Натовски учения в Полша за защита на балтийските държави

Американски и британски войски проведоха първите мащабни отбранителни учения на НАТО на полско-литовската граница.

Обратно в новината

Коментари - Натовски учения в Полша за защита на балтийските държави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УМЕН СТРАТЕГ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА,ЗАЯВЯВА,ЧЕ ЗНАЕ НЯКОЛКО МЕТОДА ДА ИЗВАДИ РУСКАТА МЕЧКА ОТ БЪРЛОГАТА,НО НЕ ЗНАЕ КАК ДА Я ВЪРНЕ ПОСЛЕ!!!НЕКА натовците ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДРАЗНЯТ БРАТУШКИТЕ И ЩЕ НАТОРЯТ ТЕЗИ ЛИВАДИ НА КОИТО ТРЕНИРАТ!!!

Нека тренират, нека се учат... Като онзи дето го питали защо бяга , като никой не го гони? "Да, рекъл, ама ако някой ме подгони!" Реално погледнато, това си е "договорена законна окупация" от страна на НАТО, т.е. САЩ...

Другари и другарки искам да си призная. В Русия се пие. Алкоголизм е национален проблем. Особено в Армията... мрат от самоубийства повече сольдатики, отколкото на война.

И натО очакват че русия ще им пляска с ръце колко са велики, смешници, това си е чиста проба провокация от страна на НАТО

Ако си сложат още манкучка тревица по Кратуните, че гледам този на снимката не му достига тревата, може да се каже, че учението е УспешнУ

Смешници:) Надявам се, добре са тренирали как по-бързо да си изкопаят гробовете...Защото само за това ще им стигне времето, при една руска моторизирана атака...С какво ще спрат руските танкови армии? С пръцки с лук, или с прайд педалския парад? Тия олигофрени, така и не разбраха, че Русия не е Ирак,Афганистан, Сирия, Либия, Крайна, Йемен и т.н.... На европедитата и кравите ще им стигне времето само да напълнят гащите и да се посерат, преди руските ВКС да ги залеят с касетъчни, обемнодетониращи и фосфорни бомби..докато руските танкове мачкат нато-путовската мърша под веригите си..факт!

ВКС-то няма как да победи NATO -ите самолети защото няма необходимата мощ,разузнаване,технологии,ресурс!А руските,съветски танкове ги видяхме и сега в Сирия ги виждаме колко струват!Бракми и ковчези за екипажите си!

НЕосведомен смешник си ти:)А краварските и еврогейските консерви Абрамс и Леопард ги видяхме и сега в Сирия, Ирак, Йемен, Либия, и ги виждаме колко струват!Бракми и ковчези за екипажите си! Горят като погребални клади..и то запалени от старите съветски ПТРК Конкурс и Фагот...А руските Т-72Б3 и Т-90 оцеляват ДОРИ след няколко попадения на краварските ПТРК ТОУ!!! Фактите ги има в нета смешник:)

Добре де, що постоянно ръчкат на мечката под опашката тези? И стават все по-нагли и нахални. Що когато никой от никъде не се занимава с тях правят такива откровени провокации?

Еврогейчета много тормози факта, че Русия е православна славянска държава, също като България, и е наш естествен съюзник. Влизането на България в НАТО и ЕС е най-голямата геостратегическа грешка на днешните политици, която може да доведе до изчезването на България.

Шило

А Русия участва ли? Щото не мисля, че ще се съобразят с "отработените" действия.

А кой я бръсне Русия за слива?

явно никой след, като Русия си взима всичко без напрежение, а другите потъват по учения в пясъци или осират с кравевози моретата и уморяват от смех.

