Премахват бумащина и опашки в КАТ и кадастъра

Кабинетът обеща до седмица да отпаднат първите административни тежести за граждани и бизнеса. Облекчения ще има при свидетелството за съдимост, КАТ и кадастъра.

Обратно в новината

Коментари - Премахват бумащина и опашки в КАТ и кадастъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано това да не е само за София, КАТ Русе е пълна трагедия.

тате каза че ще ми купи колело, ама друг път

А опашките по гранично-пропускателните пунктове ще се премахнат ли някога?

И ще назначат още 1000 нови чиновника да обслужват тази реформа :-)

Топлят стара манджа! Още Симеон Дянков каза че трябва да се премине от човеко-дни към електроно-дни, но се надигна такъв вой, че ББ едва не го изгони още първия път. Най-вече вие, коментиращите, виехте най-много.

Някой да си спомня, че предният път за две седмици щяха да криминализират кражбата на коли. Щяха, щяха. В Румъния го направиха ама при нас си остана идея. Така и за КАТ много, ама много се съмнявам. То половината ведомство от родата в КАТ и слънчогледите се издържа. Ще видите, че след месец въпросите какво стана в реформата в КАТ ще бъдат забранени като неудобни.

наистина браво, а помиярите да си лаят. не можем да ги спрем.

КАТО ВИДЯ РЕАЛНО ЧЕ СЕ Е СЛУЧИЛО,ЩЕ ГО ПРИВЕТСТВАМ!!!

Всички реформи са "мижи да те лажем". Администрацията е държава в държавата, която яростно се защитава и отхвърля съществените реформи. Няма политик който да е повел война срещу администрацията, защото първо трябва да си програмист, второ да познаваш отлично чуждия опит и административната структура и данни в държавата и трето да се действа с железен юмрук, защото воя ще бъде голям. В България командва администрацията, а политиците са временно и са зависими.

Sm3hurk0

Трика е да останеш извън тези регистри.... .. за да ти е спокоен живота... тук, от подобни регистри си вадят заключения за какво ли не и какви пари дължиш и държавата само навива ръцете на хората.....

добре...ако стане но с колко ще съкратят администрацията...защото не може да намаляват работата а да останат същите хора. иначе подхода е правилен и трябва да се приложи за всички сфери на държавна издръжка...администрация,образование ,здравеопазване. просто администрацията да се натовари и оптимизира все едно работи за частник...така може да бъде съкратена с поне 30-40%.

20 г. го слушаме. Но дали още вярваме ?

Интересно от какво искат да отклонят вниманието на публиката с тази кьор-фишек електронна новина? От безсмислената спешна подмяна на ръководни служители с партийно верни нам свои хора? Които на свой ред да подменят спешно по- ниско стоящи в йерархията служители с партийно верни наши хора? "И после предвиждам такъв живот, че само си викам" - а бе, ... майката ...

Те не останаха хора вече на тая територия бе човек!!! Нито верни, нито неверни!!! От къде ще ги намерят???

герп не могат да осъзнаят, че съкратят ли администрацията, няма да остане кой да гласува за тях .

Никъде не говорят за съкращения така че много добре го осъзнават това и поради тази причина си измислят разлиочни фондове, агенцийки и т.н

Дано се случи. Шапка ще му свалям на Бат Бойко!!!

Бюрокрацията е непобедима !

А дано, ама на дали!

са пътници, ако пипнат администрацията. За нула време ще им спретнат преврат и на новите избори, цялата администрация, барабар с родата, ще ги издухат като торнадо при реформерите-на бунището!

едва ли ще стане някога... сега,плащаш си данък мпс по банков път,онлайн-отиваш да минеш преглед на колата...и греда,там ти търсят документ за платен данък,и пак трябва да ходиш до общината и да чакаш на опашка за една бележка...........

+++++++++++++

Аз платих данък за МПС на каса na Epay или нещо такова. С бележката от плащането направих прегледа и не съм имал проблеми.

Аз платих моя онлайн и нямах нужда от бележка за прегледа. Гледат те в системата си, дето по чудо май работи (втора година подред го правя).

ще има съкращения - поръчвай бюра и столове за още свои хора.

на Боце му отне два мандата да открие колелото, защото цифрата още тогава щеше да е два пъти по-малка (кой умник и как я изчисли):) Преди това царя го откри и дори Н. Василев имаше собствено министерство на държ. администрация. Нещо да се промени - не !! Важно е обаче да научим колко е решителен Бочко. Да, ама не !!:)))))))

тръпнех в очакване колко секунди ще отнеме на Боце-трола да сложи минуса :) Дали им плащат и за бързина на реакция ?:))

готови казал ББ на троло-пионерчетата си. Винаги готови (както някога) отговорили те !?

вярвате ли си???

ОТКОГА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО- ЗА ДА НЯМА ТАЯ БУМАЩИНА, КОЯТО ВОДИ ДО КОРУПЦИЯ!

точно мутро-милиционер очакваш да ти въведе електронно правителство?

И кой ще бъде електронният министър-председател? А кои ще бъдат електронните министри?

