Сили на Дамаск се сблъскаха с бунтовници, подкрепяни от САЩ

В Сирия за първи път избухнаха боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Сили на Дамаск се сблъскаха с бунтовници, подкрепяни от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВКЛЮЧАТ И КИТАЙЦИТЕ!!!САЩ ЩЕ СА ГУБЕЩИ ОТВСЯКЪДЕ!!!

Тепърва ще има и в тази война кюрдите ще са губещи - така се случва, когато преследваш краткосрочни цели!

Хубаво спретнали са си гражданска война, гадно, но рабираемо. Обаче какво търси там презокеанската империя!? Какво общо имат с кюрдите?! Нито етнос, нито история, нито култура, въобще нищо общо нямат.

Това е от раздела "фейк нюз"! Дамаск от първия ден се бие срещу главорези, които са организирани, въоръжени, финансирани, подкрепяни и специално изпратени от Вашингтон на сирийска територия!!!!

Сирия е суверенна и независима държава. По какво международно или местно право разни паравоенни формации могат д си правят зони на контрол, да се сражават с редовната армия и да получават въздушна помощ от чужди ВВС?

То и османската империя е била суверенна държава.

Така е, както и приятел на британската империя. Викаш от тогава са им останали топлите отношения с мюсюлманския свят.

Това къде го прочете? По онова време думата суверенна държава не е съществувало. Всеки който е бил достатъчно силен е нападал съседа си. Ако ти се ще да се върнем в онези времена .....

И за слепите (само НЕ и за платените соросоиди) стана ясно, че САЩ защитават ИД. Също така работят за откъсване на територии на Сирия и даването им под контрол на техни послушковци от Кюрди и Терористи. Тоест гр. Рака не трябва да се връща под контрола на ЗАКОННОТО СИРИЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО.

Пък Русия какво прави??? Дава оръжие и пари на поредния тиранин, който избива населението на страна си!!! Все пак инвестициите трябва да се защитават, някога СССР е финансирал Хафез Ал Асад да прави социализъм по арабски в Сирия, пък и руските военни бази трябва да се пазят!!! Нищо ,че за това е избито населението в околните села, за да не протестира!!!

Краля на Арабия Сауди, не е тиранин понеже няма конституция и никой там не е виждал изборна урна.Изчезвай евротюфлекодо

какво правела Русия. Заби ти го от 3 ката и те разпути...

станахме свидетели какво беше необходимо за да спе употребата на химическото оръжие в сирия 60 томахавки!!!!! много плюх по тръмп но в случая - голям плюс за него

от тях 2 не излетяха изобщо , а тези дето излетяха само 23 стигнаха другите изпопадаха като круши .

Това, че безаналоговата руска техника не е в състояние за засече старите томаховки въобще не им попречи да унищожат складовете с боеприпаси, укритията барабар с 1/3 от сирийските бойни самолети!!!

Ти си Укропедал щом се надсмиваш над нашите Освободители Русия които преди 140 години ни Освободиха ! Ти си против Башар Асад и Освобождаването на Сирия , хващай си пътя и си заминавай да се биеш с него !

Преди 139 години руската империя освободи България, но това е второстепенна цел!!! Основната винаги е била завладяване на проливите и руския император да се обяви за новия Василевс!!!

39 прихванати от руснаците. 23 удрят около летището и само 6 удрят 6 учебни самолета. Летището не престава да работи.ха ха ха Ти помисли руските Искендери в Куба на 80 км. от Флорида, какво ще направят. Бой на миризливи говедари с прави лопати между кривите очи..

Тва некво ново фентъзи по Алфа-тв ли е или курНела ви го свежда? :)

СИЛИТЕ НА ДАМАСК СЕ СБЛЪСКАХА С ТЕРОРИСТИ ОТ ИД, СЪЗДАДЕНИ, ОБУЧЕНИ, ВЪОРЪЖЕНИ И ФИНАНСИРАНИ ОТ САЩ

Силите на Асад победени от кюрдските женски отряди!!! Голям смях!!! А комадващите руски "отпускари" дали са избягали първи или само са се накали???

Този инцидент дава глътка въздух на изпадналата в тежко положения Ислямска държава. Ако инцидентите се задълбочат, ИДИЛ може и да оцеле още много, много време. В същоот време показва, че делбата на Сирия вече е в ход, земите превзети от Коалицията, няма да бъдат върнати на Асад.

