”Евромакс сървисиз” оттегля инвестицията си от Трън

"Евромакс сървисиз" ЕООД обяви, че оттегля инвестицията си от Трън, където местен рефорендум в неделя убедително отхвърли намеренията за златодобив в района.

Обратно в новината

Коментари - ”Евромакс сървисиз” оттегля инвестицията си от Трън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори и в Перник смятат трънчаните за тъпанари... И с право!

ДГД инвеститора :)

Хайде сега един национален референдум да разкараме Цеко от Пирин и Витоша та да има нормални плащания към държавата, природа и добри съоръжения на Витоша без незнайно кой запалил и изсякъл гората, а пак незнайно кой отрязал 8ми стълб на заека след като не се разбраха с Балкантурист за покупката му срещу жълти стотинки. Аман от псевдо инвеститори б0клуци!

Тук в едно село наскоро имаше подобен референдум, засягащ инсталирането на вятърни генератори за електроенергия. Хората се съгласиха след като станаха съдружници в проекта и печелят наравно с инвеститорите. Не може да дойдат някакви чичковци с кинти и просто да експлоатират местните. Няма вече балами. Или съвместен, взаимноизгоден бизнес, или чао!

Браво ! Браво на трънчани ! Влезте в Google Earth и вижте какво е направила с планината над Панагърище тази фирма на Цоцоркови в коалиция с Ротшилдовия концерт Дънди Прешъз Метъл ! Лунен пейзаж ! Панагюрище е с най-високо ниво на онкологичните заболявания в България !!!

Щели да се махнат? Ами някой да ги е канил? Бутнали рушвети на една министърка и на няколко общински съветници да прокарат тезата колко изгодна сделка щели да направят, но не уточнили че изгодата е само за тях, а вредата за цялата област. Направили са си сметката без кръчмаря! Питам къде е прокуратурата и защо още не се е сезирала по случая и не проучва доходите на министърката и лицата от община Трън, които предлагат такива сделки. Защото още преди години държавните органи са закрили мината поради доказана нерентабилност от ниското съдържание на злато в тон руда. Рентабилност може да има единствено ако се плаща нищожен процент за концесията, не се спазват никакви екологични норми, заплащането на труда е символично като в булгаристан, не се отчита всичко което се изкопае или с прости думи казано каквото завлечат завлечат и каквито лайна оставят остават за трънчани и държавата.

Ами как къде е - обжалва в съда рефернедума. Колко е трудно да си отговорим на въпроса в чий интерес реално работи т.нар. прокуратура и дали т.нар. прокурори вече не трябва да са разследвани и обвиняеми за държавна измяна, корупция, антиобществена дейност, неизпълнение на служебните си задължения и т.н. ? До кога уж обществените институции у нас ще работят реално срещу нас? Искате Хан Крумови закони ли?

тия отрови си ги копайте някъде другаде- трънчаните искат чисти екопроизводства, туризъм и спокойствие. А отровите си ги задръжте

За миналата година от туризъм в общината са постъпили словом и цифром ...1000 лв. Ако не беше пътя за границата нямаше и коли да минават. Последния доходоносен поминък в този край беше контрабандата с горива. Но то беше отдавна

Аз пък съм го посещавал като турист. Вярно има известни проблеми с работното време, кръчмите и хотелите, но това е въпрос на организация. Обектите и природата си я имат. За какво да я унищожават?

Трънчани показаха как трябва да бием мошениците през крадливите ръчички.

Само да не стане като в крумовград. Там също имаше референдум. Както каза колегата по долу няма страна която да е прокопсала с добивна промишленост, с изключение на нефт и газ. Всички рудо и въгледобивни райони по света приличат на мордор. Лунни пейзажи, мизерия и болести. Истинско престъпление е да се извършва златодобив на по малко от 30 км до най близкото населено място.

Бедни сме защото в България много се краде, а не защото не даваме концесии. Престанете със съсипването на природата и тровенето на хората. Байгън от такива инвеститори като вас! Злато ви се прищяло!

Не искаме шистов газ,не искаме злато,а след това се чудим защо сме най бедни в Европа.И всичко заради т.н. еколози,които са като дините - отвън зелени,а отвътре червени

За онова злато край Крумовград ви предложихме да ви плащаме по лев за грам. Вашите държавни ръководители ни излязоха с контра предложение, да ви плащаме по 70 стотинки. Чакай да забогатеете!

Сълзи лея! Лук режа.

Хората от Трън се оказаха най-достойните и читави българи. С мирни протести, с организиран референдум, но най-вече с общи усилия и водени от мъдрост и чисти помисли успяха да преборят властта и жаждата за пари, която щеше да отрови живота на поколенията им. Адмирации към тези хора! Така се прави.

бля, бля това са празни приказки. Хората от Тръна са стотина пенсионери разчитащи на сигурна пенсия. Циганите ще ги довършат до 10 години.

Всъщност това беше последния пирон в ковчега на този край. След 2-3 години даже и автобус до там няма да ходи. Само авантюристи да гледат "индиански резерват". Но и циганите ще доокрадат малкото, което е останало и те ще се пръснат.

Сега ще дойде някоя руска фирма, ще купи когото трябва и ще добова злато, с ''одобрението'' на трънската общественост.

