Борисов отказа да се срещне с шахматиста и депутат Карпов

Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с шахматиста и депутат от руската Дума Анатолий Карпов заради негово изказване, че кирилицата идва от Византия.

Обратно в новината

Коментари - Борисов отказа да се срещне с шахматиста и депутат Карпов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

такава лайняна държава станахме заради русосифилистиците, дото канят сульо и пульо да ни обяснява , че ние не можем да пишем на български. Такова чуждопоклничество не е имало никога. Канят разни утрепки, за да се величаят на наш гръб.Положението е катастрофално. Хора спасете България от чуждопоклониците.

Шахматиста Карпов може да се срещне с шахматиста Топалов или с шахматиста Каспаров, но не и с министър-председателя. Какво му разбира пипето на Карпов от азбуки и писменост.

такава лайняна държава станахме заради тоя винету, че положението е к-а-т-а-с-т-р-о-ф-а-л-н-о. ДЪРЖАВА НЯМА, плащаме му данаци, за да го гоиме тоя и това е 'сичко детео се случва под слънцето на тая територия...

Потресен от оказа на Бог Буда Карпов си го преместил в другия крачол!!!!!!!!!

Браво господин Борисов,така се защитава българщината!

А къде беше Боко когато трябваше да защити български интереси срещу ЕС ?!

Кой си ти ?! когато Карпов е бил световен шампион ти си бил охранител на Тошо от Правец !

Как да го приема, при игра на шах се вдига много прах! Ще ми съсипе убавийот кабинет....

Така като го гледам какъв е Черничък е от махлата на Банкя.

Да се среша С таз Рушка шлюха?! Всяка жаба да си знае гьола...

Голем муж съм, ей!

ама и руснаците си имат като нас едни депутати-тъпунгери

Как няма да откаже срещата? Ами той нашия е чел само една книга - "Винету"! За какво Карпов щеше да си говори с Борисов?!

Е, той е тъпо футболистче, шахматът е сложна игра.

И много правилно борисов...!!!!!! Подобни руски, проПутиновски илитерати, които не отстъпват по простотия и наглост на КГБ джуджето Путин, нямат място в България...!!!!!! Да си ги канят на комунистическата чиния на бузлуджа, която великодушно Борисов им даде за стопанисване - и от писоар, ще направят там червен нужник... Там да ги канят неграмотниците Путин, Карпов и сие кретени...

Умен човек никога не би се назовал "умен".

О неразумни журналисти, защо афиширате глупостта на нашите политици, то и сравнение не може да се направи между личностите: Анатоли Карпов - 9 пъти световен шампион по шахмат - световно призната личност. Бойко Борисов - три пъти премиер два пъти не изкарал мандата си, а за третия не се знае колко ще продължи. А сега кажете кой е загубил от срещата?

Карпов отказа да с есрещне с американския шахматист Фишер. Щото оня щеше да го размаже. И затова е толкова пъти световен шампион. Но Гари Каспаров му видя сметката. А иначе е тъпо комунде. Путьо. На ББ му дреме на шмайзера от номенклатурчици тип шаран (Карп на руски значи шаран. Това е за членове и симпатизанти на БСП)

Така се прави. В края на крайщата тоя български премиер ли е или лукова глава. Няма как да те уважават, ако сам не се уважаваш.

Дреме му на световно извествия Карпов за пожарникаря мутра.

Кѷриллъ и Меѳодїи) са двама братя византийци, родени в Солун през IX век, които развиват мисионерска дейност като проповедници на християнството сред различни народи.Няма данни във Византия богосложението да се е водило на славянски ( моравски ) език, нито да се е ползувала за тази цел глаголицата ( при превод на християнски книжнина) Дейността на Кирил и Методий е сравнена с апостолска дейност и те са известни като равноапостоли и са обявени за светци. Премълчава се победата на Кирил на диспут във Венеция , където той защитава тезата си за богосложение на майчин език, както и репликата на княз Ростислав "ние славяните сме неуки и имаме нужда от проповедници" Тогава откъде идва писмеността им . Ами отговорът се налага от самосебеси от Бога. България приела от скоро християнството , започва да води богосложение на български и да ползува кирилицата . От българските земи в общност се пренася кирилицата в Русия и това е един дълъг процес , завършил с падането на България под турска власт.

В един материален свят , все пак трябва да кажем , че светите братя Кирил и Методий, като мисионери преди всичко са служели на Бога и от тази гледна точка е неуместно да свързваме това с гражданство или етнос.А погледнато от историческа гледна точка , защото историческата наука почива на факти , кирилицата е пренесена от България в Русия.