Русия, харесвате ли я или не е от без значение за историята. Руската империя от 18 век до сега не е водила завоевателни войни. През 20 век има две изключения ... Финландия и Полша. Прибалтика е присъединена към СССР без война. По подобен начин както Австрия към нацистка Германия. А след края на Първата световна война макар и победителка Ленинска Русия се отказва от такива територии като Афганистан, Иран, и северните части на Ирак. А в Европа се връща в териториите от преди войната макар че е могла да реши друго. Втората световна не завоевателна война за нея а защитна. Това че все пак обръща нещата и дава военно право да реши какво да прави с цяла източна Европа. И тя решава. Днес е повече от глупаво да смятаме че Русия има някакъв интерес да води война в Европа. Днес такива държави могат да водят само икономически войни защото е по ефикасно от каквато и да е друга война помежду им. Войната е прекалено скъпо нещо а и за да задържиш завоюваното ти трябват още сума ти пари. Просто не ефикасно. Конфликта с Украйна за Крим и източните покрайнини е етнически проблем между много руснаци и малко украинци. И съвсем естествено Русия защитава своя етнос. А ако ние и нашата цивилизация искаме враг то той е под носа ни а и вече влиза в домовете ни. Макар че този враг рано или късно ще бъде победен от настъпването на цивилизацията такава каквато ние познаваме доста загуби ще понесем докато това се случи. Това настървение към Русия ми се струва много демоде и остаряло. Нещо като вярата на полските генерали че една конница може да спре танковете на вермахта. Трябва да се учим от историята и поне да не повтаряме стари грешки. България след съединението е очаквала атака от Османската империя а .... братята Сърби я удря от зад. Така че хубавичко трябва да се оглеждаме всъщност от къде иде опасност.

Нещо повече, СССР присъединява към територията си Прибалтика ( територия, принадлежаща на Руската империя от векове ) по начин, аналогичен на този, по който България си връща Южна Добруджа.

Е ти си едно лигаво предателче.

Що лъжеш бе, руски галош? Точно от началото на XVIII в., когато гордо се е провъзгласила за империя, Русия води завоевателни войни - една след друга, та понякога и по повече от една наведнъж. Крим примерно, да не е бил подарък от султана бе, ахмак?

Дай пример! Коя е тази война? Само не ми казвай Кримската. Защото тази война и до ден днешен никой не знае защо е води освен Османската империя. А може би двете войни с Полша сто години преди това. Когато и в двата случая поляците навлизат в Русия или войната с Наполеон или Кавказките войни. Коя по точно?

Признай си, че войната на Русия, която не ви дава мира на вас, меките китки, е тази с Турция която в България се нарича Освободителна. А войната на СССР, която съвсем ви е трън в... основния орган, е тази, в която СССР разгромява хитлеристка Германия.

А след края на Първата световна война макар и победителка Ленинска Русия, абе ти какво пушиш или смъркаш, та си забравил основни факти от собствената си история: НА 3-ТИ МАРТ 1918 ГОД. РУСИЯ КАПИТУЛИРА ПРЕД БЪЛГАРИЯ РАЗБИТА И УНИЗЕНА В ДОБРУДЖА. СПОРЕД БРЕСТ_ЛИТОВСКИЯ ДОГОВОР РУСИЯ ГУБИ ФИНЛАНДИЯ< ПРИБАЛТИКА УКРАЙНА И МОЛДОВА в момента просто се въстановява това положение което беше прецакано от включването на САЩ в ПСВ

Личният състав на обединените армии на Прибалтийските републики закъснял с включването си в учението, тъй като заседнал в асансьора.

Имам един въпрос към русофилите. По убеждение ли пишете тези глупости или от необходимост да се прехранвате някак си??? В първия случай сте за психиатър. При положение , че отговаряте с да на втория въпрос, решението лесно, намерете си работа, нормална, която изисква физически усилия и ще се почувствате по-добре!!!

Ами не четеш ли напоследък новините? Не виждаш ли какво става по София и по другите градове в България? Опасно луди се разхождат на свобода, в лудниците няма място за тях, а те ходят и убиват хора, колят наред. Ако не убият някой друг, тогава се самоубиват - виж случая с онова момче в Шумен дето се хвърли от прозореца на жилищен блок. Отначало и аз си мислех че им плащат. Сега обаче почвам да се замислям, че може просто да са луди, психически болни или най-малкото нестабилни, които са изтървани от психиатрите и пишат глупости възхвалявайки кръвожадни диктатори като Путин и неговия приятел Ердоган. Между другото, Турция е също държава член на НАТО, а пък Путин не се страхува от Турция. Което е в явно противоречие с официалните изявления на руските политици воглаве с Путин.

