Паднали жици на трамвай предизвикаха пожар

Жиците на трамвай паднаха и предизвикаха пожар в близост до паметника на Васил Левски в София. Горяха тревните площи около монумента.

Обратно в новината

Коментари - Паднали жици на трамвай предизвикаха пожар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекалено много тъпаци има в тая столица и кой разбира и кой не всеки се изказва а в селата има толкова работа идете работете не обикаляйте улиците да зяпате и да си изказване мнението което никой не ви го иска и да снимате с проклетите си телефони....

Така, паднали жици, но кой идиот прокара обикаляйки изцяло, непосредствено, площта на паметника на светинята на България - В. Левски?! Това ли беше единственото решение за трамвай 23 да минава? Та нали от вибрациите паметникът се руши, бе, глАви умни! Това е почти светотатство, а иначе - глупост!

Вчера загледах как са опънали жиците за временното трасе на тролеите на Патриарха и Витошка до светофара - и там ще има такава случка. При силен вятър хоризонталната греда на светофара ще удря по обтяжките на контактната мрежа, докато ги скъса, защото са на 10 см зад нея.

Още някой форумен тъпанар да се изтъпани да заяви как парите от скъпото билетче щели да отидат за подобрение на градския?

А на колко вноски са погасили пожара?

На вноски от по 1,60 лв.

Жиците на трамвай паднаха....xa,xa ...не знаех ,че трамвая има жици.

За 1.60 добре, че никой не се е разхождал там

Егати случката, че са се запалили храстите на паметника Левски. Иначе градски транспорт да се запали в движение вече не е рядкост.

Няма как да се скъса контактна мрежа, проблем е имал трамвая и волтова дъга.

Господи, добре, че ИДИЛ са заети другаде!

Ами тези "жици" не са сменяни от 20 год., когато за трамвай 20 работеше до патемтника на Левски! Добре, че не са убили някого!

От това возене с кола поради ''удобен бърз евтин градски транспорт''съм пропуснал кога са вкарали новите трамваи с жици .....

Така селянина избива комплексите си

Незнам само кой тук е селянин след като вярва че транвая има жици:((((((ама то такива ''софиянци' са и списващите материалите като се вижда..

Аз бях очевидец и един от тези, подали сигнал на 112. Повреди се пантографа на трамвая, стана късо съединение, контактната мрежа буквално се стопи в мястото на късото и се скъса. Падайки върху трамвая и храстите на паметника ги запали. Пожарната наистина дойде в рамките на 3 4 минути от моето обаждане въпреки зверското задръстване, което се получи. Не мога да не отбележа и тъпата реакция на мнозинството сеирджии - снимаха с телефоните, псуваха пожарната, щото била "мноо близо пък я нямало" но никой не се сеща да звънне и да подаде сигнал. В същност не знам как изобщо може да се реагира по-бързо от това в такава ситуация..

...Явно Сте гледали от твърде далече...защото не Сте видяли Ватмана.който почти веднага излезна с пожарогасител и загаси трамвая..Аз не чух никой да псува защото Пожарникарите дойдоха бързо ...а...малко след тях и авариен екип за възстановяване на скъсаната жица / контактна мрежа/

Жега,жега,в центъра на софия

Браво на огнеборците ,изглежда вече са били на път ,когато е станал пожара. Някой се е престарал, писачи ,драскачи ли ,пожарникари ли.. Но дано всичко да е на ред....

Просто са на 500 метра.

Владо, само да ти кажа ,че пожарната се намира на ул. Искър,....... и да не ти обяснявам по нататък, за две мин. само не могат да приемат съобщението.....Айде , със здраве......

За първи път чувам на трамвай да му паднат жиците. А после цветя до някакъв монумент се запалили. Това за монумента не ми стана ясно, ама карай. Добре, че не е бил паметника.

До * хей малоумник да те светна че това не е "НЯКАКЪВ СИ" монумент а паметник на велик българин дал си живота и за такива тъпаци като теб,но от къдели ще го знаеш.

Браво на огнеборците ! (макар че то Пеш от ъгъла Раковска/Екз.Йосиф...) ...а Изобщо : а. Общественият-Ни транспорт - Навсякъде плаче за Нови возила !, и то Би следвало - Модерни и Произведени у Нас ! ...и б. инфраструктурата+логистиката на Обществения-Ни транспорт - И ЙощПовече .

Това го знаем,ти за кво плачеш ми не е баш ясно,или па лъчкаш