Ще осигуряват детегледачи с държавни пари

Ще бъдат осигурени детегледачки, на които ще се плаща с държавни пари. Това стана ясно от думи на зам.-министър след подписано споразумение.

Обратно в новината

Коментари - Ще осигуряват детегледачи с държавни пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това става за тая работа

1.направете майчинството 1 година от датата на излизане в отпуск преди раждане както тук.така всеки работи до последно за да има повече дни след това. 2.направете градини от 8 месечна вазраст.там една мед.сестра гледа по 4 деца.8 деца са в група.мед.сестра ги гледа,храни,преоблича,преспива,извежда ги на раходка. 3.така майките се връщат на работа по-бързо.

Изглежда твърде добре но едва ли ще е за масовите случаи .Повече ми прилича на част от мръсната прогррама за плащане на държавни пари (тоест взети от всички насза дечицата на богатите от частните училища за да е по-евтино на богатите им родители.Негласно съществува и по-особен патронаж за част от пенсионерите числящи се някога към елита.Защо да не плащаме сега от джоба си и за техните детегледачки.В старческите домове също има нива и различни условия според това кой какъв е бил .

Правителството на Боко пак бий барабана,много шум за нищо.Ебати и заплатата какъв смях.България се превърнала в бананова република ха-ха-ха.

не знаех че тази жена пак на поста но не одобряваме

Чудесно за здрави хора, които имат желание и възможности за спринт след малко и палаво дете. Аз лично не бих поверила детето си на бабата, защото тя е действително инвалидизирана с патерици. Нека да има достатъчно места ии достатъчно персонал в детските градини - там е мястото на децата.

България е в демогряфски срив,всички виждаме това и най-вече от страна на тази част от младото поколение ,което е с образование и работа...При циганите не е така...те се множат като плъхове, дори са превърнали детепроизводството като средство за препитание и изсмукване на социални обществени фондове. Година преди 10-11-1989-та ,когато се роди дъщеря ми...жена ми ползва 2 години ПЛАТЕНО "майчинство"+ още една ...НЕПЛАТЕНО като и се отчиташе като Трудов стаж и работното и място се пазеше. За съжаление тежките ВРЕМЕНА ,КОИТО НИ ДОКАРАХА "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ" ,ни оставиха само с едно дете... Днес ,вече съм дядо и внучето ми се роди далеч в Лондон ,както е тръгнало и там ще порасте да е живо и здраво, а майка му се реши на това чак след като завърши едно висше тук + магистратура ...там и работи няколко години ,докато се утвърди...и е вече на 29 години. Тези малоумни министри ,вместо да наемат детегледачки с "държавни" пари,нека да направят така ,че да осигурят 3 години платено майчинство за работещите майки+ опцие за още толкова "неплатено" ,докато детето тръгне на училище... Ще се спестят пари и от детски градини и ясли,а защо не ще се стимулират младите ,интелигентни майки да се сдобият с по още едно дете в рамките на тези няколко години... За такова начинание ,нямам нищо напротив да се ползват моите пари от данъците ми ,щом ще се стимулира раждаемостта на едно младо ,интелигентно ,работещо поколение ... А не да се дават пари на мързеливите,неграмотни, крадливи и безперспективни цигански ..."самотни майки" .

И осигуровките,нали? Значи трябват около 40 000 детегледачки? Почти един набор? аре стига бе!

Всъщност,могат да ги дават - тези 460 плюс осигуровките - на частни градини и ясли. Със сигурност ще бъдат по-добре гледани,в групи,от персонал с педагогически опит.

...или на самите майки

Ще осигуряват детегледачи с държавни пари Явно , че глупостта не ходи по "гората" а по министрите. Що за идиоти управляват тази държава, и що за дебили сме ние че да ги търпим 27 г. Но ние българите сме доказали, че имаме 500 годишно търпение.

детегледачка за дъщеря си която е на 42 болна от множествена склероза и неподвижна.Преди две години имаше социален асистен за 4 часа сега нищо.

Най-напред интегрирайте ''малцинствата'' да са образовани и да ходят на работа,да образоват децата си,що е то семейно планиране,елементарни битови условия....После мислете как да улеснявате растежа на....общностите.

Така де, дъртата циганка ще взима пари за детегледачка на чааветата на снахата или дъщерята - няма значение. Че иначе им падат дървета по главите, кога мамата и тати крадат гората....или им падне тухла на главата кога крадат железо от изоставени сгради.... абе требе си....! Требва и на тай хранилка да се наредят братята сигани

Престанете да харчите общи държавни пари за някакви ваши изгъзици защото както винаги се чудите как да настройвате хората един срещу друг защото разделението на народа ви дава безнаказано властване.., Назначете повече персонал в ясли и градини..

То няма достатъчно ясли и градини, ти искаш повече персонал ....То ако можеха, биха назначили една леличка да се грижи за 50 деца. Скодоумието им ни залива всеки ден.

Пак ли търсите начини да дадете пари на тъмнозелените?