Всеки 6-и работещ се труди от вкъщи

В България всеки шести се труди от вкъщи; надомниците са близо 430 хиляди.

Обратно в новината

Коментари - Всеки 6-и работещ се труди от вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако владете 2 западни езици - английски и още един и имате техническо образование, може да си изкарвате хляба с технически преводи. Може да си регистрирате и фирма и всличко да е по закон. Е трябва да сте добър и да имате връзки, които могат да се добият и с качества. Предимството е че имате абсолютно гъвкаво работно време и не ви се налага да пътувате всеки ден до работното място , нито да имате конфликти с колеги. В областта на софтуера , може да работите в екип от "съмишленици" , стига да не сте егоцентричен и сте способен на трезва оценка на качествата си и сте професионално подготвен. Работата в екип естествено може и да е във фирма с йерархична структура , но тогава трябва да си знаете мястото. Може да работите някава рутинна работа и сте оставили интелигенен софтуер да я върши и вие само осъществявате комуникация за да не ви заподозрят. Изобщо надомната работа има голямо бъдеще, защото робот би могъл да ви замести лесно в някаква производствена дейност в токсична среда и по тази причина по добро заплащане за работата. Тогава трябва да се работи ( маниполатора) в мазе или таван или барака в двора. Е това е вбъдеще. Например някакъв бояджийски робот с вредни химикали.

Това че си самонает не значи, че се трудиш от вкъщи. Значи, че си избрал тази форма на бизнес, която има и някои предимства пред нормалната фирма.

Познавам не малко млади а и не чак толкова млади хора се занимават с онлайн търговия ама никой не може да им хване спатиите , доколкото знам някой правят бая пачки ама данъци не плащат на държавата никакви!

Едни ги съдират да си плащат данъци , а други така си я карат , ама като държавата не прави нищо , защо пък не

Аз не виждам нищо лоши, нека хората правът пари. В ибей и Амазон има много българи - правът търговия от страната или от чужбина. Последният от който купувах Осцилококцинум на Боарон, беше базиран в Южен Уелс. Лекарството се произвежда във Франция и се внася, немам идея как го внася, но човека единствен предлагаше най-ефтиния Осцилококцинум в ибей, останалите беха от континента и имаха бавна доставка. Копувала съм вЪлнена прежда от България, билки, лекарства, етерични масла (розово масло, етц.) и да, има доста онлайтърговци - живи и здрави да са, нека си печелят хляба почтено. Дразни ме само когато попадна на безсъвестен търговец да не е коректен или да отбива от цената и разни такива ефтини номера - тогава повече не се връщам, за съжаление има и такива. Не си правете негативна реклама, наистина има последствия, работете почтено и винаги ше имате клиенти, добрата дума се носи от уста на уста. За мое съжаление, почти не останаха бизнеси в страната. Едно време имаше такова разнообразие, че човек се чудеше какво по-напред да си купи - навремето се произвеждаха страшно много стоки. Сега - почти нищо. Ако имате какво да продавате, не се замисляйте много - ибей и Амазон са на разположение, както и факта, че всеки може да си отвори собствен онлайн магазин и да си го ръчка от в къщи. Тук попадат страшно много производства - мебелни, строителни, ремонти, платове, текстил, шиене, стъкларски услуги, ключари (както са споменали в статията), дори готвене - не знам защо никой не се замисля за онлайн ресторант доставки? Из цяла Европа има онлайн доставки на храна - пицарии, всякакви национални традиционни кухни, катеринг, парти доставки, и кото още се сетиш.....включително пазаруване на храна онлайн, което из европа е много популярно, а в България никак! жалко за което! Също е жалко, че целу индустрии разчитат на внос и вносна търговия ....електронното производство, електрически услуги, железария, машиностроене, жалко е просто.

замисляла съм се като инженер да разработя онлайн борса за храни и напитки на едро....вместо Илиенци, хората могат да търгуват наедро от сека точка на страната..... Но това би имало висок бюджет, който засега аз не мога да си позволя. Подарявам идеята на колеги, ако четът тука - това би бил ноо печеливш бизнес и не знам досега да има такава имплементирана и популяризирана. То ебаси само регистрацията би отнела сигурно поне 6 месеца.... Айде късмет, печеленето на пари е приятно занимание! :-)

замисляла съм се като инженер да разработя онлайн борса за храни и напитки на едро....вместо Илиенци, хората могат да търгуват наедро от сека точка на страната..... Но това би имало висок бюджет, който засега аз не мога да си позволя. Подарявам идеята на колеги, ако четът тука - това би бил ноо печеливш бизнес и не знам досега да има такава имплементирана и популяризирана. То ебаси само регистрацията би отнела сигурно поне 6 месеца.... Айде късмет, печеленето на пари е приятно занимание! :-)

