Менда Стоянова: Нов заем ще има само при дефицит

Спекулациите за дълга трябва да престанат. България няма да взима нови заеми до 2020 г. освен ако страната не навлезе в нов дефицит.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова: Нов заем ще има само при дефицит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО БЕЗОЧИЕ И НАГЛОСТ!!!РАЗДАВАТ НА БЕЗЦЕНИЦА,КОНЦЕСИЯ,ПЕЧЕЛИВШИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ И ОБВИНЯВАТ,ЧЕ ИМАЛО ДЕФИЦИТ!!!САМО СЪС СКРИТИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ НЯМА ДА СЕ НАПЪЛНИ ОКРАДЕНАТА ХАЗНА!!!БСП СА ПРАВИ КАТО ОГЛАСЯВАТ ЗАРОБВАЩИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА МАФИОТИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО!!!

(на снимката) не ме срещнат някъде на саме?! Ще има да подтичватбегат като зайци по нанадолнище, ама без да имат възможност да криволичат насам натам!

Ако има нов заем, сегашните управляващи да стягат куфарите и да изчезват! Няма кой да ги търпи! А и никой не е казал,че задължително трябва точно тия да ме управляват. С теглене на огромни заеми и баба знае да управлява. Теглиш заем, ама знаеш,че ти няма да го връщаш и започваш да биеш барабана за стабилност, развитие и какви ли не щуротии още. Демек, ние сега "да се напазаруваме", а другите след нас да се оправят.

Тези, които ги избраха след 16 млрд заем, едва ли ще се впечатлят от 10 млрд.

Как вървят нещата с обслужването на заема с който ДЪРЖАВАТА кредитира ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ? Или ние платихме сметките, които този ФГВ трябваше да плати на вложителите на КТБ, и няма да търсим нищо от тези 5 милиарда лева? С какво Менда този ФГВ обезпечи задължението си към даржавата която се загроби с тези 5 млрд. лв? Съвпадат ли падежите на ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ с този който Борисов отпусна на ФГВ? КАК СТОИ ВЪПРОСА С ОБСЛУЖВАНЕТО НА ЗАЕМА ДАДЕН ОТ ДЪРЖАВАТА НА ТЕЗИ ЧАСТНИ БАНКИ ?! КАК МА МЕНДО?!

ГЕРБ са избрани от 1 млн. администрация, учителите, по-точно учителките и пенсионерките. На тях не им пука от нови заеми, защото имат невисоки, но постоянни доходи.

България е най-успялата държава - успя да оцелее вече трети мандат на Простия.

Основният двигател на българската икономика е износът. Българите износват колите, дрехите и техниката на по-богатите държави.

ЧЕ ГЕРБ ВЗИМА ЗАЕМИ Е ИЗВЕСТНО НА ВСИЧКИ, ТАКА ЧЕ ТЕ ДА ПРЕСТАНАТ С ВЗЕМАНЕТО НА НОВИ ЗАЕМИ И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ДАДАТ ОТЧЕТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КОИТО ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ ИЛИ ПАК СА ОТКРАДНАТИ

Заеми и кражби,кражби и заеми. Това е управлението на герб. Като има народ -ОВЦЕ ,така е. Колко време и какво трябва да се случи на тозаи народ- овце ЗА ДА СЕ ВДИГНЕ И ПОМЕТЕ ТАЗИ БАНДА ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА?

Ако искаш да сринеш една държава , то я вкарай във ВЕЧНИ ДЪЛГОВЕ , точно както направиха САЩ със новите членове на НАТО , в частност и с България ... ЗАЕМИ И БЕЖАНЦИ .

Не беше необходимо на България а и на българите, да вземате и онзи 16 милиарден дъл, пък и други по-малки около него, но вие го направихте. А харчите повече точно вие - на гол тумбак каре магистрали по милиард - два всяка година за саниране, а сега и отново още една атомна централа ... нарочно не смятам сумите за кражби всяка година, но те са около 10 милиарда лева!

Мен ме притеснява сериозно фактът, че " България няма да взима нови заеми до 2020 г. освен ако страната не навлезе в нов дефицит". Щото при оферта за добра комисионна върху процента на заема, дефицит ще се появи одма.

