Плащания кеш до 5000 лв. от 1 август, до 3000 лв. от 2018 г.

Таванът на плащане в брой от 10 000 лева в момента да падне до 5000 лв. от 1 август, от началото на следващата година - до 3000 в., а след това - до 1500 лв.

Обратно в новината

Коментари - Плащания кеш до 5000 лв. от 1 август, до 3000 лв. от 2018 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Буда или Б.Х. трябва да отговори ила ли връзка "фалита" на КТБ и прокарването на закони които да пълнят банките с пари от такси. Може би искат за година година и половина да компенсират чрез такси онези 5-6 милирада който греб, дпс и бсп окрадоха от ктб?

Обикновен лобизъм!

Представете си какви реки от такси ще потекат като всичко минава през тях.

Безкасовото разплащане е точка от плана на ционистите за налагането на Новия Световен Ред. Написано е, прочетете го.

Таксите за откриване, поддържане и обслужване на банковите сметки на кой да ги пращаме? На министъра ли или на НАП? Щото ни вкарват в разходи, които ни правят задължителни клиенти на частни институции. То иначе много удобна теза, но само докато се замислиш колко такси ще събират банките при подобна смяна на закона.

Помните ли времето, в което вкараха задължително банковите карти за плащане на заплати в държавния сектор - тогава таксите за теглене бяха 20 ст. Сега вече са средно около 1 лв., но явно и това е недостатъчно на алчните банкери. Всичко се прави в полза на собствениците на банките. Другото е прах в очите. Ако беше обратно, трябваше да се вкара разпоредба, съгласно която плащания регламентирани по закон, не могат да се събират каквито и да е такси или комисионни.

Това ако не е поредният лобизъм в полза на банките - здраве му кажи. Карат се хората насила да бъдат клиенти на банки. Да имат сметки там, да плащат комисионни и такси за обслужване. Търся се миловидни причини да се прокара нещо, което ще доведе до големи печалби за банките.

пфффф, язе пазаря БЕЗ ДДС, мили мой. що? щото мога! не плащам ДДС и тва е! НАПЪЛНО ЗАКОННО при тава, деца сладки...

а чиповете кога ?

Има банка-има проблемммм! Ня.. ....., .... ......мммммммммммм!

Бе, аз да дойда 10 бона , пък те ще ме върнат ?! Вярвате ли в задгробния живот?

АЛОО, бабите , четете тука ! Ей до толкова ще може да хвърляте от терасите ! Повече е силно НЕЗАКОННO!

Новото поколение умници се издигна до ниво "началник" и министър и откри топлата вода. Де да знаят горките, че преди 15г имаше подобно ограничение за суми над 1000лв. Адски гениално и практично. Е, пишеха се по 5 фактури за 1000лв, ако трябва да платиш 5000лв в брой и нещата минаваха, но иначе тъпите "мозъци" си мислеха, че са измислили голямо чудо. После го отмениха. Сега го забравили и новите управляващи решили да "решат проблема". Въпрос на време да открият и те колелото след топлата вода.

Лошото е,че идиотите не спират да мислят как да проявят тъпотията си

ВБА

Оооо това е само началото на тоталния контрол и заробване не само от страна на държавата, а и на корпорациите. След време всичко, ще става само по електронен път, а хартиените пари почти е сигурно, че напълно, ще отпаднат, като разплащателно средство. Лошото е, че като се срине системата или се хакне то няма да може и един хляб да се купи. Още от сега банкоматите в определени дни не работят и то избирателно, а след време, какво ни чака. Не си платил нещо, хайде блокировка на картите, докато не си изплатиш дължимото стига да можеш. След 10-20 години младите почти няма да знаят, какво са хартиени пари и монети. Що издънки, ще има не ми се мисли, но почти всичко, ще е в ощърб на потребителите, а пеликаните, ще се нагушат. И сега данъчните, ако искат могат да си събират дължимото. Да ама не и действат повече избирателно. Ех, Оруел, колко си прав....

ТОВА Е СРЕДСТВО ЗА ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НАД ЛИЧНОСТТА!!!НЯМА КАК ДА СПРАТ ПЛАЩАНЕТО В ПЛИК!!!ТОВА Е САМО ПАРАВАН!!!ЧЕСТИТО НОВО РОБСТВО!!!

За пръв път да съм съгласен с русофил.

