Учени откриха как да лекуват ненаситния апетит

Отслабването често е трудно постижима цел заради съвременния начин на живот, а ненаситният апетит усложнява задачата. Виновен е мозъкът, твърдят учени.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха как да лекуват ненаситния апетит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бомбастично заглавие,а в съдържанието - нищо.Всеки знае,че всичко се контролира от мозъка.Какво ново казва това писание дрън-дрън глупости и несмислени бля,бля.

А служителите на кока кола отдавна са открили как да объркват механизма на здравите хора: сладко, захар и солено, даже и там, където не трябва и клиента става пълен зомби. Дори дебел зомби.

Най - сигурният начин да умориш апетита е като постоянно преяждаш.

Може да хапвате колкото си искате стига да преодолеете зависимоста от тестено и сладко (комбинацията от двете е най-брутална). Дори и без физическа активност, резултатите няма да закъснеят. Ако толкова много ги харесвате, без интензивна, ежедневна физическа активност просто няма да стане.

Ей тва съвременния човек нема грешка. Дядо ти цял живот е набивал хляб с лук, не е чувал за глутен и холестерол и е бил 100 пъти по-здрав от теб, не само в ръцете и краката а и в главата.

Дядо ми се е трепал от тъмно до тъмно на нивата и из двора, та няма значение какво е ял при тази физическа активност. В днешно време животът е застоял, тъй като много неща са механизирани и компютъризирани. Да не говорим как хората и за 10 метра се качват на колата.

Сигурно сега най-много се дебелее от бирата. А може би и от заместителите на захар. Макар че много малкото калории от някакви ефекти се получавало затлъстяването. Все пак захарта е естествен продукт, макар и много изчистен. Все пак са свързани молекули глюкоза и фруктоза. Последното в плодовете, което пак се превръща в глюкоза в организма. А глюкозата е една от енергиите на тялото. Без нея си мъртъв. ;)

аз и л..на да ям пак имам апетит

Обичам те.Яж ми ху. :)

Бойко да го пробва. Станал е като бъчва, през седмица му оперират менискусите. Курнелия и тя да се пусне. За Пеевски да не говорим.

Абе терапията доколкото чета е да оправят някаква част от мозъка. Няма как да стане при боко. Няма толкова силен микроскоп че да намерят къде да бръкнат. Само центъра на комисьонните му е останал неампутиран.

Лелеее, не мога да повярвам, че са изтрити двете най-смислени мнения по темата - на Детройта и на Наблюдател. Хората ви казаха факти, вие ги изтрихте, не ви е срам. Иде ми да се гръмна....

Както обикновено! Това им е обичайната практик в тоя сайт - пуснат нещо, от което нищо не се разбира, заглавието не отговаря на нищо в марялчето, а когато някой по-осведомен и с по-добър английски намери данни из мрежата и напише нещо смислено - те го изтриват - щото конкуренция не им трябва ... Пълен отврат стана тоя сайт - ни да го четеш, ни да го коментираш - само загуба на време! Само клюкини и жълти "новини" от рода на "потресаващите" концерти на дългия чалгар им се удават - щото са си от една кръвна група!

Абе добре, ама много са закъснели тия хамерикански учени с лечението на апетита, щото наш'те политици още преди 28 години не само откриха, ами и приложиха възможно най-ефективните средства срещу апетита, че и почти цялата нация изличиха от тая пуста болест. И продължават до окончателното и изличаване! Ама пък да не би да греша, щото май се пишеше заличаване, а?!

Българите специално са тумбаци от класа.Рядко мъж след 40 няма шкембе от прекомерна употреба на хляб, алкохол и неправилни храни, а политиците ни от един мандат 5 години качват по 20 килограма.

Ами за толкоз им стигат парите на българите. За хляб, алкохол менте и неправилни храни, че са по-евтини! А политиците ни като набарат мандат се тъпчат от лакомия, като невидели! Всъщност, нали затова стават политици!

Настрадин Ходжа: Тъкмо научих магарето да не яде, и то взе че умря от глад ...

Основните причини са липсата на движение, тоновете захар и ГМО-то дето муате. Да ви имам и учените...

Е, за гмо не е съвсем така, ама айде...

"Виновен е мозъкът, твърдят учени." Винаги и само... :}

Аз пък си мислех, че има едно съвсем простичко и универсално решение, наречено самоконтрол....

