В ЕС още ”сънуват” за ”Южен поток”

Австрийската компания О Ем Ви (OMV) и руската Газпром обсъждат възможността за възраждане на проекта Южен поток през България и от там до Европа.

Обратно в новината

Коментари - В ЕС още ”сънуват” за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво Европа сънува за ЮП?! Кой идиот пише това? България поне 100 години ще сънува тоя пАток, който след като започна да се изгражда, беше сритан от предателя и жидоянкина подлога мутра и идиот, главен ГРОБар на България! И тоя тъпанар го приемат с почести в Турция, защото им подари тръбата на тях. Лиши ни от 400 милиона евро такси-пренос всяка година - пенсиите на половин България! Тоя пред Народен съд и като дядо му!

СРАМ,цялата българска политическа класа,трябва да бъде съдена за държавна измяна.Срам ме от тях,как така нещо което можеше директно от Русия да пристига в България,ще го купуваме през Турция.За какво са ни освободили от Турско робство ,като пак зависиме от волята на падишаха.Оня от Банкя ще ми се пъчи,марш бе лизач ,няма ли срам в тоя ,е няма призна си директно че бил спрял руски енергийни проекти,за да сависиме от волята на падишаха.Срам и за нас че ги търпиме,голям срам.

Кое "нещо" ще пристигне бе, крадец съветски? Искате да платим на тъпата кремълска фирма 4 милиарда за ръждясалите им тръби! Ама ние вече не пасем трева и знаем, че да се отопляваме със слънчева енергия ще ни излиза по-евтино, а вие си заврете тъпия газ в азиатския гъз!

"https://link "Вот вам бесплатный газ!"

Мдаа, австрийците винаги са били тарикати и си следват интереса.

Келипирджията от Банкя все още мечтае да си пълни кошничката (хъба) с газ и да продава на някакви балами, ако има такива разбира се. Ама акъл море, а глава (тенджера или тиква) не може да го побере.

Приемете че и Русия вече е зависима от Ердоган.,,Утре" като дойде на власт в Турция друг и спре транзита на газ от Русия и Турция предпочете да ползва азерски,катарски и други ,прецаканият може и да е Путин.Ердоган не е вечен .Само го чакат.

Уж да стане независима Европа от Русия стана зависима и от Русия, и от Турция.

Генииална мисъл! За историята....

" ... няма как и руският газ да дойде директно в България" ИМАШЕ ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ , НО ТИ И ПРЕДШЕСТВЕНИЦИТЕ ТИ Я ПРОПИЛЯХА. ДАЙ БОЖЕ ДА ВИ ВИДЯ ОСЪДЕНИ ВСИЧКИ ГРОБОКОПАЧИ НА БЪЛГАРИЯ

И австрийците разбраха, че не бива да са зависими от Туция. Само ние не го разбрахме. Сега ще зависим освен от "началниците" на запад - и от Русия, и от Турция. А може да постигнете пълна дивесификация на нашата зависимост, като намирите още някой, от когото да зависим.

И защо трябва да сме зависими от някого освен от слънцето ? Както много пъти съм писал и ще напиша отново. 20 палки , 39 соларни панела около 60-65 кв.м място и всеки може да има ток и топло до края на живота си. Еднократна инвестиция. Това е. Няма русия няма турция .....

Пак ни прецакаха! Може Северен поток, не може Южен поток!! Политиците ни са тъпи, тъпи и пак тъпи!!!

Нещо не се връзва?! Хем го спряха, хем продават в момента тръбите за скрап- по 240$/тон, а се знае че и газ нямат достатъчно в Русия, че не могат да го нагнетяват до 350 bar, и все тая стара манджа претоплят измамниците от Русия?! Явно търсят някой льо-льо да им подпише нещо и после да ни съдят в Женева?!?!?! А що не ги изгоним тези мошеници, а ?

е че освен теб, друг никой не го знае това.Ама иди го обясни на германци на австрийци на чехи унгарци че даже и англичани които миналата година са куппили от газплом с 25 % в повече газ.

И в крайна сметка - Германия получава едва 18% от газта си от Русия. т.е. било е 13.5 и е станало 18% Това ли искаш да ни кажеш и да ни "натриеш" носовете?

а бе парцал , я си помисли пак дали русия няма газ ...

Защото у нас управляват продажници мафиоти- руски подлоги.

loyola

Аааа, събудихте ли се - сега Турция ще държи кранчето, както правеше Украйна. Ама там майданче не ще можете да им спретнете.

На бургаското пристанище още отлежават някакви тръболяци. С тях к'во пра'им?

Нещо не ми се връзва. Последното становище дошло от Газпром е буквално : Забравете за ЮП! Казано е съвсем скоро от Александър Медведев. Достатъчно голям шеф в Газпром. И пак според този човек не се водят официални преговори за възраждане на ЮП. Това че някой е "подал" на медиите друга информация, нищо не значи.

