НОИ подготвя онези, които ще се пенсионерат през 2018-а

НОИ започва изпращането на персонални уведомителни писма до всички, които през 2018 г. ще се пенсионират. Целта е хората навреме да имат необходимите документи.

Обратно в новината

Коментари - НОИ подготвя онези, които ще се пенсионерат през 2018-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дай Боже да прочистят ДЪРЖАВАТА от работещи пенсионери/ имам предвид работещи в държавни институции МВР, МОСВ и др./Дайте път на младите. Доверете им се, за да останат в България.

Мамо ,не ме ли обичаш?Пак ти ще опъваш каиша.Аз съм в дискотеката.

А аз си мисля, че докато навърша 90 години (да сме живи и здрави), критериите за пенсиониране вече ще бъдат 110 години за мъжете и 94 години трудов стаж... Е, все някой трябва да работи в тая държава.

2022 г. приближава. Бомбата с пенсиите ще гръмне с такъв голям заряд, че просто не можем и да си помислим, точно какви ще са пораженията. КТБ ще ни се види като малка детска игричка. Във всеки случай не Националния осигурителен институт е виновен за това. Осигурените в ЧПФондове по ДЗПО нека си помислят

Пенсиите до декември 2018 год. с таван, а от януари 2019 г. без таван. Може и с по малко принос в пенсионната система. Болен здрав носи. Справедливост по БГ !!!!! По Нейковски.

каква ли пенсия получава

И защо в МО и МВР се получава едновременно от униформени и пенсия и заплата ? Къде го има това ? След като стана гафа, че малко работилите за минимална пенсия ще вземат 200 лв. а работилите по 40 год. 250 лв. НОИ нещо иска да замаже нещата ! Активизират се. Не на пенсия + заплата в държавния сектор. В частния пенсионерът ако иска да си върти собствен бизнес.

Който слага минус, да се обоснове ЗАЩО??? Кое от написаното не е вярно?

Тези, които ще се пенсионират през 2018 г нека са живи и здрави и дълго време да си ползват пенсиите и дай Боже да им ги увеличават. НОИ добре си гледа работата, но я малко да помислим за жените родени след 01.01.1960 г., които ще получат с 28% по-ниски пенсии, поради факта че някой е решил да ги осигурява по силата на закон /КСО/ в частни УПФ "Допълнително", хем допълнително, па хем и задължително, па хем и от общата осигурителна тежаст, но пенсия от УПФ - НЕ! А махане от там няма. Та така!

НОИ незабавно да отправи искане до Министерски съвет и Народното събрание, относно пенсиониране и задължителното освобождаване от работа на всички мъже и жени веднага щом достигнат нужната възраст и стаж, получаващи заплати от държавни, общински, съдебни и др. структури, захранвани от държавния бюджет. При настоящото положение едни вече пенсионери вземат и пенсия и заплата едновременно, а децата ни търсят прехрана в чужбина, там създават семейства, там раждат деца, там внасят осигуровки, защото тук се дава шанс на работещите им баби и дядовци, но не и на тях, хората които ще плащат данъци и осигуровки за нашите бъдещи пенсии. Време е за промяна.

Кой та тебе това научи да плещеш, твойта.......? Не знаеш ли,че има Европейски правни норми,които трябва да се спазват!? Не знаеш ли,че българското законодателство трябва да е съобразено с европейското, след като сме си дали вече зад.... под наем!? Знаеш ли колко са работещите пенсионери,които издържат по няколко безработни гърла,че да плещиш глупости прокуроре?!

Прочетете 2 пъти и бавно какво е казано: - От държавни и общински структури. В частният сектор никой не забранява. Там можеш или не можеш.

Явно и ти си от тези застаряващи лелки/чичковци, които трудно се разделят с мекия чиновнически стол, защото цял живот са дремели по бюрата. Тези екземпляри искрено си вярват, че без тях конкретното ведомство ще потъне. Със зъби и нокти драпат да останат, а места за млади специалисти, трудно се откриват, от такива "незаменими" баби и дядовци. Ако искаш да работиш места за вдигане на бариерата в някой обект и лелки в магазини, колкото искаш. Но при тази висока безработица при младите, пенсионери да работят в държавни и общински учреждения е престъпление. Едно време бабите се пенсионираха и си гледаха внуците. Но сегашните баби не са като предишните. Те вече са рейнджърки. Така беше казала една кукувица по телевизията. Не била баба, а била рейнджърка.

На мен от две години не са ми върнали книжката и не са ми изпратили уведомление ама седнали да подканят тези дето не се знае дали ще искат да се пенсионират...Какво е това нок след като НЯМА данни за държавни обединения кой ги е взел и къде са ведомостите и винаги намира нещо за да не признае такъв трудов стаж

200 лв.пенсия за осигурителен стаж и възраст/ОСВ/.Те това е накрая.Държавата и НОИ се "грижат" за пенсионерите.А кой ще каже в момента колко е средния осигурителен доход,най-важния показател за определяне размера на пенсиите.То май ежемесечно се вдига,за разлика от месечния доход на предстоящите пенсионери.Коефициентът ежемесечно пада и накрая ще питате що съм работил 40 год. за да взема 200-250 лв.пенсия.

А на мен не ми писаха. Ама добре, че един приятел ми каза. Иначе едни пари си отиваха тихо и кротко някъде.

които имат и годините и стажа, няма ли да напишат писма, за да ги подсетят да се пенсионират?

Кой или кои откраднаха над два милиарда лева от пенсионния фонд.Къде е Цацаров да ги потърси.Явно червените олигарси са ги откраднали щом гл.прокурор не отваря дори дума.

Цацаров е в ЦУМ. Като свърши срещата, ще го информирам за искането ви ;)) Той е много отзивчив - не сте го покани в офиса си, не е дошъл!

До кога ще бъдат дискриминирани родените м. ноември и декември ? Те ще навършат 61г., но няма как да изработят оставащите им два месеца, т.к. влизат в следващата календарна година. Или те ще трябва да работят още 2 + 2 месеца до навършване на пенсионна възраст. С какво ще се компенсират ? Комисията по дискриминация не може ли да се самосезира, или трябва всички родени през тези месеци да направят колективна молба ?

С какво пък са ощетени? Пенсия се дава за стаж, не за години.

Пенсия се дава и за години. Не пиши глупости, като не знаеш нормативната уредба. Родените в края на годината трябва да работят повече от родените по-рано в същата календарна година.

Това не е от сега така че не се косете бая народ догонваше едни шест месеца сега поне са 2-3- месеца след като са родени в края на годината

Нали шефа на НОИ обеща ,че ще се подава само заявление а събирането и оформянето на документите ще се извършва служебно тъй като те имат при тях всички данни.Или това го обеща стария шеф????

Не се изказвай неподготвен. Няма как да има информация в НОИ преди 2000г, защото от тогава се направи този персонален регитър и се подава информация от работодателите всеки месец за техните работници. За въпросните 17 години информация ще има, но какво правим с годините преди това? Именно за това все още съществуват формулярите УП-2 и УП-3.

Човекът се изказа напълно подготвен, защото и аз чух с ушите си и видях с очите си кратко интервю с шефа на НОИ, когато казва, че неговото желание е от следващата 2018 година бъдещите пенсионери да подават само заявление за пенсиониране, а тяхна грижа е да набавят необходимите документи. Дали шефът на НОИ се е изказал неподготвен - не знам, но явно ще има пак ходене по мъките.