Дончев отчете 37.5% договорени фондове и 10% платени

Договорените средства към края на миналата седмица достигнаха 37,5% от бюджета на програмите, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове.

Обратно в новината

Коментари - Дончев отчете 37.5% договорени фондове и 10% платени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-доброто потвърждение за пълната некадърност на целия ни управленски елит е факта, че до сега никога не успяват да откраднат (те го наричат усвояване) всичко предоставено им от европейския съюз и винаги се налага да връщат, както най-вероятно ще се случи и през този програмен период.

Че сега,кой е виноват? Уж,на приказки,сме голуемите усвоевачи.На практика,гологлавият факир от Габрово,май е в тежка издънка. Страховита бюрокрация по Фондовете. Защо ли? Не е заради ОЛАФ или безукорна честност.Напротив.По вертикалата се усвоява.30%-40%,според зависи.Всеки с подпис и печат в ръката е важен."Неподкупен"-зависи за колко точно е такъв.После-нагоре по верижката,отчисления.

Пак ли другите са виновни за неща, случили се докато ГЕРБ е на власт?

Некадърна и некомпетентна администрация както на държавно така и на общинско ниво. До като ги назначават на роднински принцип така ще бъде.

Кажете ми как един обикновен гражданин да вземе пари от европейските фондове? Първо минаваш през някаква си частна фирма, която да ти изготви проекта- оскубват те. После трябва да имаш и съответния процент от стойността на проекта. Ама откъде да ги имаш като доходите ти цял живот стигат основно, за да оцелееш чисто физически- храна, сметки, да си изучиш децата. Развлечения като театър и кино са малко вероятни. Почивка- също. Е, колко тогава са хората, които могат да участва в тези програми? Едни и същи- богати....

Как така? При кабинета Борисов 2 усвояването беше около 80%, а сега какво? Естествено виновен е служебният кабинет. Но ББ си знае работата. Ще се обади на тези, с които се целува наскоро, и те ще оправят нещата. Братя българи, докога ще бъдете толкова наивни.

Я да кажат колко души участват в това усвояване.Хотелче,стадионче,молче и асфалт който да ги свързва.Там отиват тези пари.Икономиката е пълна скръб.Всичко се внася от вън.Тук какво се произвежда?На ишлеме само за износ

Ако бъдат спряни еврофондовете, правителството ще падне понеже няма да има от къде да финансира подкрепата за ссебе си, като и обслужващата го администрация, която буферира недоволството на народа към управляващите

Е как да е другояче? Докато има шефове на европейски програми, които казват 30% за партията, 10% за мен, нито една европрограма няма да работи като хората. Гарантирано от ГРОБ и мафията.

нали този нехаризматичен беше най-"добрия"

при вас бяха СПРЕНИ фондовете от ЕС Щото крадете много!

се изтърка!Бяха спрени по времето на Орешарски, но се отнасяха за нарушения от времето на Боко1.Впрочем ГЕРБ-ерите се оказаха още по-големи комуняги- те умеят с лекота да "набиват" неистини в тъпи глави и много по-майсторски го правят!

Да, спряха ги при Орешарски, и Бойко веднага окупира медиите, че да се заглуши ФАКТА, че бяха спрени за нарушения в периода 2010-2012. Я обади кой беше на влсаст тогава? Обаче е нормално герберите да не го знаете, точно защото Бойко и медиите МУ се погрижиха да се спестят някои подробности.

руската агентура да си наеме по- грамотни автори на новини! Тук системно е бъкано с грешки! Не става ясно докога е програмния период- уж до 2020, а пък изведнъж става 2013! Как се става журналист дне с бг език днес, не знам! по- добре пишете на родния руски с македонската азбука!

ЗНАЧИ И ДА КРАДЕТЕ КАКТО ТРЯБВА, НЕ СТАВАТЕ!

на кого са платени тия 10%.

Трагично е, че ползите от еврофондовете се отичитат според скоростта на усвояване, а не според качеството и целесъобразността на резултатите.

скоростта на усвояване е хармонична функция на скоростта на крадене...

Абе ти какво искаш, да ти отчетат отрицателни ползи ли ?? Я се вземи малко в ръце .... иначе за тях ползите са сигурни, те работят на процент ... къмто 40 % е ...!

най-великет от великет крадци на българия

На мене ми звучи много зле...., ние дори до средата не се приближаваме - Няма ли да има оставки?

Европарите ви държат на власт, от тях отпускате милостиня на милион чиновници, проекти за милион цигани, наши фирми -за коричка асфалт, НПО-та - за ПР и прочее плява. Как се случиха същите идиоти и в Брюксел, та не ги спират въпреки явните нарушения, неизпълнени реформи и каквото и да било, за да ви лъснат голите крадливи задници и изгладнелите ви приближени да ви напукат тъпите кратуни. Щото тия дето търпят и оцеляват могат и знаят как, ама вашите калинки ако останат на улицата ще умрат от глад защото не ги бива за нищо, освен да генерират фекалии и малоумни приказки.

наместата във вътр. ни работи от ес продължава - новото райониране е в движение. Ще има 6 района. Нпр, Търново ще командва плевен, нищо ,ч е по население и икономика е по -назад! Ама нали Цецко е от търново. Абе целата е да се усвоява... Те гербаджиите се усетиха,ч е усвояване стана мръсна дума, синоним на крада и избягват да я употребяват!

в бг. целият апарат работещ по усвояването на европарите работи в една единствена посока и тя е - максимален процент от европарите да бъдат така усвоени че да влезнат по по джобовете на партийните лидери

МНОГО СИЛНО УСВОЯВАТЕ ,ВАШАТА ГЕРБАДЖИЙСКА...

Усвоявайте, усвоявайте - "видимите резултати" ще ги сърбаме после...след края на "отчетния период"!

Другите 27% са по ОФШОРКИТЕ

Хайде стига си разтягал локуми бе човек, кажи на хората истината: 1. УСВОЯВАНЕ на еврофондовете е никакъв показател, абсолютно нищо не показва, и за капак може да се изчисли чак две години след края на програмния период!!! т.е. в края на 2022 г. 2. Показателите степен на договаряне и степен на изплащане имат някакъв що годе реален смисъл НО само през призмата на постигнатото с тези пари!!! ТАКА че, единственият реален показател е КАКВО ТОЧНО е ПОСТИГНАТО с евросредствата и съфинансирането от държавния бюджет. Но за това нито дума, нали ???