Путин това, Путин онова. Бош лаф. Духът на бай Сталин излезе от бутилката.

Еми тогава Путин е прав че кирилицата произлиза от "македонска земя". Къде се намира Охрид-в Македония. Къде се намира Солун в Гръцка Македония. Кое точно е българското?

Борисов и цацаров са два угоени безмозъчни шопара. Путин масово произвежда и изпробва оръжия за масово унищожение в Сирия. Като ни пусне един залп от "Искандер" от Черно море и с шопарите е свършено. Да не грухтят, а да се молят за пощада, защото покрай тяхната първична лакомия ще изгори цяла България!

един искандер на мака ти в утката искаш ли?

ЛЕЖИ НАЧИ ИУНАКА БАЦО НА ЕДНА СТРАНА ЗАФЪРЛИЛ ЖИСМ НА ДРУГА МАКЕДОН НАДЕНИЦА ЛЕЖИ И ПАШКА НА ГАРДИ МУ ЛУТА РАНА !....САМУДИВА ЛИЛКЯ МУ МИЕ ЛИУТА РАНА !....А ГДЕ Е ЦЕЦКО ШЕПНЕ БАЦО НАЧИ ГЕРОЯ !....ИДЕ ЦЕЦКО РЕВЕ ....БАЦО НА КОИ НИ ОСТАЯШ МИЗЕРНИКО !....Е ИМАМЕ ОГРАДА СЕ ДЕРЕ ШИМОНИ ПАТРЕОТА КОТУ НОФ БЕНКОФСКИ ЛЕТИ С ЧЕТА А ГЛЕА ОГРАДА !....МА Е КРАИ ВАРБАЛАКА НАЧИ У БАНКЯ ГРААМНАА ПУШКАЛА СКРИТИ !....БАЦО РАНЕН !....ДОЦЕНТА ВИКА ДАИТЕ ФАНДУКЯ !....ИДЕ ФАНДУКЯ И БАЦО ГУ ФОСТА ЦАЛУВА !....А ОН ВЕСЕЛ ЗАСМЯН ВИКА ПЕИТЕ РОБИНИ !....ЕПОС 2017 !....

ОТСЕЧЕ ТВЪРДО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА :))

С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН КАРПОВ НАКАРА ДОРИ ПРОСТИТЕ МУТРИ ДА ГОВОРЯТ ЗА НЕГО .... ШАХМАТИСТ :)))

Абе, шахматист, шахматист, но..оказа се, че дори бивш световен шампион по шах може да бъде тъп:)

И пак Браво!

добре си бяхте в Османската ипмперия ,като част от бейлербейството Румелия:)))

Е, как да се срещне, нали онова 8 годишно лапе го матира за 7 минути?

Великият интелектуалец Карпов и махленският Борисов - два различни и противоположни свята!

Голям праз!

Защо не отказа среща на Виктория Нуманд като дойде да изкомандва за"Южен паток"?Нали е мъж?Ама не му стиска?Друго си е да се репчиш на некакво си там шахматистче и то в пенсия!Присъединявам се към крилатата фраза на Викито"Ф.ък Европа!

Прав си , лесно е да се репчиш на руснаците ...тях никой не ги брои за нищо

Реакцията на Борисов и на другите ни политици е плод на национални комплекси, невежество и дипломатическа некомпетентност. Карпов просто е би искрен, като е признал (цитирам): "В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия. Това обяви в интервю пред bTV шахматистът и депутат от руската Дума Анатолий Карпов." В Училищата и в средствата за осведомяване в Съветския съюз и Русия наистина поднасят на руския народ точно такава пропагандна информация. Руснаците НАИСТИНА НЕ ЗНАЯТ историческата истина за собствената си азбука, вкл. и Карпов. И вместо нашите висши политици да се срещат с техните публични личности и да ГИ ОБРАЗОВАТ, те отказват тази възможност за изтъкване на значимата културна и духовна роля на България в европейската и световната история...

Не мога да повярвам, че Курнелия плаща на троловете да защитават теорията, че кирилицата идва от Византия. Какъв автогол.

Велик премиер , който отказа да лиже задника на путин ... не че п-Резиденто не се е заел усърдно с почистването/ лизането

През 1894 султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за България!?!?.

