Мълния уби млад мъж в язовир ”Искър”

Млад мъж, отишъл за риба на язовир "Искър", бе убит от мълния в събота.

Обратно в новината

Коментари - Мълния уби млад мъж в язовир ”Искър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета тук всички спорите за карбонов прът а забравяте че е мокър през повечето време. Кордата го мокри от първия водач до макарата.

до всичките разбирачи долу: това на което вие му викате карбон, са въглерони нишки потопени в смола така че да нямат допир с въздуха. смолата е перфектен изолатор. стига сте дрънкали глупости

телефонът е хванал мълнията, постоянно се случва на овчари и др.

не е от телефона щот е пластмасов,има един специалист из форума,той щИ обясни:)

Те сичките овчари напоследък с Айфони движат. Първо пасат, после туитват, малко снапчат с овчарките, и те така.

твойта работа е "МАМАО,МАМО,дават мЪ по интернеДа :).ама това потенциална разлика,пробивно напрежение на изолатора,коронен разряд,енергия на мълнията...тц,няма таквиЗи работи щом е лакирано и не провежда "ток" от батерия. значи ти си голЕЕЕм специалист.БРАВО,дръж така да се посмеем...:)))

Какъв хуй търсят двамата пияници в охраняваната вододайна зона на София?! Сега някой от Вас ще пие вода или ще се къпе с вода в която се е къпал умрелия!!!

Си ного тъп бе деби

"Плавателният съд се обърнал" Не ми се вярва да е от мълнията. Тя има само електрическа и топлинна енергия, няма маса с която да въздейства механично на обектите.

Не ти се вярва щот не си виждал какво прави мноогосилен ток с тази топлинна и електрическа енергия..

Ако си бил в лодката и ви друсне мълния от зор не само ще я обърнеш ми и ще я спукаш даже.

Сельо, гледай си житните полети и мълчи!

Отивам на реката с новата ми стъклопластова въдичка за 15 ЛВ! Кис- кис- кис от съседните храсти и плажчета! Накъде така с този боклук,ние с нашия високомодулен карбон нищо не сме дръпнали та ти с този примитив,кис-кис-кис!!! Вси пак хващам 2-3 дребни рибета и се оглеждам да тържествувам.... Да ама няма никого,а то облаче мазно и космато излязло иззад хоризонта и тузарите с карбона се евакуираха като от терористична атака.ТА НЕ МОЖАХ ДАЖЕ И ДА СЕ ПОХВАЛЯ! Сещате ли се защо офейкаха???

Затова се гледа прогнозата за времето. Като кажат, че има опасност от гръмотевична буря, не се влиза в езерото. И с въдица и без, и с телефон и без...

не е въдицата бе, глупаци от дир-а, тя да не е метална. мобилният телефон е!

Ти май си мислш че с дървени тояги се лови риба. За карбон чувал ли си? Не един и двам въдичари са си отишли (за съжаление) заради новите технологии

я пробвай дали провежда ток твоята карбонова въдица аман от интернет кибици

Ти май рибата само от магазин я взимаш. Прочети за карбоновите тояги, чиче.

LeGrandTulup

Карбон значи въглерод. Какво му е проводимото на въглерода, че да привлича мълниите? Мълниите отиват там, където има проводимост.

не е телефона ве,глупак-коментаторе,той е пластмасов:))))))

Жалко

Имало да става ! Оставете физиката настрана ...! Нито телата могат да създадат ,,йонизация,, , нито лодката е по-проводима на фона на езерото!

От 30 години ходя на риболов с гумена лодка в яз."Стойковци"/Логодаш/ и щом се заформят облаци с гърмотевичен потенциал, веднага се изнасям от водата в колата. Тия момчета са сбъркали фатално.

Над плоското езеро и празна лодка е достатъчна да привлече мълнията. Дали си с въдица или телефон няма никакво значение.

Ами ако и извънземното е кацнало на лодката и ..те дебне отзад..? Рискът по-голям ли е?

За изпреварващ стример чувал ли си? Въдицата да ти прилича на мълниеприемник???

Всичко от метал, мобилните телефони и въдиците от карбон привличат мълниите. Жалко за човека!

Карбонова, бамбукова, картонена въдица - няма значени. Щом над теб има грамотевична дейност и не си защитен под заземен покрив е въпрос на време да те уцели мълнията.

Вероятно е, ако са били с карбонови въдици. С тия нови технологии като завали трабва рибарите да се прибират. Жалко за момчето.