Комисия в НС гласува по-високите минимални пенсии

Социалната комисия в НС одобри на първо четене проектопромяната на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за увеличение на минималната пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Комисия в НС гласува по-високите минимални пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагаме на пенсионерите над 78 г да се отпуснат въру пенсията 50-100 лв ,защото живеят много зле;старост ,скъпи лекарства т н

И кво стана сега - родителите ни, които по 4- години работиха и внасяха 1/3 от заплатата си под формата на осигуровки и мангалите, които зял живот крадоха и рушиха без да имат ден стаж, хеле пък - осигуровки - ще вземат едно и също. А върви се осигурявай на действителния си доход. ТАКА НЕ СЕ БОРИ, А СЕ СТИМУЛИРАТ мързелът, крадливите тарикати с фалшивите ТЕЛК-ове и невръстните " самотни" майки с по 9 деца от един или няколко братчеди....

Увеличение, за майките за втората година няма... ами на избирателите пенсионери са много повече....

Очаква се Народното събрание да издаде и инструкция,,Как можете да живеете човешки с минимална пенсия"за да могат тези с максималните пенсии и тези с минималните да не се разминават по улици и магазини с взаимно презрение.

А за работилите 30-40 години ? Да вземем от работилите и да ги раздаваме.

От всички тия ГОЛЕМИ увеличиния ...,но на минималните пенсии..,става ясно , че .до и след 01. октомври в България не съществува реална и справедлива Формула за изчисляване на пенсията ...,или същите не се актуализират СВОЕВРЕМЕННО , ,или доходите и осигуровките ,получавани преди пенсия са били значително занижени ....!?Видно е още ...,че близо 40% от всички б.г. -пенсионери ще ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ...!?Срамм.. и позор за европейска България...!?А за другите пенсии...,с по.-високите осигурителни вноски -НИКАКВО ...АКТУАЛИЗИРАНЕ...,за сега.,даже напротив...-някой ще получават по-малко от минималната пенсия.!?Има ли я ...СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ...!?

Айдуци! От 300 лЪвЪ , на 200 лЪвЪ. Какво става с обещаното , Симеонов и Каракачановци ?

Ало, патриотите , нали ''уШ'' щеше да са 300 ???? ''Обещанието не е като даването ". /Бг-поговорка/

Е, щеше , ........а за НАС ?

Защо ли ми се струва че има отделен Закон за пенсиите където е оказана методологията по която се отпускат..Нещо май както винаги властващите погазват законови разпоредби ама искат хората да ги спазват..Няма нужда от осигуряване НАД мрз харода защото няма да вземеш полагащата ти се пенсич, ама ако внасяш разликата на свое име ще си имаш още една пенсия отгоре без някой да може да тия определя според интересите си..

В най-богатата на ресурси страна в света минималната пенсия е 144 евро. В страна без природни богатства имаме 90 евро пенсия.

Кучето си лае, керванът си върви! С този популистки закон мотивирате хората, които не са внасяли осигуровки и дискриминирате хората, които са се осигурявали на реален доход. Колко пъти трябва да ви се каже едно и също нещо, за да го разберете. Режете клона, на който седите. Но явно е важно за вас да изкарате още някой ден във властта, за да можете да крадете и хич не ви е еня за бъдещето.

За 42 г .стаж мизерна пенсия,близка до новата минимална,с по малко стаж.Герб ама нямат никакво желание да дадът пенсийте които комунистите ни ощетиха.Могът да намалят много ,,тъпи разходи,, за да има за нас.

знаеш ли от къде идват парите за пенсия. От чии джоб идват. Щото твоите пари от отдавна ги девалвира Жан Виденов и трябваше да се сменят 1000 тапета за 1 лев. Та всеки вложен в пенсионния ти фонд (който дори нямаш и не ти е пукало дали имаш) лев се равнява на 0.1 СТОТИНКИ. Ама разбира се ти не си виновен. Те другите виновни. Само да ти припомня една поговорка: не е луд този който изяжда зелника, а този който му го дава !!!