ОИК: 85% искат парк ”Бедечка”, но гласуването не се зачита

Привържениците на парк "Бедечка" в Стара Загора надделяха при вчерашното гласуване, но референдумът е невалиден поради ниската активност, едва 15,46 на сто.

Обратно в новината

Коментари - ОИК: 85% искат парк ”Бедечка”, но гласуването не се зачита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждате ли каква е тъжната ни картинка?! На хората не им пука! На думи може, но да си вдигнат дътата и да отидат да гласуват - не. Затова всеки си прави каквото си иска. И така ще бъде още 500 години. Защото сме роби на собствените се глави.

20 000 е настоящото население на Стара Загора. Жителите на Стара Загора трябва сега да инициират преброяване на реално живеещите там и да актуализират тази абсолютно неверна стойност от 140 000 жители...И после да осъдят в еропейския съд общината за опит за измама

а бе вярно, че тоталната де-индустриализация и анти-икиномика в региона е обезлюдила града, ама чак пък 20 хил...

даже се учудих, че са и толкова 20 000. Какво според тебе могат да работят тия 20 000 души там и за колко пари след 30-40% увеличение на тока, газта , водата и парното от юни този месец, след пебсиите от 150 евро и заплатите от 250 евро!? Да не говорим за ужасното състояние на болниците и липсата на лекари в провинцията. До 10 години България няма да я има....Виждал ли си Детрой в Америка, еми виж и прочети хубаво за икономическия колабс там и затова как и пенсиите са си изгбили хората....В този смисъл фалита на България няма да е прецедент, той е добре планиран...

Кой сега ще им е крив на старозагорци че ги домързя да отидат да гласуват? Нека да им изрежат парка и да им бухнат един никому ненужен жилищен район.

100% от старозагорци са отишли да гласуват, бе говедо, това е истинският брой на жителите в този град след 30-годишния геноцид над населението на България и след оварянето на пазара на труда в Европа за българите от 2014г....4,5 милиона е цялото население на българите в страната в момента и от тях 2 000 000 са в софия...

Градът е с население от 148 941 души по данни на ГРАО към 31.12.2016 г. Това е с децата разбира се. Няма да ме убедиш, че са останали 20 можещи да гласуват, от 150 хиляди. Вероятно 50% от хората не са излезли изобщо.

Защо в България ,.....ВСИЧКИ държавни институции са против народа , особено и СЪД. СИСТЕМА ?

200000 лева за един елементарен референдум не ви ли се виждат като добрев спонсорирана кражба?????

Бихте ли ми казали един референдум дето се е зачел??Всичко е мижи да те лажим защото какво искат хората няма никакво значение за властващите. Винаги се намират ''причини'' да не се зачете...

Не виждате ли че хората толкова са се отвратили от фалшификации и манипулации на избори та дори когато става въпрос за техния град не излизат да гласуват залисани в оправията на собственото си преживяване на деня..

искаме зелени площи, паркове но ни мързи да отидем и гласуваме за половин час! Пък после Бойко ни виновен Корни и др. Искаме и да живеем в градовете, но да няма много блокове, паркинки и пр. Искаме, искаме, искаме.... Абе който иска зелено да върви на село!!!

Българския народ вече е племе! Щом си избира за 3-ти път Боку какво повече да очакваме. Племе хахахах!

Много смешно и типично,уважаеми заралии. Хем ви се ще Парк,хем ви мързи до смърт,да си завлечете неделните г-зове до урните.... Само преди дни,трънчани доказаха на България как се случват нещата-с воля,ентусиазъм и гласуване.Само вие не го разбрахте.Сега и да ви се иска,ще да е късно.Честито на поредния бетон!

Бетона е винаги добър за бежанците!

Вяра няма вяра, че това което искат хората ще бъде признато..До този нехилизъм у хората водят политическите манипулации и фалшименто.. Та вижте в една стара демокрация като Франция отидоха ПОД 50% да гласуват....

А какво казаха на трънчане защо не сте прочели???Че това се решава от властващите и не е за решаване от местната власт...т.е. вие може и да не искате ама каквото решат властващите ние сме длъжни да изпълняваме..Успешен на местно ниво незачитащо се от държавното..

Трима съдии от КС или 240 "народни избранници" ,дупетати, са с по-голяма власт да отменят народната заповед-референдум на 2 500 000 гласоподаватели! Същите гласоподаватели които ги избраха и им дадоха власт. Референдум в България- невалиден. Как така ще отнемат на любимата Партия по 12 лева от всяка гласувала овца? Как така ще променят подредения партиен списък от лапачи? Вотът-заповед на 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ го отмениха група самозванци. Бедечка ще бъде застроен!

Въпросът явно е по-сложен от елементарното "бетон или парк". Всеки веднъж заселил се, би искал да бъде забранено строителството около него. По тази логика половината Стара Загора нямаше да съществува вероятно. В цивилизованите страни се строи умно, балансирано, с мисъл за всички. Трябва да се мисли в посока промяна на градоустройствените планове така, че да се спре строителството на грозни, огромни и наблъскани на гъсто билдинги и да се премине на ниско строителство със задължителни отстояния, паркове и обществени пространства.

Да бе, в цивилизованите страни хич няма гета, горящи блокове и т.н. Ако беше от т.нар. инвеститори, по съвсем друг начин щеше да разсъждаваш - от малка площ щеше да изцедиш максимума. Българина поради ниската си покупателна способност предпочита да се навре в голяма кооперация, защото за къщички с дворчета в града (не някъде в покрайнините) ще трябва да се бръкне яко. Разбира се, и аз знам "какво трябва" да бъде, но реалността е друга. Решението е - протести на местните, друг начин няма.

