Топ психиатър: Психиатричната диагноза е доживотна присъда

В България няма регистър на психично болните, въпреки че лекарите настояват за такъв от години. Зачестяват и случаите на агресия от хора с психични заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Топ психиатър: Психиатричната диагноза е доживотна присъда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавиено може да се смени ,,Психиатър с топ.,,...или с ,,Психиатър, играещ роля на топ...,,

Моята психоложка си говори с Господ за шизофренията и заедно търсят лек.

ако се приеме регистър никой няма да посети психиатър за да не го включат в регистъра, а депресиите и тревожните растройства са доста масови особено при жените, регистър в нашата държава не може да има тъй като всеки ще си навира носа да чете какво пише там, това е все едно да се публикува във фейсбук

Как може да няма регистър...

ПРОБЛЕМАТ Е СЕРИОЗЕН,НИКОИ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН СРЕЩУ НЕГО.

Лошото е, че след изписване от болницата, лекарите всички грижи за лечение на болния възлагат единственно на родителите, които са безсилни да въздействат на болното си дете, което е агресивно и застрашава техният живот. ПРОМЕНЕТЕ закони за лекуване на психично болни хора!!!!

Хубаво интервю на доктор Гълъбова. Аз съм болен от параноидна шизофрения. Имах 3 кризи. Лекарите са добри наистина. Но важно е да НЕ се създава единен регистър, защото в България, за разлика от развитите държави, не може да се гарантира, че ще се спазва дискретност. А това е най-важното!

От 30 години у нас има резултатна разработка по проблемите на етиологията, патогенезиса и каузалната терапия на психичните заболявания. Масовото прилагане на тази терапия - при определени условия - може да започне от 6 часа утре сутринта. Накратко: Психичните заболявания са проява на бавна невроинфекция. Причинителят по устройство е по-елементарен от вирусите и спада към т. нар. инфекциозни белтъци. Заразяването става основно в момента на раждането, а след това по всички известни на медицината начини. Епидемиологично заболяването е кожно-венерично, с първоначално засягане на Централната нервна система. След развитието си инфекцията нарушава контролно-регулиращите функции на мозъка и това води до появата на т. нар. НЕЗАРАЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ (психични, ракови, неврологични, кожни, алергии, депресии, деменции и т. н.). Основна роля за разпространение и активиране на инфекцията играят контактите със заразоносители, вкл. сексуалните контакти и заразяването от пръски слюнка през очите. За видът и начинът на протичане е от значение получената доза причинители и типът на индивидуалната имунна защита на пациента. Лечението е твърде елементарно (с таблетки), но е твърде продължително и изисква непрекъснатост на терапията. Възстановяването на пациентите с психични заболявания е пълно и не зависи от стадия на заболяването, в който е започнато лечението. За повече: https://link

Ама това сериозно ли

Естествено, че не е сериозно! Отдавна не бяхме чели за Световната конспирация!

как тогава издават удостоверение ,че не си луд, за постъпване на робота, и то сруваше 25 лева, когато няма такъв регистър??Значи целта е да се откраднат пари от хората!!Мръсници!!!

Същото удостоверение се изисква и за притежаване на огнестрелно оръжие.

В малките фашистки страни-лудниците са препълнени. Какво очаквате от един фашистки режим на управление-когато най-младите и умните заминаха за Щатите и Канада? Тук в България се трупа измет,като араби,турци,китайци и много цигани.Нормално е да ни заплашват с лудници,прост народ-бедна държава!

,,...свестните у нас считат за луди..."Христо Ботев./преди около 150 г./ Какво повече?

лекарите ни са добри! Системата е сбъркана....-.......................!

Имаме си вече българското кисело мляко , както и розово масло от Карлово и Казанлък в списъка на защитени продукти . Но, да не забравим, в всички парламенти в западна европа, след примирениета, седят политически представители на терор-групи от 1960 до 1980 . Дали Мей, Даунинстрйит10, Лондон, вместо да се примири с шотланци, избирайки Демократична Алстър Партия, направила постъпка "a la" Доналд Тръмп, и какво последва ? Бога да знае ли ?

Отегчавам се дотам, че не виждам отговор на "Много ли са лудите по улиците!?" или измежду глупостите, действително липсва цифра/процент !?

Виждал съм условията в болниците в Бяла и Царев Брод. Условията в Бяла бяха като в средновековието. Отдлено шефката на болницата беше алкохолик. Държавните психиатрични болници са едни от най подтсикащите места в България. По-подтискащо е дори от затвора.

Няма начин да е истина, понеже го обсъдихме! Тази явно е луда. България е атрактивна за здравен туризъм!!!