Робокоп, Трипио, R2

Глупав мъж е тоя, нищо не може да оправи. За да оправиш нещо в държава, все от нещо трябва да разбираш, а тук случая всеки го знае.

ПРЕМАХВАТ или ОБЕЩАХА да премахнат. При ГЕРБ има голяма разлика.

Четох статията внимателно, сетне още веднъж. Това няма да стане, просто може да се опита , но няма да се получи. Ако обаче стане - ще се прекръстя от Тосун бей, на Асан ага :-))))

Ехххх, ако БСП бяха спечелили, сега вече администрацията да е два пъти повече...

Те БСП са по презумпция гадове и прости. Виж ГЕРБ са друго. След два пробити мандата, прекарани в размисъл и анализи, на третия разконспирираха администрацията, че не работи. Ама те нямат пръст в тази работа. Станишев, Орешарски и Нинова са виновни.

Se taia

Няма значка кой е на власт. Ако екипа отдолу (разбирай зам. министри надолу) е калпав, все тая чие е правителството. А техническите лица обикновено са едни и същи при всички правителства. Компетенциите им не ми се коментаират, защото са видни.

Дрън! Докато не бъдат уволнени всички чиновници и на тяхно място не се назначат с конкурс, ама истински, пет пъти по-малко, но за сметка на това три пъти по-високо платени, няма да стане. И никакви партийни членове и активисти. Който иска партийна кариера, да си я гради там където плаща съответната партия. Уволнените да имат право да кандидатстват и ако стават, да заповядат. Ама няма да стане. Щото сметката на изборите няма да излезе. Пък при адекватна, квалифицирана, компетентна и мотивирана администрация, почти ще е невъзможно полуграмотни партийни функционери да си плетат кошницата както досега.

Че то какъв е смисълът на това удостоверение за съдимост изобщо? Истинските крадци на едро управляват държавата, ние ще се пазим от дребните. 90 % от "бизнесмените" са с 30 висящи дела и накрая не че ги осъдят, ами ги застрелят и "бизнесът" им преминава у някой друг такъв.

Ако обобщим то цялата бумащина общо взето е: "Държавата ти иска документ издаден от държавата за нещо, които ще ти послужи пред държавата. За това ти плащаш на държавата, после на държавата и чакаш първо държавата, после държавата" Т.е всичко вече е известно на дръжавата, държавата и държавата, само че вече си си загубил 2 седмици и 1000 лв. . . .

добро беше тва, батка ....

Един голям плюс от мен.Много добър коментар.

за което тоя път им казвам мерси за хумора

доде я докараха с даи контрола мие чудно по точно с изпитите

За това ли сте сложили снимка на жена гледаща съзвездията??? Звездите ми го говорят......

Премахват бумащина и опашки в КАТ и кадастъра Когато прочета премахнаха, тогава мога и да повярвам. То тази т.н.административана реформа започна още при юпитата на царя,и Василев тогава като министър на административното министерство се "закле" че за 1-2 г. ще я направят тази пуста реформа, но 12 г. след това все още слушаме , че ще.........

7 години чакам на ГЕРБ да оправят нещо. Засега напразно. Предполагам, че и това е поредната им лъжа.

И какво ще яде сега половината рода на Партията-Майка?! Иначе съм се нагледал на родни абсурди. В кабинет за двама наблъскани четири кокошки, от която само едната знае за какво е там.

Някъде да прочетохте че ще съкратят поне 5-10000 административни калинки???Всичко е мижи да те лажим защото иначе нямаше да сме на първо място по администрация на глава от населението при тази техника навлязла повсеместно...Приказки за наивници чувани от бая години от тоя същия дето бая години властва ама сега разбрал това..

Мда: Каса в една болни с две гишета. Отиваш на второто, което винаге е свободно, защото другото винаги е заето. Да, ама xXx. Тази лелка приемала само еди си какви такси, които аз за 2 часа не видях някой да плати!

Най-любимото ми е: Трябва ви копие на този документ. Аз отговарям: щом ви трябва, направете си копие. Ето копирната машина зад гърба ви. А те ми отговарят, че трябвало аз да си направя копие.

loyola

Много странно ми звучи да се откажат от този рекет? Вероятно трябва да отчетат напъни пред ЕС, А колкото до таксите в общината - то от так се хранят служителите, повече от половината им заплата вероятно е от ДМС. И понеже там е хранилка за наши хора и роднини, не вярвам да си затворят сами кранчето

"А дано,... ......"

Каква печална новина....Какво прискърбие...Ама хич ли не ви е мъчно за администрацията!?Но ,моля Ви,черен банер,запалена свещ,това -онова защо не сложите на новината?Горката администрация.... 70% от тая паплач е излишна! Хората и бизнеса се оправят ВЪПРЕКИ нея,а не благодарение на нея.

Всичко е евтин PR!!!

Премахват на баба ми хвърчилото!