това са тъпотии!!! може да мине през черно море и няма да сме зависими от рязаните!

Ами европата се сърдеше на Путин за южен поток, не бил еко и не знам какво си. Сега тръбата ще минава през Турция и Сърбия, страни, които не са в ЕС и скоро няма да бъдат и ако сърбетата или Ерди решат да врътнат кранчето кво праим ????? (А те са способни) Ааааа сетих се, баба Мерки ще гори араби в старите лагери на Адолф и ще осигурява ток, затова и не и пука дали Ерди ще отвори границите, колкото повече чалми, толкова повече гориво... Гениално... Да живее ЕС.

Между Турция и Сърбия откъде ще мине?

Кво правиш ? Елементарно Уотсън. Слагаш си панели и си решаваш проблема.

може ли да споделиш с нас, елементарните: къде и как съхраняваш соларен ток за през нощта, за периодите на мрачни, или есенно-зимни... не слънчеви дни?!

Зависими сме били от Турция. Що за глупост. Цяла Европа е в тръби. Можем да вземем от ТОЗИ КОЙТО ПРЕДЛАГА НАЙ-НИСКА ЦЕНАТА БАРАБАР С ДОСТАВКАТА !!!!

тоз който набива минуси е АНТИБЪЛГАРИН ИСКАЩ ДА ПЛАЩАМЕ СКЪПА ГАЗ само и само да може господаря му каПутин да си върже бюджета на бензиновата колонка наречена пРосия. Писнаха ми с техния ЮП. ЮП НЯМА ДА ИМА. Както и НЯМА да има добив на злато в прекрасната ни родина !!! Замърсителите ВЪН !!!!

Стига си се пенявил, ненормалнико!

Ами ако предлагането е само на цени, натоварени с доста транзитни такси и печалби, ти ще плащаш ли? Отговорът е : Ще плащаш. Ще плащаш, заради недостига. Ще пплащаш, защото евтино е само за притежаващите находища или преносни коридори.

"ТОЗИ КОЙТО ПРЕДЛАГА НАЙ-НИСКА ЦЕНАТА БАРАБАР С ДОСТАВКАТА !!!! " повтарям - БАРАБАР С ДОСТАВКАТА. толкова ли си малоумен, че дори не можеш да четеш. Дори ви сметнах на 4 пъти, че на ЕДИНИЦА ЕНЕРГИЯ втечнената газ (барабар с доставката) е на същата цена на която и Руската газ (без транзитните такси).

Аз като гледам все Русия говори за този ЮП. Та не знам кой го сънувал.... Само щото някаква компания искала нещо си и ДИРниците веднага ЕС сънувала. Аре бе путинолизци.... няма да го бъде !!!! Не разбрахте ли че ЮП няма да ми зачерня родината !!!!

Като гледам, или България, или Унгария, или Австрия говорят за ЮП. А Русия все отрича.

В крайна у всички новини е Русия която има файда от потока. И все тези които искат са от опозицията, а не правителството. Що ли?!?! Сещай се сам.

малоумни соросоиди.Точно Газпром преди 3 дни заяви категорично че южен поток е затворена страница.Южен поток искат Австрия,Унгария Словакия и прочие, защото знаят че ще купават газта от Ердоган, а Германия Франция Великобриатни,Белгия Холандия купуват директно от Русия чрез севен 1 и 2 с разклоненията "Опал4.

от година и половина България каза - ЮЖЕН ПОТОК НЯМА ДА ИМА !!!! Измислиците на путиноидите дето все го ВЪЗРАЖДАТ са си простотии на путиноидите. Руския все подръчква своите протежета по страните да наддадат глас ,че барем уж били те. Ако погледнеш?: Австрия казваш??? ОМВ ли е австрия Унгария казваш??? Петер Сиярто ли е Унгария - протеже на каПутин от 2012та година. Аре стига манипулации...

Все ми е едно откъде България ще получава газ, стига да е на пазарна цена, а не на "братска".

ами тя Българи получава газ от газпром на цена 15 % по ниска от средната пазарна цена за ЕС .Въпроса си го задай на входо на газта към Булгаргаз, Овергаз , към павителството и КЕВР.

Заговори ли се за потоци значи някой е зле...

Демек, пак обсъждат как да вземат от България ония 4 милиарда, а сега може да се разберат с Пеевски и за повече.

Европа има нужда от газ, а Русия я има в големи количества. По един или друг начин тази газ ще стигне до Европа. Само дето България се прецака сама от сервилна политика в служба на други геополитики ...

И за най тъпите от тъпите е ясно,че Южен Поток беше един заробващ България проект за много години напред!И ако Путин бише се съгласил тогава да спазва правилата на ЕС ,а не да използва многобройната си агентура за заробване!Проектът щеше вече да бъде реализиран!Но явно за Газпутинпром ние не сме въобще страна с която нещо трябва да се обсъжда!

