Анели Чобанова: Промяната в стандарта на млякото е нарушение

„Предлагат промяна на стандарта за българското мляко, за да легитимират нарушението си!”.

Обратно в новината

Коментари - Анели Чобанова: Промяната в стандарта на млякото е нарушение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марките на "ОМК" АД са млечни продукти и масла от марките "Верея", "Фибела" "Ханско" и "Русалка", да им направим бойкот - аз лично спирам да ги купувам. Откъде да съм сигурна, че техните опаковки, които те нелегално са сменили, не унищожават действието на бактерията. С тяхното мляко и масло храня семейството си, откъде да знам, че не съм й навредила. Искам някой да съобщи имената на другите две фирми.

Има такова животно от защитен вид. Да го опазим.

термоФил... не термоПил...

Вие чакайте да променят стандарта,пък после тичайте да бойкотирате чуждите млека. Ще им накривите капите. Забравяте,че живеете в страна,на чийто народ не му пука от нищо.

Да бойкотираме продуктите на тези фирми.. Стига приказки, време е да направим нещо... Поне това можем

"БГ млякото е най хубавото в света" "Бг млякото е най полезното в света" "неоценим дар от природата" "Всеки ден по 1 кофичка мляко гарантира добро здраве" Хайде сега тичайте да купувате Маджаров продукти на странно високи цени

Аз за децата си подквасвах мляко от истинска крава. На вкус огромна разлика.

Сега , ако сме народ ще бойкотираме продуктите на тези фирми. Лично аз няма да закупя никога тяхна продукция.

БДС стандарта е трън в окото на съвременните млеко-алхимици. Преди време митничар 1 каза, че дневно в БГ се внасят по 25 тона! свинска мас, нали се сещате къде отива това нещо . Освен маста ,водата , креди, желатини и др. се добавят стягащи и консервиращи химикали, които действат пагубно на кръвоносната система. Навремето, когато се спазваше БДС стандарта, киселото мляко едва достигаше 2%, а сега съм виждал гръцко 12%. Всичко това рефлектира в човешкото тяло, питайте някой по гробищния парк да ви каже- в последно време труповете не се разлагат.

Въпреки, че статията е доволно сложно "очертана", ще ви кажа, че кисело мляко от гореспомематите компании, а и не само от тях, купуват само хора неориентирани все още, нямащи интернет или неконсултирали се със свои близки и съседи. Така че, споко, ще се спасим от фалшиви млека, българинът е устойчиво племе, неподатлив на манипулации, та "производителите" на мляко, отделен въприс какво му е качеството, да си гледат работата най-общо казано. То и самото им искане е продиктувано от желание за по-голяма печалба, пазари, езтествено... Ще си купуваме мляко на други фирми, ако не си го правим сами, живи и здрави.

Да попитам гръцките и "родни" мозъци, дето ще забраняват понятието кисело мляко. ЛБ от къде се е появила? Може би първото кисело мляко е било подквасено с гръцки йогурт??? Или ЛБ вирее само в БГ?

gonzales

от Македония се е появило. не са първоизточник на всичко :-) утре няма да се учудя ако македонците регистрират понятието кисело мляко.

Като клиент предлагам да спрем за известно време да купуваме кисело мляко с марките - Верея , Маджаров и Домлян !

Ако имаме клиентска култура ,която е за здравето на всички ни ,можем и трябва да изискваме качество на добра цена !!!

Някой прави ли попарка със сирене (на дете или възрастен)? Аз често приготвям и ми прави впечатление, че ако не измия веднага купичката, останките от сирене така залепват за съда, че трябва да се ИЗСТЪРГВАТ. Та неведнъж се питам - КАКВО ИМА в това сирене, че така яко залепва?!? И дали тази съставка е полезна или обратното?!? Иначе сиренето е вкусно и изглежда сравнително узряло. Цена около 11-12 лв/кг.

Който иска истинско кисело мляко - или си го кваси сам, или взема от малки ферми и стопани, а за качествени кашкавал, сирене, мляко, салам и т.н. - Македония или Сърбия! За щастие там все още няма ЕС - да почне да задава квоти, субсидии и отмяна на държавни стандарти и законодателства (за да могат безпрепятствено западните концерни да си продават второто качество боклуци).