в смисъл че нападенията на ал асад против СДС дадоха въздух на идил? мда

Както е видно по-долу от някои балъци, слепотата им придобива епидемичен характер. С всяка година се роят дебилите с облъчени мозъци от американската мечта. Тези същества е трудно да се нарекат човеци. Освен животински първосигнални нужди за плюскане до пурдотство, от алкохолни и дрога удоволствия, чалга и розови мечти, осребрявани с пладнешки грабеж от бедния народец, друго те нямат. Не могат да проумеят, че световните ивратеняци си врат нагло гагата навсякъде, където искат да доминират и грабат. А най-сладко е да грабят въглеводородите, поне чрез тях управляват днес света. Затова те въртят всякакви интриги в Сирия, за да спечмелят теротириите. Затова Путин и Ердоган се сближиха нелогично, защото сагата им е ясна. Зад кюрдската автономия се крие Чичо Сам с потури от петролни гюмове. А на него не му пука, чии интереси тъпчи, кой народ унищожава, местни със стотици хиляди, или свои платени марионетки от щатската армия. А за вас пурдоти няма да ми пука, ако някой ден започват да ви кормят в знак на чест и справедливост с българска калъчка!

е русофилистажа малко ли рева за свободен кюрдестан ами ето ще има

Ти си като някаква стара баба -едно си знаеш,едно си баеш!

такова е ал асад с идил не влезна в бой но с тези които се бият с идил се сби!

Нито САЩ, нито кюрдите имат работа в този регион. По същество САЩ са агресори, защото са в Сирия без резолюция на ООН, щетите, които нанасят на Сирийската армия в последните седмици са огромни. А кюрдите отдавна завземат земи, които не са населени с кюрди, но пък са богати на нефт. Колкото повече опознавам кюрдите, толкова по-добре разбирам турците.

Много си прав, кюрдите са циганите на арабите!

заради невежеството ти. Кюрдите не са араби, глупако. Неосведомен, невеж и глупав, но вече разпределя боя.

ИД леекинко се претрансформираха в "кюрдско-арабски сили" подкрепяни от САЩ. Чии го дървят те на сирийска територия? И има ли нещо неясно по отношение на заеманата от САЩ позиция?

деер

На кого му пука, дали американски военни са били застрашени или загубата на 1 сириец? По важно е не благоденствието на хората по света, а присъствието в гей парадите . Хубав Ви ден!

е парцаливи и гладни дрипльовци, тъпи с промити мозъци, ама размахващи калашници и крещящи пропутински лозунги. Не благодаря. Без мен.

И при нас имало тъпаци с промити мозъци, но с теб или без теб , няма да сме загубили нищо.

Промитите мозъци са именно в краварника. Една несоциална полицейска държава, наречена от режима си -демократична, а в същонст няма нищо демократично в нея.

Независимо какви сили са, подкрепяни ли са от краварите -мачкай те не носят нищо добро !

Видиш ли москалски пияни свини и ортаците им - бой по манерката, докато не се саморазкарат в Сибир.

Да де, но тя тоягата има и друга страна и може да се обърне по тия от вашия прайд и защитаващите тия мерзости !!!!

Не употребявай думата Москали като не знаеш какво значи тъпи укропски лайнар ! Тарас Шефченко е бил москал защото е служил в Руската Императорска Армия ! САЩ доказа че трябва да запази детето си ИДИЛ , за по нататъшно рекетиране на светът !

Докато кюрдите се бият с ИД, педалчето Асадчо, подкрепяно от москалското педалче се опитват да пречат. Дали скоро някоя "томахавка" няма да "посети" Асадчо?

То добре да я пуснат Томаховката но може да се "изгуби" по пътя както се изгубиха половината Томахоци па краварите вече не ги пускат защо ли ?

Това, путюлюбците, сте много инфантилни индивиди. Измислите си една легенда и почвате да си я разправяте като доказана истина, с надеждата глупаците да ви повярват :))) Къде ги видя тия "изгубени томахавки" бе, клепоуш-ко?

Гадняр си се нарекъл Тъпа Укропска маймуна , ти си против мира в Сирия , скоро ще бъдеш и против мира в България ! Време е органите да се поинтересуват кой си и с какво се занимаваш ! Ще ви връщаме Усранци които сте тук за изцапания Паметник в Болград и боя над Българския депутат !

Войната свърши, нали, Путин? Време е да си ходиш домой!

Не Иво не, тя тепърва предстои !

Путя каза, че войната свърши и е постигната Агромная пАбеда! Сега, на кой да вярвам? На теб или на Путя?

Уважаеми ,журналистчета,на законно избрани правителства режими ли им викате?Май и Вас ви побъркаха за парички.

Е па с 98.99998% е законен.

Че малко ли е?

"Сирийски войски вчера стигнаха до границите на зоните под контрола на силите, подкрепяни от проамериканската коалиция, в северна и южна Сирия, добавя АФП." Това са зоните на Ислямска държава, значи сащ защитават ислямистите.

Лекинко си у грешка. Погледни картата на бойните действия в Сирия.