Гърците все по-задлъжнели, отчаяни и разгневени

Домакинства и фирми в Гърция все повече затъват във водовъртежа на прекомерна задлъжнялост, пише в заглавие в. "Та неа", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Гърците все по-задлъжнели, отчаяни и разгневени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати мързеливата нация. Себични темерути, които само хитруват и само искат да лапат, без да се потрудят малко. Ай сиктир. Зле били друг път.

Ма....цата им у лай....рите да го ду...хат!!!

Когато гърците и депутатите им трябваше да избират между Ципрас и Варуфакис, направиха грешния избор. Всичко което сега се случва е в следствие на това. Не могат да се сърдят на никой освен на себе си. С Варуфакис начело на преговорите имаха невероятен и изключително рядък шанс да се измъкнат от тинята, но го проиграха.

Я вижте реално ситуацията там. Гърция натрупа над 800 млрд дългове, опростиха им един път 50%, втори път още 30%, и въпреки това нито цент не искат да връщат. Напротив, протягат шепа да още и още! И новите кредити ще потънат в нереалните им заплати и пенсии. Гъркът работи на 3-дневна седмица. Гъркът получава 180% заплата при 100% изработен труд. Гъркинята, без един трудов ден в живота, взема т.н. социална пенсия от 700 евро, данъци и такси за гърците са нещо непознато. Тази яма става все по-дъллока и Европа започва да се замисля какво да прави с тези мързеливци, които когато не искат да работят, излизат на стачки и по цели дни и нощи си правят веселбата... Гърция е срам за ЕС. Но идва краят на сиртакито...

Крайно противоречаща си информация - младежи, които са безработни, няма как да са задлъжнели за данъци. Данъци се начисляват за получени доходи и притежавано имущество. Да си разпродават имуществата, имотите и да си плащат. Да се реформират - нямя администрация и административни правила и регулации никъде в ЕС, както гръцките с тотланите им небивалици. А са толкова кадърни и способни - властта им е крайно опорочена.

Гърция изпусна момента когато можеше да отреже банкстерите. Щяха да поживеят 6 месеца на купони но сега щяха да бъдат свободни. А в момента държавата им е подложена на "напълно законен" грабеж, т. нар. приватизация, дълговете се увеличават и ще се увеличават вечно. Иначе казано отърване за тях няма.

Гърците имат добри документални филми.Пример ,като в "Катастройка"-Засягат енергетиката на страната.Никоя частна компания не инвестирала в елекричество.Няма я лесната печалба.Доставчик,значело посредник.Те продавали просто в/х....друг филм "Дългокрация"=дългове +власт.Казват за България,че е предприела всички неолиберални реструктивни политики,макар да не е притискана от дългове.Кризата е много голяма в периферията на Европа.Страните от периферията губят конкурентноспособноста си.Пропаст м/у центъра и периферията.Не се увеличават заплатите.В Аржентина МВБ превръща страната в опитна лаборатория за неоколониализма..Налагайки политики на дерегулация и приватизация.България служела на 2 господари ЕС-ЕЦБ-МВФ,това е опасно за страната.Цел ,не да се спаси икономиката ,а да се защитят банките и големите ф-ми.Свободата е едно,националната независимост е друго.Глад и бедност губи се и националната независимост.При гърците стачките са често явление.Там на никой не му прави впечтление за честите стачки.

Ние българите, благоденстваме защото изпълняваме всички нареждания на "Световния еврейски конгрес". На първо място е "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", от 1988 година. На второ място е "ПРОГРАМАТА НА РИЧАРД РАН и РОНАЛД ЪТ" от 1990 година, за съсипване на промишлеността и земеделието. На трето място е диктатът на Еврейския съюз ... "БЕЛЯне", "Южен пАток", тецове-мецове ... и т. н.

Турил ми минус и си е плюл на суратя.

Казваш...цялото лош Запад срещу нас. По-добре да си се връщаме в СъвеЦкия съюз??

И гърците, и гъркините да се фащат за палците. Идваме!

Що пишете глупости??? Гърците и криза...

От началото на годината инфлацията в България е над 20 процента- справка-цените на хляба,млякото и млечните,плодовете-череши над 3.50 и др. Мислете за себе си ,гърците са добре.

