Бум на инвеститори в Разлог, вкарват 2000 дка в регулация

Бум на инвеститори в строителството на места за отдих има в община Разлог.

Обратно в новината

Коментари - Бум на инвеститори в Разлог, вкарват 2000 дка в регулация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Насраха Пирин.

Бе няма ли как да се излее от Космоса бетон и да залее всичко до равнището на Мусала, та да се свърши?!?

Абе тъпанари защо се тревожите за местните в разлог, оставете ги. Много е вероятно и там да има кабинков лифт някой ден. Ако не ви раздадат по 30-40 лв. Да викате че сте еколози само по форумите сте силни. Пример от стара загога и референдума . След като не са гласували следователно им е все тая - парк или сгради. Вие тука сте седнали разлог да обсъждате, защо плачете на чужди гробища.някой да ви иска пари от вас за да строи или да ви взема нещо ваше. Аман от псевдо загрижени еколози и общественици

Ами си Чавдар :-)

Туристическата индустрия е капиталоемка индустрия - хотели, басейни, лифтове, игрища. С ниска степен на използване на основните фондове. Създава нискоквалифицирани работни места. Създава сезонна заетост ! Унищожава природата. Най-голямият и проблем е че е ограничена, има горна граница на развитие - от природните дадености. Застрояваш цялото крайбрежие и дотам, ръстът спира. Много податлива е на политическата обстановка. Един единствен атентат и се срива с големи стойности до 40%. По-рисково е дори от земеделието, а същевременно няма застраховки, както има в земеделието. Дори земеделието не може да бъде поразено така, няма такова бедствие, което да порази цялата територия на страната и всички култури едновременно. Докато туризмът може да се порази едновременно и летния и зимния сезон. Само с нестабилност в политическата обстановка. При това нестабилност не само в приемащата, но и в изпращащата страна или в континента или в света. Не всички страни имат даденост едновременно и за зимен и летен туризъм. Климатът ако годината не е стандартна по-топла или по-студенам, страда поне единият от туризмите. Програмната индустрия например създава квалифицирани работни места. Не изисква големи капиталови, по скоро ниски капиталови разходи. Ниски суровинни разходи. Няма горен предел на развитието на индустрията ! По-независима е от политическите промени. Няма такова събитие, което да я извади от строя. Бай Тодор пак излезе прав. Започна с туристическата индустрия в началото на 60-те години, но винаги е казвал, че компютъризацията на нацията е приоритетът.

"Бум на инвеститори в Разлог, вкарват 2000 дка в регулация." Сега маса селяндури ще се видят в пари. От тук ще има и бум на простотия, селения и т.н.

Ходих миналото лято за 2дни. Нищо особено, стори ми се бая умряло, около прословутото Голф игрище имаше сума ти изоставени строежи, както и на разклона Разлог-Банско. Само като ги видиш , и ти минава всякакво желание за почивка, камо ли за покупка.

Какъв е тоя мерак за унищожаване? Скоро бях в Пампорово и Смолян. Пълно е с недовършени апартхотели с безумни чуждоземни имена. Местността около езерата е идеална за заснемане на филми в стил изчезналото човечество

Бум на инвеститори в Разлог, вкарват 2000 дка в регулация От такъв бум, накрая гражданите на Разлог няма да могат да видят къде е Пирин.

Няма по-алчен народ в България, от населяващите в бившия Благоевградски окръг- всички са с едни обли големи глави, ама празни, но погледите им -лъскат, лъскат!Жалка работа!

Още ли има хора, да купуват апартаменти там?!? Ако ми се прииска да ходя там си наемам за почти без пари. Защо ми е да го купувам?!? Евросредства ли усвояват. Нещо не схващам, кой още строи, при положение че има хиляди построени и непродадени.

Настанявай бежанците в тия празни райски хотели. Всичко да се бетонира и настанявай хората. Разлог да стане като Марсейл.

Но не се бави, прегръщай тази безплатна идея и побързай, че някой друг продажник ще те изпревари, виж г-жа Нинова грухти. А аверите ти малко ще се постиснят, ама няма незаменими хора. Извинявай за тона, аз да те амбицирам. Сърчица от Брюксел

И там се накъкаха един до друг....Банско номер 2

мъка мъка общински корумпирани тъпанари с бизнес решили да се занимават, алоу природа няма да остане от вас. А я кажете от тия инвеститори къде толкова ги галите колко данъци събрахте или не смеете да ги закачате? Какава олза има населението от тия инвеститори, не сотава ли само замърсяването , а работните места са една дузина и толкова,а?

Айде, пак ли почнаха да перат пари? И то точно в Банско? Където е пълна дупка, инвеститор до инвеститора, мила моя майно льо, а сградите празни, дето някой тук правилно предложи, поне да настаним афганистанските бежанци дето прииждат на талази след сирийците и няма какво да ги правим... Така хем ще си перат паричките на спокойствие, хем и бежанците ще са доволни, пък може и да им намерим някаква работа, да копат зеленчукови градинки например. Малко са пустеещите хотелски комплекси дето ги не ще никой, та още искаме!

Ще се нагушат определени фактори в района.. и не само, а местните абдали пак ще ручат жабетата :)

алчно булгаристанско племе

а дебита на минералната вода дали е оразмерен за всички хотели? или дреме им на инвеститорите

Водата в повечето хотели се минерализира, като просто не се източва с години. И тук ще е така.

Нищо подобно.Отдавна тази грамофонна плоча е изслушана.

