Тръмп връща ограниченията за Куба

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес ще оповести мерки, с които връща ограниченията в сферата на туризма и търговията с Куба, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп връща ограниченията за Куба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега Путин да разположи в Куба малко ядрени ракети :))) И ПРО с "Калибър" и "Смерч" :))) Яко ! САЩ сами си създават проблеми ;) Струва ми се , че времето когато ще подвият опашка, като бита мастия наближава с бързи темпове.

А защо не е споменато в статията че от десетилетия насам в ООН се гласува против тези санкции наложени на Куба и САЩ и Израел са единствените държави които са против свалянето?

Пременил се Илия, погледнал се пак в тия.

Бай Дончо Тръмпов май иска само да продава оръжие и не се интересува от нищо друго. Накрая ще яде дебелата тръстика обаче ! Венсеремос !

Не е Тръмпов. Казва се Дончо Трънски и е родом от Трън. Или по-точно, Трн. Сигурно е братчед на Славчо Трънски. За какво мислиш провали референдума в Трън за добив на злато? Защото не го дава на друг. Като се пенсионира ще отиде в Трън и сам ще изкопа златото!

Тръмп последователно заличава всичко постигнато от Обама.

Статуквото има жизнена необходимост от конфликти и конфронтация между хората и народите, за да ги контролира и отвлича вниманието му от себе си и причините за огромнотосоциално разслоение и липсата на справедливост и истинска демокрация. Просто е, но работи вече много години, десетилетия. Това прави "непредсказуемият заклет борец срещу Статуквото" НА ДУМИ, преди да се добере до президентския пост Доналд Тръмп елементарно предвидим В РЕАЛНИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ И НАМЕРЕНИЯТА НА ОНЕЗИ, КОИТО РЕАЛНО ПРЕДСТАВЛЯВА. Да налагаш санкции на днешна Куба е като на имряло куче нож да вадиш. Когато някой се реализира САМО и ОСНОВНО чрез отрицанието и критиките си, протоводействието срещу друг, това може да се харесва на хейтъри и лумпени, но е смешно и жалко, а и непродуктивно, а ако става дума за високопоставени лица - може да е и трагично, и издава дълбоки комплекси за малоценност. Тръмп до края на мандата си ще се оправдава и опитва да се реализира чрез (отрицанието си на) Обама, който очевадно е с много класи над него. На някои просто им е необходимо повечко време за да го схванат, при тази яростна пропаганда и тръмповите фейк нюз, лупинги и непрестанни скандали.

верно е че комунистите в куба го заслужават но това няма да реши нито един проблем нито на сащ нито на света куба е в мизерия от десетилетия имат дажби на цигарите дори но това не промени нещата

Абе глей ся. Без съмнение Светът си има доста проблеми. Ама от друга страна, можеше да бъде и много по-зле. Та да не бъдем свръхмаксималисти. Кото - такова.

първо иди и виж преди да дрънкаш простотии.

В Куба според мен комунизмът умря с Фидел Кастро. Фидел Кастро беше синоним на комунизъм. Или социализъм, както му викат официално: "Socialismo o muerte!" - "Социализъм или смърт!" Това беше девизът на Фидел. Брат му не е нищо, само бледа сянка. Жалко все пак, че Доналд Тръмп прави всичко напук на Барак Обама и обръща всичко наопаки. Без да мисли.

И в същия момент - най-добрата здравна система в света. Невероятно но факт.

Луд умора няма

кой нарече Куба острова на свободата? Каква свобода бе,това е един остров ограден с бодливата тел на мизерията,потъпкване на човешките права и свободи и управляван от една военна хунта създадена от "великия" Ел Коменданте Кастро и брат му.Има една сила обаче ,която им диша вече във врата.Това са хилядите кубинци расли и живеещи във Флорида където е истинската свобода.

като не си ходил по добре се скрии и не дрънкаи простотии. три пъти съм почивал там.

Е като си бил там на почивка, не ти ли направи впечатление, че ти с пълен джоб с долари имаш повече права от самите кубинци?

там а не да се връщаш обратно!

Почивал или живял? Има разлика. Огромна разлика!!!

Казват, че най-хубавият град на Куба е... Маями! Верно ли е?

С тези санкции САЩ се изолират още повече от цивилизования свят!

Колкото и да не щеш да си го признаеш, САЩ са носителите на съвременната цивилизацията. Компютри, автомобили, телевизори, комуникации - всичко ти е дадено от американци.

Всичко изброено днес се произвежда от комунистически Китай. Американците произвеждаха примитивни модели преди много години, днес са нищо.

Човече, проумей безмислието да влизаш в кавата и да е комуникация с образуванието "български русофил"! Хабене на време, в най-чистият му вид. Запомни го!!!

Cащ са основата на съвременната лаинаризация.

От всички, което си изброил само компютрите са от Америка. Колите са измислени в Германия и все още там се правят най-добрите. Телевизорите не знам къде са измислени, но най-добрите се правят в Япония и Корея. GSM-а е измислен във Финландия, Европа.

Глупости на търкалета. Електрониката на света се произвежда в Китай. А американските коли си ги карай ти. Големи, грозни и харчат като за последно. Като куфари на колела. В този смисъл добрите коли се произвеждат в Япония и Европа. Може би и в Корея

Number-число Digit-цифра И да превеждате не ставате.

Да връща и Гуантанамо Бей, за който някога са плащали наем, но след първата година на Кастро, той го отказва. Те обаче така и не се оттеглят от него.

Да не би Раул да тества ядрено оръжие, или да се е зародил радикален католицизъм, или да е анексирал Доминика, или пък да има база на Путин? Ба и малоумната държава, ба и малоумника...

Ганю тръцлев от Горно Пръдлево умно рече за САЩ "Ба и малоумната държава, ба и малоумника".

Не минава ден без Рони да не е на първа страница с поредната простотия. Да му командироваме Далавери Симеонов,да му построи Великата Американска стена,по тукашен почин.

Ако знаете какви мръсници са кубинците от "острова на свободата" ?

какви?

Да бе, разкажи малко повече.Ти хвърли бомбата и избега.Днес ще бъда не работоспособен, а довечера няма да мигна.

Да, тук съм съгласен, имам приятели кубинци, но познавам и големи мръсници и боклуци сред тях. Като навсякъде, между прочем, и като българите. Не се наемам да преценявам къде са повече процентно, а и не ме интересува.

Санкции докато не я направят полу-щат като Пуерто рико. Граждани на Сащ, но нямащи право да гласуват, а разбира се за пушечно месо в армията имат равни права. Кои са злодеите!

Баце, нещо си в грешка бе. Не са америкаците тези дето се хвърлят в морето да плуват към Куба. Обратното е. Който има зор - той се съобразява с другия. Нали?

иди да видиш от както е застъпил Pаул дали някои се хвърля.

То зор никой няма, има алчност и нехранимайковщина.

Шило

И сега, кво? "Американска" Куба се отлага?

Опоскана от комунистите държавица. За ко им е?

гроздето е кисело, а?

Мдаааа.... Посещенията са от избягали кубински нехранимайковци, които ги гризе носталгията по родната Куба. На нормалните хора въобще не им дреме от санкции.

Лично познавам двама избягали "нехранимайковци". И двамата са инженери, доста кадърни при това. Та по-скоро само лошият матрял остава при кастровците.

и инженерите яко лъскат кенефите. щото хиспаника за друго не го ползват в щатите.