И това ли останало истинско Българско искате да съсипете,бе продажни гадни политици!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, НЯМАТЕ ЛИ СЪВЕСТ И МАЛКО ПОНЕ ЧУВСТВО,ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ!?!?Това не заслужава коментар,а 9 мм.

gonzales

къде в статията прочете, че тази промяна е поискана от политици ?

ИСТИНАТА, ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА. БЪЛГАРИЯ - ЗАПЛАТА ИЛИ РОБСТВО Задължителният за теб данък и задължителните "осигуровки" е едностранен договор, наложен единствено със сила и безусловна принуда и заробване. Затова реално е данък, а НЕ осигуровки върху доходите ти е 28%. Задължителният за теб данък ДДС е 20%, във всички стоки и услуги участва данък ДДС 20%. Задължителният за теб данък акциз ГОРИВА е над 15%, във всички стоки и услуги участват ГОРИВА, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък ГОРИВА е над 70%. Общо задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци", НАЛОЖЕНИ върху ВСЕКИ работещ трета категория човек, извинете, труд СЕГА са над 63%. На ВСЕКИ 100 "ваши" лева представителните политици Ви НАЛАГАТ "данък" безусловно ВЗИМАНЕ над 63 лева СЕГА, но те НЕ отиват в държавния бюджет и лични осигуровки за теб, а над половината от ТЕЗИ "данъци" ВЗИМАНИЯ се заграбват от шепа хора СЕГА, утре за теб няма да има НИЩО, то е заграбено СЕГА. Утре, утре, ВИНАГИ утре и така МИНАВА животът за теб, нали. Вдъхване на надежда чрез ОБЕЩАНИЯ, е един от ОСНОВНИТЕ прийоми на манипулиране на хората. Човекът е ТАКА устроен, че в безизходни ситуации в които умишлено представителните политици - мутри го вкарват, надеждата ПОТИСКА здравия разум. Представителните политици ПРОДЪЛЖАВАТ да твърдят, че НЯМА пари СЕГА и ТРЯБВА да се взимат ОТНОВО заеми, да източват парите СЕГА, а ДРУГ да плаща утре. Задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ над всеки роб, извинете, работещ са МНОГО над 63%, има още много други данъци и акцизи наложени върху теб като: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки и т.н. НЯМА пари СЕГА за заплати, пенсии, образование, здравеопазване и т.н., а трябват НОВИ заеми, трябват НОВИ данъци и трябват НОВИ закони. Ако твоята заплата е 800 лева на месец, след данъците и задължителните "осигуровки", наложени безусловно върху теб от привилегирования елит и паразит, твоите пари са реално МНОГО под 504 лева, а с тези пари един човек в България може САМО да оцелее като животно, но не и да живее като човек. Ето това е неоспоримо ДОКАЗАН бандитизъм и паразитизъм НАЛОЖЕН върху теб, СЕГА и УТРЕ от неподлежащи на постоянен контрол от гражданите представителни политици - мутри. Докато има частна държава в държавата, цялото безумие НАЛОЖЕНО върху теб ще се ПОВТАРЯ отново и отново. Не на робството, не на фашизмът, не на социализмът, не на капитализмът - "свобода" и "демокрация". КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА. Престъпленията срещу човечеството и мира са без давност. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО. *https://translate.google.com Bulgarian English

Плюс от мен! И да знаеш, това което си написал(а) важи за всяка една друга държава, не само в БГ... Съгласна съм обаче, че в БГ е много, много по-нагло и явно от други страни.

"Димитър Маджаров 2 ЕООД " Ще умра гладен ама на тоя продуктите няма да купя. Много си е повярвал че продава качество и е набил баси цените на всичко.

Имам добри наблюдения върху гръцкото кисело мляко, защото прекарвам доста време там в последните 10 години. Беше хубаво до едно време, но от 3-4 години насам е отвратително - без изключение, всичките им марки - слагат му желатин, нишесте, безвкусно е. Ако си направиш таратор с него все едно си забъркал брашно с вода.

Изхода е в незабавно уволнение на ръководството на Института по Стандартизация и започване следствие за незаконни действия в ущърб на закона!

чобанова сигурнно говори от името на конкурентна фирма.

Гъркините затова са толкова едри, защото ядат някакъв ВИСОКОМАСЛЕН блюгоч за кисело мляко. Има заговор да сринат окончателно нашето. Алчни продажници под път и над път.