Патриотът Стамболов - прост - 1875 г. Стамболов "ръководи" Старозагорското въстание. Събират се стотина четници, но Стамболов изчезва с парите от БРЦК - впоследствие Ботев го гони с револвер по улиците на Букурещ. 1877-78 Руско-турската война Стамболов с бич в ръка, начело на банда секвестира добитък и храна за руската армия. не се впечатлява от забележките, че млад човек като него не му приляга бич в ръката, а пушка. Основна е заслугата му да доведе княз Фердинанд в България - избран в кафе-шантан., днешните нагаждачи историци твърдят , че товна е станало в операта. с.Садина се бунтува за фалшифициране на избори - урните са били предварително напълнени с правилни бюлетини, както Костинброд.Стамболов разпорежда АКО САДИНЧАНЕ УКАЖАТ ВАМ СЪПРОТИВЛЕНИЕ, РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА УПОТРЕБИТЕ ОРЪЖИЕ И ДА НАПРАВИТЕ ВСИЧКО ЩОТО ВИДИТЕ ЗА НУЖНО НА САМОТО МЯСТО. Разпорежда да се арестуват кмета, стареите и всички виновни.убити са десетина селяни. 1894 Султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Обсъждат заедно проект за едно военно "сливане" на България с Турция. Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина.

Светите братя Кирил и Методий са византийци. От Солун.

Виждам, че някой си, учил-недоучил ми е поставил минус. Може би според него светите братя Кирил и Методий са от Горубляне.

Светите братя нямат нищо общо с кирилицата. Ние ги почитаме заради друго... но шлюха като тебе няма откъде да знае Историята ни.

Пак много ощипано го раздават, едната азбука им остана за помпа на фалшиво самочувствие. Не съм нихилист, но реакциите на тема азбука все са в стил "а краставицата съдържа 98% вода" и ний сме дали всичко на света.

Не е само азбуката! Блядовете говорят на старо Български! Не само букви а език сме им дали на неблагодарниците!

Не си бил сред даващите, личи ти по "правописа". Ти си от удобните кухоглави папагали - нищо не е остало в ситото от промиването на мозъчната ти тъкан.

Безкрайно ПЪРВОСИГНАЛНО решение! Жалко, но това е БАЦЕ - цветя и рози и нови/стари пози пред "патриотичен" електорат - за "домашна" употреба!!

Кой всъщност е Карпов. Руско-съветска номенклатура на служба при Путьо. Заклет любител на СССР и болшевизма. Като Путьо. И враг на България, както се оказва. Като Путьо. на всичкото отгоре пълен неграмотник по средновековна история. Като Путьо. И за какво да с есреща ББ с такъв екземпляр? Аз такова номенклатурно добиче бих го пратил на екскурзия до Богодухов. Старинен руски град. а ако не ще - да го духа.

Карпов е световен шампион по шах, а ти си господин Никой!

Ако ще тачим съветските шампиони по шах, айде руският президент да се избира с шах партия. Интересно на финала кой ще бие, Карпов, Каспаров или Путин :-)

Браво баце!

Що не се е срещнал?Да ходи да му целуне задника,че да не дразни путин.

Търкайте талончетата и се вайкатае неистово колко "близо" бяхте до печалбата и не се занимавайте с глупости.

Само не разбрах за чий мие къде е създадена азбуката,блах блах блах.Та какъв е кИлипира не схванах.Традиции, идентичност, нации, самосъзнание? Айде нема нужда, все едно обсъждате кой е създал лидъл и кауфланд и адидас и найк и бахура и бахура.Света отавна е банка чието гориво са сплетните между хората, а тия дето въртят волана газят наред.

По време на визитата си в България Ердоган-ага неразреши на Б.Б. да се срешне с него ...

abasador

не ми се, говори, не ми се спи, не ми се яде... господин Борисов отказа ...той никога не отказва, с изключение на Нинова! господин главния и тежък Цацаров реагира... той реагира само при добре напълнена банкова сметка! ... абе цяла нощ не съм спал... Лек ден.

КАРПОВ ПЛАЧЕ ДНЕС

А Украйна се радва, че преминава на латиница.

Ако отреже да приеме и кремълският таласъм, гласувам за него до живот!

И аз харесвам как Бойко тича при Ердоган. Миналата седмица се скъсах да гледам новините с тези прегръдки.

Измислят тъпи проблеми, които не съществуват за да ни отвличат вниманието от съществените- корупция, избирателна система, съдебна власт, разселването на бежанци, трайно установяване на американската армия/не НАТО/ на територията на страната и др.

- Киро, къде я написахме тая азбука? - Se taq braD!

Nqkoj si

Аз предлагам на Борисов когато бъде поканен или приеме у нас Украинска делегация да им благодари, че победата над хитлеристка Германия идва от Украинската земя...

Може и на Грузия да благодари, защото Сталин е бил грузинец.