По добре покажете колко са вталени тия учени. Както е всеизвестно янките са от хипопотам и нагоре , интересно е да видим тия колко са диетични :)

МОЙТЕ ВЪЛШЕБНИ СЛОВА

ДИВАТА КУРВА ПАК ТРИЕ:)

трябва да внимават, ако спират желанието за ловуване, да не спрат с него и желанието за живот

такива откриватели вместо да губят време по добре да научат какво е разнообразно/здравословно хранене и правилен начин на живот...

Не бъркай "откривателите", както ги наричаш, които със сигурност знаят какво е здравословно хранене, с глупавите медийни списвания и нелепи опити превод и интерпретации. Умник!

Изследването на мамериканските научени е направено само върху женски мишки, сега следва да се изследват и мъжките

Способността на човек да натрупва мазнини не е болестно състояние или разстройство на метаболизма, както се смята днес, а е еволюлиционен механизъм за отцеляване. Когато хората не са имали супермаркети, храната е била в наличие само периодично и тези които са могли да натрупват запаси са били тези които са продължили напред. Така че ако не искате да сте дебели не гледайте само от едната страна на уравнението, водете активен живот.

В момента трупането на мазнини с цел оЦеляване е характерно за изолирани етнически групи в северна Русия и северна Канада, за останалия свят е резултат от хранителни зависимости.

Тия трябва да ги осъдят за нанасяне на непоправими вреди на фирмите за хранителни продукти и на веригите за продажбата им.

може би единственият начин е нашия мозък да осъзнае ,че живота ни е превърнал в истински ненаситни МЕЧКИ+ТИКВИ ,нещо като тиквена мечка ,при която храната служи главно за атрофиране на мозъчните гънки ...човекът има нужда от движение,не го наказвайте с неподвижност,докато е жив !

И защо трябва да се лекува следствието след като причината си я имат хамериканците, а именно масовите вериги за бързо хранене? Угояват ги като свине майки, средното тегло на жените им е 78 кила: но да, дайте да лекуваме следствието Освен това във всичките им храни е бъкано със захари, което допълнително подсилва свинският им вид

Скоро свършихме училище и сега с какво ще се тъпча? Току-виж отслабна и никой не ме забелязва. По-добре мазен и тъп за малко отколкото слаб, беден, с очила и пъпки цял живот. Казват че само на две места не раста - горе и долу. Не знам какво значи това, не ми пука ако има дюнери, пици, мазни кюфтета дето мяукат и лаят, палачинки, чипс, много енергийни напитки. Вие си яжте коприва и лапад, да видим кой ще пукне пръв.

Заглавието е подвеждащо. Не съответства на истинността в материала

ЗАГЛАВИЕ: Открихме как се отслабва! ТЕКСТ: Няма да ви кажа, Няма да ви кажаааа!

"Тялото трябва да се подчинява на душата, душата на духа, а на духа е свойствено да пребивава в Бога."

Явно на американците страха от мечки още не е закърнял.

От статията разбрах само едно - учените са усвоили с голям успех поредния грант ;) и ще продължават да усвояват и следващите

Аха. Лесно ле мислиш?

Да се научат да лекуват ненаситната алчност пък после и ненаситния апетит. Даже не схващат , че вредите от алчността са по-големи.

Та не разбрах, кое е откритието...

Не е ясно, но хранително вкусовата промишленост вече има контрамерки. Като обездвижат децата след време са сигурни дебелаци, като негрите в САЩ.

Стомашен байпас, който иска да отслабне може когато си поиска... И отново, нищо ново в тази статия, освен че подкрепили съществуващо изследване... И разбира се! Точно обратното на заглавието, лечение не е открито още!!!

Дир.бг, наистина Ви трябва научен консултант.

И журналистически им трябва, че морален дето различава лъжа от истина в заглавията..

Звучи доста объркващо, да не кажа безпредметно. Дължите уточнение - ненаситния глад вроден инстинкт ли е, както при първобитните хора, или заболяване при някои от хората. Защото в статията двете тези вървят като част от едно цяло, а в същност са различни неща. Не става ясно за нормални генетични заложби ли става дума, които стават рудиментарни в съвременния свят, за генетично заболяване ли или за заболяване на съвременната цивилизация. Статията е нещо, като нищо.

И къде в тази статия се разбира как се лекува ненаситен апетит??? Или пак евтини дирнически тарикатлъци със заглавието????