Меките китки, имате наглия навик да прехвърляте собственото си битие върху другите. Преди години, един отявлен хомосексуалист, когото децата редовно поливаха с вода, когато минаваше под прозорците, след всеки такъв пореден душ крещеше отдолу "Педерастииии". Та и ти сега. Русофилите били платени... ами погледни отчетите за траншовете на АзБ към мекокитковските НПО, погледни нееднократно излезлите в медиите факти за платени протести на простестъри...

След поредното си словоизлияние по- добре ли се чувстваш??? Питам, защото нищо смислено не казваш. Още по рождение между 5 и 10% от населението е с "обратни" разбирания, включително и в Русия, това че се крият от властите не ги прави по-малко хомосексуалисти!!!

Избитите сърби при бомбардировките на Сърбия и Черна гора, унищожената от НАТО Либия като държава, кървавата баня в Сирия, която НАТО създаде чрез подкрепта и създаването на Ислямска държава .....

НАТО създало ИД за да направи кървава баня в Сирия. Какво четете и какво пушете?

А, не само в Сирия. ИД е удобен инструмент за запазване на американското влияние и в Ирак, който постепенно се изплъзва от "демократизаторите си". ИД действа също и в Либия, също в интерес на янките. А това, че Америка официално уж се бори с чалмите е само за парлама.

Е да, ама и Черна Гора влезе в НАТО току що. Въпреки бомбардировките. И напук на Путин.

Черна Гора е пред гражданска война.

Не напук на Путин, а нейните политици, бидейки с меки китки, легнаха под този, който изби техните граждани.

А след края на Първата световна война макар и победителка Ленинска Русия, абе ти какво пушиш или смъркаш, та си забравил основни факти от собствената си история: НА 3-ТИ МАРТ 1918 ГОД. РУСИЯ КАПИТУЛИРА ПРЕД БЪЛГАРИЯ РАЗБИТА И УНИЗЕНА В ДОБРУДЖА. СПОРЕД БРЕСТ_ЛИТОВСКИЯ ДОГОВОР РУСИЯ ГУБИ ФИНЛАНДИЯ< ПРИБАЛТИКА УКРАЙНА И МОЛДОВА в момента просто се въстановява това положение което беше прецакано от включването на САЩ в ПСВ

Това да си смешен е жалко-а това е НАТО.........

Къде е вицът тук? Кое е смешното?

Смешното е Стефан. Голям виц е

Защита от откъсване звучи някак различно от агресия. Опитат ли да мърдат НАТО налага военно положение, нали?

Унгария 1956та и Чехословакия 1968ма. България до началото на 70те.

Унгария не бе бомбардирана от В.Договор. Чехословакия също. Дори комунистическите режими навремето не извършиха това, което НАТО направи в Югославия и други страни.

НАТО-вските военни, в резултат на дългогодишните им внушения, че били отбранителен съюз, вече загубиха всяка връзка с реалността и си играят вече с огъня.

Каква е реалността? Бихте ли ни осветлили?

Ами истината е, че НАТО нямат нито една защитна война или операция. Всичко е военна интервенция в независими държави - примери ??

Руснаците винаги идват за да си приберат "вересиите" и когато те дойдат - не очаквайте, подписаните от вас езуитски договори, да ви оправдаят. Те не си струват хартията, на която са написани Ето защо, с руснаците трябва или да се играе честно, или изобщо да не се играе.

Комунисти, комуноиди, колониални роби и други руски слуги имат един розов сън. В него, НАТО вместо да си върши работата, нещо което и прави, меси питки и събира мед за посрещане на руски и азиатски милиционери. Време е да се събудят тези хора, защото в живота вместо да се разширяват и уголемяват руските колонии и поробените от руските милиционери народи, предстои разпад на държавата им. Разпадът е отразен в много доклади до Путин, който си въобразява, че война и външен враг са спасителната сламка за милиционерския му режим.

