Съдят млад мъж за смърт след ударен шамар

Окръжната прокуратура в Плевен внесе обвинителен акт в съда срещу 25-годишния Красимир П., причинил смъртта на училищен възпитател след шамар.

Обратно в новината

Коментари - Съдят млад мъж за смърт след ударен шамар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

черепномозъчна травма - без да я забележат цял ден! докторята са уморили човека а сега момчето ще обере келепира. и съдебния медик естествео че няма да издаде колегите си - на едно момче му почерниха живота така като го обвиниха че непредумишлено е убило баща си - бащата инвалид момчето го носи на ръце до колата и от колата до болницата (че с линейка неискат да дойдат) - след месец го уморяват в болницата от добри грижи и обвиняват момчето за черепномозъчна травма установена на третия ден от постъпването ....

Красимир е виновен 100%. Вместо да си стои в заведението той е тръгнал да се разправя физически с пийналия, да му покаже, че той е истински мъж. Не си мъж Красимире, стана убиец. И на мене луди хора са ми кряскали, но щом не ми посягат оставям ги да си плямпат. Дума дупка не прави. Сега да си носи последствията и по ТВ да го показват, и урок да изнесат на ТВ как да се държат охранителите с обикновените граждани.

Тъпи Доктори, след падане на замята и в падане в безсъзнание първо се правят снимки на главата ....

От едното падане трудно се получава ,,черепно-мозъчна травма".....

Май не е минало само с ,,шамар"....

Присъдата да бъде: СМЪРТ .

Коректното заглавие би следвало да е: "Отново случай на УБИЙСТВО от частни охранители..."

Тука и лекарите са виновни - не може да лекуваш някой от препиване, а той да умре от накрая от черепно мозъчна травма.

Както е казал един зет пред съда ,когато го попитали от какво е умряла тъща му:... - От удар ,казал той....като не ще да яде гъби....

Тогава - скенер на глава на всеки пиян. Аз съм ОК, началниците не са, щото някой трябва да ги плаща. НЗОК не ще. Предложения кой да ги плати?

Е как кой-лекарите със заплатки 800 лв.! Напиват се,сбиват се,чупят си празните капацини и накрая естествено лекарите им виновни!

Ако няма наказания, не знам как малоумните охрани по заведенията ще разберат, че не могат да бият хората. Последвал го извън заведението да го бие "на лично", това си е престъпление.

Публична тайна е, че на такава работа се хващат именно хора, които отиват там за да БИЯТ! Няма никакъв контрол върху този тип дейност!

ОБИКНОВЕННО ТАКИВА ИСТОРИИ В БЪЛГАРИЯ ЗАВЪРШВАТ С ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА И СЛЕД ТОВА ПЕДЕРЧЕТО СЕ ХВАЛИ "АЗ СЪМ МЪЖ - УБИХ ЧОВЕК" .... А ПРИ НАС В АМЕРИКА СИ Е 20 ДО ДОЖИВОТ .. ..

Всъчщност не е умрял от шамара, а от сбърканата лекарска диагноза...

Бая шамар трябва да му е изплющял, щом човека чак е паднал

На пиян човек не му трябва много за да падне....

маи му е пружинирала главата в плочките

Аз също се питам защо не съдят лекарите за погрешната диагноза. Няма ли експерти, назначени от съда, които да проверят дали е можел да бъде спасен, ако навреме са му открили сътресението????

А ако се установи, че не е можело, да те съдим ли тебе за уронване на честта?

КОМПЛЕКСИРАНИЯ 25 ГОДИШЕН ЛУЗЪР С МОЗЪК НА ВРАБЧЕ И ПИШКА НА ЗАЙЧЕ ЩОМ Е СТИГНАЛ ДО БОДИГАРД НА ЗАВЕДЕНИЕ ЯВНО Е ИНТиЛиКТУАЛЕЦ КАТО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА .... ПРИ ЧОВЕКА Е КАТО ПРИ МАЙМУНИТЕ - МАЛКИТЕ МАЙМУНЧЕТА КОПИРАТ СТАРИТЕ СИКАДЖИИ :))

Няма такива "журналисти"! Как не ВИ е срам - Нямате никакво уважение към Човешкия Живот и хората!