Банско 2006-та . 1200-1300 евро/кв.м. на дупка Банско 2017-та 300 евро/кв. м. обзаведен Пампорово 2006-та 1500 евро кв.м./ дупка Пампорово 2017-та 280-300 евро/кв.м обзаведен София гаражи 2006-та 500 евро/кв.м София гаражи 2017 - та 700-800 евро/кв.м И сега какво следва? - статията на фунийка и в задника на този , кйто че написал...

Посочи реални оферти за показаните през 2017-та цени.

Обява от ЧСИ на врата на сграда в Пампорово - Начална цена на апартамент 12 000 ЛЕВА

Не зная дали натисналият минус на искането на 6 не е смахнат, защото човекът просто си търси информация. А информацията трябва да се дава достатъчно точно и изчерпателно например: ИД 20148810400438 срок за наддавателните предложения до 01. 08. 2017г. Собственост на Сънгейт Мениджмънт ООД и считащи се, спрямо взискателите по настоящото дело за собственост на длъжника ТИМЕКС 2014 ЕООД, с учредена договорна ипотека в полза на ЗД БУЛ ИНС АД, : 64653.1.908.10.69 ет.9, ап. 5 77,82 кв. м. с 13,62 кв. м. прилежащи части за 35 474,25 лв. начална цена, от която ще започне наддаването; 64653.1.908.11.174 63,10 кв.м с 15,89 кв. м. прилежащи часки за 28 764,00 лв.

Ал

Високи данъци за всичко след първо жилище! Само това ще озапти "инвеститорското" безумие.

Идеално за бежанци. Търпение и сила на законните собственици: "Ако само стоиш на брега на река, скоро ще видиш труповете на враговете си да плуват по нея"

направо да ги сливат с банско .. кво се мъчат.. а после и една магистралка да се опне ... и дърветата да ги махат.. само пречат

Тва е нова схема за пране на пари! За справка вижте ефективността на проектите Банско и мини Боровец 2, които произведоха маса хотели, които сега са ПРАЗНИ, даже улици до тях НЯМА

окрадоха за 30 години демокраДция парите от активите на държавата и сега откачиха с това строителство, само щото некой малоумен унссс финансист им е казал да вложат откраднатото в недвижими и имоти....Обезобразиха България с малоумието ти си тия крадци, дето дойдоха на власт след 89та година...

Тези, за които говориш, че са дошли след 89, са същите от преди 89. Не мисли, че са дошли нови. Няма как да стане.

Казва се мащабно пране на пари.... в строителство на хотели. След време просто ще бъдат паметници. дано не съм прав! Виж друго щеше да е да се строят цехове, малки фабрики...

Говориш наизуст, без да имаш предид спецификата на района. Това безумие от комунистическо време да се строят химически заводи в котловина е причина сега много от хората там да са със здraвословни проблеми. Отровните мъгли бяха ежедневие и толкова плътни на моменти , че хората просто се губеха. Що се касае за малките предприятия, то и в момента се изграждат няколко, като пред завършване е завод за балони във въпросното село Баня( ама не детски а за летене). Безработица в района почти няма. Ако и другите общини се справяха по този начин, България нямаше да бъде на опашката в EU.

какви специфики в района те гонят. Мъглата беше единствено от завода за целулоза и хартия. А забравяш за другите заводи, които не заърсяваха - например завода за релета, на пътя Баня - Банско завода за телефонна апаратура и т.н. А относно заетостта - тя е основно в обслужващия сектор - бармани, сервитьори, масажисти и т.н.

Всичко живо се топли с печки ,АКО видиш кола то тя е задължително стар дизел внесен секънд хенд. Има 4-5 магазина тип ''за всичко''. Какъв туризъм лятото?

Прав си, за съжаление. И аз имам същите наблюдения, пък не съм само аз. Публична тайна е. Много хора го знаят това и са свидетели на това което става.

..само да обясните на една Куха Лейка как се перат пари, като се закопават в земята без възвращаемост..?

Елементарно г-жо! Празни хотели и ресторанти, а отчитат обороти, дори се плащат и данъци. Само, че някой трябва да анализира, че за такива обороти следва да има и доста персонал и като се установи, че няма постъпления от осигуровки май ще е повече от ясно. Иначе казано никой не си прави илюзия, че от тази дейност ще има възвращаемост. Тя идва в пъти от незаконна дейност, а просто на даден етап, с подходящ банкер в подходяща банка тези имоти ще бъде ипотекирани изгодно в полза на кредитополучателя и в ущърб на банката.....! Да коментирам ли още схемите??? За подобна консултантска дейност някои "експерти" сума парички печелят..!!

Правиш хотелче. Сключваш фиктивен договор за настаняване с другата си фирма. Фактурираш 100 % заетост. Плащаш 10% данък печалба и 5% данък дивидент и останалото чиста пара в джоба ти. А, забравих. Парите от фактурираните нощувки са реални, ама идват в касата не от туристите, ами от приходите от проституция, наркотици, контрабандна търговия и т.н. екстри. И още. Трябва да си сигурна, че тъмните прозорци на хотела ти, няма да правят впечатление на НАП, Икономическа полиция и т.н., но специално за теб, при сегашната политическа конюнктура, няма да е проблем.

Голяма глупост, това бетониране вече сме го виждали на черноморието.

Какви бизнесмени, какви 5 лева. Стига осъкатявахте природата ни - стига строителсто, ипотека и продажби. Ако има едно нещо за което си заслужава да страдаме -това е земята ни. Но не би - счупиха тъпометъра с тези бизнес дейности. Забрана за строителство, жестоки данъци върху имотите и преразглеждане на всички кадастриални карти с цел намиране на злоупотребилите служители.

Стройте че скоро идваме