Днес решават съдбата на киселото мляко

Допитване в Българския институт по стандартизация (БИС) решава днес съдбата на киселото мляко.

Обратно в новината

Коментари - Днес решават съдбата на киселото мляко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак така безропотно някой ден/ който го доживее / ще се прочете и "новината" : "...днес се решава съдбата на България...." Всеки ден броя на Попкръстьовците ,особенно по "високите етажи " се увеличава.....А водачът им предоволен - навън си го галкат по главата,потупват по рамото,хвалят и ползват като пощенски гълъб и т.н.и т.н. ит.н.Дреме му за Б-я !!!

кОЙ ИЗОБЩО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ДИСКОТИРА ТАЗИ ТЕМА ??? Това е нашата вековна същност и традиция ,идентичност пред света ,как , коя отрепка си позволи изобщо да подлага на коментар даденост ,която не подлежи на обсъждане !

Кои сте вие бе отрепки ,българска майка ли ви е раждала ,а ...,има ли нещо свято за вас освен парите ?

В изречението "уникалният български продукт ще се превърне в йогурт." е допусната грешка, трябва да се чете "уникалният български продукт ще се превърне в БОКЛУК."

Маджаров ,ще си ядеш оттук нататък сам колбасите и сиренето ,докато се задавиш ш другите две фирмички !!!!

Да Ви кажа под сурдинка, че зад името Маджаров се крие една голяма и... гола реклама. Продуктите не са особено качествени. БЯХА, но съвсем в началото. В момента са си ширпотреба, но хората продължават да мислят, че са по-добри от останалите марки. Е, не са.

ЗАЩО ОЩЕ НЕ СА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИ гръцките чиновници в БИС ????? Защо бе бойко ,през онази работа ли ти е тази излагация и гавра ?

Обединена Млечна Компания Верея - Фибела Русалка Фибела Wave Ханско Прясното им мляко смърди - в него слагат една и съща гадория. Киселото палма и боклуци. Полидей - 2 ООД Домлян Нерядко хваща мухъл типичен за нишесте(брашно) Димитър Маджаров-2 ЕООД и Маджаров Много палма - малко мляко. Към тях мога да добавя и Данон изкупуват млякото на ниски цени(за жълти стотинки), а пробутват сухо мляко, нишесте, палма, бифидобактерии и .куп гадории...(Млякото на баба съм го виждал с мухъл типичен за нишесте/брашно/). А и мамят клиентите си с грамажа(открай време) "Ел Би" смърди на обор и палма. "Тертер" тия по-добре или да си сменят технологията или технолога... В началото на 90-те години, голямите млекопроизводители се събраха да обсъдят едно нещо за консервантите в млечните продукти. За сведение този БДС стандарт няма нишо общо о онзи от Живковото време....

Да се направи бойкот на фирмите, внесли тези предложения! Нека сами да си консумират произведеното, а ако намерят пазари в чужбина... моля да пласират продукцията си. А всички отговорни органи да не посягат на БДС - защото и така отровите ни са достатъчни!

От трънския край идва киселото мляко така че взимайте от там много е хубаво

Значи Маджаров, Верея, Фибела, Домлян, Ханско .....бойкот до дупка. Искат да ни обречат на геноцид, заради повече пари. Време е ние да им покажем, че който меч вади, от меч умира.

На оръжие!

БОРИСОВ ,РАДЕВ ...СПИТЕ ЛИ , ЕЙ Я СЕ НАМЕСЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Тиква и кисело мляко...

Нека обявим тотален бойкот на тези три фирми !!!!!!Тези хора са недостойни за България и трябва да ги разорим !

Сега ако сме единни, трябва да спрем да купуваме продуктите на споменатите фирми и да ги докараме до фалит. Тогава други алчни фирми ще се замислят много сериозно.

Усещам,че ще вадя брадвата и заминавам за София, миризливци такива.........

Мръсни византийски номера и българските им мекерета !!!! ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ТЕЗИ ФИРМИ !!!

