Бизнесмен и КФН в остър конфликт заради платформа

Бизнесменът Ивайло Пенчев и КФН влязоха в открита война, обвинявайки се взаимно в корупция и нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен и КФН в остър конфликт заради платформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала на г-н Пенчев, прагматичен и интелигентен човек. Колкото до КФН, предлагам да се закриват че не малко гафове натрупаха с времето.

Se taia

Последно - сезирали са се по жалба или са се самосезирали? Не става много ясно...

Благоадаря на дир.бг че са спестили нецензорирания речник на въпросния индивид. Моля, не го канете повече в ефир.

"самосезирали се"...от КФН нещо като КФМ, но поръчково и понякога отвратително..

КФН превишава правата си. Бизнесменът е прав. Стига с тези "независими" органи. Време е да закрият КФН. Министерството на финансите има финансов надзор.

движи проzти институции. И резултатите им са проzти. А доходите им хич не са!

Ето каква ПР кампания си е направил човека. И да, като взима пари при посредничество на застрахователни сделки му трябва лиценз

Гледах преди време интервю на г-н Пенчев пред Л.Бенатова и останах възхитена от прагматичното му мислене и предприемачески дух.Той днес за 10 секунди каза право в очите на мишоците от КФН ИСТИНАТА.Страхотен,дано се преборим с мишоци на хранилка ,облечени във власт.

Ако това, което предлага Пенчев се приеме с корупцията в държавата е свършено. И хилядите чиновници, които уж се "борят" с корупцията и получават дебели заплати за това трябва да вземат по една тояга и да заминат на село да пасат патки. А политиците и партиите ще умрат от глад.

Единствената държавна институция, която може да се самосезира е ПРОКУРАТУРАТА. Всички останали трябва да бъдат сезирани. Въпросният господин да не се прави на ощипан, той извършва лицензирана дейност, която е под контрола на КФН. Уловката е дали след като не се е лизензирал, подлежи на контрол от КФН. Трябва да се чете какво казва съответния закон.

какво да лицензираш - онлайн платформа ли, бахта У специалиста по онлайн търговия..

Дейността от която печели изисква лиценз. Ало, Юбер !

Няма нито една институция, която да трябва да чака, за да си свърши работата. Някой да им кажел, да ги сезирал и т.н. Чиновниците си го измислиха сами, за да си оправдават бездействието. Дюшеш им дойде. Всяка агенция, министерство е длъжна само ако се подочуе нещо и да отиде и да провери. Няма такова нещо, че трябвало да им се каже, да им се напише, по "надлежния ред". Това са измишльотини. Изпълнението на задълженията по контрола е безусловно !

Аз го виждам така: Субект А търси да купи нещо, Субект Б предлага това нещо. Двамата се свързват чрез специализирана платформа, като за целта плащат такса за ползването и. Сделката се сключва между Субект А и Субект Б, платформата само установява връзката между тях. Трябва да си много ограничен, за да наречеш това "брокерски застрахователни услуги", тъй като брокер-а в случая представлява Субект Б, което не мисля, че се случва в тази платформа. С други думи, КФН пак не са си свършили работата, а се занимават с дейности, с които не би трябвало да се занимават...

Смях в залата. Видите ли КФН защитава обикновенните граждани, като надзирава някакъв си сайт за търгове. Факт е обаче, че за момента единствените видими резултати на КФН са свързани с КТБ :) Разбирайте - видимо едни 4 милиарда потънаха вдън земя.

Хич не са потънали в земята! Потънаха в правилните джобове. За подробности Делян Пеевски и БеМеБорисов!

Това го знаят и малките деца. Важното е КФН какво казват по въпроса! Нали са финансов надзор... :)

Вампирите не обичат светлината! Те предпочитат да си смучат кръвчица от държавата и гражданите и на тъмно и скрито. Ако това което предложи Ивайло Пенчев за обществените поръчки се приеме от държавата, България ще има пари за всичко и ще расте с дни.

Se taia

Всъщност, има и друга страна на въпроса. Ако всички поръчки (образно казано) минават през неговата платформа той става един вид монополист (частен при това). Няма нужда да споменавам какво следва. Медала винаги има две страни.

БРЦК

Платформи за търгове има колкото искаш. Дори и безплатни има. След като няма да взима пари за това , за какъв монопол става дума?

jingiby

Корупцията е двигател на разрухата в Чалгария, но облагодетелства част от чалгарите, които са вързани със системата на управление на антидържавата ни. Те няма да позволят това статукво да се промени...