Гърция избегна фалита и ”обръща страницата”

Финансовите министри от Еврогрупата постигнаха на срещата си в Люксембург споразумение за гръцкия дълг.

Обратно в новината

Коментари - Гърция избегна фалита и ”обръща страницата” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

слезте на Земята и разберете, че гъркът никога няма да върне и цент дори!!! Те ще лапат нови и нови милиарди кредити, и после ще рекетират Европа да не ги връщат. Статистиката е неумолима: гъркът работи за 1 евро, а получава 1.8 евро - е, как ще стане тази илюзия с връщането на милиардите - ами, никак, то е ясно! Напротив, ще се трупат нови дългове, а сиртаки-то и узаки-то ще са си в ежедневието на хитрия грък.

Плюем Гърците но след време жална ни майка ще сме на тяхната потъваща лодка пълно робство.

Това не го разбирам. Да вземеш дълг за да платиш стар дълг. От същия кредитор.

Тази ЛУДОСТ си има название: ДЪЛГОВ КАПАН. Сега гърците си мислят, че с "ОХИ" ще избегнат неизбежното, ПЪЛНАТА РАЗПРОДАЖБА НА ДЪРЖАВАТА им. "КОЙ НЕ СКАЧА, Е ЧЕРВЕН!", изхвърли сините к0манисти-самунисти от 44-тия червен парламент. А ОПОЗИЦИЯТА е вече със затихващи функции, и защото Бай Ставри го дърви за гости от висшия управленски ешелон, в ЦСЗ. Нека който от бъдещите "гости" се интересува, да попита Вальо "топлото".

След като Путин опрости 30 милиарда дълг към Русия, гърците се надяваха, че единоверците им от Москва ще им бутнат безвъзмездно 20-30 милиарда, нали все пак са единоверци! Путин обаче жестоко се подигра с тях, като им демонстрира известната комбинация от три пръста с преобладание на средния!

Така се превземат държави за робство -ние вървим силно на там..единствено решение ако стане война.

Гърците лъжат жестоко. Яко цицат ЕС,защото са тарикати. Следват си националните интереси и създават впечатление за фалит.Те са една от най - мощните туристически дестинации ,вдигнали са двойно цените на посещаваните обекти,на всеки 20 км по магистралите-тол такси.ЕС постоянно им пълни гушите,започват работа в 11ч,а на обяд по два часа почиват.И ако на това му се вика държава пред фалит,КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НАШАТА. Те грабят с пълни шепи ,а Борисов отказва,защото сме нямали нужда и управляващите се справяли добре. Горките гърци. И доходите им няколко пъти по-високи от нашите. Живи да ги оплачеш. Боцо защо не им даде заем на завалиите?

Или кракът ти не е стъпвал в Гърция, или умишлено лъжеш. Нито едно от нещата, които си написал не е вярно. Какво двойно вдигане на цени, какви тол такси? Почвали работа в 11 и почивали по 2 часа:))!!!

it's time for SIRTAKI...

и си пие узото, а българския колега на 50км от него - само вода с уран, и то по малко, щото му е скъпа и тя .... иначе сме братя по идеи

Гърция не е газена от руски ботуш.

След като им прилапаха квалифицираното младо население и сума държавни активи, т.нар. кредитори са готови да отпуснат хватката - задачата бе изпълнена. Е, съотношението дълг/БВП е по високо, отколкото след началото на т.нар. реформи на остеритет, но тия неща са просто детайли...

До колкото разбирам, се получава така:Аз дължа на Иван 100 лв.,но ги нямам да му ги върна.Иван ми дава обаче 120 лв.,от които аз му връщам 100 лв. дълг.И двамата сме доволни!

Когато гъркиня дойде да гледа майка ми, получаваща 600 евро пенсия, тогава ще кажа, че Гърция е зле. Стотици хиляди българи работят там. А и стотици хиляди почиват в Гърция защото е по евтино и услугите са качествени

стига тия изтъркани лафове, а?

европейците са гейове! За разлика от тях Путин е обиконовен пее.ас! )))))))))))))))))))))))))):

Русофобството е педераски момент в живота на всеки български еврогейски селяндур

а ти си русороб

тва през 4 мин ли ще го копваш? никакъв грък не си , а обикновен путиноид!

" Казват : лошите хора не могат да пеят! А защо тогава руснаците пеят?" Няма какво да добавя!

Те пеят а ти квичиш кагато седмично те трамбоват неграта в Сарафово

А тебе те трамбова Виталий с четката за тоалетната. На 7 дози Боряишник Тъпанар

гърция е еврогейска държава - кенеф, нали така? Благодарение на същия там взимат 5 пъти по- високи заплати от вас, да не говорим за съюзниците ви Киргизстан и Таджикистан...

Ние гледаме какво правят българите и правим точно оБратното. Затова успяваме

България, чрез ДЕМОНОкраДцията ала Луканов я пуснаха по улея на пързалката. Задействаха две програми: за ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ и за УНИЩОЖЕНИЕ на построеното от тях след 1879-та година. Но според "икономическите убийци: Ран и Ът, ние сме създали ОТРОВНА ПОЛИТИЧЕСКА АТМОСФЕРА и тяхната програма от "застой", навлезе във фаза на ОТХВЪРЛЯНЕ. Макар това отхвърляне да е все още плахо. За ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ на народа български също настъпиха тъжни дни, след като Бай Дончо влезе е "Овалния кабинет". Всичко направено от "кафявия макак", започва да се дискредитира. Примерно, "ОБАМАКЕЪР" или кризата сега, с Катар. Грантовете също бяха орязани. А РЕШЕНИЕТО на Бай Дончо да изплати дълговете си към FR минава през фалита на тази банка. Затова е змийското-рептилското съскане, срещу американския президент.

