Намерени са телата на 7-те американски моряци

Командирът на американския Седми военноморски флот съобщи, че е прекратено издирването на седемте моряци, обявени в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Намерени са телата на 7-те американски моряци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФИЛИПИНСКИТЕ ТРАВЕСТИТИ СА ПО-ОПАСНИ ОТ НАРКОМАНИТЕ.

Само седем! Жалко! Да бяха поне 700.

е от тънка ламарина, щом така е пострадало, а на товарен кораб нищо му няма. Уж американските военни кораби струват луди пари, ама...

Все лоши новини в дира само чат-пат хубави!

Вероятно, за да не потъне корабът са изолирали наводнените помещения и са затворили люковете, оставяйки моряците да се удавят.

да а е това си е железо от немска каска дори и краварите не са способни да направят нещо по добро а колко немци откраднаха зада са пърби но слабиса тези краварски железа слабиса !!!!!!!!!!!!!говедовоз разбил свои брат направен от говеда !!!!!!!!!!!!!!!!!

Разрушения от овцевоз разрушител...

Претърпелият тежка катастрофа американски боен кораб Fitzgerald, бордов номер 62 е ескадрен миноносец тип Arlegh Burke. Този кораб е един от най-модерните бойни кораби на САЩ. Първият кораб от тази серия е предаден на ВМС на САЩ през 1991 г. През периода 1991 1999 за ВМС на САЩ са построени 28 броя. Предвижда се общият брой на корабите от този тип да бъде 35. По цени от 1991 г. стойността на един такъв кораб е 1 млр. долара. От този тип е и печално известният крайцер Donald Cook, бордов номер 75. Fitzgerald, се базира в Йокосука, Япония и е част от 7 флот на САЩ. Корабите от типа Burke са предназначени за участие в състава на групите съпровождащи самолетоносачите и да осигуряват противовъздушна и противолодъчна защита, борба с надводни и подводни сили на противника и нанасяне на удари по обекти на брега с крилати ракети с морско базиране. Катастрофата с Fitzgerald е много тежък удар за ВМС на САЩ, защото през 2016 г. корабът е ремонтиран и модернизиран на стойност около 22 млн. долара, а новия ремонт ще бъде много по скъп и ще продължи около 1 година . Тук във форума виждам няколко( ?) участника, които правят аналогия между тази катастрофа и катастрофата при която потъна руския разузнавателен кораб Лиман. Сравненията обаче са нелогични защото между големината и мощността на двата кораба има огромна разлика. Ето няколко данни: водоизместимост Лиман 1560 т.; Фицджералд 8900 т. Дължина Лиман 73 м.; Фицджералд 154 ; скорост Лиман 17,5 възела; Фицджералд 32 възела; газене Лимат 3,9 м.; Фицджералд 9,4 м.

Е няма как, от сухопътна крава...да направиш морска крава!

Не харесвам САЩ но жалко за моряците !!!

защо никой не пише как точно е станал инцидента? А ни "хранят" с новини колко трупа са намерили... Искам да знам защо са се блъснали а не колко литра вода са източили от кораба

Чакат застрахователя да прочете данните от Воидж дейта рекордера на контейнеровоза за да знаят колко пари ще поискат филипинците;)

Добре, че инцидентът не е във Финския залив, щото тогава не ми се мисли какво може да стане...

"Големи" моряци били тези кравари, да не им се надяваш на квалификацията!?!?Нали този кораб е снабден с най- новата им система ИДЖИС???!???? Излагация!!!

не е ИДЖИС а МИНДЖИС и си е много добра система стига да не се управлява от КРАВАР...... много са тъпи краварките ако ще и в космически кораб да ги натовариш

В няколко коментара забелязвам, че се допуска грешка, относно предназначението на системата ИДЖИС. Системата ИДЖИС не е предназначена за откриване на търговски кораби.

