Учени разчетоха ръкопис със съвети на Чингис хан

Учени разчетаха ръкопис на Чингис хан, съхраняван в Алтай, в който са описани съветите на великия завоевател към потомците.

Обратно в новината

Коментари - Учени разчетоха ръкопис със съвети на Чингис хан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много наивници в този форум, голобради пубертети с гнойни пъпки по челата. Най-лошото е че са недоучили и ще си останат прости за цял живот.

Никой никога не е побеждавал монголите в битка, освен българите - веднъж във Волжка България и още 2 или 3 пъти в Дунавска!!! Слава на дедите ни!!!

Пълна идиотщина! Чингизът е живял в началото на 13-ти век. Той да говори за коварни хора?! Че той е бил коварен и безчестен разбойник!

Доказано е, че огромен брой мъже на планетата произлизат от него. Размножавал се е човекът. На 200 мъже едвин носи мъжката му хромозома. По нашите земи - още по често. Та която мъжкари го хейтва, първом да се замисли, да не му е наследник!

Това за България е чиста лъжа, не че другото не е почти художествена измислица;) Да оправял е почти всеки ден девици, хвърлял е семе, но изследанията са малко едно към гьотере.По-скоро субективни изчисления. То имаше и изследване, че ние сегашните хора на планета прозилизаме от около 3000 индивида/според някой 2000/ и на практика сме почти рода;)

Доказано е с ДНК-изследвания. Монголоидизъм има в Русия. Там има много монголски гени, но тук -не.

Учени разчетоха ръкопис със съвети на Чингис хан Явно че тогава Чингиз хан е лекуван в психиатрия, като чета съветите му.

счупиха глупомера? през 8-14 век ?? след като се знае точно кога и живял и умрял!!

Колко е било глупав този Чингис, как не е проумял равенството между половете, не е знаел , че има трети пол, кат на плювналията, не подчертава, че трябва да се грижим много за гейовете и мигрантите, срещу езика на омразата също никакви мерки не виждаме , изобщо много зле тоз монголец:)

Тоя от банкнотата прилича Баце, бе... Някой ден в далечното бъдеще историците така ще кажат- Разчетохме ръкопис със съвети на Боко Борисов..Ликът му ще бъде на банкнотата от 1000 турски лири.

Не знам кви са му съветите но е исторически факт че жестокоста му е довела до осезаемо намаляване на населенито на замята защото е избивал милиони!

Към 40 милиона или 10% от населението на Земята тогава ако се вярва на изчисленията на разни историци.

Но по-малко от Сталин

Какви милиони те гонят бе??? Ти имаш ли представа как се избиват милиони???

Особено с меч.

Чингис или Чингиз?

Все тая. Циганин.

Абе кажи му "Винкел" -а и т'ва е :)

Както и да се коментира, добре е да помним за Чингиз Хан - велик завоевател и мъдър държавник, отличен организатор и изключително толерантна (в добрия -не в сегашния либерастки - смисъл) личност. Това говорят фактите, негативните наслагвания около образа му се дължат на оцелялата литература главно от победените. И е имало железен ред и закон.

Е изклал милиони в Китай, Средна Азия и Иран От едната алчност и егоцентризъм. И това са фактите Не интерпретация

Ало, моля, вземете се запознайте с историята като наука,там има техники за изчисляване на популацията. Да не стане като "десетките милиони жертви на сталинския режим", дето "половината страна лежи в лагерите, другата половина ги пази". Само дето не се вързва с формули, факти и логистика.

Сега прочетох глупостите ти, не зная откъде си ги научил. Чингизът е бил долен престъпник, с ниски страсти, разбойник, страхливец. Нападнал е български керван, заради което е зловен и е лежал 10 години в български зандан. Впоследствие подкупен от чифутите е станал тяхна пионка и с техни финанси е започнал агресията си на запад... има много да се напише, но няма смисъл на такива като теб.

shte im obelq edno aice i nema si pala kumbeto taq zima

Tiia neshta sa opisani v wikipedia ,taka che tazi "novina" e syvsem stara :)

Или бездарен превод най малкото. Темучин е роден края на 12 век. Къв 8-14 век И кви ученици да не е Буда? И записаните съвети на Темучин са известни отдавна. И са били записани по негова заповед за преките му потомци Дираааа - като преписвате простотии. Поне ги проверявайте

Последен съвет. Ако ТИква ви проговори от Бостаня, не я Слушайте. Подминете я

"да не се взимат прекалено сериозно думите на жените." Румен Радев явно не спазва този завет, въпреки,че визуално изглежда като маследник на монголите. Ясно е,че Ченгис хан никога не би се доверил на Корнелия Нинова и Втората си дама, за разлика от БГ президент.

Цитат: "...да не нарушаваме онова, което е одобрено от мнозинството." Значи Чингис Кан е споделял европейските атлантически демократични ценности, така ли?! Веднага да се приеме от ЕС и ЕК това, за демократичното управление на Чингис Кан :):):)

Абе ние откъде взехме писмо да пишем на него. То по това време освен китайски йероглифи в тези области друго не се е ползвало. Монголска писменост няма, няма как да са слушали и хана около има няма 6 века толеранс:) Абе я си наврете измислената новина там от където сте я изеадили:)

събил разчела НА ТУРСКИ-ИВРИТ!

на ДИР УГУУУ! А бе толкова ли неможете даси напишите текста кактотрябва. Няма Република Алтай!

Потърси в интернет Республика Алтай

тия съветите към внука Симеончо сме ги чели, сега ги припомнят на неговия р.д.

"да не се взимат прекалено сериозно думите на жените." Кои жени? Тези, за които сме женени или другите?

От 8 до 14 век няма как всичко да е от Чингис Хан

Чингис е живял през 11 век ... периода от 8 до 10 век как е възможен?

Ами какви VІІІ - ХІV век бе... Тоя е жив и днес ...даже ни е ВИЦЕПРЕМИЕР ... и изгражда оградата...

Май е починал през 1227 г.