Вчера няма да теглим заеми , днес - ама не съвсем.Ей народе прост , на Простия рая , ако и сега не сфатате , че герберунгията е вредна за вашето благосъстояние и още за по-важни за здравето и живота ви неща нищо не си разбрал. Прости , некадърни и алчни са , а това е много лоша комбинация.

Управляващите не могат да измъкнат страната от последното място по доходи не само в ЕС, а и в сравнение със съседните страни, затова не ме интересуват никакви доводи колко добра е фискалната им политика. Щом държат на финансовата стабилност, да изравнят своите заплати със средната за страната, за да разберат в какво положение са поставили народа си. И не повече от два мандата в НС, за да не губят чувството си за реалния живот!

а,без "изгодни "заеми не може.А на България винаги ги дават най изгодно,защото тук не живеят хора ,а овце.

Сега е момента Каракачанов да им намаже ските с последните остатъци от маслото за двигателите на самолетите, дето го няма и да ги пусне по серпантината !

Думите на Менда приятно галят ушенцата ми. Няма да вземаме нови кредите, освен ако няма нов дефицит. Няма да теглим нови заеми, щото ... А, кой и кога ще изплаща теглените преди година 10 млрд., които освен ако няма дефицит няма да се увеличават - хахахахахах

Айде моля! Нямало да има нови заеми до 2020-та...текущото ниво на задлъжнялост на БГ било малко като цяло. И кво? Това кого топли - ВАС, господа политици или нас-простолюдиято. Та ВИЕ си ги окрадохте активите на държавата и без да сме ги залагали! От това ние - простото население какво видяхме? Потупване по рамото, че все още държим фронта. Ако обичате бъдете солидарни със собствената си политика-така някак си ще е достоверно. Уви-истината си я знаем всички и без да ни я казвате.

И последно,като до 2020 год. няма да теглим заеми защо в парламента гласуваха миналата седмица за тези 200 мил.евро.Ама те били от Европейската банка,а тя заем ли ни дава или подарък?Както винаги политиците така говорят та нокой да не ги разбере какво казват.

залажили са дефиит още с проектобюджета от 2 %.Кое не става ясно ?Самите знаят по начина по който е формулина разходно-приходната част са на минус.Остава да се надяват да съберат повече .Тоест чакат друг да им свърши работата.

Е какво излиза -тая пак лъже.Не по врат,а по шия!Освен да лъже и маже ,герб друго не може!

От Брюксел не теглите заеми не сте задлъжняли нямате ипотека на жилището . разполате според възможносте и не се оплаквате от геноцида на който сте подложени.

откакто евреите се настаниха трайно и окончателно на територията ни ,дефицита прогресира и няма как да се спре ...сложете сега по един минус ,да ви олекне !

Тия дето цъкат минусите са си на щат в ГРОБ. Забележи че няма коментар който да е насочен с/у ГРОБ-арите и да има 0 минуси :)

Що ,бе ? Вземете,хапнете ,пийнете и каквото Ви остане вложете в швейцарски банки...

...с промените не дойде...промяна. Какво очаквахме - какво стана! Пак група "богоизбрани" прави каквото си иска, а народа е интересен само преди избори, докато бъде излъган да гласува за тях. По-младите не знаят как е било, но ние - по-възрастните, помним.

Защо Б. Борисов , ПОДАРИ на частната фирма КТБ , народни пари , без да знае колко са парите и без да попита народа , за тези пари чиито са ?

Няма начин , България да не влезе в ДЕФИЦИТ ! Още другият месец САЩ ще нареди / уж ''доброволно''/, България и другите нови ''членки'' на НАТО да отделят ОЩЕ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА , ''УЖ'' ЗА ''ОТБРАНА'' . Ето го и дефицитЪ!

Цитат: Спекулациите за дълга трябва да престанат. България няма да взима нови заеми до 2020 г. освен ако страната не навлезе в нов дефицит. Това каза председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова на брифинг в централата на ПП ГЕРБ, цитирана от Фокус. Преди месец финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България няма да взима нови външни заеми през тази година...." Ъъъъ тука някой откровенно лъже ?! Мендо Стоянов или Горанова ? Първият нямал да взима нови заеми до 2020-та а стората нямала да взима нови заеми до краят на тази година хахахах. Баси цирка!? Тия Боце как ги избира мъжете изглеждат като жени а жените като мъже...странна история. Конкурс ли им прави преди да ги прибере в ГРОБ или по някаква друга линия ги събира ? Преди не ми харесваше да чета новините , но откак ГРОБ дойде на власт ги чета с интерес. Всяка новина идваща от ГРОБ може да разсмее даже и мъртвец

На ББ министри не му трябват, за него те са бушони.