Затрийте и киселото мляко ,една от гордостите на България,което изнасяше в цял свят. Затрихте производството и търговията на розово масло .Затрихте държавата. Дано се затриете!!!!

КОЙ ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ БОКЛУК ,КОЙТО ЩЕ ИЗВЪРШИ ТОВА СВЕТОТАТСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ ???? Линч ,тотален линч на цялото му семейство !

Едната е Пастухова от МЗХ, ''разбиращата'', която иска да го унищожи!! Явно доста висок е хонорара!

Пет века султаните не посегнаха на българското кисело мляко, от евродемократурата обаче за него спасение няма да има...

Не е много за тази тема, но все пак е свързано, затова ще го напиша. Когато си купувате сирене и кашкавал ВИНАГИ четете къде са произведени. Защото много често НЕ СА произведени в България, а някъде другаде. И пише "Произведено за фирма Хикс (българска фирма) в....". Понякога обаче дори не пише къде е произведено, а само за коя фирма е. Иначе по опаковката и наименованието на продукта по нищо не личи, че не е произведен у нас. Ако захванете да четете тези неща на етикета ще се удивите колко сирена и кашкавали не се произвеждат в България.

Има и една фирма Ф.а.м.и.л.е.к.с., която продава боб, леща, захар, сол. На различните видове боб обикновено пише нещо нашенско, но не се подвеждайте - НЕ Е български боб. Така например доста неприятно се изненадах преди години, когато купих боб "Добруджанка" с картинка на нещо като черга, а когато се прибрах видях, че с почти невидими букви отстрани пише "Произход: Китай". Солта пък в огромната си част е египетска. Лещата им също не е българска. Лошото е, че произхода на продукта винаги е написан лошо четливо и трябва човек да се взира и да го търси къде е точно.

Преди седмица мислех да си купувам телевизор - явно ще почака, покупката на калашник вече ми е по-спешна !

Купи си телевизор проведен в България

точно в десетката пиша ти хилияди +

Хей, никой да не е посмял да ни променя киселото мляко! Не са ни много националните гордости, не си позволявайте да ги унищожавате!

Май вече ще си квасим в къщи с закваска от село, а скъпият боклук млечен да си го продават на когото искат.

Сега някой голям културолог, че и антрополог ще каже по някоя черна станция- аман със селското ви и провинциално кисело мляко- какво сте се хванали за него като за народна носия!

Истерията с киселото мляко е зобър начин да се отвлича вниманието от сериозните проблеми! И защо не виждам тълпи протестъри по улиците?

Абе що не се загрижите толкова за хората, които нямат пари да си купуват великото българско мляко?

От днес едно нещо е сигурно - в моя хладилник няма да има продукти на "Обединена млечна компания", "Димитър Маджаров-2" ЕООД и "Полидей-2" ООД. Ще се погрижа и в хладилниците на мои близки и приятели да няма продукти от нези три фирми.

омк полидей и маджаров застават за използването на полипропилен като материл за кофичките, а не за промяна на стандартите за кисело мляко. В конкретния случай се явяват като защитници, защото не те са заявили искане за промяна на киселото мляко.

Освен специалистите от БИС темата трябва задължително да се политизира,защото млякото и розата са наша идентичност с която имаме право да се гордеем. Патриотите няма какво да ми дремат в парламента а за премиера нямам думи как направи бишоп с визите -уууууууууууууууу

"бациликус булгарикус" това не е ли Бойко Борисов??

Не, той е бациликус глупарикус.

Съдбата му отдавна е решена. Това което се продава масово изобщо не е кисело мляко.

