедурата. Раждането на деца, за които родителя няма елементарни познания и възможност да полага грижи създават много повече разходи за системата и рискове за обществото. Затова нямам против пари от нашите данъци да отиват за процедури на тези, които НЕ могат и НЕ бива да гледат повече от 1-2 деца.

Защо криете коментарите, изразяващи недоволството на хората от безчинствата на тази сган? Ще повторя: Докога ще търпим този необразован, прост, нахален, безскрупулен, долен и нагъл етнос да тормози цялата държава? Да безчинства, изнасилва и убива нашите майки, бащи, братя и сестри?

"на зло куче - зъл прът" а може и да се каже - (на агресивен циганин - дебела сопа)

Най-дразнещите журналисти сте тук, драги драскачи... "Майка на 6 деца"...как не ви е срам да ги пишете тези текстове... Отвартни сте!!!

ChatGPT

ДИР, защо цензурирате истината! Нима не живеем в демократична страна? Всеки има право да изкаже мнение. Защо криете коментарите на половината коментиращи? Страх ви е от БХК ли?

Причината не е намерил правилния подход. Морее...знам един правилен подход, ама политиците ни са виновни. Не стига, че ги хрантутим тия неендерталци, ами и ни бият.

Докога ще търпим тази мръсна сган да живее на наш гръб, да бие, изнасилва и убива майките, жените и децата ни? Да се чувства безнаказана и да безчинства навред из цялата държава?

Никакви пари на ръка!!!!! Без хартийки и тук! Само храна, учебни материали, дрехи и медицинска помощ на място - в училище и детска градина - при добро поведение при това! Със ЗАКОН!

След третото дете не е трябвало никакви помощи да се отпускат. нито ги е пускала на градина нито на училище. Няма смисъл социалните помощи да се ползват за създаване на нови социални проблеми и тежести , още повече че лъже като дърта ц...... - шест деца и няма мъж , а кой ги прави тия деца, социалните и детските за бира и хайде на кревата.

само тези 6 бройки след 14 години ще са 12, след 15 години 20, след 16 години 26-30, а след 30 години над 100! И това само от тези 6 чавета, които не са последните за младата мама! Да сме живи и здрави, за да помагаме както се полага!!!

а бе то подхода е ясен, ама някой се прави на три и половина!Що при мене не беше така?

За съжаление това е бъдещето на България, а в скоро време и на целия свят. Природата така е решила...дарява с наследници маргиналните слоеве от обществото и не дава наследници на нормалните хора. След 50 години почти всички ще са като това човекоподобно същество.

Еееееех, колко лесно може да се реши проблема с ромите, ама няма кой, нямааааа....

Защо ми скрихте коментара? Не съм съгласна аз да не вземем детски надбавки дори, а тези хора, така наречените роми , да вземат повече от една заплата от помощи.

мъчно ми е ,че ромите винаги надхитряват "Хитър Петър" ! интересното и забележителното в историята тук е,че не те са спасили евреите от смърт ,а някакви хитри и продажни българи !а тези,които е трябвало да пазите,сте ги предали и осъдили на смърт и геноцид ,време е да се сърдите на вашите "разум" и "чест" .последното предупреждение .