Д-р Емил Ценков: Ние забравихме, че сме за мир

От бързо разрастващата се дипломатическа криза около Персийския залив анализаторът Емил Ценков* стига до рисковете в един все по-сложен и непредвидим свят.

Обратно в новината

Коментари - Д-р Емил Ценков: Ние забравихме, че сме за мир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е идиот. Днес Катар си платиха рекета на Америка и вече всичко е ОК.

С КАКВО МОЯ АНАЛИЗ КОЙТО ГО СКРИХТЕ Е ПО-ТЪП ОТ АНАЛИЗА НА ТЪПИЯ "ЕГИПТОЛОГ":))

Тоталено, ама тотален бъркоч от нахвърляни различни темички е забъркал този "експерт", изтоковед, д-р от център за демокрация...Наистина нищо не се разбира. Тези от Дир-а сами ли си избират какво да публикуват или някой си плаща за бълнуванията?!

Ако Вие имате по-добро обяснение, споделете го с нас.

"Много години, през цялото време политиката и на Западна Европа, пък и нашата, е в подкрепа на смяна на режими. А това означава война. Така стана в Либия, така става в момента в Сирия." Това, което е очевидно и за децата и автора го е разбрал, но защо не каже ясно в услуга на кого или по точно на коя държава отвъд океана е тази слугинска политика на ЕС? Кой направи коалициите, които като глутница вълци се нахвърляха срещу суверенни държави като Ирак, Либия, Сирия и от доста време се мъчи да се пренасочи към Иран? Тръмп много ясно го каза - Първо Америка! Дреме им на САЩ за другите. Война, хаос и пртивопоставяне и теглене на дивидентите и майната им на другите! Това е американската политика! Само не разбирам политиката на слугинаж на ЕС и нашата, защото ние сме в европейския кюп. И на децата е ясно, че ЕС са употребени и изплюти! - Тръмп яко се подигра с Европа и с Германия и Меркел в частност, но когато ги плюят, някои си мислят, че дъжд ги вали! Да не говорим също и за това кой има полза от противопоставяне на ЕС и Русия? Защо системетично се отхвърлят податкита на Русия за нормализиране на отношенията и кой има полза от наложената конфронтация? Аман от платени анализатори, които говорят политически угодни неща и с недомлъвки!

Всеки един, занимаващ се с "науки" като философия, политология, култорология, история, социология , обществени науки и пр. и т.н., както политици и свещеници, първо трябва да е прочел "Залезът на Запада" на Осуалд Шпенглер, да е държал изпит по него, и чак тогава да получава"лиценз" да се занимава с въпросните "науки" като професионално поприще.. (Разбира се, преди това трябва да е доказал, че му е понятен Базелския професор по немска филология Фридрих Ницше.)

Каква висша класа политици са нужни бре, момко! За какво бълнуваш? Не виждате ли, че всичко върви по предварително написан сценарий (Св. писаниe го е предсказало преди толкова много години), а политиците са само едни палячовци, от които не зависи нищо. Науката политология и нейните клонинги не могат нищо да обяснят или пък да предскажат, просто защото се занимават с видимости, а не с онова, което стои зад тях и ги определя, а истината е "табу", което никой не сме да нарушава, било от страх, било от професионална омерта. Дълго време в ютюб вървя ожесточена дискусия за това дали земята е с кълбовидна форма или пък е плоска! Привържениците на последната теза привеждаха такива доказателства, че обикновеният човек изпадна в пълно недоумение. Как не се намери един "сериозен" учен или журналист, който официално да докаже/опровергае една от двете лансирани истини/хипотези?! Или да постави нещата на мястото им?!

Всички са за мир ама пусти пари - все са малко...

Опорни точки, нищо съществено.

Доста съществено е като се има предвид от къде е автора на статията. Забелязва се едно плавно преминаване