Хитреците-гърци пак ще се измъкнат и в Гърция пак ще се живее по-добре от България. За съжаление.

ъкайте минуси на руските подлоги! Не им отговаряйте! Докладвайте обидните към България постове на мейла на ДАНС чрез копване! Не е лошо да спретнем на страницата на руското посолство реципрочна атака както тука или в руските сайтове да почнем да ги псуваме, както те нас тук!

Ще им пр...еш на манивелите!

Избегнаха и го, по -точно, щото е в еврозоната....А ние при онзи полуидиот Виденов, не го избегнахме

Онзи полуидиот не се съгласи с предложението на Свет.банка българската икономика да бъде ликвидирана с 75% и 25 % приватизация. Не продаде Нефтохим без пари на Рем Вяхирев. Не продаде коридор срещу Сърбия, както направиха Гърция и Турция. Всичко това подписа чинно и ликвидира България И.Костов. Окървави ръцете на България срещу съседа си нападнат от агресорите на Великден....Ти си скачал и крещял Кой не скача е червен и сега задника ти пасе трева от глад

Я стига тъпотии..Този полуидиот допусна да бъдат ограбени банките от кредитни милионери, които после си нулираха дълговете с една хубавичка хиперинфлация...Поредното, чудовищно престъпление на бесепарската групировка

На тия да им спрат заемите и ще станат на нашето ниво.

Във "финансово стабилна" България поне 80% от работещите /не пенсионери и безработни/ едвам свързват двата края и са във фалит и поради това няколко стотин хиляди от тях намират спасение от това в съседна "фалирала" Гърция... Що не коментирате този парадокс?!

Гърците няма да върнат и цент на западните хайдуци обирали и убивали 600 години по целия свят. Те не са кондрокефали/дебелоглавци/ като нас българите. Взели сме от гърците и религия и писменост, именно от Македонските земи

не ми харесма местоимението - ти си гаден руснак! Руснаците -вън от тук! Българиа - за Българите! Не ви искаме!

Вярно е! Само парижката конференция опрощава през 47-ма година /ако не се лъжа/ по тогавашни цени над 700 млрд. тогавашни лева заеми на Германия към България! Към Гърция са опростени повече, а страната е била окупирана, разграбвана и унищожена от нацистите....

Гърция никога няма да фалира.Никой няма интерес тази красива страна да фалира.Може и там да има корупция и беззаконие ,но не и като тук.България е фалирала отдавна и никой няма да си мръдне пръста да я спаси с тези престъпници за управляващи.

щщо не вземе да помогне предводителят на всички здрави православни сили Путин? Гърците що не искат от него заем, да рахатясат? Да им даде едни 300 млдр, нали е харабия? Ако Гърция влезе в Евразийския съюз ще взимат ли маляките 200 евра запалта? Отговаряйте, негодници!

Русия първа даде заем на Ципрас бе гьотвирен продажен и тъп.

Би ли дал някаква информация, подкрепяща твъдението ти?

Ние гледаме какво правят българите и правим точно оБратното. Затова успяваме

Когато гъркиня дойде да гледа майка ми, получаваща 600 евро пенсия, тогава ще кажа, че Гърция е зле. Стотици хиляди българи работят там. А и стотици хиляди почиват в Гърция защото е по евтино и услугите са качествени

Не знам кой е във "фалит", ама има няколко стотин хиляди българи от "финансово стабилна" България да слугуват на пенсионери, бебета, в ресторанти, да бачкат в строителство, по полето и др. неквалифицирана работа, а няма нито един "фалирал" грък да прави това в България... Така, че.... кой в действителност е във фалит?

Теглиш заем за да покриеш стар. И така до кога?...

Много хубав въпрос, който стои пред фараона на всяка пирамида. В конкретният случай - докато някои от кредиторите не решат да прецакат останалите. Тогава те ще си върнат това което ги устройства а другите "ще правят като вятъра" ....конкретен сравнително пресен пример с подобни мащаби е на Мадоф....;):)

Не знам колко го е избегнала. Засега може би да. Но даваш още кредити на някой, който вече е затънал до гуша в кредити - какво ли е това?При това дори повече, отколкото се налага.... Ако няма някаква политика за в бъдеще да се опростят тия кредити, Гърция най-вероятно ще се раздели с някой и друг остров... Което може би е целта!

Ти му даваш, а той веднага погасява стари задължения, като ти връща парите обратно. При него остава само лихвата.

Аха... Хем погасява задълженията, хем ти връща парите... Че даже и лихва плаща. Много оптимистично...Хубаво на теория, но много трудно на практика.

ChatGPT

"Гърция избегна фалита" Айде бе! И на мен да ми дадат толкова "помощи" и аз ще избегна фалит

Това не са помощи, а заеми. Срещу лихва.

А защо в България не се наливат средства, каквито в Гърция? Двоен евроаршин може би??

Защото българина в по-голямата си част не е прост и не живее живот на заем.

защото не сме в еврозоната а и не сме във фалит

Дай боже и България така да избягва фалита с 2000Е средна пенсия и 4000Е средна заплата.

Дай боже, ама няма такива заплати в Гърция. Особено в северната част на много места плащат 500-600 Евро. Било е преди 6 години. Пенсиите им са по добри от нашите, но следната е много, много ама много под 2000 ... няколко пъти

Такава средна заплата след данъците няма дори в Германия !

те гърците взимаха по-големи заплати от германците затова фалираха 8 000 евро на локомотивен машинист!!!!

раздели числата на 4 и ще си близо до истината!

А в Русия как просперират със средна пенсия 87 Евро! Не е важно количеството пари, важна е вярата в Светлото бъдеще!