На 27 март 1999 г., три дни след началото на НАТО-вските бомбардировки над Югославия, край сръбското село Будановци, на около 50 км северозападно от столицата Белград, е свален американски стелт самолет F-117. Останките на модерния по онова време изтребител-бомбардировач са показани от югославската държавна телевизия, а протестиращите в Белград младежи издигат прословутия плакат с подигравателен надпис Съжаляваме! Не знаехме, че е невидим. Това е първият и единствен случай на свалена машина от този тип в историята. До тогава тези самолети са смятани за практически невидими за вражеските радари. Военните от ПВО на Югославия обаче откриват, че могат да засекат ръбестите и не особено пъргави машини с остарелите си съветски радари, ако ги настроят на по-голяма дължина на вълните.

Всеки си пише както му дойде. Проверете в списание "Войн" - не си спомням кое, но е в годините 1982-1987 /не са много списанията/. Беше поместена статия, че за чехословашките /тогава/ радари самолетите са видими. Прочетете още, че при валеж пак са видими. Прочетете, че страни които имат спътници и наблюдават от космоса ги виждат. Въпроса е да има достатъчно време за реакция и да притежават необходимата ракетна система. А не ги свалят щото освен Русия няма кой да се опъне на САЩ и се мислят за всемогъщи и безнаказани.

За часове могат да се превърнат в бойни кораби. Контейнери с бойни ракети и Рлс и са готови! Скорост имат ,освен това на борда си могат да вземат няколко хеликоптера.

По време на войната за Фолклендските острови британците използваха контейнеровоза Атлантик Конвейър като "самолетоносач" като монтираха плоскости върху ред котейнери за да сглобят трамплин и писта от която да излитат "Хариери". Обаче аржентинците по погрешка го отстреляха преди реално да влезе в бой и с него потънаха няколко хеликоптера и самолета.

При една битка,търговските кораби биха се оказали по добри оръжия за нанасяне на превантивен удар от военните! Със таран биха потопили много вражески кораби!

Всички търговски кораби могат да се управляват и от рулевата машина ,не само от мостика,ако мостика стане мишена на артилерийски огън или ракетен удар!

Една котва на контейнеровоз ,причини повече разрушения отколкото една сврхзвукува руска ракета кораб- кораб!

Егати разрушителя пострадал от търговски кораб

Само 7.Малко са.Тия боклуци толкова човешки съдби са погубили.

Не са точно те, а полетиците им.

Препречил пътя на товарния и ето резултатът - седем загинали.

Бог да прости моряците!!!! Вината е на този който ги е пратил на тази "мисия"!!!

А на деня за заплати виновни няма, а?

Тоя американски военен кораб няма ли бомби и ракети ??? Или командира на кораба е идиот, маимун, сложен от идиота Баррак Обамма ???

Не разбрах разрушителя е товарния кораб ли? Защото не е разрушен товарния, даже си плава самостоятелно! Интересно е навигационите прибори на разрушителя, виждат ли други кораби и ако не, ще видят ли врага , ако ги напада??? Капитана на товарния кораб е повишен в чин!!!!

Поздравления, за долния бан. Крайно време е подобни провокативни чужди елементи да си намерят мястото за постоянно.

То май ще стане вече традиция, американски военни кораби да ги "блъскат" в моретата около Япония. -------------------- Не говоря за камикадзетата - те са отделна история.

https://link

Относно руският кораб, който потъна в Черно море при сходна ситуация. Основната разлика е в изречението: "Лиман е получил пробойна под ватерлинията на десния борд. Всички членове на екипажа са живи и евакуирани. Те са успели да се качат на спасителните лодки, преди Лиман да потъне". Много съществена разлика!

е разликата? Че руския кораб потънал, а този не? Или че руския екипаж напуснал кораба насред Босфора, а американския екипаж успял да спаси кораба си?

Че руснаците са оцелели, а американците не. Жалко, че не ти пука за седем млади американски момчета.

"Седмият" ще трябва май да си има Командващ. А че командири в "Седмия" има - трябва да има, няма само да са сержанти... Но щом ги "бастисва" товарен, нищо чудно да са само Командири. Те сержантите са най-печени.

Добре, разбрахме вече за "американеца". Какво е станало с "товарния" или като е "американец", останалото е без значение.