Побойника да бъде осъден заслужено. Но кой ще осъди лекарите, проспали няколко часа преди да му направят скенер и да установят истинския проблем?

По-тъпо написана статия не бях чел. Смешна работа дирковци.

Същия тякъв шамар на копелето-да пусне дано!!!

Явно тече медийна кампания по оневиняването на някаква мутра, бияч в дискотека и изведнъж учителят става възпитател в училище, че не звучи много авторитетно. Умрял бил от шамар, че на всичкото отгоре бил толкова арогантен, та доброто момче охранител не му издържали нервите и отишъл да го плесне с възпитателна цел. Дано поне този който е писал новината го е хванало малко срам... ама надали...

Значи, въпреки,че човека си е тръгнал, псувайки, оня тръгнал след него и му ударил шамар, с който го убил. И защо го е бил ,щом си е тръгнал човека?

Щом не са написали че се е зблъскал с ръката на гарда който го е последвал за да се увери че ще се пребере благополучно , нищо не е ! но, сигурно в решението на делото ще го напишат така! но и Лекарите на тезгяха! за причиняване на смърт от нехайство и грешна диагноза!

И като видят на скенера, че мозъкът му е на каша какво? да ми присадят нов? Твоят? Даваш ли го?

Смърт от шамар??? Лека телесна повреда? Училищен възпитател, който се бил понапил, за разлика от убиеца? Причината за смъртта не бил убиецът, а убитият, защото бил лошо паднал? ... Абе, Дир-овци, кажете си го направо - платил си е човека и сега за убийството ще му дадат условна присъда. За разлика от онези охранители във Варна, които бяха пребили просяк с шизофрения и го пуснали да си ходи. Те получиха по близо 20 години със строг режим. Нямали са пари да платят на съдийките.

Да му теглят бренекето и да спи. Живот за живот.

няма видими следи от наранявания а установяват, че има тежка черепно-мозъчна травма

Какъвто ухранителя, такива и лекарите.

Защо в шиба.ата ни държава всичко се свежда до бой! Това е някакво извратеняшко садистично разбиране за правосъдие!!!

Защото псувните са ни твърде пържещи.

Съдят не млад мъж, а млад убиец, за смърт след ударен шамар

С такива материали, днес.дир.бг май се напъва да остави без работа адвокатите на убиеца.

Практиката показва,че често такива статии са точно поръчкови на адвокати за обработване на общественото мнение.

Лека телесна повреда, завършила със смърт?! Дали аз съм тъп или ме правят на такъв?

Колко интересно се представят нещата когато, млад бабаит с юмруци просне беззащитен учител и му пръсне главата на тротоара! ...Но какво се учудвам, та нали и мойта глава я счупиха група надрусани тийнейджъри с бокс. Но понеже бяха важни момченца, полицайте заметоха и потулиха всичко въпреки записите от камерите които бяха иззети и загубени от МВР-то което ни пази.

Беззащитния учител е бил пиян на мотика и се е държал "невъзпитано". Със сигурност не е заслужавал да умре, но си е просил боя.

И ти къв си? Стажант-сумист? Ай сиктир!

За подобно нещо няма да получи ефективна присъда, ако няма други провинения.

И аз мисля, че не заслужава 2-3 години затвор. Млад е на 25, защо да му се съсипва живота после за работа? Работил е охрана, по цели нощи се е занимавал с пияни и нашмъркани, изнервя се човек. Другият не е заслужавал тази съдба, но кой знае колко лайняно се е държал. Има хора с отвратително пиянство. Познавам двама такива, възпитани са, образовани са, като пийнат стават нетърпими. Единият като мине две чаши жена му го прибира към вкъщи преди третата да не се изпокара с хората.

А защо не осъдиха оня тинейджър, дето при организирано сбиване край софийско училище блъсна съученик, който при падането си удря главата в бордюра и почина?