Лоши примери има навсякъде, съгласен съм. Но в цивилизованите страни този тип строителство е наследство от пролетаризацията на 60-те и 70-те и вкарването на евтина работна ръка от колониите. Местните рядко живеят в подобни квартали с комуналки. Докато в България унищожаването започна още през соца и безумието продължава и сега. Да си местен и да живееш в блок е патология.

Бърка се, и взема заем, защото вече му е било окрадено всичко. Селските дворове в Австрия, Германия имат всичко необходимо придобито от поколения, защото не са били ограбвани... Така един селски двор има стадо, цех за преработване на месо, предлага и туристически услуги, приготвя храна за цяло село на празници и член от семейството е ветиринарен лекар. И това не е само в една къща на селото, риближени на мафията, а във всеки дом в селата. В европейските села кипи живот, деца се раждат, има детски градини, лекари, строителство и т.н. Държавата е доволна от данъците.

живко манекена си изми ръцете и сега е доволен! Чакаме "решението", което имал, ама след като говори с главната мутра. По некадърен кмет никога не е имала Ст. Загора.

За да е ОК референдума, са нужни 40 на сто гласували. А за референдума на Слави бяха едни сложни сметки. Защо така?

Закона за реферндумите е направен така че да няма намеса на гражданите във властта - напълно умишлено . Да питам как така няко може да вземе властта и да управлява 4 години с реална подкрепа от под 10% която обаче с разни трикое и служебни разпределяниясе вдига до 30-40%

в единият случай имаш избор между 20 партии и 240 кандидата - примерно, в другият случай избираш между 2 отговора - да и не. Нормално е решението да не е на 100 човека.

Господине, вземете присърце болките и въжделенията на ЕС, тогава от по-голямото към по-малкото и в скромната ни Родина нещата ще се оправят. Вие избирате - или да мислите за българската мафия или за бежанци да кажем, което е сега актуалната грижа на ес. Аз смятам че можем да помогнем като да предложим всички красиви и големи хотели по морето и в други райски кътчета на татковината ни за нуждите на ес и бежанците.

А не били било по-хубаво да се направи референдум за това, в празните хотели по Черноморието да се заселят бежанци, които така или иначе трябва да приемем според ЕС, афганистанци, сирийци, африканци, йеменити и т.н. България има възможност да ги настани в тези красиви сгради по морето, а и тогава тези хора ще останат доволни от бг гостоприемството, и имиджът на Бг ще се промени.

По-голяма глупост от тази не бях чувал. Като ти осерат плажовете и хотелите,друго ще приказваш.Ако си се настанил някъде по морето и в съседния хотел има настанени бежанци,ще те видим.Но явно си човек,който никога не е бил на море.

Напротив, дори тези здания са достатъчно високи, за да се поставят отгоре и минаренца. Но това ще го реши ЕС и ще го сподели с ББ или в обратен ред. И пиняци няма да има по морето, само семейства с деца, а мафиозите-собственици ще бъдат черпени с арабски кафенца

Честито глупаци, вместо природа и чист въздух, бетон и мръсотия. Нема по-СМОТАН народец от Българския, виж ако ви даваха ПАРИ избирателната активност щеше да е поне 60%. Нема Такава Държава

Не съм гласувал и всички мои познати не гласуваха, за да е невалиден референдума. Това също е позиция. 85% ама друг път! Не допускайте национализация 30г. след комунизма! После се чудим защо няма инвестиции... ние не уважаваме частната собственост.

Ще се изкефя ако задължат да се използва земята по предназначението й от дедовите им времена. да копат тази земя, стига са изливали бетон.

Toчно така!Ако общината е на мястото си,да не дава разрешения за строежи на бетонни коптори!

Е така под овчия ни поглед застроиха Черноморието,ще застроят и парковете,но българина седи и важното е да има ракийка и салатка и до него на жена му дебелия гъз.

Вижте този парк не е на старозагорци, че да ги питат. Това е частна собственост и единствено собствениците на парцели имат право да казват какво ще се прави. Щом искат да строят значи ще се строи. Точка! Това не ви е комунизмът на времето, който отне земите им и се разпореждаше с тях като със свои. Собствениците също имат права. И докога с тия местни референдуми, че и референдуми изобщо? България е парламентарна република

Това не е така. Когато съм си строил къща до парка съм си платил съответната цена, защото съм очаквал да има парк където да играят децата, да гледам зеленина и т.н. Но ако тепнат пред прозореца един блок и гледам само прозорци и бетон не ми се иска. Договора със мен е нарушен.

Ха-ха. Значи ти си си построил къща, ама другите собственици на земя не могат. За да не ти развалят гледката. Желязна логика :-D

Това е поредното доказателство, че българина не го интересува какво ще се случва със собственото му бъдеще и че си заслужава съдбата на овца! Така е и със избори и с референдуми и с всичко!

Това, че не ми пука за тоя огромен кенеф Бедечка, не означава, че нехая за бъдещето ми и това на децата ми! Ако беше парк в истинския смисъл на думата, щях да отида и да гласувам да остане такъв.

Стига с тези проценти.40 % от населението в града. Кой го интересува какво става в другата част на града. Ако се постави въпроса за парка в Банки, колко софиянци ще гласуват? Тези които ги интересува - гласуват. И от тях трябва да се вземе мнозинството.