Сега идвам от пазара - черешите са 1 или 1.50 лв. Марков, вие на Позитано ли си купувате черешите? Сменете си магазина по-добре.

ОХИ ОХИ.... Те ви ОХИ. Хем искате търбусите си големи, хем искате и бъдеще.... е няма да стане. Сами си го избрахте ЦИПРАСЧО и му се радвахте.

Оплакват се.А българите какво да кажат.Те имат високи пенсии.Български жени ходят да гледат възрастни хора,значи могат да си го позволят.Българи работят и в селското стопанство.Обратен процес няма.Гърци да работят на българи.Заплата на един ра ботещ на пристанището,следи като пристигне кораб и застане до брега да прекара въжето през кнехта-заплата над 2500 & .Не се иска някакво образование и умение.Стандарта на живот е много по висок от българският.

Лапаха евраци и ни ползваха като слуги и сега реват! Един колега разправяше, че жена му гледала преди една бабка. Оная един ден трудов стаж нямала през живота си и взимала €3000 пенсия общо, от мъжа си вдовишка и старческа ли, социална ли я водят!

Колкото и да са зле, колкото българите няма да станат

за всички обезверени Гърци, заповядайте на терминал 2 :)

Стандарт на живота,високи заплати,пенсии а само от туризма високи приходи за държавата.Но след няколко правителства от социалистите изпаднаха до дъното.Прави впечатление, ако върнем часовника на времето на зад ,че отбележим ,че там където управляват или са управлявали социалисти и в други държави, след тях финансови кризи и разруха.Дали това е някаква закономерност?При нас примерно,още ни държи влага аферата КТБ.

леле толкова си кух и неук , абе прочети поне в уикипедия като незнаеш не е срамно , последните 30 години гърция я управляват 2 партии -неа демократия и пасок , къде ги видя тия социалисти ? ако визираш сириза то те доидоха преди 2 години , нали не искаш да кажеш че гръцката криза е от преди 2 години ?

Единственото притеснение на Гръцкото Правителство и народът е да не би ЕС да ги бългризира! Термина българизация, го въведе Премиерът им Ципрас и с него убеждава гърците, че са добре,а най-лошото, което може да им се случи е МВФ, СБ, ЕБ и ЕС да ги "българизират". т.е. да докарат стандарта на живот в Гърция на нивото, на което живеят българите! От това се плашат и емигрантите, от близкият изток и други размирни страни, които предпочитат да се върнат от където и да са дошли, от колкото да заживеят в мизерстваща България!

Вчера бях на Метеора, не ми се видяха притеснени. Весели и приятни хора, страхотни са за маса, за това ги бива. Явно не им се работи, разбирам ги.

да излизат от разпадащия се еврогейски съюз! Путин ще им направи заплатите 3 000 евро и дълг ! Нали е всемогъщ! Гръмовержец!

Оо, да...и ще им предложи "Защита". Срещу лошия Запад. :) За пари...руснаците не ги търси. Те могат само да смучат.

А тебе гърците те търсят да им пасеш овцете, или в най добрия случай да миеш дупенгера на неуой дърт грък.хахаха

Общо 4 млн. данъкоплатци в Гърция дължат на държавата над 91 млрд. евро и не е сигурно дали ще могат да ги платят То данъци се дължат за нещо спечелено или притежавано. Така че явно не са съвсем затънали гърците

Като са в еврогейския съюз! Не искат в евразийския съюз, да си отживеят! Като киргизстан, пакистан, туркменистан, русия и беларус...

А-ааа има, има накъде...

В Гърция умрели от глад няма. Даже нашите цигани бягат да работят там

Супер! Ако всички вземат да заминат - най-добре! Подаряваме ви ги братя гърци, от все сърце !

Тънем в мизерия и обещания от управляващите пред избори, които ни обещават индексации, молим се за оцеляване. Взеха са милиярдни кредити къде са. А плачем на чуждия гроб. Господа когато достигнем гръцкия стандарт или поне македонския тогава съжалявайте гърците

Изобщо не ти съжаляваме, даже се чудим, от какво са толкова недоволни- ако искат, да се сменим? От друга страна, къде сме ние с нашите смешни 20тина млрд дълг на фона на техните 300 млрд? то е било влачене, то е било крадене...а сега -олеле...