сигурен ли си, я гледай на шведа как му подейства

Всъщност поуката е, че ще ти разгонят фамилията само защото не си от техните ! В този смисъл - покажа ли се на балкона, това е знак за Пъна да започне да сканира и шпионира. Нема да се научи това момче, че хващам всичките му напъни и склонността му към четене на чужди мисли. Брей, каква е тази негова фикс идея ?

ганьовците са изтрещели тотално, но сами се лекуват чудесно, със шльоковица и жлъчни подигравки

Виж как знаеш. На базата жлъчната ти подигравка предполагам че студиш и шльокавицата за довечера

отдавна съм и теглил майната на кочината и не ми трябва ни каква шльоковица, go fuck yourself

Всеки който му се е налагало да взима така нареченото удостоверение за психично здраве извесно като "Психо" за книжка или започване на работа знаеколко е зле системата. Плащаш едни пари, попълваш един "въпросник" 7 въпроса на които наистина само луд би драснал "Да", проверяват те дали си наотчет и си гопучаваш поживо по здраво. не се подлагаш дори на елементарен тест които би разкрил някакъв проблем с психичното здраве. За какъв контрол говорим? Ако някой не потърси сам помощ или близките му не го принудят няма как да се открие евентуален проблем.

такъв тест няма бе каун, никой не може да каже със сигурност кое е лудост и кое е нормално поведение, единствения критерий е да си социално приемлив

Наистина ли? Значи луди няма. Крайно време е да се върнем към добрия стар ексорсизъм вероятно.

Тази госпожа където и да се покаже, все хленчи, все някой друг и е крив...ха крива ракета и космоса и пречи! Едно време не се показваха психиатрите толкова често по телевизията и вестниците и работата им вървеше!

Еййй, писна ми от недоклатени жени...едно си баба знае, едно си бае! Всеки да си върши работата, а не да мърморите само, защото всички луди са извън болниците!

Щука

Поне в заглавията не допускайте правописни и граматически грешки: "На НИКОГО не му пука за болните"...

На никой не му пука за здравите, та камо ли за болните.

"Атрактивна дестинация сме за здравен туризъм"

това са списъците с хоспитализираните за последните 30г.

На никой не му пука нито за болните, нито за здравите. Важното е циганите да са добре и прайд да има!

регистър за наркоманите??? Или са психично здрави???

В българското здравеопазване нищо не е наред.Срам и позор за всички управляващи от 1989 година-не остана неразсипан нито един сектор-връзкарство,кражби,липса на квалификация -пълен ужас!

какви печати искате за медицинско за брак? Или за притежание на оръжие? А за шофьор не се изисква....

Живеят само ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ с джипита и клинични пътеки...Клинична пътека за психично болен НЯМА.

Много точна статия. Доживотна е диагнозата психичноболен. Тя се задълбочава с напредване на годините. И затова към младите и подрастващите. Щадете си здравето. Здрав ли си всичко има-и работа, и пари... Всички болести са свързани с нервната система. Увредена ли ти е нервната система и идват и другите болести. Непрекъснато даваме съвети, от опит. Не се притеснявайте за дребни неща. През соца колкото и да отричат комунистите от дясно, беше животът ни по сигурен и от там по спокоен. А сега минавайки през улица с надпис "Психотерапевт" много млади хора чакат, а и както ми разказва един наш братовчед юрист, съседна до него къща на психиатър-и фалирали бизнесмени, и богати бизнесмени посещавали психиатър. Ще ме извинявате за израза, който ще ви изпиша, но на ум си казвайте "MAYNATA" протоколист-секретар в съда, но през соца малцина бяха, а сега мнозинство с психични отклонения !!! спокоен ден!

До каква възраст преживяват болните от шизофрения, като се има предвид, че се разболяват около 20-тата си година? Питам само за информация, да знам поне колко горе-долу се мъчат горките с това тежко заболяване.

Шизофрениците са дълговечни - или по-жизнени от вас и от мен; освен това мнозина имат висок коефициент на интелигентност, което съдейства за мимикрията им в обществото - те са не "потенциално" опасни, в ситуация на пристъп (който продължава с дни, ако не и със седмици), а изключително опасни. Национален регистър за такива няма, прибират го за около месец, и отново го пускат да си вилнее на воля. Д-р Гълъбова е изключителен специалист и от десетилетия се опитва някой да я чуе - уви!, глас в пустиня. Всичките ви подигравки и тиквени остроумия тук нямат място, проблемът е изключително сериозен и отдавна са наболели невероятно тежки проблеми в обществото, засягащи сигурността на всеки един от нас, включително децата ни. Защо де що има политик не я чуе най-после и не ни защити от опасно лудите?