ЕХО, ОТ ЕДИН ШАМАР? А КОЙ ТИ ДАВА ПРАВОТО ДА ШАМАРИШ? И АКО СЕ Е НАПИЛ? ТИ ЛИ ЩЕ РАЗДАВАШ ПРАВОСЪДИЕ? ЛЕЖИ СЕГА 20 ГОДИНИ ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА...

може да те псуват и наричат какво ли не, но в никакъв случай не трябва да реагираш физически! Реагираш ли физически - вече ти си виновен! А това, че не е останал с един шамар... в това съм абсолютно сигурен!

Не е съвем така. Обидата се наказва по НК, а афектът е намаляващо вината обстоятелтво.

Нямаше ли подобен случай скоро в Испания!? Наш охранител претрепа някаква пияна душичка пред дискотека.

тоя шамар да го бяха шибнали на путлер?!

На теб май редовно ти е набиван парен чук. Сутрин, на гладно.

Лошо. Няма нападение от пострадалия, бил си е тръгнал, няма неизбежна отбрана. Затова не бива да се нападат хората, да им се удрят "шамари" и т.н. Само в неизбежна отбрана е позволено "да се причиняват вреди на нападателя". Но не е този случаят и ще го осъдят ! А е бил охранител, трябвало е да го знае !

значи ако те бутна от моста , с едно пръстче ... няма да ти причиня никаква телесна повреда и ще съм "чист" ?

Това си е предумишлено убийство, извършено напълно съзнателно!!!

100% убеден ли си, че не е падал и по-рано вечерта?

Да не са били Поничките?

много добро напомняне. не бързайте.

Бруталният швед Ралф Сундберг, ритнал камериерката в Слънчака, се измъква - ще плати само смешните 5 бона обезщетение

Е какво толкова е направил човека - опит за убийство! Дай сега да му развалят рахата, пък и да прогонят други шведски теро... пардон туристи.

Чл. 124. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години при тежка телесна повреда, от две до осем години при средна телесна повреда и до пет години при лека телесна повреда. (2) (Нова - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е: при тежка телесна повреда - лишаване от свобода до пет години; при средна телесна повреда - лишаване от свобода до три години; при лека телесна повреда - лишаване от свобода до две години. (3) (Нова ал. 3 - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Ако телесната повреда, от която е последвала смъртта, е опасен рецидив, наказанието е: при тежка телесна повреда - лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а при средна телесна повреда - лишаване от свобода от три до десет години. (4) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) Когато деянието по ал. 1 или 3 е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е: при тежка телесна повреда - лишаване от свобода до пет години, при средна телесна повреда - лишаване от свобода до четири години, а при лека телесна повреда - лишаване от свобода до две години.

Така е, такъв е законът. И е справедливо, според мен.

Шамар или кроше!? Щото с кроше може да бъде убит човек, особено пиян, отпуснат, без реакции, а ударът от падането, да го е довършил.

Не бе - пляснал го по дупето.

Вулгарно е Дир.бг да профанизира по такъв начин лишаването от живот на някого. Ударът в областта на главата се е оказал фатален за жертвата и няма нищо учудващо или оневиняващо, което да снижи значението на смъртта на един училищен възпитател. Причинена е смърт по хулигански подбуди, но за Дир.бг това е само шамар и защо по дяволите главата на човека се е оказала на това място? А лишаването от живот очевидно е глупава случайност, защото на всички българи главите пробиват всякакъв лед като ескимоските глави. Очевидното е, че в тази държава преобладаващото мнение е на страната на побойника, а за жертвите няма никаква милост- да не са ставали жертви! А после някои вият, че нямало работници, а населението намалявало! Само луд може да ви ражда деца, които да стават жертва на управляващата класа, която поддържа такъв ред.

Е на това му се вика каръщина. Ако е така както е описано де, щото може тразказа да няма нищо общо с истината. Такова мога да разбера, скарали се пляснали се и станала беля. Но никак не мога да оправдая онези, които са тругнали с оръжие в ръка и после се правят на страдалци.