Заговорът се казва ЕС, а такива като тази нашенска компания са "човека за мръсната работа".

Ако искате да ядете кисело мляко, то ще ви се наложи да отидете да си купите от Гърция. Можете и да си заквасите в домашни условия, но да си купите е почти невъзможно.

Това е фирмата, която прави "Верея" и "Ханско" мляко. Боклуци! Бойкот по "Верея"!

Госпожа Чобанова е истинска българка. Мутрите в България и извън нея, в Еврейския съюз се опитват изобщо да обезличат страната. За такива има едно действие, китайците го прилагат, разследване и присъда в рамките на 1 час и 15 минути за изпълнение на присъдата.

Много народ трябва да мине по тая процедура в България.

По описаната процедура може да минеш и ти и семейството ти. За час и 15 минути. Тогава дали пак ще мислиш така,а?

Еми, бойкот на стоките на тези компании мошеници!

Една фейсбук група може да свърши хубава работа като адекватен отговор на гадовете.

Купете си в Европа - някакъв крем, не кисело мляко...

Тези адвокати вече се осраха! Щели да продават кисело мляко в опаковки от по 20 килограма?! Тва да не е цимент, бе?! И кой въобще ще си купи такова чудо?! Ей такива малоумни доводи ме навеждат на мисълта, че в цялата тази кампания има нещо супер гнило и миризливо! Защото ако наистина става дума само за опаковката, какво нередно има да се използват други материали?!

В САЩ се продава в такива опаковки. Що да не си купиш, като "киселото" "мляко" не се разваля, не вкисва, с мсеци и години.

Общата ти култура се изразява в това, което си дочул в кенефа на някой чалга клуб, нали? Перфектно решение за хранителни заведения са тези разфасовки. И в момента се ползват, но не бг марки.

Много се кефя, като разни умници се напъват да оценяват общата ми култура от две-три изречения! Браво! Вероятно в някоя кристална топка ме виждате ...или в полистиролова, още по добре! Та, какво общо има вида и големината на опаковката на киселото мляко с трайността?! И да, много важно е, опаковката да е малка! В малка опаковка не може да се продава лоша стока, виж парфюмите! Скъпите са все в малки опаковки! И нашето мляко ще стане страхотно, ако започнем да го продаваме в 10 грамови кофички!

Заводът в село Домлян, Карловско е еталон за чистота и качество.Продуктите им прекрасни, търговията им куца. Фирмата е Полидей-2 на сем.Велинови. Трепят се хората, мераклий.

Поне в София са ОК .

защото много хора не знаеха досега, че ядат кислеото мляко с добавки от евтини полистиренови карциногени...като избухвате вие и децата ви в тумори да не ревете....сега му е времето да мислите и парирате корпорациите

И трите фирми работят със закваските на фирма Лактина град Банкя, а гърците са долни колкото си искат, лошото е че има много продажни българи, които за някой лев ще продадат майка си, България

По-лошото е, че небългари, с български имена и гражданство, за прикритие, са в управлението.

Навремето е имало млекари които са разнасяли сутрин рано мляко /предполагам прясно а не кисело а може и такова/Та в една ранна утрин минава млекаря и вика ли вика -Млекаряяя Млекаряя, излиза ядосан господин -какво си се развикал сутринта-Ми аз съм млекаря и разнасям млякото-Добре де, аз като съм гинеколог да тръгна по улиците и да викам Пут. аря, Пут.аря ли М ???:)))))

Колкото и да е добър един виц, трябва да се каже в подходящ момент и на подходящо място.

Някой специалист може ли да ми обясни, как така сегашните млека след месец и повече над срока си на годност, пак "стават" и не са вкиснали ... а в гадния социализъм където млякото беше в СТЪКЛЕНИ бурканчета след три четири дни максимум седмица беше вкиснало ...

това е необясним природен феномен, както защо тогава нямаше наркотици, проституция и банани, а сега има колкото искаш

То тогава нищо нямаше, не само това което споменаваш. Е...кисело мляко имаше. И пастет ..с козина вътре.