защитават америка хората ... маи ви е къса паметта , че виетнам , сърбия , ирак , либия ...всички нападнаха америка ...

Пиндосите са имали късмет че кораба им не е строен в Гданск. С участието на онзи там технияТ велик....

"...Боцмане, къде си , куче еднооко? Тук съм капитане, на дървото--пикая отвисоко!, Я:)))))

...

..Си търсите Белята с Допускането на Такъв Целеви контекст на 'коментари', Домакини/Дир.бг...

като е за гадните рашки мъзга пускаш...

Другарю шестак как сте в кварталният офис?

Какво значи шестак?

jingiby

Злополуки се случват във всяка армия. Наскоро и ние загубихме пилот заедно с въртолета. Бог да прости загиналите и да възмезди мурзилажа и сърбоманите храчещи тъдява...

Определено ! ...но както край Камчия, така И-тук - НЕ звучи на злополука и/или случайност...

Нека възмезди и предателите дето се отрекохте от славянството и станахте съюзници с Турция срещу Русия. В ада да горите вечно.

нещо са ти много древни опорките бе. Сега РУСИЯ е приятел с ТУРЦИЯ бе. Пускат си езици нещо.

Временно на съхранение в Сърбия.

На 27 март 1999 г., три дни след началото на НАТО-вските бомбардировки над Югославия, край сръбското село Будановци, на около 50 км северозападно от столицата Белград, е свален американски стелт самолет F-117. Останките на модерния по онова време изтребител-бомбардировач са показани от югославската държавна телевизия, а протестиращите в Белград младежи издигат прословутия плакат с подигравателен надпис Съжаляваме! Не знаехме, че е невидим. Това е първият и единствен случай на свалена машина от този тип в историята. До тогава тези самолети са смятани за практически невидими за вражеските радари. Военните от ПВО на Югославия обаче откриват, че могат да засекат ръбестите и не особено пъргави машини с остарелите си съветски радари, ако ги настроят на по-голяма дължина на вълните.

След това части от останките отиват в Китай и Русия за изследване, а САЩ приземи завинаги всички F-117.

Световна известност получи полковник Золтан Дани, който командваше 3-та батарея на 250-та бригада на ПВО, защитавала Белград. На 22 март 1999 година, благодарение на руското оръжие и военната доблест на неговите подчинени, той свали F-117, самолет, който се смяташе за неуязвим. Как успяхте да откриете невидимия самолет? - Използвахме руски радар П18 с метров диапазон на честота. За такъв радар с дълги вълни формата на самолета не е пречка за откриването му. Така че ние имахме ясна картина на екрана. Извършихме съответните изчисления след което започнахме да чакаме кога самолетът ще се появи колкото се може по-близко тогава той има най-малко шансове да изстреля противорадарна ракета. Когато наближи на разстояние 15 км. ние включихме радара. Операторите за насочване го видяха на екраните си. Веднага заповядах да бъде изстреляна ракета тъй като самолетът вече беше в зоната за унищожение. Ракета свърши своята работа. Цялото: link

О, да! Помня го този майтап - тогава работех в Босна, в офиса на една международна организация, където имаше сърби, босненци и един американец. След като научихме новината, американецът ходеше с такова недоумение, изписано на лицето и цялата фигура, че жал да ти стане - изобщо не можеше да проумее как е възможно, а сърбите и босненците само тихо се подхилваха ... Никой нищо не работеше, а по кьошетата тихо се коментираха подробности, получени по безжичния телеграф от роднини в Сърбия ... Аз се опитвах да се правя на строга и да ги накарам нещо да свършат, защото в моя сектор си имахме задачи, но къде ти - смях и искрена радост, никакви дела ... Цирк! На всички тогава ни беше черно пред очите от прелитащите нощем краварски самолети-бомбардировачи от базата Авиано, които точно над нашия район чупеха звуковата бариера и това отекваше като страшен гръм - точно в съня ти, когато си отпуснат и не очакваш, и след това не можеш повече да заспиш - кошмар, и на сутринта си като пребит - и така месец и нещо ... Та с тоя свален Стелт поне се хилихме няколко дни, заслужена веселба при толкова неприятни емоции по принцип! Като ме видя да се хиля с всички, американецът изведнъж се направи на строг и ме попита много високо и отчетливо "Ти за кого работиш?! С нас ли си, или с ... кого?!" А аз се направих, че не съм чула ........ )))))))) "И защо теб те приемат като свой човек, а мен - не?! ..." (той иначе се страеше да се прави на свой човек - учеше сръбски, пиеше с тях бири, ракия, дори се ожени за една сръбкиня по едно време ... Но си оставаше американец!) А аз му викам: "Човече, аз съм българка - от тука - от Балканите, ние имаме общи корени, в една държава сме живели векове наред, предците ни са общи - българи, това не можеш да го разбереш, то е на друго ниво, не на интелектуално! За генетична памет става въпрос ... " )))))