Поличропилена ще скопи малко по малко дори и неродените. Пластификатора му е близък до тестестерона. Картона -- не знам. Просто ще трае по-малко. А за смяната на формулата: ами така е господа, като допускате гърци в нещо като киселото мляко и да ви командват, гърците ще ви задължат как да правитв нещета да оттърват на гърците, не на вас. И ще ви задължат да бяма кисело мляко. Което ще ви задължи да сте дебели и болни. Правилното е производителите да не могат да налагат на никой друг освен на себе си какво кисело мляко да произвеждат. Накрая ще внасяте кисело мляко като специално кисело мляко от гърция. Като гласувате за мутри ще е така. Ще ви стрелят и изнудват даже с това което ядете.

По лично мои спомени през 60-те години на 20 век в млекарниците се продаваше кисело мляко в картонени кофички. Беше си идеално кисело мляко. Що се отнася обаче до полипропилена - тук към против.

Така нареченият бизнес се задавя от алчност. Гърците ги разбирам-искат да унищожат киселото мляко, което е шедьовър спрямо тяхната млечна петмез, но родните производители какви си ги фантазират? Някак си приемам, макар да недоумявам, че преименуваха зехтина на "маслиново масло", но защо се допусна да изнаглеят със състава на хилядолетното българско кисело мляко!? Солени глоби за такива!

нека проследим от каде и как се извозва млекото до кофи4ките;камиони ,бусове ,с бидони пласмасови ,,от разни химикали ,които неса измити и дезинфикцирани ,се използват секидневно за изкупуването на МЛЕКОТО

Мляко човек, млЯко, това от 70 години е възприето за изписване, а за произношението е повече към Я отколкото към Е. Сега няма буквата ''ят'', и се пише млЯко. А иначе извън България транспорта е още по-опасен. Защото химикалите с които се почистват цистерните са..... по-кофти от бензин. Според етикетите са безопасни материали. Но..... далеч далеч не е така. Във Франция , Англия, Испания се чисти с огромни дози препарати и ВИНАГИ има остатъци по маркучите, захващанията по свивките на уплътненията....

Че то това по магазините отдавна не е кисело мляко, а някакво подобие. Ако не отговарят на стандарт да им забранят да пишат, че е мляко

Спокойно бългаското кисело мляко ще го спасят японците - те знаят защо! А спрете веднага да купувате боклуците на Маджаров, Данон, Олимпос и т.н.

Йогурти под път и над път! Българското кисело мляко е едно! Айде да не затривате и него!

Подготвят ни за тежък нокаут. В естествения си произход бактерията е тясно свързана с тревите и билките ,които животните ядат тук в България,а това скоро ще изчезне.

Да защитим киселото мляко!!!Долу родотстъпниците!Не ни пипайте малкото останали български и много мили за нас неща!Всяко наше дете е отгледано с майчино, но и с кисело мляко!Да се намесят всички , които могат да въздействат, за да не се реализира това национално предателство.

А някои деца/ например моето/ дори и без майчиното ,а изключително с кисело мляко!!!!

Спрях веднага да купувам гръцкото "Верея".

Не знаех,че "Верея" е гръцко.

"Млякото Верея става гръцко Гръцката "Вивартия" е купила млеката "Верея" и "Фибела", стана ясно вчера. Досегашните собственици на "Обединена млечна компания" - "Глобал Фанънс" и "Доверие Капитал", са продали дяловете си от 99,99 на сто. Сделката ще приключи след разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. За 2006 г. оборотът на ОМК достига 34,2 млн. лв. без ДДС. Гръцката компания "Вивартия" присъства вече у нас. Сред основните й търговски марки са "Делта", 7 days, ресторантите за бързо хранене Goodys. "

В България колкото по-незначителна е каузата, толкова по-голямо е словоблудието и празнословието по т.нар. "форуми"

, няма кой да ни защити ако не се мобилизираме сами! .. така е и с другите храни, челенчуците и плодовете, стоките .. и всичко друго фалшиво, което ни се пробутва чрез СЕТА, Гобализациятта, братската помощ от Америка .. и другите ни "приятели"! :)

Ако си мислиш, че драскането във "форуми" и във фейсбук е някаква защита, мобилизация или протест, се заблуждаваш; никой не обръща внимание на безплодните ви вопли тук; каквото решат политиците, които сте си избрали, това ще ядете и това ще отделяте...