ами византийска карма. да не риват,нищо не са видели още те...

а твойта "невизантийска" карма? каква е? циганска, свинска...?

българска, естествено. чакаме преходът у нас най-сетне да започне след още 5-6 години, та до 2044 белким да завърши.

Простите български свине още не могат да вденат че под мъдрото ръководство на мутрата те са следващите.

А ти от кои свине си друже ! От вечно мрънкащите ?

Много е забавно да четеш как някакви безработни живеещи в панелни гарсониери размахват пръст на "мързеливите" гърци и им казват : "хак ви е, като сте мързеливи и само ядете и пиете":))))

и сега е редно да кажем като Меркел : Ние ще ви приемем! Ако четем дира, едва ли не се готви бежанска вълна от гърци към нас!

Като се пишат подобни неща, поне малко от фактите трябва да имат нещо общо с истината! Да ви го кажа от мястото на събитието - новините, как гърците са толкова зле, са, меко казано, силно изопачени! За почти 10 години работа във и пътувания от и до Гърция, мога да го потвърдя на 100 % !!

Ако ходиш само с лична карта, за да пиеш кафета в Гърция, нищо не си разбрала от икономиката и животът им там, Кунева!

Кога се очаква, гъркините да започнат да идват в България и да работят, като прислужници на българските пенсионери ? Щото, тия 5 милиона, които останахме в България сме във възход отвсякъде.

Когато започнеш да печелиш 3 пъти повече от нейния гръцки работодател....

Дали ще стигне ? Ако и отделя част от този доход, той ще е равен ли на средна гръцка заплата ?

Ще дойдат тогава, когато българите ще могат да им плащат! Колкото и да мечтаете и злобно да ви се иска да ги видите да слугуват на българи, това нещо няма да стане. Защото българите винаги ще са по-бедни от тях. И това ще е така, защото никой български политик няма и няма да има намерението да вдига благосъстоянието на народа си. Да учат младите румънски, защото ще почнат там да емигрират скоро - хем близо, хем по-добър живот. Няма нужда да се ходи до тъпите щати.

да идват тука да ни гледат сега те болните родители, за баланс, както е било през вековете на съперничество между нас и Византия... НАли тук цъфтим според боко, в еврозоната ще влизаме...

Драги съфорумци, Предлагам да съберем средства за полицая от Трънско, че горкия няма средства за лечение, пък все бълнува за САЩ и Детройт. Майка му и баща му са се видели в чудо. Да помогнем на един нуждаещ се от псилогочна помощ!!!

Ал

Истината е, че на гърците им натресоха огромен дълг, от които за гърците остана само задължението да го изплащат. Облагите се върнаха обратно при кредиторите. Продадоха един куп ненужни на гърците неща, като военна техника например. С тази военна техника се осигуряват и кредиторите, но само гърците я изплащат и то на завишени цени. А кредиторите я произвеждат и развиват своята индустрия и се охраняват безплатно от задлъжнелите гърци. Подобно е положението и с Италия. Ми как няма да са гневни гърците, като ги прецакват по всички параграфи?

Абе прав си, но... #Кой го взе този дълг, #Кой си прави сметката в ущърб на народа си???!!! И как никой не се усети толкова време, че ще дойде ден да се плаща всичко???!!! Май всички се радваха и не се усещаха, че вземат незаслужени пари?!

Когато ядоха, пиха и се веселиха с големите доходи, за кого бяха облагите???

Дълг не се натриса, дълг се прави. Техника не се продава някому насила, а се купува доброволно. Гърците, влизайки в еврото, установиха, че е достатъчно само да поискат от някого заем, той им се дава..и така десетилетия наред.Всяко правителство раздухва щата на всевъзможни институции, за да уреди собствени хора вътре. Мечтата на гръцкия средностатистически младеж е да стане държавен служител - нищожна работа, нищожна отговорност, добри пари, по закон неуволняем...живот...