Щото си беше вкиснало поначало. На баба ми млякото едно време пак си беше годно за ядене около 3 седмици, при условие че не се съхраняваше в хладилник. По-късно, майка като започна да го прави, в хладилника издържаше повече от месец. Като дете с вуйчо носехме млякото, много често човекът вътре му обясняваше как слагам сода за хляб, защото иначе млякото се разваляло и не му го изкупували... така че не се хващайте, че едно време било хубаво. Сега като възрастен мога да кажа, че вкисваше, защото не беше подкваено нито в стерилна среда, нито е било съхранявано правилно.

Много полезно било това мляко Така са ви го набили в главата , че купувате на всяка цена, но да има кис. мляко на трапезата Ледена смес на вода с развалено краве мляко и бактерии. За това си давате парите. И носите на ръка по 2-3 кг всяка седмица. Не яжте мляко 2 месеца и после няма да искате да го погледнете!

Колкото повече минуса толкова по вярно е това което казвам

Ти май си ял мъжко мляко , и си мислиш че е Кисело Мляко .

Не съм лобист на никое кисело мляко опитвал съм различни но някои от колегите пишат за Домлян наистина е добро.Не съм вземал от него за закваска за приготвяне на домашно кисело мляко но предполагам че ще ще е добра закваска.

Дискусията не е за състава на млякото, или бактериите, а за опаковката! Поне ,четете като тролите. Лейке, след този случай ми се срина в очите!

Не само! Чети всичко по темата и слушай внимателно! В промяната на стандарта се коментираше и съотношението между двете бактерии: сега то е 1:10 , а се искаше намаляне на количеството бактерии! Което изменя самия продукт "българско кисело мляко" и ги докарва към йогуртите!

Стига свободни съчинения

Алфа Вълка

Тази тема е стара. 1:9 е съотношението 1 българикус 9 е стрептококус термофилус Колкото по-малко е бактерията стрептококус термофилус, толкова по-кисело става млякото и по-бързо се разваля. Затова искаха намаление да докарат вкуса на млякото дето аз го ям на село. Ама за 7-10 дни млякото се вкисва, за айрянче става екстра. Но, за директна консумация е много кисело и будалите граждани няма да го искате!

Ще бойкотирам всички продукти на тези 3 фирми! Хора, време д са им покажем, че зависят от нас

Вижте, ако наистина ви пука, 7 дни не купувайте нищо на тези фирми. После искането им автоматично ще отпадне, поради фалит. Другото са празни приказки.

Купи си млеката по БДС на тези 3 фирми , опитай ги и ако не ти харесат ми дай банкова сметка да ти преведа 100 лева,считам го като загубен бас!

Верея по БДС в оранжевите кофички - тресе се като желе, няма консистенция на кисело мляко, нито съответния вкус. Прясното мляко Верея стои отворено по една седмица в хладилника и нищо му няма.

Веря на ОМК, Домлян и Маджаров СА НАЙ-ДОБРИТЕ МЛЕКА НА ПАЗАРА В БЪЛГАРИЯ! Явно някой реши да им подлее вода, но няма как да излъже вкуса на хората!

Маджаров, спри се, бе! ;)))

Аз съм селянин човек, плюскам само домашно кисело мляко. Ама като дойда в града си купувам само Боженци, не зная кой на кого е, но зная, че от Вереа и Баба по-големи боклуци няма!

Боженци е вкусно и истинско, но има и сухо мляко - пише си го на опаковката. Верея си е мляко, но не всеки път :) А "На баба" е пълел боклук - изобщо няма мляко вътре, само химия. Даже понякога зеленее самото мляко :)

от трите млека само домлян ми харесва 100%, вереята я взима жена ми и затова при нужда хапвам, но тя клони към европейските кис. млека, защото е доста пихтиеста. Маджа го пуснаха неотдавна и го взимам, когато няма домлян или ханско. То пък клони към гръцките, които са пълни с нишесте за втвърдител

За млеката не знам, но от консерантите в изварата, сиренето и кашкавала на Маджаров ме хваща алергия, както и от кашкавал Домлян. На Верея НЕ купувам продукти от повече от 10 години. Имаше една презентация преди години, която показваше как се обработва прясното мляко в завода на Верея, докато всички бактерии в него загинат. Уж колко било септично, но още тогава ме наведе на мислъта, че това е пълна химия.