от ,,малките,, неща настъпват ,,големите,, проблеми....!!! гирците ни ,,взеха,, сиренето чрез ,,фет-ата,, сега и ,,млякото,, с ,,яурт,,...!!! я кажи на ,,европеиците,, да си ,,сменят,, ,,гуд-та,, рокфора, шампанското,коняка и т.н. .... ,,малки неща,,...!!!

полистиреновите опаковки са канцерогенни, по-точно млякото се излива в кофичките, докато е топло и се държи на топло в тези полистиренови кофички, докато стегне, за полистирена има инфо , че отделят канцерогени в съдържанието си при по висока температура. Затова не си купувайте такива кисели млека в полистирен, особено за децата си....по-добре да им фалират предприятията на мръсници, които искат да спестят 3 стотинки за сметка на вашето здраве и здравето на децата ви...А това , че е било скрито от гражданите до сега този фак, е равно на престъпление...трябва да съдим производителите, които са писали лъжливо, че млякото им е по бдс, т.е. в полипропиленови кофички, а са ни тровили с полистиренови кофички....

Правилно. Токсичното съединение е бис-фенол.

Значи тия три фирми трябва да бъдат бойкотирани.

.. не забравяите и Данон - те са в основата на фалшивите храни, както и Нестле, Марс и другите от котилото! Никога повече Данон, Нестле .. нашите продажници Обединена млечна Компания, Вамид 2002, Димитър Маджаров, Полидей .. и другите като тях.. не на гръцките и турски зеленчуци - убиват нашите земеделци! .. па да не говорим с какви химикали са напомпани и освинват народа!

Данон се паркираха в България с такава срината репутация,че не знам изобщо кой ги купува.Има ли такива клиенти непукисти?

са господата Николов и Величков от Земен, както и г-н Димитър Маджаров, защото те са българи, или поне такива се водят. Виж на ОМК няма какво да им се сърдим - всичките са гърци и знаем защо го правят.

две калинки-пъстри балеринки, днес ще си изпълнят поръчицата..

Няма по-хитър и по-долен начин за приватизация от изземването на пазарен дял чрез машинации. Ще припомня: 1. Балкан беше ликивидран като беше купен за 1$. Но Балкан имаше лизенз за 250 дестинации, които по този начин отидоха чрез Гад Зееви в Израел. 2. Химическите ни предприятия, уж бяха проватизирани, но всъщност беше изкупен продукта и изместен от западните концерни. Сега вече няма производство на торове в България. Произвеждат се в чужбина с български имена и опаковки 3. Всички помнят Калиакра - олио и маргарин. Е, те се произвеждат с бългаски наименования в Румъния 4. Последната "проватизационна" сделка за Булгартабак не е продажбата на заводите а продажбата на марките, които бяха произеждани от Булгартабак. Новия собственик Бритиш Табако стана собственик на тези марки и сега може да ги произвежда в койе да е свой завод в коя да е държава. Ето същия прийом сега с желанието на гърците да променят БДС за киселто мляко. След него следва Патентът за географски защитения продукт "Българско кисело мляко", което ще стане гръцки йогурт. И във всички тези долни приватизационни сделки винаги участват продажници-българи, които за няколко стотинки са готови и майка си да продадат.

Нещо да си чувал за Неохим?

Некадърните български мутробизнесмени купили без пари и разпродали България на чужденци; хитрите и мазни гърци взели и нашата квота за мляко;продажния ни "елит" от национални предатели и мошеници;и ние вярващите на всичките тия долни крадци.

Не съм специалист и не мога да преценя каква е разликата между пластмасовата и стиропорната опаковка, но според мен и в двете не е здравословно. Между другото, " Фибела" 2% образува цвик, мухлясва и се вкисва, ако го забравиш в хладилника.