Издаване на удостоверение на родените от майката деца: Обикновена до 7 дни 3.50 лв. Бърза до 3 дни 5.25 лв. Експресна 24 ч. / 2 дни 7.00 лв. Пуснахме обикновена - 7 дни, добре. Отивам след 10 дни и хоп, вадят ти я веднага от компютъра, подпечатват и ти я дават. Важното е да си минал преди 7 дена и да си платил защото само ти въвеждат ЕГН-то, пускат за печат и . .. готово. И това е за 90% от улугите. Могат веднага да ти изкарат удостоверение, но трябва да си си платил . . . преди 7 дена или най-малко вчера и да си заявил с "искане / по образец/ за административна услуга"! Т.е нямаш никакъв шанс да се разминеш само с едно ходене до общината . . .

Е, нали това се опитват да променят де!

Ами аз това го слушам от времето на Станишев, Боце парадира на всяка предизборна агитация - Т.е поне 2007-2008 година. До момента 10 години не сме мръднали и йота. Какво те кара да мислиш, че като Боце е казал сега, следващите 10 години ще има промяна? Ето ти още един абсурд. По-миналата година имах 3 деца в една детска градина. Всяко ползва някакво намаление от таксите. Но, за всяко дете в деловодството трябва да се приложат неговия акт за разждане + актовете за раждане на на другите деца от семейството. Т.е даваме в градината 3 деца 3 (копия от) акта за раждане = 9 акта за разждане. И така всяка година според колкото деца са в градината. Септември тази година ще станат занесени от мен общо 4 3 * 3 = 36 акта за раждане (копия) на трите ми деца (общо)!

Това е самата истина и е недопустимо, при мен се получи също, само че трябваше да си извадя удостоверение, че нямам задължения...и да аз нямам, но платих таксата, чаках 7 дни и пред мен я разпечатаха от компютъра. Беше ми много обидно, не става въпрос за парите, а непочтеността на общината - аз съм изряден платец, но си плащам и за това и чакам???. Общината е Лозенец, не знам дали за другите общини се отнася.

Всички справки ги правят на момента като отидете да ги вземете независимо за какво сте платили - актове за раждане, свиетелства за наследници, всякакви служебни бележки искани от техни колежки..Понеже им е малко да получават от бюджета т.е. от НАС та им плащаме и след това за което вече сме им платили заплати и осигуровки - да работят..

Намаляването на опашките и бумащината е добре,но достъпът на чиновниците до по-голям брой лични данни чрез електронните регистри създава риск от повече злоупотреби и използването на тази информация от престъпници.Трябва да се контролира всяка справка за лични данни - кой чиновник кога е влизал в регистъра,какво е проверявал и по каква причина.

Рано е още затова :) Нека първо да свържат регистрите :) Сега дори и да искат КАТ не могат да ползват други регистри освен собствените си !

Така е и с удостоверението за наследници. И бързата поръчка и обикновената се правят за две минути.Само,че за обикновената,която е 2 лева,трябва да отидеш след три дена,бързата е 6 лева.Попадал съм на съвестна женица на гишето и тя ми обясни тази щуротия.Платих два лева,а ми дадоха удостоверението веднага.

И-де- ално. Продължавайте в същия дух.

Бумащината съществува, защото съществуват политиците-паразити. Тя е оправдание за тяхната некадърност да решат истинските проблеми. Моето скромно предложение по този повод е: Забрана на партийни членове да заемат държавни служби. Департизация на цялата държава(не само на полицаи и военни). Поставяне на партиите извън държавата, без да бъдат забранявани. Постепенно те ще изчезнат, тъй като са напълно излишни. Излишни за всички освен за тях самите. Понеже политиците сами няма да се сетят да направят тази добрина, ние трябва да им помогнем. Поздрави на излишните политици!

Защо на държавните служители им е забранено да правят секс по между си ? Защото секс*а между роднини е забранен.

а защо на изборните длъжности не е забрянено да правят сех? Ай отговори кат си толкова умен?

Защото всички са ПРАЙД-аджии. Те друго не правят. Секс, наркотици и СПИН, най-вече!

Алооооооо. Електронното свидетелство за съдимост си го има от цифра време. Пак ли ще го изтъкваме?

"Не казвай Хоп!, преди да скочиш!" ..и се подгответе за тежката битка и обжалването на БСП - няма да пропуснат, уверявам ви!

Уважаеми управляващи, научете администрацията да служи на гражданите и бизнеса, а не да издевателства над тях,това е по-важното - напр., направете проверка в общините, как сутрин служителките се влачат, пият кафе и т.н., а хората чакат да благоволят да започнат да работят, или как за да отчетат дейност, непрекъснато проверяват малките магазинчета и имат абсурдни изисквания, а големите обекти и невралгичните места подминават, за да не си създават проблеми.

Ако не си разбрала изискванията са еднакви както за кварталното хранително магазинче , така и за куафланд , лидл и т.н. Такива са европейските директиви.Нали искате в Европа.Това е цената !

Колко и да слагате минуси това са фактите и няма да ги промените :) Така само се разбира колко сте кухи и необразовани ! точно такива ви иска Боко , Цеко и Цецка :)