чиче ,доколкото се виждо в самоубийствени милиционерски режими живеят клетите гетаци от САЩ до ЕС включая днешните остатъци от БГ.На тях руснаци и войни не им трябва ,те сами се изпопаткват всеки ден.Трябва им самчо дойчевелевската пропаганда да поддържа грантовите преводи от посолствата и нищо повече.

Смешници!То нашите земеделски стопани ще им наврат тоягите до края

В ( Преднестровието, Нагорний Карабах, Чечня,Даегестан,Гррузия и Донбас) РАБОТИ ЦРУ и целта Е точно такава НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ

Ако Русия пожелае, за 2-8 часа ще разчисти и овладее този "ръкав" и пиле няма да може да прехвръкне... 50-60 Армата, 30-40 Алигатор-а, 30-40 Солнцепек-а плюс един батальон пехота/ВДВ и всичко свършва...кви НАТО, кви 5 лв, кви 50 стинки...

ДЕСАНТ В АЛЯСКА НА 1 ТЯНКОВА АРМИЯ И 2 ДИВИЗИОНА УРАГАН + 1 МОТОСТРЕЛКОВА АРМИЯ ВЪОРЪЖЕНА С БМП-3 И ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО СПОМЕНЪТ.

Мале тръпки да те побият от пияната руска армия...

.. и 'кат се събуди - краката отвити :)

Същото говореха и за Афганистан.

Една ядрена глава и Путлер ще си го вземат мътните, а рубладжиите ще запасат трева :D

Само да не доде Вермахта, че "победителите" ще скъсат галошите от бегане :)

Нато защити пиленето на пари за върхушката от военни бюрократи и откровени кретини обладали Проебалтика - Пшеките да върнат 1/3 от територията си на Германия "несправедливо" подарена им от Сталин.

Прибалтийските страни са единствените които се откъснаха от СССР без да има военен конфликт в тях! Навсякъде другаде руснаците разпалиха война( Преднестровието, Нагорний Карабах, Чечня,Даегестан,Гррузия и Донбас).Тук не става въпрос за защита от директна руска инвазия в Прибалтика защото това моментално означава 3та световна война а по- скоро да се даде отпор на добре обучени и въоръжени подразделения без отличителни знаци, каквито видяхме в Крим и за които от Кремъл отричаха да са техни подразделения а на следващата година гордо маршируваха на деветомайския парад представени като специални части за подривна дейност и операции на чужда територия!

И за какъв чеп са и на Русия, Естония, Литва и Латвия???? Много висок икономически потенциал ли имат? Имат невероятни природни залежи? Уникални умове бродят из тези земи? или какво? Май са най-прочути с алкохолизма си. Е, руснаците алкохолици си имат достатъчно.

Само да внимават да не се появи некой Контейнеровоз.

Овцевозите са специализирани за потопяване на разузнавателни кораби

Е, все трябва да вдигнат някаква пушлка, заради милиардите, които крадат от горките хора, че уж ги пазят. Виждам каква е ползата от НАТО, когато итребват хората в столиците им.

Комунистчета и комуноидчета не внимават в текста или не успявата да възприемат и осмислят прочетеното. това е така, защото те ни пишат за -дрънкане на оръжие, докато в текста се говори за - защита, отбрана и подобни. Другари и другарки, оставете емоциите , овладейте се и прочетете внимателно текста.

то на тебе може и тодор живков да ти говори за отбрана от раб.дело ама като си останахте комунистически прошляци днешни смешни евроатлантици так ще е.

От кого отбрана бре, зомби слънчасало? Те хората ги избиват насред европийските им столици.

Пише, бре. Чети!

Ние никога не навлизаме в чужда държава, ТЕ САМИ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ НАС. Ето на Украйна и Крим. Ние си държим на думата

Не знаех, че Украйна е "пристанала" на Русия...кога ли е станало...За справка - Донецк и Луганск са автономни републики, Русия не е давала ни един повод да се мисли, че ще ги анексира като територия...Виж Крим е друго нещо - там руснаците показаха на САЩ и света как се отстояват стратегически интереси...

Сидер ага, ти зелени човечата без отличителни знаци не си виждал, дано и не видиш. И тез референдуми и избори където 99% гласуват за партията си или лидера. Дано не кацнат и тук, тогава дупе да ти е яко.