Абе ...тоя Горанов малоумен ли е...,че прави такива простотиии..,защитавайки лобистките интереси на най-богатите банки в света...-тия..,в България ..-да прибират всичките ни пари чрез сделките...!?Как е в Германия ,бре Влади ..,-виж като си неу,к..-научи се !?.!?И кажете на Б.Б. ..,че сте сгафили с тая простотия...,иначе няма да дочакате ..и Димитровден на министерските столове ...-Народът ни е ..търпелив .., но не е прост и това ..,вашето ..вече не се издържа...-ще Ви види сметката ..,на бързо...!?.!?

В ЕС/където България е ЧЛЕН/ съгласно РЕГЛАМЕНТА/който е ЗАДЛЖИТЕЛЕН за страните членове/, всеки гражданинин може да носи/без да ги ДЕКЛАРИРА/ по 10 000евро! Ние сме толково "велики", че ще променим европейските закони само да угодим на алчните банкери.....Нали сте сигурни, че "дупетатите" ще приемат закончето......

Сега остава да определят точно през коя банка да стават плащанията.

Какво ревете като бити магарета? Вие си ги избрахте, вие ще им носите простотиите!

Протестирайте както намерите за добре! Това е посегателство върху нашите свободи! От къде на къде те ще ни диктуват как да се разплащаме? Искат тотален контрол върху нас. Тоя сигурно е някакъв педал къде предлага този закон, или е френски агент.

Банките и сега са се оляли с таксите. Занапред ще е още по-жестоко. На практика пак народа ПЛАЩА сметката за КТБ! С наши пари от такси и лихви се пълни гаранционния фонд , от който държавата ще си прибере 4-те милиарда, ....ско не сринат някоя друга банка.

Тотален контрол и заробване !

Всичко това е много добре, но задължително следва да е обвързано със сведени до минимум такси за теглене от банкомат и плащане при търговци, защото иначе е лобиране за обогатяване на банките

Нима не дадох мед? сега пчелички дружно ще строим капитализмъ....

БЪЛГАРИ, полека и по малко,бавно но сигурно ни заробват.Щом забранят да си получаваме заплатите в брой,значи примката вече е сложена на врата!Ха изразиш становище за нещо и ти я затягат. ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ.ДА СИ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТАТА - СИВА ИКОНОМИКА ЛИ Е? ДА СИ СЛОЖИШ ПЕНСИЙКАТА В ДЖОБА СИВА ИКОНОМИКА ЛИ Е. Това не бива да се допуска. Къде е опозицията.Хайде организирайте протести.Да си ходят тези ненаситници. Това е нарушаване на правата на човека и личната свобода ,да разполага със средствата си.Кой по-добре от мен ще се грижи за парите ми -банката ли?Та тя гледа само,как да ни ограби! НОЖА ОПРЯ ДО КОКАЛА.ДА НЕ ДОПУСКАМЕ ТОВА,ПОСЛЕ ЩЕ Е МНОГО ТРУДНО ДА ГО ОПРАВИМ!

Колко мило и нежно се заменя някогашната бележка от банката, че си оставил злато в нея, с една пластмасова карта и кодирано чипче, с което нищо нямаш и си им в ръцете. Ако дадат, добре! Ако не дадат, СОРИ!

Няколко въпроса ми хрумват. 1. В кои европейски държави има ограничения за плащане в брой с подобни размери? Аз се сещам само за Италия. 2. Как ще си изтеглят заплатите служители на малки фирми от Реброво, Томпсън, Габер, Луково, Краище, Бачево, Пелин, Богдан, Оброчище и безброй други? Хората ще трябва да пътуват по 10-15 км в едната посока до най-близкия банкомат? 3. Както напъват нашите "управници", дали скоро няма да се иска нотариално заверен договор за покупко-продажба на крава/теле/магаре? Ясно е, че плащането за телето ще е по банков път.

на банка да да има мобилен офис и банкомат? двустранно желание, съд, полиция или друго.. може би е неверието на банките в държавата, уж наша.

Пълна простотия. Как ще си купиш телевизор, секция и други по скъпи неща от магазина.

Вземаш заем от банката, тя ги купува вместо теб, а ти ги изплащаш после!

Супер!

1 Ами, ако не исщам да изтегля заем от банката. Ако искам да си ги купя сам. 2 Ами, ако не искам тъпи посредници 3 Ами, ако не искам да им ползвам услугите. Да видя как ще ме задължат.

1/ Как Б. Борисов разбра , колко пари /4 млрд./ трябва да налее в КТБ , без да е извършена ревизия ? 2/ Защо Б. Борисов се разполага с народни пари , без да иска разрешение за това от народа , чиито пари са? 3/ Защо Б. Борисов даде /подари/ народни пари , на частна фирма ? 4/ Защо и по времето на ГЕРБ , няма нито един осъден крадец на прехода ?