Само от данъци хазна не се пълни разрушиха и изхвърлиха на скраб работещи заводи и сега заем след заем вървим.смело по пътя на гърците и единствено можем да се сърдим на себе си .Кой не скача е червен само да не почирвинеем.от глад

мендата е толкова проста и неграмотна, досущ като тиквокъл геният на словесните изпражнения, че все една казва "ще вадим чадърите, само ако вали". макроикономическият превод е за оскотелите, обеднелите, озлобелите и изпростелите фенове на мутрата.

Ти си селски тъпанар коментиращ другите.

Престанете, че ще събудите народа и ако се освести за кражбата на века - КТБ, сме пътници!

Менда Стоянова се пошегува: Нов заем ще има само при дефицит

ГЕРП се имат за гениални .

Спекулациите за дълга трябва да престанат. България няма да взима нови заеми до 2020 г. освен ако страната не навлезе в нов дефицит. A колко време е необходимо да има дефицит и то какъв за да теглим нов заем

боко ди тиквоко рапонини мутрониус приматус ще тегли още няколко млрд. заеми и готово, зер, какво е само 29 дръпнати безотчетно, може още, а добитъкът от оскотели чалгари и селски батки ще плаща. приятен ден.

Защо заплатите в Румъния са няколко пъти по- големи от нашите?

щотои дефицита е по голям.

Защото почти нямат външен дълг, намалиха си ДДС-то 2 пъти, карат на старите винетки, кражбите на релси и жици е терористичен акт при тях и най-вече имат осъдени управляващи и депутати за подкупи и кражби....Евала на румънците минаха ни като крайпътен знак...

За Румъния е ясно, защо има по-големи заплати! Имат по-висок БВП на глава от населението от нас! Но защо в БЮРМ и Сърбия, които са с по нисък БВП на глава от населението имат значително по-високи от българските заплати и съответно пенсии!

Скромно - похарчили са само 10 милиарда за половин мандат. Леле какъв вой беше като Орешарски взе заем 1 милиард.

Борисов 1 7 милиарда дефицит Борисов 2 2 милиарда дефицит Борисов 3 ?

Вчера няма,днес може би..Герб освен заеми,и да раздават останалото на концесий,проекти кадето се краде те друго не умеят Нали за това ги създадоха комунистите,да продължат,без да търсят сметка за старите кражби.Е няма тъкавс държава

Няма да теглят заеми освен ако бюджета е на дифицит - ха, ха.... значи е въпрос на време само... то почти винаги сме на дифицит по-голям или по-малък. Сега остава да излъжат, че няма да вдигат данъците, осигуровките, винетките, водата и тока.... Знаем, че ще си вдигнете заплатите и партийната субсидия със сигурност само... Който краде от народа проклет да е родът му...

Менти,не лъжете!Вие едно обещавате,а вършите точно обратното.Няма по -лъжливи от Цвък-апартаментите,Мента,Боко и сие Наглеци .

Менда Стоянова подчерта, че темата за дълга се подвига всеки път от страна на БСП, но на всички трябва да е ясно, че България ще има нов дълг дотогава, докато генерира дефицити гербери с оригиналните си умозаключения.Ум царува ум робува ум патки пасе.

Абе гробарите нали разправяха на ляво и на дясно, че имало 3 млрд. излишък... Като има излишък от чий чеп теглим 400 млн лева/200 млн еврака, а?!

нали вдигат кредитния рейтинг и да се чувстваме подсетени да теглим да теглим да теглим ....за какво вдигат рейтинга иначе ако не да ни кажат абе сипете в гушката мангизи иначе няма да хвалим банкята пред лумпенизираните българи.

Тия 200млн. ги имат за джобни, а до края на април дългът е намалял, защото ББ и с-ие бяха във ваканция.

Абе няма да взимаме ли? Глей другия месец руснаците пак като извадят някакъв договор с подпис РОВЧ, че пак им дължим некви сум с лихвите, ще взимаме не, ами ще взимаме.

ВЕрвайте на МЕНТА.

Никой нормален не вярва на мошениците от герб!!! ХО ХО ХО

ти не си нормален.