Май не си наясно с банкерските политики на световно ниво. Тоз който дава парите той командва и шантажира. Едни съсухрени чичковци излъгаха съседите с безсрочните заеми. Има много други страни дето са цъфнали завързали ама още не ги пипат. Целта сега е Гърция да почне лека полека да си продава островите ама още се пънти. Май забрави смазаната усмивка на Ципрас като клекна. Великия патриот му направиха ултиматум или плаща парите или си продава островите, какво да прави колко чинии може да строши.

Една небеизвестна банка беше отпуснала кредиг на гърците маскиран като транзакция.Помислете за домашно преди да пишете!

Икономиите са майка на мизерията !!!

От компетентни виждам че гърците сами си направиха дълга. То така де, ама не баш точно. Нещо като нашия последен заем. Не беше много належащ ама от световната банка със сопа едва ли не ни го натресоха. Всичко е под чужд диктат, просто излъгаха гърците че могат да си точат като американците колкото искат, поразглезиха се и сега като им спря притока трябва да плащат, респективно и стандарта да смъкнат става майката си таковало.

Само едно нещо не мога да разбера. Наистина ли смятат българите за пълни олигофрени, като им пробутват евтини манипулативни статии. Гърците били зле... Зле, зле, колко да са зле, колко българки работят за жените им, да сте видели гъркиня да слугува на българка тук? Айде пък дано някой ден да станем толкова зле като гърците, да ни ожалят те хубаво и тогава пак ще си говорим. Защото тяхното зле май все още е една голяма мечта за повечето от българите... Както се казава, а дано, ама надали!

И аз ще се чувствам зле , ако съм работил по 4 часа , а са ми плащали като за 8 часа.А сега ме карат да работа наистина 8 часа и като стане 14 часа да не мога да ходя плаж щото съм на работа.Едно е да работиш на ден 4-5 часа съвсем друго си е да бачкаш 8 часа !

Обобщения от сорта "българите са така, а гърците са онака" винаги водят до грешни преценки. Да, гърците имат гигантски дълг в сравнение с нас, но имат и 4 пъти, повтарям - 4 пъти по-голям БВП от нас. Нормално е нашенки да слугуват на гърци, а не обратното. Изключени има винаги...аз имам къща в Гърция и жената , която ми чисти е гъркиня, а градинаря който се грижи за двора е руснак.

Последните 10 години ходя там 2 пъти годишно. Видях усмихнати и работливи младежи. Обезверените трябва да са по градските гета, ама там не съм ходил.

Тези кои си видял дали са гърци ;)

80% са гърци - уверявам те! Имам къща там и прекарвам между 3 и 4 месеца в Гърция...младите работят каквото могат,някои и на по 2-3 места, не са мързеливи. само че много паднаха заплатите и надниците...

Бях отговорен за отварянето на верига магазини в Гърция, бях общо 7 години там. Набирахме персонал, който да започне работа на 1. Юли..Реакцията на повечето млади кандидати беше от рода на: Моля? На 1.Юли??! Идва лято, аз съм на море, ако става на 1. Септемри, ок, ще дойда, ако не - съжалявам...

А кога ядоха кИфтетата - не реваха

Ami то не може да ядеш и да потребяваш повече, отколкото произвеждаш. Да си затегнат коланите

Българи не съдете за Гърция по вашите желания и разбирания.гърция има кои да и помогне и това е господ Иисус Христос.

А самите гърци няма ли да си дадат зор? А да викат неволята?

Не съм напълно наясно с тяхното положение, но лично аз се справям с дълговете си като орязвам всички маловажни разходи. И не живея по-зле. Примерно един голям и често безсмислен разход е притежаването на автомобил. Той е източник на постоянни и често непредвидени разходи. Нямайки кола, открих, че и без нея се живее, и то често по-спокойно. Не ми е важно и телефонът ми да е скъп и последен модел, не ходя по ресторанти често. Но пък карам колело, ходя по планините, чувствам се по-жизнен, отколкото преди, когато ходех с кола навсякъде. Има и много други възможности. Просто човек трябва да се простира според чергата си, както казва нашият народ.