много си арна докторицата,аферим машаллах.

няма ли кой да я прегледа докторката ? и да ѝ обясни ,че в България ,благодарение на "топ психиатрите" не останаха читави хора !

В България има геноцид срещу българите! Циганите стават все повече и никой лекар психиатър не ги обследва за заболявания. Има Емигрантски вълни от араби,китайци!Нима те не страдат от психични заболявания? Фашисткото здравеопазване изкара луди цвета на нацията.

АБСОЛЮТНО ВЯРНО ,в общи линии !++++

С тази психопатоложка никой не е правил отдавна секс.

Мацка като нея - едва ли. По-скоро ти си на сухо и сега отчаяно си фантазираш за психопатоложката.

И, зашто пак, сега, да им крепиш, Три манда! баба Тодорка

Айде, бе ! Че аз каква вина имам, че някой е пре.ебал доносника на Борисов или на Костов, заради което на него или на някой друг са му ударили шута у Гъзо ? Що ме занимавате с глупостите на тоя или оня ???

Аз

Да знам, че тази докторка ще ме лекува, психясвам одма... Иначе се чудя... като не е имало регистър, за какво толкоз време ни пишеха по медицинските "Не се води на учет"?! За граматиката не говорим...

Тя ще ти бие инжекция в задника, така ще те лекува.

Аз

То за тая работа инжекции няма открити, няма открити...

ПРЕКАЛЕНИТЕ жажда за власт,за пари,убеждение за непогрешимост,нарцисизъм,които са емблематични за хората във властта не са ли псиатрични отклонения и каква трябва да бъде превенцията срещу тях?????

ДИРа,питам само ,няма нужда да ме триете!!!

Моят преподдавател по психиатрия от "4 километър" ще ти отговори утвърдително на въпроса. Говоря сериозно, не се шегувам.

Подкрепям напълно становището на колежката ! Искам да споделя за "грижата" на НЗОК по повод нуждата от прегледи в амбулаторни условия-направленията са само 1 или 2 годишно ,за изписване на терапията , лекарствата се изписват от личния лекар , само технически , специалиста скъсва връзката си с болния!Заради икономии!За преглед от 20 минути,които се заплащат!Това е пълен абсурд!Друг проблем-и неспециалисти изписват психотропни лекарства,най-често със зелена рецепта,има страшно голям брой на зависими от тях!Да не споменавам и фалшивите диагнози за пред ТЕЛК!Много хора и с повече от 1,даже и с 3 диагнози-Депресия,Циклофрения,Шизофрения!Прием на много на брой лекарства,които пораждат вторични състояния!Липса на разбиране от близките и обществото като цяло!За повече информация-изгледайте документални филм "Продажба на лудост" и сайта на link!Всичко е вярно и се случва и в България!

...Липса на разбиране от близките и обществото като цяло!... Вижте, дори на мен ми е трудно и кофти, ако срещна празен поглед срещу себе си, а какво остава за лице, което няма медицинско образование...Не можем да виним всички хора от обществото, че не проявяват разбиране. Що се отнася до подигравките- считам, че различните хора от обществото имат различен манталитет и за това реакциите са различни.

Любимата тема на червената номенклатура. Всеки, който им пречеше да си развяват коня, както си поискат, бе издаването на псиатрична диагноза , насочена към неудобните на някогашния режим. Каквото е било едно време, такова е и сега ! Умишлено комунистическата номенклатура остави на същите позиции всички онези офицерчета и слугинаж, обслужващ личните им интереси ! Довчера се кълняха в Маркс, същите понастоящем вкупом се отрекоха от него в полза на дивия капитализъм ! Айде да не връщам лентата назад, че ще стане страшно ! Казвам се Роберто

Ти обясни как се "развява кон", пък другото после :-)

Явно си от тези психично болни,какво бъркаш политиката предви десети ноември с пладнешкия грабеж при т.н."демокрация".Лекарите станаха еднолични търговци а и изобщо медицината стана търговски дружества.Единственото което ги интересува е да ти усвоят парите а не да те лекуват за съжаление.На колко души са написани операции които не са извършени само и само да се усвоят клинични пътеки.Иди се прегледай но няма да се излекуваш изобщо.

Сташна пич*ка е тая докторка. Ша я правим психо трилър от секъде ако ми падне!

толкова висока концентрация на боклук и все още не мога да свикна!

Това беше добре казано погледнато строхо психиатрически!

Ти па си един майстор...