В украйна руски войници няма, само дето връщат трупове на руски майки със запечатани ковчези. Цял свят знае че в Украйна "няма" руски войници, танкове, камиони и т.н. - само Продажните бълраски русо-побофили с промити мозъци знаят всичко. Експертите путиноиди. Що е български патриот - тоз който обича русия и путин а мрази България

че и ние сме част от този алианс, управляван от безумци и малоумници...

Чудя се да им се смея ли или да плача, че и ние с в това "миролюбиво" НАТО, дето се оказа че всъщност обслужва интересите само и единствено на САЩ :)

После кой дрънка оръжия (в буквалния смисъл) -:))

След анексията на Крим от сатрапа Русия всичко се очаква. Трябва да и бъде показана,че така не може. Това трябва да е военна мощ и САНКЦИИ-Глад и мизерия за мужиците да спазват договореностите. Трябва НАТО да покаже,че може но да не напада като агресора Русия. Сталинската окупация съсипа България,Русия трябва да бъде озаптявана.........

Я ПАК! Мбуахахаххааа,хаххахахха муахахахахха.Абе смешник, ако русия поиска тези прошляци балтийските страни ще ги вземе с една рота за 7-8 часа без значение дали спуканият канут нато с пробитите си и допотопни оръжия ще ги умори от смях или не.Нъпроса е, че на Рсия хрантутници не и трябват и никой не ги иска.

ОО,ама ти си пълен смешник. Това не е ВСВ да те снабдяват САЩ и Англия и да отворят фронтове на Хитлер. Русия си знае хала-ръждясало оръжие и беднотия.

Тъпанари! Тия в Прибалтика цял живот плашат с плашила. И плюят срещу вятъра. И си вярват сами.

П.чка му "лелина" на НАТУ-ту.

Когато няма враг и всичко е наужким и аз мога да отблъсна всички извънземни, руснаци , китайци и дяволи взети заедно. Имайте го предвид, когато определяте бюджета за фиктивна отбрана. Взимам евтино!

Смешници! Не виждам кой е тръгнал да отделя Прибалтика.

Прибалтийците помним как руснаците ни нападнаха и окупираха 1940-та. Помним и как вашият Живков на два пъти близкаше задните части на руснаците и предлагаше да станете 16-та република на ссср...

ГЕРМАНОИДЕ,А ДРУГОТО ПОМНИШ ЛИ?КАК ПОСРЕЩАХТЕ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ???

Българко,то така беше и 94 г.когато Русия подписа договор,че няма да напада Украйна и лриквидираха със САЩ АТОМ. и оръжия. На Сатрап като Русия показа го да не се вярва. Затова са тези учения.

Цялата работа се свежда, как американските военни заводи да продадат повече оръжие на глупаците от източна европа За това им разиграват малко мотивация.

като им опреш в челото дуло на голямо пушкало. След това се изнизват като пpъ.дня от гащи.

Прибалтийските държавици, не са заплашени от "откъсване", а от обезлюдяване ...

Абе стига с тези малоумните прибалтици и НАТО. Русия ако реши да влезе в прибалтика, направи го за нула време. Няма да погмне нита НАТО нито шмато. С тези учения само да плашат гаргите и харчат пари на тъпаците.

Само така-да знаят фашагите какво ги чака!!!Да сменят по-често памперсите на путлер!!!

Много са ''загрижени'' от САЩ /уж НАТО/.? САЩ искат да влизат в Москва , май ? То и Наполеон , и Хитлер искаха .

Жалки сте бе мишки. Дрънкате оръжие до границите на Русия, без да има никакъв повод за това. Ясни са ни глобалистките ви планове, но сте смешни. С 5 хеликоптера и 10 танка ли ще сдържате Русия? За 10 дена ще прецапат до Берлин, ако решат и няма никаква възможност да ги спрете, освен ядрено оръжие, но тогава всички се изпарявате дружно. Само се чудите как да изстисквате от държавите пари да ги тъпчете с оръжие под предлог, че "торбалан" ще ги отмъкне.