Що не опиташ да си увеличиш приходите, вместо да си "орязваш" "маловажните" разходи, а?:)

Ал

Защо му е да си дава този зор? Човекът е намерил баланса в живота си. Защо трябва да се юрка, да задлъжнява, да се притеснява, да бачка като роб, само и само да си купи нещо, което НЕ му трябва?

Работя поне по 10 часа на ден, уча нови неща постоянно и търся начин да прогресирам. Но не искам никога повече да правя повече разходи, отколкото имам приходи само за да отиде семейството ми на почивка примерно. И постепенно си изплащам старите дългове, които натрупах по времето, когато взимах минимум 5 средни за страната заплати и отгоре.

Защото да потребяваш твърде много не е особено мъдро и разумно. Да се лишиш от някои екстри е всъщност хубаво и щадящо здравето и разума ти. А да "пробваш да си увеличиш приходите" често пъти е за сметка на много, много ценни в краткия живот неща. Много по-ценни от разни изгъзици и капризи!

Това е нормално за човек на възраст, уплашен от джипито хипертоник, но младите няма начин да мислят така.

Ал

На младите, с неузряло съзнание, рекламите им продават един куп безсмислени неща. Има и разумни млади, но като цяло сте прав.

Всичките ми показатели от годишните изследвания са в норма и покривам теста на Купър за отличен за своята възраст. Но задължително ли е да съм в МОЛ-а през ден и да имам всеки нов модел Iphone?

Има начин - въпрос на възпитание и мъдрост. Естествено една огромна маса, която се прехласва да речем по Гери-Никол, няма как да мисли така. Тя изобщо няма как да мисли. И затова потребява и смята, че това е ценност. Със съжаление изказвам убеждението си, че тези млади хора ще претърпят крах на разбиранията си и не само в България, а изобщо. Потреблението няма как да изпреварва вечно реално изработеното и създаденото. Да не говорим, че ти носи само моментно удовлетворение, няма как да те направи щастлив!

Това е строго индивидуално. По твойта логика се прекъсва нишката ,че нуждата поражда целта. Ако нямаме високи цели и изисквания как тогава да има и прогрес, било то и потребителски. Колко мутрябва на един монах с коматче хляб в уютна пещера?

Ами според мен целите трябва да са в това, което постигаш (надявам се не в смисъл на кражби и измами, а по честен път). Ако си успешен в работата, няма проблем да имаш и гигантско потребление.

Основната ми мисъл е, че няма смисъл да трупаш дълг за такива неща. Когато можеш да си позволиш- добре, но не и да взимаш кредит за тях.

- младежите в страната са отчаяни и изолирани - И тук расте едно поколение от мързеливи безхаберници, ходещи по фитнеси чалгаро-бодибилдъри, живеещи при родителите си до 35 години и простакеси лепкави чалгарки, старателно обезкосмени и с нито една прочетена книга през живота си..

Още преди 2-3 години прогнозирах, че гърците ще дойдат на нашето положение, ама тогава разни умници биеха дитирамби колко велики са гърците, какви славни елини са, какви борци са от СИРИЗА и как щели да се оправят бързо-бързо. Да, ама не! Гърците ще затъват като нас все повече и все повече и само след още 3 години ще станат боксова круша като нас! Всички народи по света днес са заробени от една и съща шайка бандити чрез подставените им юридически лица МВФ и Световна банка и мърдане от тях няма! Та сиртакито и узото все по-горчиво и все повече менте ще бъдат за гърците!

ВАШТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ГО ДОГОНИ ... ЕДИНСТВЕНИЯ НАРОД КОЙТО СЕ САМОУНИЩОЖИ ПРЕЗ 20 ВЕК И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ПРЕЗ 21 ВЕК СЛЕД 1400 ГОДИНИ ДЪРЖАВНОСТ :)) :)))

Момчето, което бълнува за САЩ. Моля, изпий си хапчето и ще се успокоиш. Вместо да дрънкаш глупости, вземи лопатата и изрини на прасетата, че майка ти и баща ти са възрастни и немогат вече. А ти по цял ден си тук и ръсиш глупости, а горките хора те издържат, но те молят за помощ!!!