собственик на тази фирмичка е офшорка, а по късно Асарел Медет, има 112 човека персонал само чиновници, даже нямат и сайт. Смехотворна фирма бушонче. Къде са от Асарел Медет защо до сега няма едно официално изявление от тях, нали към момента те са едноличен собственик на капитала на тази фирма? Палячовци ченгета от дс....

пардон 11 човека не 112 :)

Марш от България, долни крадци!

Това са българи.

Мульо, българи са, колкото ти си българин. Ти си еничар, а при тях управителят - с български паспорт, а собствениците - с масури. Като тези, дето плащат на льоловци като тебе.

Парите от концесиите влизат в държавния бюджет, а не в община Трън. За държавата приходите, а за трънчани замърсяването, отровите и болестите.

loyola

Гледам има тука един "активист" дето много ги разбира тия концесии ... дано му плащат добре за глупостите дето ги ръси и много ми се иска да го прави за пари а не поради глупост (не ми се вярва да е чек толкова глупав, на колкото се прави). Та по същество. Въз основа на каква информация се заключава, че добива непременно ще увреди природата? Вероятно по аналогия? Моите опасения са, че една група олигарси държат населението там да е бедно, за да го държат изкъсо и затова въртят и сучат да няма инвестиции, или ако има такива, да са придружени с пари под масата...

Една лека поправка - там няма население. Няма деца, няма млади хора. Има само цигани и пенсионери. И тези по-млади, които ти гледахте по телевизията не са местни, а са "професионални протестъри", на надница.

"инвеститори"?!?!?!... :::))) Инвеститори на отрови, разруха и унищожение...!!! И усвоители (пладнешки крадци) на богатствата български...!!! Дааа...!!! А тези у парлимента да не се напинят и да мислят лобистки закони за вечни концесии, а да забранят изцяло за няколко десетки години концесиите в България...!!! Нека да запазим за идните поколения български поне това, което е останало след кражбите и съсипията на "инвеститорите" концесионери...!!! По-богати няма да станем, но поне няма да позволим незабавното и неизбежно унищожение на България...!!! Дааа...!!!

Не разбрах от статията каква точно инвестиция ще оттеглят от тая ЕВРОфирма, освен спиране на информационния им център...Да ги е.а в инвеститорите...То и цялата работа на "чуждестранните инвеститори" в България е такава...

Ами канадският Дънди Крокодила в Родопите кога ще му прекратят концесията, тя от И /Костов ли беше.Милиарди долари в злато и други ценни метали се изнесоха и 0.5% дивидент за скапаната ни държава. Атака врякаха много за тази концесия, а сега във власта мълчат като наакани.

Абе ... Ковчег джоб няма.

Трънчани нямат алтернатива на златодобива. Сега си остават с мизерията. Краят е хубав, но пустее. От Добрич им се привиждат високи технологии, а икономиката е просто дело за реалисти. Май идиоти не са журналистите, а трънчани, които "гласували против златодобива", в общия случай, принципно.

Много разумно решение на фирмата, каквото и да и струва това! Но и туризма в Трън някак си не го виждам!

Навиеш ли се веднъж да ти тровят природата и не помниш ли как са умирали хората преди десетилетия свършен си и трънчани много добре си спомниха какво им е струвало някога миньорството. Това се оказа много тежък удар върху безскрупулните мошеници, които щяха да отровят води и земи наоколо.

Мината в Оброчище е ЕВРОманган, тук фирмата е ЕВРОмакс сървисиз. Щом има думичката ЕВРО, човек би си помислил, че става въпрос за високи технологии, лазери, микрочипове, роботика. А то копане под земята. Добив на полезни изкопаеми (с изключение на нефт) и туризма, на който толкова наблягаме не са направили никоя страна благоденстваща. Просперират страните, които впрягат в работа знания, умения, ум, интелект, наука и високи технологии. А не приютяващи алкохолизирани туристи и копащи под земята. И за мен фирма, която има в името си ЕВРО е задължително надут балон с претенции, но без покритие.

Ето така у нас губим пари! Казваме на хоратта, че видите ли било вредно за природата и хайде никой не ще това да се прави! А после, същите тия "еколози", до един, си мятат боклука през прозореца!

Трай бе педал!!!

Какви пари ти се привиждат? В твоя джоб ли ще влязат, или в бюджета на страната?Другите ни концесионни договори с подобни "инвеститори" трябва да влязат в учебниците като пример за пладнешко ограбване. Даже уж изостаналите африкански държави нямат толкова неизгодни и непечеливши сделки. Съсипаната природа е единственият бонус към наглата кражба.

Но не в София! Трън е пример за гражданска позиция!България още е жива!

Ако не беше тъжно щеше да е смешно. Цялата Община Трън е колкото Факултета, а етническото разпределение и безработицата е същата. За каква България говориш? Че и била жива. Този край УМИРА! Казвам то с болка, но до голяма степен сами са си виновни.

Само тъжно е ! Тази и други общини са в лоша ситуация ,поради причини ,които не могат да бъдат отстранени с производство разрушаващо природата .Та те само това имат ! Не познавам в детайли всички конкретни обстоятелства,но не си позволявайте да вините местните хора за това ,че нямат НИКАКВО доверие нито на т.н. инвеститори,нито на централната власт! По скоро си задайте други въпроси,ако сте свободен човек ,разбира се!