смешко за правилата на бутафорният двуличен и лицемерен ЕС или по точно неговите остатъци, питай Германия /северен поток 1 и сега северен поток 2/

Палячо!Ако ЕС беше бутафорен или остатъци от ЕС ботоксовият гном от Кремъл нямаше да се натиска да му продава газ за евро!А щом може да спазва правилата на ЕС за Северен Поток 1(2) още не

Искренно се надявам един ден да видя предателя борисов зад решетките заради Южен Поток и Белене. Такава пумиярска позиция не съм си представял че е възможна! Като не можеш да направиш нищо със смехотворния си авторитет, поне си трай, вместо да облизваш турски задници! Всъщност трябва да съм бесен на кретените които го избират!

ИЗБИРАТ ГО ТЕЗИ НА КОИТО "ПУСКА" КИНТИ ОТ РАЗНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ.

За Южен поток съм съгласен, но за какво ни е Белене? Нито една от съседните нам държави, вече не купува ток от нас. Ако го бяхме построили, щяхме да плащаме ток по 5 лева киловата, за да изплатим централата. Един допълнителен реактор към Козлодуй ни оправя перфектно за следващите години. Иконимиката ни не е чак толкова цъфнала, та да имаме нужда от толкова много електричество. От друга страна при положение, че вече няма работна ръка в БГ ( безработицата е под 6% и то преди летният сезон, когато пада още ), няма как да искаме да идват нови големи инвеститори. Просто няма кой да работи в БГ. За какво мислиш Меркел си вкара бежанци - именно, за да си развива икономиката - това е нова работна ръка. На иконимиката й трябват кадри, а такива в БГ отдавна вече няма.

В една нормална държава, предателите, като боковци, м.димитровци, т.трайковци, плевенлиевци, р, къневци и т.н. отдавна щяха да са в затвора. Но тук не сме нормална държава!

И за децата вече е ясно, че ЕС ни прецака... А компенсации - йок, както се казват нашите нови "приятели"... Да видим дали ще има големи германски инвестиции, както рекламират от Германия, или и там ще гризнем дръвцето...

До където и преди 48 години.

И ся кво бе, Бойко? Съжаляваш за Голямата си Терца ли? Ми да бе помислил малко...ако има с кво де, а не да слушкаш заповедите на Нуланд и Клингон!

Ами...Честито на Юнаците на Майка България! За 25 години останахме с един гол тумбак! Ядем евро-помощи втора употреба (лана) и си сеем в клек-тоалетната... Както предвидливо ни изобрази "символично" един художник навремето!

Стига руски газ, стига руска зависимост! Ние ще ви караме с танкери газ от Щатите. Ще станете зависими от САЩ, но ще бъдете независими от Русия.

ПУТИН ВЧЕРА : ... "СУВЕРЕНИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА СЕ СЪБИРАТ НА ЕДНАТА МИ РЪКА ":)) .... ВЪПРОС НА ЦИВИЛИЗАЦИОННЕН ИЗБОР :)))

този пост беше моята подигравка срещу политическите решния, с които се спират изгодни проекти.

И от къде ще идват тези танкери......може би от космоса, защото през Босфора турците НЕ ПУСКАТ кораби, натоварени с газ....или и това не знаеш......абе важното е да плюем Русия и да ближем задника на янкито......пък България кучета е яли....

Що бе.Според мен няма проблем да дойде някой като Чавес и да ни направи независими.Да не мислиш,че ще дойде някой да ни бомбандира?Венецуела е една от големите износителки на петрол.Друг е въпроса ,че в магазините и тоалетна хартия вече трудно се намира..С други думи каквото си произведеш ,това ще си консумираш като се репчиш на големите и успели

Да си чул случайно, че Венецуела е под ембарго, след като прекрати петролните концесии и изгони чуждите банки? Днес Венецуела е "необичайна и изключителна заплаха за националната сигурност и външна политика на САЩ". Венецуела, която няма нито една ракета, а другата ѝ военна техника НЯМА КАК да стигне до границата на САЩ. Яко, а :)

СПОМНЯМ СИ МИСЪЛТА НА ДОМУЗ ДОГАН : "ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕВРОПА МИНАВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ" ..... НЕ МОГА ДА ОТРЕКА ЧЕ Е ДОБЪР НАРОДО-ПСИХОЛОГ И ПОЗНАВА ГЯУРИТЕ :))

И с това ли ще хвалиш Тикве? Ти и твоите ортаци седерастите търчахте по Европа да доносничите и плюете по проектите с Русия (Ю. поток, Белене, Бургас ...) и сега пак ти пръв готов да подпишеш всичко с тези на които им даде да държат тръбите. И ще им лобираш за безвизов режим. Я по-добре си кажи какъв кеф ти сториха на в голямата порта?