Абсолютно лобистки закон. Защо държавата така ни сваля гащите пред банките. Те са частни фирми да направят така че сам да ги избера.

Напълно съгласен.... но явно интересите са доста големи, защото този театър го играхме преди малко повече от половин година. Тогава въпросната поправка не мина в парламента, да видим сега какво ще се получи. Оправданието за борба със сивата икономика е меко казано смесно за всеки средно интелигентен човек. Това, което се получава под масата кеш напълно логично е отново кеш в пликче да се пренасочи към следващия по редичката....

Кога ще теглим заем , за да пълним ДРУГА банка с народни пари , както Премиера Борисов напълни , частната фирма КТБ ?

Банките издъхват , това е иЗтината .

Това се нарича мачкане и на фирми и на потребители. Защото, че няма да повлияе на сивата икономика е ясно, както е ясно и друго- банките ще реализират още по-големи печалби защото за тях ограничения в комисионните за преводи и телгения няма да има. Те са 10-на и винаги ще оима картел както е с горивата каквото ще да става. Всички ограничения и негативи остават за нас работещите...

Дали 10.000лв както е досега или 5.000 не виждам голяма разлика.Не виждам въобще смисъл защо се занимават с това. Вероятно за да отвлекат вниманието от КТБ и големите далавери. Защото урона за фикса и за капитализацията на страната идват не от такива дребни косметични изменения а от профилактика на големите мшинации като КТБ , Булгартабак, Телекоми и тд

Не виждаш... А това, че се опитват да прекарат всичко през банките си и то не само, за да им плащаш такса, а с цел следени и манипулация на всички "неудобни"! Като ти блокират сметките *а този номер се гласи именно), къде ще ходиш?

И това е само "предястието". "Основното ястие" ще го ядем, когато премахнат парите в брой.

Ей сега ще се избият да отварят нови банки- всеки който има над 10 хилки ще си отвори собствена банка- и аз също. Идвайте- моята ще се казва ПРАСЕБАНК!!

Много прост обратен удар- изтегляме си всичките пари в банките /от 03.07 до 07.07/ и те за 2 месеца ще хвърлят кърпа ..............! Тъкмо навреме- след септември българина затяга колана традиционно.......!

После защо директори на банки бездарни и крадливи имат заплати по половин милион годишно! НА БУНТ!!!

Вече плащах по банков път и банката под формата на такси ми прибра доста пари.

Естествено, освен това се следят капиталите... Големият брат трябва всичко да знае.

Направо да забранят всякакви плащания в брой и готово - така банките сами ще си намислят такси за всякакви неща - включително и за плащане през пос-терминал.

ИЗМАМНИЦИТЕ!Всички пари ще са в банките.

Шоковите ударни вълни, освобождават движенията!

За кого е това ограничение.Българина и без това го спазва.За пари в брои нали знаете,че цената е поне с 25 процента на долу.Хората много вярват на банките,ама идете и си купете едно обзавеждане за над 5000 лева,че искаите да го платите по банков път,та да видим кои ще ви го даде,докато не се преведат парите.Я народе,събираи си КЕШ-а,нищо не оставяи в банки и да видим кои,кои е.Имаш ли пари в банка,ще те наскачат алигатори с имена СГ ГРУП,БУЛПОИНТ,ФИНАСИ ПРО КОЛЕКТ разни ЧСИ-та и други такива твари от тоя конгломерат,които Държавата създаде Сега се усетете защо са тия ограничения

БИТКОЙНИТЕ!

"+++++++++"

няма да ме изненада, ако утре приемат закон, да не носиш повече от 30 лв. в джоба и да започнат масово преджобване на хората. Ако гепят някой с 30 лв. и 10 ст. в джоба- следва затвор и глоба от 1000 лв.

Нито плащанията в плик, нито сивата икономика ще се ограничат, като спрат плащанията кеш! Едно е сигурно, банките ще направят още по- дебели гуши и ще грабят яко народеца! Как не ги е срам тия мръсни рекетьори? Нормативно регламентиран рекет!

За тва такива долнопробни лобистки сайтчета намаляват откъм поосещения! Фейса е велик! Там ще си организирам протеста срещу банкстерите, а ти ще търсиш в джобс.бг!

значи съм нарушавал закона за банките? а ти ежедневно като нарушаваш законите за нац. суверенитет?

Абе да ви кажа честно ... лично на мене ... много отдавна ми писна от "простия" ... ама не знам дали само на мене ...