Фашингтон е сбирщина от малоумни англо саксонски слаборазвиващи се дебили,управлявани от БанКстерската еврейска фашистка клика на ротшилд,рокфелер,J.P.Morgan и.т.н.

наздоровя

Кой свали "невидимия" самолет на краварите във мАриххуано-Сръбската войа???? Със старо Руско ПВО??? А какво да говорим за новите ракети на Русия С-400/ Смешни краварски вопли... Нещастници сте кравари недоклецани....

аз съм прост и необразован текезесар. нещо не схващам и затова да попитам по-образованите от мен - що за "разрушител" е т'ва, което вместо да разрушава бива разрушено от някаква си магарешка каруца натоварена със сено?

Не е бил в боен режим.

демек е бил като наш Андрей О'Пулев с/у Кличко, така ли? защото и нашият ербап кръчмарски бияч не беше май в много боен режим тогава.

По магарешките каруци...

или се правят,че не помнят авариралата "най-добра подводница на Русия", от която никой не се спаси, загинаха млади хора и голям брой "ръководители" на флота, които не очакваха това което ги постигна. Но комнягите са известни с това, че нямат срам.

А знаеш ли колко подобни случаи има с американска бойна техника ? Не, нали !? Колко космически совалки гръмнаха пред камерите ? Колко пъти САЩ си признаха за провалите ? Руснаците имат доблеста да си признават за подобни грешки ! А пентагона избива с тъпотията си собствените си бойци и после все едно нищо не се е случило. За тях боеца е пушечно месо. Колко американци загинаха от "приятелски огън" ? И още много мога да питам, ама няма да можеш да ми отговориш, щото главата ти е на тъмно в ....

а колко руски совалки гръмнаха?

Дано изпука цялата краварска измет да се затрие от света че планетата да си отдъхне веднаж за винаги

Този,който е управлявал разрушителя кьорав ли е бил та да не види толкова голям кораб,като този който прекарва контейнери?

стиви уондър май е карал кораба.

Рей Чарлз - пом. капитан )

Ако беше руско производство корабът щеше да бъде при подводницата Курск. Имали шанс моряците

то няма много кораби руско производство.

Ти поне като пишеш тия глупости, не седна ли малко да попрочетеш, преди да изтърсиш такава дивотия!!!!!!???? Че КОЙ ИМ СТРОИ стотиците кораби на руснаците бе??? Тихоокеански флот, Балтийски, Черноморски, Каспийски.....ти как си представяш тия флотилии с чужди кораби??? А пък за подводниците да не говорим!!! А пък за атомните ледоразбивачи още повече!!! А това, че НИКОЙ ДРУГ В СВЕТА НЯМА АТОМЕН ЛЕДОРАЗБИВАЧ знаеш ли? И първия е построен през 1963 г в СССР....Аре бегай бе...вие явно въобще нещо сте изкрейзили тотално от западните бръщолевения!

Срам, не срам, платиха си на холандците и те им извадиха останките от подводницата. Сега е на сух док.

Една дребна питанка : Аз мога да си замеся и изпека хляб, защото това все пак съм придобил като специалност от средното образование. Трябва ли да ме е срам, като отида да си купя готов хляб от фурната ?

и аз да ти го сложа стоиле/минуса/ И умната с критиките към Русия, щото ..... нали.....