На мързеливия и некадърен несретник все някакви "международни шайки" са му виновни за положението му:)

Само че тук 'сиртакито и узото' си го заграбиха комунягите от ДС, които сега управляват държавата, а децата им или живеят в Швейцария и Америка, или са новите лица на политиката тук, в България.

Коя, обаче, е най- бедната страна?

СВЕТИ ВАСИЛ ОТ КАРЛОВО НЕ БЕШЕ ПРЕДАДЕН ОТ ГРЪК , АЛБАНЕЦ , СЪРБИН ИЛИ ТУРЧИН А ОТ БЪЛГАРИН :)) ... ..

от точно такъв като теб!

От такъв като тиквата, тъпанар прост!

Да идват тука,да гледат възрастни,камериерки да стават,да ги пощипваме,както те правеха 20-на години,да усетят какво е....

стига да можеш да им плащаш..ще дойдат...ама се съмнявам, че можеш да си го позволиш:)

Мога,мога! Не плачи на чужда нива! И вдигнете главиците! Ние вече дърпаме нагоре,а братята гърци,не мож ги спря надолу! За справка,колко гръцки фирми и цели семейства са вече тук за година???

Те ще дойдат , но са се научили само да мързелуват :) Май няма нещо да си паснете :) Едва ли ще даваш пари за да мързелуват ;)

Гърците,мързеливи,жените им грозни....ни ни требат!

Скъпи комшии, учете се от нашите грешки/слабости. Прави ми впечатление, че в множеството анализи за гръцката криза, освен безспорните корупционни практики в стопанската сфера, които обаче не са чужди и на твърде много други страни от еврозоната, се премълчава и един много актуален за България, в момента, фактор: Големите разходи за отбраната. Гърция, преди кризата е била винаги на 1во или 2ро място по тези харчове в НАТО, а и сега е на 2ро място, след САЩ. Преди кризата, тези разходи се движеха около катастрофалните 4% от БВП (сега са към 2,5%). Проблемът беше, не само в размера, а и в това, че голяма част от тези пари също са били обект на още по-безобразни корупционни практики (затова и най-дългогодишният ни министър на отбраната е вече в пандиза). Изводът е, че отварянето на една малка страна към пазарите, с цел въоръжаване, без пълна прозрачност и контрол, може наистина да се окаже катастрофално.

Не бе, Вуте гръцки, не са разходите за отбрана причина за потъването на Гърция, а огромните далавери за милиарди евро на шепата ви свръхбогаташи. Тия олигарси тогава отпускаха нещо и за простолюдието, което си повярва колко велики елини сте. По тая схема са заробени всички народи по света, вкл. и ние, българите - дълбоко корумпиран елит, обърнат по еничарски срещу своя народ! А че разходите за отбрана са били с 1.5% преди години повече, отколкото сега, не променя картината ни най-малко.

Комшу, прочети, ако обичаш пак написаното от мен и не ми слагай в устата неща които не съм казал. Военните разходи са сериозно перо на гръцката задлъжнялост, както и корупционните практики в стопанската сфера. То ва налисах. Не мога да разбера, защо твърдиш че военните разходи са "невинни". Опандизеният министър, и не само той, са били създали мрежа от десетки офшорки за пране на пари. най-голямото пиршество на корумпираните люде по света става именно с военните доставки. Следват държавните поръчки за строителни обекти.

И пак са по добре от нас финансово, обществено и като народ и държава.

кой колкото може

sonibvc@gmail.com

Яд ме е че знам че можем повече. Ако знаех че не можем, нямаше да ме е яд и да коментирам!

Явно туризмът държава не храни. Гърция, посещавана от толкова милиони туристи, с нейните красиви острови. Да си правим и ние сметката колко добро за нас е туризма.

Туризмът храни държава, но не храни продънени чували! Иди и питай в Северна Гърция дали сега са по-добре или преди 15 години? Преди българската инвазия в тази част на Гърция туризмът беше ей така..между другото..сега е основен поминък и то 90% благодарение на българите! Има села , които до преди 10-15 години 1 турист не е стъпвал...сега имат по няколко хотела. И ще се увеличават. Щото конкуренцията на бг морските курорти е трагедия.

Кога ги ядохте,защо не ревахте???