този кашкавал съм го пробвал няколко пъти, но не го намирам за по-добър от другите както е киселото мляко, затова ползвам кашкавал вършец, който обаче го има само в техните магазини

Подквасвал съм прясно мляко Верея на ОМК с подкваса от Домлян по бдс! Резултата е прекрасно кисело мляко!

Стандартите в България не са задължителни и в това се крие проблема ! Какво означава "стандарт"? Това означава , че всеки един продукт трябва да се произвежда в съответствие с показателите заложени в стандарта ! Тези изисквания са минимални и до сега не съм срещал продукти , които изцяло да ги надвишават ! В противен случай БИС трябва да се прекръсти на институт за добри пожелания ! Стандартите трябва да са закон , а не врата в полето , през която всеки минава както си иска !

То да беше само млякото. Ами сортовете - само бронебойни домати и червени дини без грам сладост.

Това са млеката които най-бързо свършват в хипермаркетите. Най-оборотните фирми. Явно някой върти кампания срещу тях.

Нещо си се объркал. По стандарт и наистина бБългарско е млякото на ЛБ булгарикум. Ако не купя през седмицата, в събота и неделя, когато всички пазаруват, вече го няма в магазините. Другите са някакви ерзаци, с изключение на Хармоника, но там и цената и качеството са си за био.

Това са най-добрите БГ фирми. Защо лъжете,че не са български?Какви гръцки фирми ви гонят? Явно тролве вземат пари за да мамят хората!

Какво значи"плюехте българските производители"?? Казвали са истината за ментетата на разни кожодери!!??Това ли е плюенето!!?Тъпанари, като тебе, не могат да разпознават истината от лъжата-личи от километри! И по тъпанарите трябва да се ПЛЮЕ!!ТУК СТАВА ДУМА ЗА БАНДА ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ЗА ПАРИ НА ВСИЧКО СА ГОТОВИ!!!МЕСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА!!долу лапите от нашето мляко гадове продажни!!!

Доколкото разбрах от статията, става въпрос за промяна на опаковката. Никъде не е казано, че ще променят стандарта за състава на млякото.

Това е Атака срещу Националната Сигурност , аз така мисля ! Гръцки фирми искат да изменим , Български Национален продукт на 1336 години и стандартизиран след Освобождението на България от Османско Робство ! Това е Национална Измяна ! Къде е Правителството да защити единствения Български продукт който е чисто Български !

Преди да плюете срещуу българските производители и да защитавате адвокатката(която като всички адвокати мисли за пари), прочетете малко за опаковките от пластмаса и за вредите от тях. Полистиренът е от вредните продукти, но масово се ползва за кофички за кисело мляко и еднократни чаши и чинийки. В знака за рециклиране на опаковката има една цифра. Тя НЕ трябва да бъде 1,3 или 6. За съжаление, в повечето случаи е 6.

От две години е 5

Провери пак!

Това за опаковките кофичките за кисело мляко и номерацията е вярно.Различните фирми използват различни опаковки но всички са задължени да имат номерация отдолу на кофичките. но това не значи че трябва да се посяга на продукта -Кисело мляко какъв е проблема да се изхвърлят всички токсични опаковки а те искат млякото да целят ???!!!

stan_posta@

Токсични опаковки !?!? А HAARP ?

Браво адвокат Чобанова! Ако имаше повече такива адвокати като Вас, които да защитават българския национален интерес, тая държава щеше да изглежда по друг начин!

Парадоксът е,че това са най-добрите кисели млека на пазара! От Домлян по-добро няма! Домлян по БДС за мен е най-доброто кисело мляко правено някока ,където и да е! Пробвайте ако не вярвате. Явно тук има някаква игра и някой се опитва да манипулира хората.

Пич, Какво е това Домлян ? Тук пишем за Българско Кисело Мляко .

българско кисело мляко! Ти май пишеш за Данон.

Киселите млека в магазините са боклуци! По-малки или по-големи, Домлян, Маджаров, НА баба, на дядо - мутренски забърквации от сухо мляко с изтекъл срок на годност. Подквасете си мляко сами в къщи от купено от крава мляко, дръжте го в стъклен буркан и направете разликата!

За съжаление, вече не може да се намери оригинална закваска. Притежателят на патента - LB - я промениха, така че да се разваля след няколко заквасвания.

Точно тази фирма правеше преди години продукти със Сухо мляко от Украйна Чернобилски Регион