Ами... нали знаеш къде е напа - вместо да се оплакваш, че държавата нищо не прави, направи ти нещо, ако не за държавата, то за пенсионерите, чиито пенсии зависят от това хората чинно да си плащат данъците. Кофти е да ревеш къде била държавата, а ти да си траеш като на*ран и все държавата да ти е виновна

Надомна работа имаше дори и при социализма. Спомням си за чистене на орехи и лешници. Сега възможностите са по - големи . Обикновенно се хващат пенсонери с евентуална пенсия след няколко мецеца от 200 лева. Та за много такива хора , тези малки дохооди към малки пенсии са животоспасяващи. Например в магазините на ИКЕА се продават столове , маси и прочие в полуготово състояни. Вероятно има хора , натрупали опит , които да ги сглобяват за пет лева да кажем, ако има 40 стола на месец ето 200 лева. Или пък сглобяване на детски играчки. Или сглобяване и настройка на битова електроника и евентуално монтаж ( звънци , алармени системи). Ремонт на електродомакински уреди. Плетене на чорапи ръкавици , шапки и пуловери . Бродерии. Пердета и завси. Чивачи (ки) Цветя в домашни условия и дори зеленчуци. Леене на свещи . Ако сте трол , не мислете , че това е единствената възможност. Вероятно и домашно вини и ракия. Отлежали. Правят се като се купува грозде и плодове, когато реколтата е богата и плодовете са по евтини, а се продава 3, 5, 7 годишо отлежало вино и ракия , когато реколтата е слаба и цената атрактивна Ако държиш на престиж без захар. Не се занимавам с това и затова приказвам . Тези които го правят си траят , най - малко защото сигурно попада в параграф сива икономика. За бравих да спомена за бране на горски плодове и лечебни билки , както и гъби. - Това все пак не е надомна работа

търсила съм като луда сушени гъби и билки. Едно време беше огромна индустрия..... Какъв е проблема да живееш на село, да обикаляш горите и храсталаците, и да береш билки и гъби, и да сушиш? и после айде на ибей.... Едно време немаше домакинство без такива занимания..... Фермерски доставки, местни продукти доставени вместо кирливите квартални магазини ....или просто добре организирана земеделска продукция продавана наедро.... И сички верват във връзките, ми не ти требват връзки да продаваш в ибей....е да, требе си език и малко маркетингов подход.... Пък ако имаш голема ферма, защо да не си отвориш собствен уебсайт, или дори собствена борса.....не е нужно да седиш на пътя и да продаваш под горещото слънце.... Но хората са масово неграмотни, това е проблема..... От една добре разработена борса, можете да продавате по цел свет...както прави алибаба....на конкурентни цени, и ако имате качествени материали и стоки, то може направо да се осигурите до живот.... Виждала съм в Ибей, как бразилски ферми продават кафе, билки, и огромни плантации работът с огромен оборот по цел свет.....кокосово масло и продукти, кокосово брашно, ванила, подправки, билки, лекарства.....прочутите бразилски сандали....текстил....дори архитектура! Цела Индия работи също тека.....какво ви пречи на вас? мързела? невежеството?

Не се лъжете че да си соросоиден трол е цветя и рози.Аз се подлъгах преди време, пратих документи на обява-строго секретно.Не след дълго ми звъннаха за интервю.На него бяха двама души единият главен редактор на голям сайт другия известен кришнар.Представих се добре и ме наеха.Трябваше да получавам 1500 лв и да работя 50 часа седмично.Започнах работа и тролех здраво не пестях сили, но оказа се че трябва да троля не по 50 а 70 часа на седмица (щяло да ми се плати като извънреден труд).Така измина един месец и дойде време за заплата.Шефът ми престана да ми вдига телефона.Накрая ми се разкрещя и ме напсува каза че съм бил предател щом искам пари и явно съм бил мурзилка щом съм ги заплашвал да ми платят.Пих една студена вода и се заклех повече да не се хващам трол.

ChatGPT

Да те успокоя - и от другата страна не е по-добре

От статията става ясно, че "стълбовете" на нашата икономика са шиене на дрехи, изработване на бижута, фризьорство, тенекеджийство, ключарство и др. такива. Да се замислят немците, японците, американците с тези автомобили, самолети, бРъзи влакове, компютри и още куп глупости кога ще ни стигнат!!!

вкъщи са хората пред компютъра.

Има много хора които правят разни дреболии у дома.Дали като основна , дали като допълнителна работа и повече нямат нищо общо с ИТ.Не знам как ги определят като повечето са в сивитя сектор.Без договори и само на уговорка.Има верни неща в статия , но трудно доказуеми и се базират повече на слухове отколкото на реална статистика.

Не ти стигат мурзилките тук, че да си сигурен, че една голяма част получават заплащане за тролене?

е на тва му викам аз икономика на 21 век))))): ако е вярно де, силно ме съмнява, като се има предвид, че парцалът е на Прасето КОЙ!